Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Nov lastnik mazde 6
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3
LabiGT
vask mazda servis

se to temo poglej: http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=5556
SpEkTr
(LabiGT @ 28 Apr 2009, 19:34) *

vask mazda servis

Ok, bom šel jutri do servisa. Upam, da se ni treba 2 tedna prej naročit smile.gif
SpEkTr
(SpEkTr @ 28 Apr 2009, 19:36) *

Ok, bom šel jutri do servisa. Upam, da se ni treba 2 tedna prej naročit smile.gif

Evo, na servisu so nastavili dize. Se mi zdi da je sedaj občutek na stopalki za plin boljši, cukanja nazaj domov ni bilo več.
Bolj me je presenetilo, ker so mi na servisu dejali, da moja mazdica sploh servisa še vidla ni. Pa čeprav sem ob primopredaji dobil izpiske (elektronske) od servica ,kjer naj bi bila servisirana. Sedaj moram počakat, da odobrijo garancijo (upam da jo) potem moram še urediti zaklepanje vrat, pa menjava lambde sonde, neka napaka je baje tudi na webastu in pa na ksenonu. Čeprav zaenkrat ksenon deluje.
Alex
(SpEkTr @ 29 Apr 2009, 19:29) *

Evo, na servisu so nastavili dize. Se mi zdi da je sedaj občutek na stopalki za plin boljši, cukanja nazaj domov ni bilo več.
Bolj me je presenetilo, ker so mi na servisu dejali, da moja mazdica sploh servisa še vidla ni. Pa čeprav sem ob primopredaji dobil izpiske (elektronske) od servica ,kjer naj bi bila servisirana. Sedaj moram počakat, da odobrijo garancijo (upam da jo) potem moram še urediti zaklepanje vrat, pa menjava lambde sonde, neka napaka je baje tudi na webastu in pa na ksenonu. Čeprav zaenkrat ksenon deluje.

confused0059.gif Če ni bilo servisov na uradnem servisu,bo bolj težko z uveljavitvijo garancije. whatever.gif

Pa kaj vse te napake so našli gor?
SpEkTr
(Alex @ 29 Apr 2009, 19:35) *

confused0059.gif Če ni bilo servisov na uradnem servisu,bo bolj težko z uveljavitvijo garancije. whatever.gif

Pa kaj vse te napake so našli gor?

Ja to je računalnik izpisal ja. Kaj so ga sračkali v Nemčiji na servisu pa samo bog ve. Začetek naslednjega tedna bom zvedel kaj in kako.
Alex
(SpEkTr @ 29 Apr 2009, 19:37) *

Ja to je računalnik izpisal ja. Kaj so ga sračkali v Nemčiji na servisu pa samo bog ve. Začetek naslednjega tedna bom zvedel kaj in kako.

Pol koliko km ima realno šele,če so "čarali". w00t.gif
SpEkTr
(Alex @ 29 Apr 2009, 19:57) *

Pol koliko km ima realno šele,če so "čarali". w00t.gif

Kilometri niso vprašljivi. Lastnik je bil starejši gospod, zdej če so pa njega šopali na servisih pa nimaš kaj. Tega enostavno ne moreš vedet. No v glavnem, da je sedaj poservisirana, vsaj te osnovne stvari.
SpEkTr
A če je lambda sonda fuč, a potem kaka lučka v avtu gori? Je višja poraba mogoče?
Boss
in kako zgleda sonda lambda na dieslu? z0tdntknw.gif
YavarYe X6V6
(Boss @ 29 Apr 2009, 20:58) *

in kako zgleda sonda lambda na dieslu? z0tdntknw.gif

Tud mene zanima ??? confused0059.gif confused0059.gif

Bi ti mojster raje do mene pridirkal pa ti ga js priklopim na tester, pa potem podebatirava kaj motorju ne paše.
SpEkTr
(YavarYe X6V6 @ 29 Apr 2009, 21:00) *

Tud mene zanima ??? confused0059.gif confused0059.gif

Bi ti mojster raje do mene pridirkal pa ti ga js priklopim na tester, pa potem podebatirava kaj motorju ne paše.

Hočte rečt, da diesel nima lambde sonde?? Ok, jaz ne vem.
Tip na servisu mi je kazal neko sondo, ki je priključena na izpuh. Nekje približno na sredi avtomobila, na sredi te cevi se nahaja. Lahko pa da je kaka druga sonda..
SpEkTr
(SpEkTr @ 29 Apr 2009, 21:16) *

Hočte rečt, da diesel nima lambde sonde?? Ok, jaz ne vem.
Tip na servisu mi je kazal neko sondo, ki je priključena na izpuh. Nekje približno na sredi avtomobila, na sredi te cevi se nahaja. Lahko pa da je kaka druga sonda..

Sj drugače ne gori nobena lučka na armaturi. Tudi motor lepo dela. Samo tester je pač pokazal te napake, ki pa so se verjetno pojavile prejšnjemu lastniku. Pri meni še nobena lučka ni gorela..
YavarYe X6V6
Lambda pri dizlu je kot suhe gate na dnu morja, oboje je bolj težko izvedljivo.
Pa če bi že blo kaj narobe bi ti kaka lučka 100% svetila v armaturki.
SpEkTr
(YavarYe X6V6 @ 4 May 2009, 11:06) *

Lambda pri dizlu je kot suhe gate na dnu morja, oboje je bolj težko izvedljivo.
Pa če bi že blo kaj narobe bi ti kaka lučka 100% svetila v armaturki.

Sej ravno to mi je čudno. Zdej pa ne vem, ali je un tip na servisu blefiral al kaj...Meni se tudi zdi, da bi kaj svetilo. Ampak ne sveti nič.

P.S.
Ne sveti tudi kaka oznaka za prižgane luči. Al tega sploh ni? smile.gif
YavarYe X6V6
(SpEkTr @ 4 May 2009, 11:23) *

P.S.

Pa človek ni to francoz ki ima za vsko stvar svojo lučko. biggrin.gif
SpEkTr
(YavarYe X6V6 @ 4 May 2009, 12:25) *

Pa človek ni to francoz ki ima za vsko stvar svojo lučko. biggrin.gif

Heheheheheheh smile.gif Ja, se navajam počasi smile.gif Sj bo! smile.gif
Gustav
Mater ste se razpisal v tej temi... Vsekakor upam, da mozaka niso kaj nategnili s servisi. Še če imaš vse ok, bi te najrajš sunili nekam, ker si ga sam uvozil in niso na tebi zaslužili tista 2 al 3 k€ kolkor koasirajo na novi kočiji....
SpEkTr
(Mikimiska @ 4 May 2009, 12:31) *

Mater ste se razpisal v tej temi... Vsekakor upam, da mozaka niso kaj nategnili s servisi. Še če imaš vse ok, bi te najrajš sunili nekam, ker si ga sam uvozil in niso na tebi zaslužili tista 2 al 3 k€ kolkor koasirajo na novi kočiji....

Mja, čakam na razplet. Te dni enkrat bom izvedel, al bo garancija tukaj priznana ali ne. Je pa dejstvo ja, da avto očitno ni bil servisiran, vsaj na uradnem servisu ne.
Grega_
(SpEkTr @ 4 May 2009, 11:23) *

P.S.

Pri trojki s xenonom sveti lučka ko prižgeš luči, na moji prejšnji trojki pa ni nič svetilo, ko so bile prižgane luči.
Gustav
(SpEkTr @ 4 May 2009, 12:37) *

Mja, čakam na razplet. Te dni enkrat bom izvedel, al bo garancija tukaj priznana ali ne. Je pa dejstvo ja, da avto očitno ni bil servisiran, vsaj na uradnem servisu ne.

Glej če imaš izpise digitalnega servisa je nekdo nekaj ponarejal. Torej je nekdo kriv n to nisi ti. Jaz bi raziskoval v tej smeri. Razdalja naj ti ne bo ovira. V Nemčiji so to hudo kaznive zadeve s katerimi dvomim, da se kar tako upajo ukvarjat.
SpEkTr
Ja, sej to mi je že nekako jasno. Zadnjič sem kontaktiral točno prodajalca te mazde, ta mi je tudi zatrdil, da ta avto pri njih ni bil nikoli servisiran. Čeprav, je na izpisku od servisa napisana njihova avtohiša. Izpisek je identičen izpisku, ki ga dobiš tukaj, samo da spodaj desno ni napisana oseba katera je izpis naredila (logično) in datum izpisa. Pa desno zgoraj je prostor za kupca oz. stranko tudi prazen.

Nekaj smrdi. Avto je bil očitno kupljen na lizing (tako mi je rekel ta človek), ker lastnik ni mogel več plačevati so ga najverjetneje prodali na licitaciji. Zdej kdo je tukaj kaj ponarejal, pa samo bog ve. Ampak počasi bom prišel zadevi do dna...
cimbalca
(qwerty @ 25 Apr 2009, 10:30) *

a petka pa nima problemov z EGR?? al ga nima... TX110...
za DPF vem da so blemi in so tut bli... biggrin.gif

Še to. Tiče se sicer DPF filtra (Edina stvar ki me je pri mazdi sekirala). Sem čez prvo majske praznike šel na Gardo in posledično tudi na safari. Ko se je kolona nekaj km pred ZOOjem zgostila sem pa začel švicat. Spomnil sem se kaj so mi povedali na mazdinem servisu o vožnji v koloni. Ampak to ni bila kolona, to je bil mrtev črv. Nisem vedel kaj. Nič kar bo pa bo. Na vstop v ZOO smo čakali eno uro. Več stali kot pa vozili pa še to največ 5 km/h. Ko smo vstopili še huje, vozili smo se 3 ure. Spelji pa počakaj. Avta nisem smel ugašat ker bi se v njemu skuhali. Cel čas mi je po glavi lazil tale DPF filter. No pa sem po 4. urah le prišel na izhod. Ko sem ga peljal do Gardskega jezera sem vozil nekako med 30 in 50 km/h. Seveda se mi je takoj vključilo zgorevanje saj. Ko sem prispel a cilj je bil filter že očiščen.

Kaj sem vam hotel povedati. To da se DPF filter tako hitro spet ne umaže kot so me strašili na servisu.
LabiGT
dobr, da si ostal ziv od takega stresa biggrin.gif
Gustav
(SpEkTr @ 4 May 2009, 13:15) *

Ja, sej to mi je že nekako jasno. Zadnjič sem kontaktiral točno prodajalca te mazde, ta mi je tudi zatrdil, da ta avto pri njih ni bil nikoli servisiran. Čeprav, je na izpisku od servisa napisana njihova avtohiša. Izpisek je identičen izpisku, ki ga dobiš tukaj, samo da spodaj desno ni napisana oseba katera je izpis naredila (logično) in datum izpisa. Pa desno zgoraj je prostor za kupca oz. stranko tudi prazen.

Nekaj smrdi. Avto je bil očitno kupljen na lizing (tako mi je rekel ta človek), ker lastnik ni mogel več plačevati so ga najverjetneje prodali na licitaciji. Zdej kdo je tukaj kaj ponarejal, pa samo bog ve. Ampak počasi bom prišel zadevi do dna...

Močne živce in veliko volje želim..... če ne ti naj da pa garancijo prodajalec.

(LabiGT @ 4 May 2009, 19:09) *

dobr, da si ostal ziv od takega stresa biggrin.gif

To ni za smejat. To je za jokat, da pri današnji tehnologiji avti ne delajo kot bi mogli zaradi ene kur*eve ekologije ki jo povrh vsega država ne subvencionira, je*emoma*er. Mimo se pa vozijo stari tami ki kadijo kot tankerji, pa nikome ništa. Mah škoda besed....

Zakaj se kak pameten ne spravi eliminirat ta DPF? Izziv za YavarYe X6V6 in podobne bi že bil tole.... Dam mu tud 500€, če mi garantira da bo avto špilal kot je treba.

SpEkTr
(Mikimiska @ 4 May 2009, 21:31) *

Močne živce in veliko volje želim..... če ne ti naj da pa garancijo prodajalec.
To ni za smejat. To je za jokat, da pri današnji tehnologiji avti ne delajo kot bi mogli zaradi ene kur*eve ekologije ki jo povrh vsega država ne subvencionira, je*emoma*er. Mimo se pa vozijo stari tami ki kadijo kot tankerji, pa nikome ništa. Mah škoda besed....

Zakaj se kak pameten ne spravi eliminirat ta DPF? Izziv za YavarYe X6V6 in podobne bi že bil tole.... Dam mu tud 500€, če mi garantira da bo avto špilal kot je treba.

Hvala mikimiska smile.gif Sva dogovorjena tako ja, če ne bo šla garancija skozi mora on porihtati avtomobil, da bo tehnično brezhiben. Se je pa daanes spet pojavilo cukanje tam okoli 2000 vrtljajev v peti prestavi pri konstantnem gasu. Prejšnjo sredo so avto priklopili na računalnik (neko štelanje diz) in je blo do danes ok. Sedaj pa spet isto. Zgleda je res kaka sonda na izpušni cevi fuč..

No poročam razplet smile.gif

Cimbalca, kako pa veš da se ti vklopi izgorevanje saj? Bel dim za seboj al kako?
YavarYe X6V6
(Mikimiska @ 4 May 2009, 21:31) *

A ti ti resno ? confused0059.gif
Sicer pa že nekaj časa študiram o tem samo nimam nobenega "testnika" ashamed0001.gif
Če mi podvig uspe pol sem .... dry.gif
SpEkTr
(YavarYe X6V6 @ 5 May 2009, 07:22) *

A ti ti resno ? confused0059.gif
Sicer pa že nekaj časa študiram o tem samo nimam nobenega "testnika" ashamed0001.gif
Če mi podvig uspe pol sem .... dry.gif

Če bi eventuelno odstranili DPF filter, česa bi se rešili? Voženja avta nazaj na servis, ko ti začne lučka DPF utripat? Menjava olja zaradi saj v tem primeru še vedno ostane?
YavarYe X6V6
(SpEkTr @ 5 May 2009, 07:35) *

Če bi eventuelno odstranili DPF filter, česa bi se rešili? Voženja avta nazaj na servis, ko ti začne lučka DPF utripat? Menjava olja zaradi saj v tem primeru še vedno ostane?

Lahko bi tankal navadno olje in ne tega ki je brez žvepla in 2X dražji, DPF lučka se ne bi prižigala, poraba bi bila nižja, nivo olja se nebi dvigoval,....
SpEkTr
(YavarYe X6V6 @ 5 May 2009, 07:39) *

Lahko bi tankal navadno olje in ne tega ki je brez žvepla in 2X dražji, DPF lučka se ne bi prižigala, poraba bi bila nižja, nivo olja se nebi dvigoval,....

Aha, zanimivo. Samo glede olja. Mehanik mi je zadnjič razlagal, da ko če se avto velikrat ugaša, pač prek batov stečejo tudi saje nazaj v olje. Na to pa ne vem koliko ima vpliv DPF filter??
Carr
(YavarYe X6V6 @ 5 May 2009, 07:39) *

Halo prjatli...
Kje pa je vaša ekološka osveščenost tongue.gif
Rešimo planet... Saje nas dušijo... sad.gif
YavarYe X6V6
(Carr @ 5 May 2009, 09:06) *

Halo prjatli...

Manjša poraba manj saj, si na to pomislil ? confused0059.gif

(SpEkTr @ 5 May 2009, 07:47) *

Aha, zanimivo. Samo glede olja. Mehanik mi je zadnjič razlagal, da ko če se avto velikrat ugaša, pač prek batov stečejo tudi saje nazaj v olje.

Ja in svizec zavije čokolado. confused0059.gif
SpEkTr
Hehe, sej pravim, povem kar sem slišal. Jaz nisem dovolj kompetenten, da bi podajal trditve smile.gif
Carr
(YavarYe X6V6 @ 5 May 2009, 10:05) *

Manjša poraba manj saj, si na to pomislil ? confused0059.gif

No, poraba naj bi bila zaradi DPF okrog 0,2l/100km večja. To je glede na povprečno porabo 7,0l/100km točno 2,86%. Recimo, da je toliko več tudi saj, čeprav je to mogoče mal preveč preprosto rečt. DPF pa dokazano zadrži vsaj 95% saj. Razlika je očitna, a ne dry.gif love0072.gif
YavarYe X6V6
Mene ni prepričala, še vedno pravim benz je zakon, nobenga DPF-ja, nobenih saj(ok reno je izjema),nobene vode v filtru party0024.gif , nobenega vebasta ashamed0001.gif ,... unsure.gif

PS. Dober matematik si ! love0030.gif
Carr
(YavarYe X6V6 @ 5 May 2009, 11:55) *

PS. Dober matematik si ! love0030.gif

A jebiga... Šta ja mogu, kad sam dobar... tongue.gif happy0195.gif
Boss
QUOTE(Carr @ 5 May 2009, 10:57) *

No, poraba naj bi bila zaradi DPF okrog 0,2l/100km večja. To je glede na povprečno porabo 7,0l/100km točno 2,86%. Recimo, da je toliko več tudi saj, čeprav je to mogoče mal preveč preprosto rečt. DPF pa dokazano zadrži vsaj 95% saj. Razlika je očitna, a ne dry.gif love0072.gif

Če imaš relacijsko vožnjo je res razlike sam ene dva deci. Če pa je velik mestne vožnje pa se poveče tudi čez pol litra in več na 100km.

Če pa verjamemo tovarniškim podatkom, da naj bi bila povprečna poraba le 5,5 litra/100km pri novi šestki in 6,5l/100km pri stari in da imam skoraj enako porabo pri enaki vožnji tako na stari kot na novi šestki, bi rekel, da ta DPF filter potemtakem pridoda kar cel liter več na 100km. sad.gif sad.gif To je pa na uč že skoraj 15% več kar pa ni glih najboljši signal za ekologijo wink.gif
Z M A J
Boss - če bi imel UNP, bi z vožnjo skorajda služil oz. bi reku; litr gor al dol, pa še tiho teče ko sto mater + ekološko ni lih na ravni "traktoraša"! dry.gif biggrin.gif bleh.gif
cimbalca
(SpEkTr @ 4 May 2009, 22:11) *

Cimbalca, kako pa veš da se ti vklopi izgorevanje saj? Bel dim za seboj al kako?

To se pri novih mazdah vidi pri trenutni porabi. Poleti na vsake ene 300 - 500km, pri dobro ogreti mašini trenutna poraba naraste (za primer v tretji prestavi) tudi za 150%. Pri vožnji v tretji pri 60km/h in 2100obratih/min je trenutna poraba tam od 10,5 pa do 12l/100km. povprečno 11,6 l/100km v normalnih pogojih 4,8l/100km. Tole zgorevanje traja cirka 15min. poraba naraste zaradi dodatnega vbrizgavanja nafte. Če se voziš hitreje in v npr. četrti prestavi 130km/h pri cca 3300obr/minuto ti bo popival isto kot pri prej omenjenih kriterijih v tretji. Je pa lepo če ga voziš toliko časa da se ti poraba vrne na normalo. Izgorevanje se vrši nekje pri 500°C. Ni najbolje, ni pa prepovedano, če avto med izgorevanjem ugasneš in ga ohladiš. Ko ga na novo zaženeš se motor ogreva in poraba je normalna, ko se zagreje pa poraba spet poskoči. Sem pa pri moji Mazdi ugotovil, da se čas izgorevanja sešteva in ne teče vsakič od začetka po vsaki prekinitvi. Lahko pa da je povišan nivo olja posledica prepogostega prekinjanja procesa. Še ena posebnost je pri izgorevanju. Poseben vonj ob mašini in pokanje zaradi nenormalne temperaturne razlike.

Na tem forumu mi je nekdo dal link od MAzdinega pojasnila pri izgorevanju saj. Imate ga pod DPF filter.
SpEkTr
Evo spet se jaz malo oglašam. Jah nimaš kej, spoznavam svojo mazdico smile.gif)

Ventilator mislim da hladilnika. Zakaj hudiča se je danes zjutraj vklapljal. Prižgem avto, se odpeljem 20 metrov, ustavim (da peljem kanto za smeti do ceste smile.gif ) in vmes slišim ko se vklopi ventilator za ene 2-3 sekunde in nato ugasne.
Se peljem 1km do pekarne (motor pustim prižgan), pridem nazaj ven, spet slišim ventilator kako se vklopi za par sekund.
Zdej me pa zanima, a je to res potrebno glede na to, da se motor še ni ogrel na delovno temperaturo?
LabiGT
da nisi ti slisal webasta
SpEkTr
(LabiGT @ 6 May 2009, 08:13) *

Pa sej webasto ne ropota ko ventilator. Tisto sem zadnjič slišal bolj kot tako rahlo piskanje zraka, nekak tko. Ampak tist je delalo konstantno nekaj časa.
Carr
(LabiGT @ 6 May 2009, 08:13) *

Jap. Še eden tak... happy0195.gif
SpEkTr
Ok, ne dam roke v ogenj, ampak slišati je bilo čisto spredaj pri hladilniku, ventilator. Tudi smrdelo ni nič po kakem webastu. Bom naslednjič magari jutri zjutraj preveril. Bom jutri pokukal pod pokrov..
Gustav
(SpEkTr @ 5 May 2009, 07:47) *

Aha, zanimivo. Samo glede olja. Mehanik mi je zadnjič razlagal, da ko če se avto velikrat ugaša, pač prek batov stečejo tudi saje nazaj v olje. Na to pa ne vem koliko ima vpliv DPF filter??

Jaz tega preprosto ne morem verjet da bi nafta tekla med bati in cilindri. Karter je pač waste dump za nafto ki ne zgori v filtru, če avto ugasnemo med procesom gorenja saj. Potencialna rešitev, ki jo jaz vidim, je ta, da se cev, ki pelje nezgorelo nafto v karter preusmeri v neko drugo dodatno posodo, ali pa se preprosto prekine dovod nafte za zgorevanje v DPF filter, kar bi zahtevalo tudi odstranitev le-tega. Vprašanje je še, kaj bi rekel softwer, zato bi blo brez posegov v softwer boljša prva rešitev. Teorija ni problem, praksa.... je pa bolj za YavarYae kolkor se mi zdi oz vidm po postih.

(SpEkTr @ 6 May 2009, 07:44) *

Evo spet se jaz malo oglašam. Jah nimaš kej, spoznavam svojo mazdico smile.gif)

Ventilator mislim da hladilnika. Zakaj hudiča se je danes zjutraj vklapljal. Prižgem avto, se odpeljem 20 metrov, ustavim (da peljem kanto za smeti do ceste smile.gif ) in vmes slišim ko se vklopi ventilator za ene 2-3 sekunde in nato ugasne.
Se peljem 1km do pekarne (motor pustim prižgan), pridem nazaj ven, spet slišim ventilator kako se vklopi za par sekund.
Zdej me pa zanima, a je to res potrebno glede na to, da se motor še ni ogrel na delovno temperaturo?

Če imaš prižgano klimo se vklapla tudi ventilator.
Jest
(SpEkTr @ 6 May 2009, 08:21) *

Ok, ne dam roke v ogenj, ampak slišati je bilo čisto spredaj pri hladilniku, ventilator. Tudi smrdelo ni nič po kakem webastu. Bom naslednjič magari jutri zjutraj preveril. Bom jutri pokukal pod pokrov..

Imas klimo na AUTO in se je mogoce vkljapljal kompresor klime?
Gustav
(Carr @ 5 May 2009, 09:06) *

Halo prjatli...

Zber se malo kolega... Dokler se vozjo okol razn Tami, Dafi, da ne rečem Om i in da se ne spustim v ladijski promet in stare dizelske lokomotive, naj meni ne serjejo z DPF jem. Najlaže je je*ati malega človeka - beri kupca osebnega avta.... medtem ko drugi svinjajo okrog

Sem firbčen kaj bi porekel tovornjakarski lobi (verjetno bi zaprli ljubljano)
da ne govorim o železničarjih...

ne, kolega - ekologija me ne briga dokler ne popucajo pri ta velikih svinjakarjih.

Še en proti je pa ta, da za to je*eno ekologijo mene avto drka, pa plačujem ga več, pri registraciji me pa obravnavajo enako kot da bi prišel z mercedesom 300 D letnik 73 ki laufa še na mazut če je treba
David
Je pa zanimivo, da pri Alfi še nisem zasledil tega poskoka porabe nafte ob čiščenju DPF filtra.... oziroma če sem čist iskren, še nisem sploh zavedno zaznal kakšnega dodatnega procesa pri delovanju motorja razen normalnega..... mogoče se pa samo motim.

Pri alfi se baje čiščenje ne dogaja po nekem določenem intervalu prevožene razdalje, ampak očitno naključno, oziroma ko senzor zazna, da se more filter spucat..... z0tdntknw.gif

LP David
SpEkTr
(mazda6 @ 6 May 2009, 09:15) *

Imas klimo na AUTO in se je mogoce vkljapljal kompresor klime?

Ja imam na AUTO ja. Samo sej pravim, zunaj je bilo cirka 8-10 stopinj. Se pravi po zdravi logiki, se kompresor klime ne bi smel vklopiti, ali pač? smile.gif
David
(SpEkTr @ 6 May 2009, 09:26) *

Ja imam na AUTO ja. Samo sej pravim, zunaj je bilo cirka 8-10 stopinj. Se pravi po zdravi logiki, se kompresor klime ne bi smel vklopiti, ali pač? smile.gif

Če imaš na AUTO se klima neglede na zunanjo temperaturo vklaplja......

LP D
YavarYe X6V6
(SpEkTr @ 6 May 2009, 09:26) *

Klima dela tudi pod ledišćem in če je lufal ventilator pol je bila klima in brez panike, mater so logične stvari tako težko razumljive.
Klima dela vedno če je na avto ali pa pasmo na a/c ali pa a/c(eco), ko vklopi kompresor se ponavadi vklopi tudi ventilator-ja na hladilniku ni pa nujno, recimo ved vožnjo, ker če se ventilator ne bi vklopil klima nebi delala tako kot mora in bi kompresor laufal 2X - 3X dlje ko če laufa ventilator, pa še poraba bi bila večja. dry.gif

Pa še to, zakaj se kompresor vklaplja neglede na to da je zunaj"hladno" , zato ker klima tudi preprečuje da bi se zarosila stekla oziroma jih odrosi in to tudi pri minus 20.

Pa dejte si navodila vsaj prelistat, vse piše.

(David @ 6 May 2009, 09:26) *

Pri alfi se baje čiščenje ne dogaja po nekem določenem intervalu prevožene razdalje, ampak očitno naključno, oziroma ko senzor zazna, da se more filter spucat..... z0tdntknw.gif
LP David

Tudi mazada ima tako in sicer na razliko tlaka pred filtrom in za njim, ko razlika naraste na določeno vrednost se čiščenje "aktivira".
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.