Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Voda v prtljažniku mazde 6
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
matyuk
V teh deževnih dneh sem lepega dne opazil v prtljažniku mokro prevleko, ki prekriva rezervno kolo. Ko sem raziskoval, sem ugotovil, da voda prihaja od spodaj, vendar ne najdem razloga zakaj in kje. Skratka dvigalka za avto je do polovice v vodi, kljub temu, da sem že 2x izpraznil ta prekat. Ima kdo kakšne izkušnje s tem in kako bi to saniral?
jures
(matyuk @ 21 Apr 2009, 11:23) *

V teh deževnih dneh sem lepega dne opazil v prtljažniku mokro prevleko, ki prekriva rezervno kolo. Ko sem raziskoval, sem ugotovil, da voda prihaja od spodaj, vendar ne najdem razloga zakaj in kje. Skratka dvigalka za avto je do polovice v vodi, kljub temu, da sem že 2x izpraznil ta prekat. Ima kdo kakšne izkušnje s tem in kako bi to saniral?

Poznam eno otroško varianto, ki me je fotr nauču kako iskat to nehvaležno zadevo (ima fiate..smile.gifsmile.gif

S tempera barvo - razvidno (rumena, zelena...) namazi robove okoli prtljaznika, okoli luči in povsod kjer bi lahko pritekla voda. Postavi avto na dez za nekaj casa potem pa v garazo in videti bi se morala barvna pot vode (voda se osusi, barva ostane na steni)

Ni nujno da voda prihaja od spodaj, lahko nekje tece po robu in se nabira...

P.S. Ni pa to voda za sipe? Ne vem ce imas zadaj brisalec....vcasih se sname cevka in zaliva avto...
zoom
Meni se isto na 323 dogaja, tud v prtljažnik sem že zlezel medtem ko so avto s šlavfom oblival pa nisem nič pogruntal mad.gif
matyuk
(jures @ 21 Apr 2009, 11:37) *

Poznam eno otroško varianto, ki me je fotr nauču kako iskat to nehvaležno zadevo (ima fiate..smile.gifsmile.gif

S tempera barvo - razvidno (rumena, zelena...) namazi robove okoli prtljaznika, okoli luči in povsod kjer bi lahko pritekla voda. Postavi avto na dez za nekaj casa potem pa v garazo in videti bi se morala barvna pot vode (voda se osusi, barva ostane na steni)

Ni nujno da voda prihaja od spodaj, lahko nekje tece po robu in se nabira...

P.S. Ni pa to voda za sipe? Ne vem ce imas zadaj brisalec....vcasih se sname cevka in zaliva avto...

nikjer ni nič mokro razen v prostoru za dvigalko, prevleko pa zmaka, ker v ovinkih pljuska voda malo vn...
Tko da najbrž tudi sledi barve ne bom vidu, ker so obloge suhe čisto do gladine vode, od brislacev pa sigurno ni, ker bi dišala po vitreksu smile.gif
uklopko
jaooo kaj vse zadne čase slišiš in doživlajo lasniki mazde 6 ne morem skoraj da verjet!! sad.gif
A se kaj vode nbere tudi ko opereš avto si preveril takrat-lahko da je odtočna luknja zadaj v boku zamašena(no nekateri avti vem da majo prov cevko speljano da se odteče) z0tdntknw.gif
matyuk
(zoom @ 21 Apr 2009, 11:45) *

Meni se isto na 323 dogaja, tud v prtljažnik sem že zlezel medtem ko so avto s šlavfom oblival pa nisem nič pogruntal mad.gif

Je pa res, da je prejšnji lastnik menjal zadnji odbijač, pa lahko da "mojstri" niso opravili tako kot je treba.
Stroker
Problem zamakanja bi lahko bil zaradi manjkajočih gumijastih loputic na odprtini za izpust nadtlaka v avtu (zračenje, zapiranje vrat).

Na sliki je označena špranja kjer se vidi zunanja pločevina avta (z zunanje strani je sicer prekrita z zadnjim odbijačem in se je ne vidi). Če z roko potipaš skozi to špranjo bi moral začutiti kje je ta odprtina. Je pa cca. 10cm dolga in 3cm visoka. V odprtini bi moral biti plastičen okvir s tremi gumijastimi loputicami, ki se odpirajo navzven. Takšna okvirja sta na obeh straneh - levi in desni blatnik.

Verjetno je odpadla kakšna gumica ali pa celoten okvirček in ker je to na notranji strani blatnika prav lepo gor meče vodo s kolesa. Če je tako, lahko za silo zadevo saniraš tako, da odprtino prelepiš s trakom, ampak le za silo, da ti ne bo (če bosta slučajno dva naenkrat zaprla vrata) odneslo kakšne šipe ven... biggrin.gif
Lahko pa sam narediš novo gumico in jo gor natakneš (verjetno bo treba sneti notranjo tapeto na desni strani prtljažnika za lažji dostop ali pa zadnji odbijač).

Upam, da je to to.
uklopko
no ubistvu nekaj takega sem imel sam v mislih kot možen problem akvarija pri dvigalki!!
Pomoje je najbolje da s kakim ogledalcem pogledaš iza tiste špranje ki je zadaj če se bo kak čepek videl kjer bi lahka bil kak šlavfek speljan ipd.

Če ne pa odbijač snet pa zadevo poštimat !!
Sem pa tud jaz 1x imel problem ko mi je vodo porinlo skoz spredne zračnike(ne pri mazdi) k mi je listje zabasal odtočno lukno spredaj pri brisalcih!!

matyuk
(uklopko @ 21 Apr 2009, 11:50) *

jaooo kaj vse zadne čase slišiš in doživlajo lasniki mazde 6 ne morem skoraj da verjet!! sad.gif
A se kaj vode nbaber tudi ko opereš avto si preveril takrat-lehko da je odtočna luknja zadaj v boku zamašena(no nekateri avti vem da majo prov cevko speljano da se odteče) z0tdntknw.gif

Ja baje imajo eni res odprtino za odtok, sam dvomim da ma Mazda 6 takšno rešitev...

(Stroker @ 21 Apr 2009, 11:51) *

Problem zamakanja bi lahko bil zaradi manjkajočih gumijastih loputic na odprtini za izpust nadtlaka v avtu (zračenje, zapiranje vrat).

Na sliki je označena špranja kjer se vidi zunanja pločevina avta (z zunanje strani je sicer prekrita z zadnjim odbijačem in se je ne vidi). Če z roko potipaš skozi to špranjo bi moral začutiti kje je ta odprtina. Je pa cca. 10cm dolga in 3cm visoka. V odprtini bi moral biti plastičen okvir s tremi gumijastimi loputicami, ki se odpirajo navzven. Takšna okvirja sta na obeh straneh - levi in desni blatnik.

Verjetno je odpadla kakšna gumica ali pa celoten okvirček in ker je to na notranji strani blatnika prav lepo gor meče vodo s kolesa. Če je tako, lahko za silo zadevo saniraš tako, da odprtino prelepiš s trakom, ampak le za silo, da ti ne bo (če bosta slučajno dva naenkrat zaprla vrata) odneslo kakšne šipe ven... biggrin.gif
Lahko pa sam narediš novo gumico in jo gor natakneš (verjetno bo treba sneti notranjo tapeto na desni strani prtljažnika za lažji dostop ali pa zadnji odbijač).

Upam, da je to to.

Hvala, zanimive rešitve si mi podal, najraje bi avto pripeljal kar k tebi na diagnozo smile.gif happy0158.gif
jures
(matyuk @ 21 Apr 2009, 12:15) *

Ja baje imajo eni res odprtino za odtok, sam dvomim da ma Mazda 6 takšno rešitev...
Hvala, zanimive rešitve si mi podal, najraje bi avto pripeljal kar k tebi na diagnozo smile.gif happy0158.gif

Pri uklopkotu se boš tud ti napil ne sam avto.... happy0158.gif
Stroker
(matyuk @ 21 Apr 2009, 12:15) *

Ah, zadeva sploh ni problematična. Potipaj in poškili po tisti špranji. Mislim, da je vzrok zamakanja pri tistih loputicah. Če pa nisi ziher, se pa lahko tudi zmeniva in skupaj pogledava.
Boss
Jaz pa vseeno mislim, da ti teče nekje pri luči, ker očitno ni bil samo odbijač odmontiran ampak še kaj drugega. Poglej pri tesnilih okoli luči pa sem skoraj prepričan, da je tam vzrok, še posebej, če je voda v "bazenčku" dokaj čista. Če bi bila voda s ceste bi bila zelo umazana.
LabiGT
QUOTE(matyuk @ 21 Apr 2009, 11:50) *

Je pa res, da je prejšnji lastnik menjal zadnji odbijač, pa lahko da "mojstri" niso opravili tako kot je treba.

jaz sem mel tocno isti problem kot ti in problem je bil ta, ki si ga opisal...tko da na servis pa naj zrihtajo kot morajo
Stroker
Boss in zastojn The Boss. Luč je res še bližja varianta.
zoom
(LabiGT @ 21 Apr 2009, 14:28) *

jaz sem mel tocno isti problem kot ti in problem je bil ta, ki si ga opisal...tko da na servis pa naj zrihtajo kot morajo

Tak avto sem kupil(nisem opazil da bi bil razbit), sem pa na Gami spraševal kaj bi bilo krivo pa ni noben nič vedu...
bomo pa komarje gojil biggrin.gif biggrin.gif
uklopko
(jures @ 21 Apr 2009, 12:18) *

Kako to misliš napil??? z0tdntknw.gif (morda leti to na dogodek s Kranja)

happy0195.gif komarje gojil-povej ko boš imel ličinke jih rabom za ribe futrat wink.gif
Alex
...al`pa gobe gojit noter.Se ustaviš,razgrneš mizico in ko vsi zazijajo,lepo potrgaš šampinjone
iz prtljažnika in je manjada pronta. happy0158.gif

...malo heca mora bit,ker me to z temi našimi 6-kami že malo,kaj malo,precej skrbi... whatever.gif
Jest
(jures @ 21 Apr 2009, 12:18) *

A vode ? happy0158.gif party0012.gif

uklopko
jaoooooo ashamed0001.gif keri pijanček!!!?

no sej če prideš , pri meni vode lih ne strežejo oz je tolk drag da se ne splača pit biggrin.gif
Bi se pa marsikaj v kleti našlo wink.gif
jures
(mazda6 @ 21 Apr 2009, 21:19) *

A vode ? happy0158.gif party0012.gif

Busted!
Andriy
Hm, pri meni je enak problem, zanima me če ste mogoče odkrili kje naj bi puščalo?

1.) pri tisti odprtini
2.) pri zadnji desni luči

Lp

Andrej
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.