Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Nov lastnik mazde 6
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3
SpEkTr
(YavarYe X6V6 @ 6 May 2009, 09:31) *

Klima dela tudi pod ledišćem in če je lufal ventilator pol je bila klima in brez panike, mater so logične stvari tako težko razumljive.
Klima dela vedno če je na avto ali pa pasmo na a/c ali pa a/c(eco), ko vklopi kompresor se ponavadi vklopi tudi ventilator-ja na hladilniku ni pa nujno, recimo ved vožnjo, ker če se ventilator ne bi vklopil klima nebi delala tako kot mora in bi kompresor laufal 2X - 3X dlje ko če laufa ventilator, pa še poraba bi bila večja. dry.gif

Pa še to, zakaj se kompresor vklaplja neglede na to da je zunaj"hladno" , zato ker klima tudi preprečuje da bi se zarosila stekla oziroma jih odrosi in to tudi pri minus 20.
Pa dejte si navodila vsaj prelistat, vse piše.

Ok to mi je nekak jasno. Take poglobljene razlage v navodilih nisem našel. Jaz si razlagam tako, da se kompresor vklopi takrat, ko je dejansko potreba po hlajenju zraka. Če je pa zunaj 8 stopinj, v notranjosti imam pa nastavljeno na 23, mi je pa malo čudno. Ampak ok, če mora tko bit. Kako mate pa ostali nastavljeno, tudi na AUTO?
YavarYe X6V6
(SpEkTr @ 6 May 2009, 09:34) *

Ok to mi je nekak jasno. Take poglobljene razlage v navodilih nisem našel. Jaz si razlagam tako, da se kompresor vklopi takrat, ko je dejansko potreba po hlajenju zraka. Če je pa zunaj 8 stopinj, v notranjosti imam pa nastavljeno na 23, mi je pa malo čudno. Ampak ok, če mora tko bit. Kako mate pa ostali nastavljeno, tudi na AUTO?

Ne niti nimam vklopljene razen če se mi šajbe zarosijo ali pa je vroče, ker ni potrebe da bi jo skozi laufal, poraba pa to blush.gif .
SpEkTr
Aha, se pravi imaš potem na ECO smile.gif
YavarYe X6V6
(SpEkTr @ 6 May 2009, 09:37) *

Aha, se pravi imaš potem na ECO smile.gif

Ne sploh nimam vklopljene, niti na A/C niti na A/Ceco in niti na A/CecoAUTO.
AUTO je sploh krneki, piha tam da se ziher prehladiš oziroma kar nekam.
SpEkTr
Ja, AUTO vedno nekam pod noge piha. Meni to poleti tudi ne ustreza.
YavarYe X6V6
(SpEkTr @ 6 May 2009, 09:48) *

Ja, AUTO vedno nekam pod noge piha. Meni to poleti tudi ne ustreza.

Počak da se boš 1X usedu u vroč avto ki bo cel dan na soncu stal pa boš pol videl kam ti bo pihalo. biggrin.gif
David
(YavarYe X6V6 @ 6 May 2009, 10:52) *

Počak da se boš 1X usedu u vroč avto ki bo cel dan na soncu stal pa boš pol videl kam ti bo pihalo. biggrin.gif

Direeeeeekt u glavo..... happy0158.gif
YavarYe X6V6
(David @ 6 May 2009, 09:27) *

Če imaš na AUTO se klima neglede na zunanjo temperaturo vklaplja......
LP D

Je to kaj drugače če maš Xenon al pa če ga nimaš ? confused0059.gif
David
(YavarYe X6V6 @ 6 May 2009, 14:05) *

Je to kaj drugače če maš Xenon al pa če ga nimaš ? confused0059.gif

Ma stari kaj pa vem... mogoče pa je kaj povezano to med sabo.... happy0195.gif happy0195.gif
Boss
QUOTE(David @ 6 May 2009, 11:03) *

Direeeeeekt u glavo..... happy0158.gif

Pri novi šestki najprej direkt v noge in malo v steklo. Je kr v redu sam s časoma najde ta avtomatika tudi pihanje direkt u betico in takrat rata veselo biggrin.gif
RoKo
Ta avtomatika je kr neki- najprej ti zmrznejo noge tko da si skor paraliziran , pol pa prešalta v ditekt v možgane da še mislit ne moreš kaj se dogaja.... happy0195.gif
Boss
QUOTE(RoKo @ 6 May 2009, 20:26) *

Ta avtomatika je kr neki- najprej ti zmrznejo noge tko da si skor paraliziran , pol pa prešalta v ditekt v možgane da še mislit ne moreš kaj se dogaja.... happy0195.gif

ja sej, pa še spizdit ne moreš, ker maš noge paralizirane... to je taktika japonski dizajnerjev, da potem lahko govorijo kolk so vozniki Mazde z avtom kot eno in da sploh iz avta nočejo, ko so 1x notri. tongue.gif
SpEkTr
Eno vprašanje. Prejle mi je začela utripat DPF lučka. Očitno sonda sporoča napačne informacije o zmesi al zraku, kaj jaz vem...Pa se temu filtru meša, al pa se paca. Skratka začelo je utripat, avto gre normalno. Ni padel v noben zasilni režim al kej podobnega.
V ponedeljek sem tako ali tako zmenjen na servisu, da ga pripeljem. Samo sem v dvomih, a se lahko peljem zdej jutri z avtom al ne...
YavarYe X6V6
(SpEkTr @ 8 May 2009, 21:57) *

Eno vprašanje. Prejle mi je začela utripat DPF lučka. Očitno sonda sporoča napačne informacije o zmesi al zraku, kaj jaz vem...Pa se temu filtru meša, al pa se paca. Skratka začelo je utripat, avto gre normalno. Ni padel v noben zasilni režim al kej podobnega.
V ponedeljek sem tako ali tako zmenjen na servisu, da ga pripeljem. Samo sem v dvomih, a se lahko peljem zdej jutri z avtom al ne...

Tole je pa tumač, dej si preber temo o DPF. sad.gif
SpEkTr
Sj sm unsure.gif
YavarYe X6V6
(SpEkTr @ 8 May 2009, 22:13) *

Sj sm unsure.gif

Če si pol si jo bolj za en qur..
Če sveti DPF lučka se ti je nabralo preveč saj v DPF filtru, kar je povzročilo povečan tlak v izpušnem sistemu.
Rešitev, pojdi na cesto in ga vsaj 20-30 minut teraj nad 2000-2500 obrati pa ga bo minila lučka.
Prej in potem pa poglej količino olja, če je na X pol samo direktiva na servis.
SpEkTr
Ja to glede olja vem ja. Čudno se mi zdi, ker olje sem menjal dober teden nazaj. Bom jutri zjutraj preveril kakšno je stanje z oljem.
Pa ne delam mestnih voženj...Ljubljana-lesce, autobahn...če je pa to nepravilna uporaba potem pa tut ne vem..
Gustav
Tole je tuk hudo (ok pr men zaenkrat še ni, trkam) da bi bilo treba ukrepat na nek način. Glede na to, da avto s tem DPFjem ni predmet kakršnekoli subvencije, lastniki nismo zakonsko vezani da ga imamo in vzdržujemo ter plačujemo.

Pa začnimo zbirat podpise vsi lastniki Mazd CD po letniku 2006, naj nam Mazda na svoje stroške ta kur*ev DPF odstrani kakor vejo in znajo. Če niso sposobni nardit stvari da dela, pol je naj ne bo noter in konec, ne glede na ekologijo.

Če bi v letalstvu takole novotarije uvajal.... rajš ne pomislim, kaj bi blo.

SpEkTr
Se strinjam ja.zj grem pa zares letet smile.gif. Brez dpf smile.gif
David
BTW.. pa ga je možno odstranit iz avta brez posledic?
Gustav
Kolikor sem jaz uspel razumet kako je ta tehnologija narejena, bi bilo najenostavnejše, da bi cev, ki nezgorelo nafto vodi v karter, speljali drzgam, v neko posodo pod avtom, ki bi jo pač praznil na servisih, ali pa še vmes kdaj.

S tem bi DPF deloval naprej.

Odstranitev pa je hud poseg v elektroniko in softwer (preprogramiranje senzorjev oziroma odstranitev, potem dodajanje gorvia pa vse tak) Po mojem je popolna odstranitev hudimano težka.
YavarYe X6V6
(Mikimiska @ 9 May 2009, 14:09) *

Kolikor sem jaz uspel razumet kako je ta tehnologija narejena, bi bilo najenostavnejše, da bi cev, ki nezgorelo nafto vodi v karter, speljali drzgam, v neko posodo pod avtom, ki bi jo pač praznil na servisih, ali pa še vmes kdaj.

S tem bi DPF deloval naprej.

Odstranitev pa je hud poseg v elektroniko in softwer (preprogramiranje senzorjev oziroma odstranitev, potem dodajanje gorvia pa vse tak) Po mojem je popolna odstranitev hudimano težka.

Ni čisto tako kot se sliši, pa vsako elektroniko se da mehansko"nategnit", tako da ..... dry.gif

(David @ 9 May 2009, 10:19) *

BTW.. pa ga je možno odstranit iz avta brez posledic?

Working on that. blush.gif
uroš76
(YavarYe X6V6 @ 24 Apr 2009, 22:30) *

Ni nujno ,pkliči jih in vprašaj.

ja servis Močnik vse zrihta če verjameš
SpEkTr
Oh tg DPF. Dans greva s punco na morje, vozim lepo v 6-ti prestavi z 2500 obrati. Ustaviva se na ravbarkomandi, ko greva dalje se prižge lučka dpf. Mislim si, not again. Vozim se naprej, čez ene 10 minut ugasne. Ko je lučka gorela sm vozil v 5 prestavi,cirka 3000 obratov. Ni mi jasn zakaj se to prižiga. Če se prižge je to baje že kriza. Naj omenim da se vsak dan vozim po AC, tam okol 2500 obratov. Zdj naj mi pa nekdo reče da ne znam vozt, oz da mam sam mestne voznje. Obcutek mam da ta sistem ciscenja nekak ne dela. Pred 14 dnevi so na servisu pucal ta filtr, zdj se bo zgodba ocitno s5 ponovila...
Pentagor
(SpEkTr @ 24 May 2009, 15:07) *

Oh tg DPF. Dans greva s punco na morje, vozim lepo v 6-ti prestavi z 2500 obrati. Ustaviva se na ravbarkomandi, ko greva dalje se prižge lučka dpf. Mislim si, not again. Vozim se naprej, čez ene 10 minut ugasne. Ko je lučka gorela sm vozil v 5 prestavi,cirka 3000 obratov. Ni mi jasn zakaj se to prižiga. Če se prižge je to baje že kriza. Naj omenim da se vsak dan vozim po AC, tam okol 2500 obratov. Zdj naj mi pa nekdo reče da ne znam vozt, oz da mam sam mestne voznje. Obcutek mam da ta sistem ciscenja nekak ne dela. Pred 14 dnevi so na servisu pucal ta filtr, zdj se bo zgodba ocitno s5 ponovila...

Po vseh napisanih tvoj postih, se meni vse bolj zdi, da si se ti s tem avtom mičkeno nategnil (ali so te nategnili)... Žal sad.gif

A si pol dobil odobreno garancijo al ne?
SpEkTr
(YavarYe X6V6 @ 6 May 2009, 09:34) *

Klima dela tudi pod ledišćem in če je lufal ventilator pol je bila klima in brez panike, mater so logične stvari tako težko razumljive.
Klima dela vedno če je na avto ali pa pasmo na a/c ali pa a/c(eco), ko vklopi kompresor se ponavadi vklopi tudi ventilator-ja na hladilniku ni pa nujno, recimo ved vožnjo, ker če se ventilator ne bi vklopil klima nebi delala tako kot mora in bi kompresor laufal 2X - 3X dlje ko če laufa ventilator, pa še poraba bi bila večja. dry.gif

Pa še to, zakaj se kompresor vklaplja neglede na to da je zunaj"hladno" , zato ker klima tudi preprečuje da bi se zarosila stekla oziroma jih odrosi in to tudi pri minus 20.
Pa dejte si navodila vsaj prelistat, vse piše.
Tudi mazada ima tako in sicer na razliko tlaka pred filtrom in za njim, ko razlika naraste na določeno vrednost se čiščenje "aktivira".

Da se vrnem nazaj ajvar :-)

Kar se tiče klime. Ok, ko jo zalaufam (prtisnem avto recimo) po parih sekundah cirka začne že pihat hladneje , po ene 30 sekundah že hladno, kar mislim da je ok.

Ampak na živce mi gre ta ventilator. Ta predvidevam ,da se vklaplja skupaj s kompresorjem klime? Ampak pri meni, se ta hudič vklaplja in izklaplja precej na pogosto, pa ne vem zakaj.

Recimo, da mi avto stoji čez noč, naslednji dan grem na furo, zalaufam in prižgem klimo . Ventilator dela recimo par minut, nato ugasne. Čez cirka ne vem, 15 sekund se spet prižge, dela spet ene pol minute in spet ugasne..in tako naprej...To zihr ni normalno??

Ok, v notranjosti se ne čuti nič, klima dela na polno, hladi dobro. Torej v čem je fora? Skrbi me, da se ne bi kaj pokvarilo, zaradi konstatnega izklapljanja in vklapljanja kompresorja??
YavarYe X6V6
To kar misliš da je narobe je pač tako in prav.
Dokler ti tako dela bodi vesel, ko bo začelo delaovati drugače pol pa bo začetek piz...
SpEkTr
(YavarYe X6V6 @ 4 Jul 2010, 13:04) *

To kar misliš da je narobe je pač tako in prav.
Dokler ti tako dela bodi vesel, ko bo začelo delaovati drugače pol pa bo začetek piz...

Ok. Saj ne da izzivam. Samo me pač zanima, a pri ostalih dela podobno, itd..

'Ko bo začelo delovati drugače'..Misliš, ko ne bo več hladilo :-)
adormi11
Tudi pri meni dela enako, pa me je na začetku skrbelo, pol pa sem zvedel, da je to normalno.
SpEkTr
Aja smile.gif. Ok, če je temu tko,pol ok smile.gif
Alex
Kako vam uspe to slišati? whatever.gif
Meni so stvari normalne dokler niso nenormalne.
SpEkTr
Če zunaj stojiš smile.gif
Alex
(SpEkTr @ 4 Jul 2010, 20:33) *

Če zunaj stojiš smile.gif

Jaz ponvadi noter sedim in vozim.In poslušam muziko.Je veliko prijetnejša za ušesa kot ventilator klime. tongue.gif wink.gif
SpEkTr
Hehe...a bjž bjž happy0158.gif
Boss
QUOTE(SpEkTr @ 4 Jul 2010, 16:17) *

Ok. Saj ne da izzivam. Samo me pač zanima, a pri ostalih dela podobno, itd..

'Ko bo začelo delovati drugače'..Misliš, ko ne bo več hladilo :-)

Enako deluje na stari kot na novi šestki in zna biti za "poslušalca" res moteče, ker se kar naprej vklaplja in izklaplja. Moraš pa vedeti, da se to dogaja samo ko avto stoji saj ko vozi se ventilator klime na vklaplaj, ker ga hladi zrak med vožnjo.

Tako ni panike, da bi kaj prehitro crknilo saj večino se avto uporablja v vožnji in je mirovanja s prižganim motorjem relativno malo.

je pa res, da namesto ON/OFF delovanja bi bilo veliko bolj primerno, da bi pri ustavljenem vozilu raje spremenil hitrost delovanja ventilatorja na recimo minimalno pa bi lahko ves čas deloval brez konstantnih vklopov in izklopov. Če bi potreboval več pretoka zraka bi pa samo pospešil delovanje ventilatorja. Žal pa smo pač odvisni od projektantov in ti so se pač odločili za ON/OFF tko, da je treba pač poslušat to vklapljanje in izklapljanje.
SpEkTr
A pa to se vklaplja samo ventilator al tut kompresor?

Se mi včasih zdi, da recimo ko avto pustiš v prestavi brez gasa, da se motor 'steče' se včasih čuti to ko se to vklopi/izklopi. Saj zdi se mi :-)
Boss
QUOTE(SpEkTr @ 5 Jul 2010, 10:03) *

A pa to se vklaplja samo ventilator al tut kompresor?

Se mi včasih zdi, da recimo ko avto pustiš v prestavi brez gasa, da se motor 'steče' se včasih čuti to ko se to vklopi/izklopi. Saj zdi se mi :-)

oboje.... ampak slišiš pa večino samo ventilator, kompresor bolj "čutiš" blush.gif To je mišljeno, da če imaš zlo izostren sluh v prostem teku lahko začutiš, da ali za trenutek minimalno padejo obrati ali pa celo avto malo zatrese. Ampak to je tako malenkostno, da moraš biti res že z "urarskim sluhom za detajle".
SpEkTr
Ja v prostem teku se sliši oz. čuti. Motor se mi zdi, da se malenkost bolj matra v prostem teku smile.gif
YavarYe X6V6
Pri brezanvoru se prosti tek dvigne za cca100 rpm it 650 na 750, benti še vedno nižje kot pri navoru. devil.gif
SpEkTr
(YavarYe X6V6 @ 8 Jul 2010, 06:41) *

Pri brezanvoru se prosti tek dvigne za cca100 rpm it 650 na 750, benti še vedno nižje kot pri navoru. devil.gif

Pri navoru se obrati takrat kaj dvignejo? Nič ni videt :-)
YavarYe X6V6
(SpEkTr @ 8 Jul 2010, 07:22) *

Pri navoru se obrati takrat kaj dvignejo? Nič ni videt :-)

Sj so že v osnovi višji kot pri breznavoru. harhar.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.