(SpEkTr @ 5 May 2009, 07:47)

Aha, zanimivo. Samo glede olja. Mehanik mi je zadnjič razlagal, da ko če se avto velikrat ugaša, pač prek batov stečejo tudi saje nazaj v olje. Na to pa ne vem koliko ima vpliv DPF filter??
Jaz tega preprosto ne morem verjet da bi nafta tekla med bati in cilindri. Karter je pač waste dump za nafto ki ne zgori v filtru, če avto ugasnemo med procesom gorenja saj. Potencialna rešitev, ki jo jaz vidim, je ta, da se cev, ki pelje nezgorelo nafto v karter preusmeri v neko drugo dodatno posodo, ali pa se preprosto prekine dovod nafte za zgorevanje v DPF filter, kar bi zahtevalo tudi odstranitev le-tega. Vprašanje je še, kaj bi rekel softwer, zato bi blo brez posegov v softwer boljša prva rešitev. Teorija ni problem, praksa.... je pa bolj za YavarYae kolkor se mi zdi oz vidm po postih.
(SpEkTr @ 6 May 2009, 07:44)

Evo spet se jaz malo oglašam. Jah nimaš kej, spoznavam svojo mazdico

)
Ventilator mislim da hladilnika. Zakaj hudiča se je danes zjutraj vklapljal. Prižgem avto, se odpeljem 20 metrov, ustavim (da peljem kanto za smeti do ceste

) in vmes slišim ko se vklopi ventilator za ene 2-3 sekunde in nato ugasne.
Se peljem 1km do pekarne (motor pustim prižgan), pridem nazaj ven, spet slišim ventilator kako se vklopi za par sekund.
Zdej me pa zanima, a je to res potrebno glede na to, da se motor še ni ogrel na delovno temperaturo?
Če imaš prižgano klimo se vklapla tudi ventilator.