Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Bencin drazji cez noc....
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
Slivka
Sicer imam občutek, da ste malo zašli s teme (Bencin dražji čez noč), a vseeno se tudi jaz pridružujem Boss-u. Tudi jaz sem vedno kupoval nove avtomobile. In jih potem redno vozil okoli 12 let. Pa potem še neregistrirane po teh naših gozdovih, dokler se niso povsem razpadli. In pri takem početju se gotovo bolje izide kot kupit zapored dva rabljena avtomobila in vsakega vozit 6 let. In če kdo prodaja avto po 3, 4, 5ih letih, se je za vprašat, kaj je z vozilom narobe. Jaz sem glede nakupa vozila težka stranka. Trgovci me gotovo niso veseli. Si vzamem veliko časa za ogled, preizkus, primerjavo,... In ko končno nekaj izberem in izberem še opremo, ki bi jo rad imel, je to vozilo, ki mi ustreza. In je ni ponudbe, ki bi me po treh letih prepričala, da se mu odpovem in kupim novega. Razen, če bi z vozilom imel kakšen incident v obliki "pozabil-preveriti-nivo-olja" ali pa "vozil-brez-hladilne-tekočine" ali kaj podobnega... Torej, jaz se strinjam z Boss-om. Bolje je kupiti novi avto in ga potem "guliti" 12 let kot kupiti rabljenega in ga še bolj rabljenega prodajati in kupiti drugega rabljenega.

Dovolim pa, da vsak dela po svoji pameti.

In če nima nihče nič proti, bi se mogoče vrnili nazaj na temo. Torej, kako bo naslednji torek. Se bo spet bencin podražil čez noč?
Z M A J
Mislim da v obdobju brezvladja, bojo skušal še malo naviti cene! dry.gif happy0064.gif
Slivka
Mogoče bi bilo dobro malo naviti samostrele. Pa nabrusiti nože in sekire...
Z M A J
Ali pa ošilit svinčnik na kakšni postavni teti, hehe! tongue.gif
Symon
Oboje je dobra ideja! happy0064.gif
Z M A J
Juhu, cene gredo spet navzgor! happy0064.gif happy0005.gif love0072.gif
alen_92
Zakooon!!! happy0158.gif happy0158.gif party0024.gif

naj kar dražijo ta bencin, u petek bo itak konc sveta tongue.gif
http://24ur.com/novice/svet/zdaj-pa-res-ko...bo-v-petek.html
Boss
E okej, dobr da vem devil.gif
madmax
ma neee, jst sm pa učeri glih napovhnu tank tongue.gif huh.gif
Symon
Jaz ga bom pa iz principa jutri. Pa je bilo že danes le za 60 km v kestlnu. devil.gif
jures
(alen_92 @ 17 Oct 2011, 18:24) *

Zakooon!!! happy0158.gif happy0158.gif party0024.gif

naj kar dražijo ta bencin, u petek bo itak konc sveta tongue.gif
http://24ur.com/novice/svet/zdaj-pa-res-ko...bo-v-petek.html

ta kerič že?
alen_92
jh je blo že preveč, da bi se štelo he he
jures
Jaz tudi jutri tankam, gremo spet v Hungaricum.
ko pridem nazaj bo 183.000km treba bo olje nabavt pa filter...
Slivka
Zanimiv pogled moje žene na dvig cene:

Pomladi, poleti in jeseni jo sploh ne prizadane toliko, pozimi pa jo to zelo "prizadene". Zakaj? Pomladi, poleti in jeseni se veliko večino vozimo s Hondo Jazz in Fiatom Pando, ki porabita med 5,5 in 6,5 litrov na 100 km. In se dvig ne pozna toliko. Pozimi pa se vozimo praviloma samo z Mazdo, ki pa zaradi spodobnih zimskih razmer porabi v povprečju okoli 16,5 litrov nafte na 100 km. Pri taki porabi se pa najmanjši dvig cene močno pozna na družinskem proračunu.

Hja, tudi tako se lahko gleda na te stvari.

Kar se pa konca sveta tiče, mi pride ravno prav. Da ne bom zapravljal denarja za ženino darilo za rojstni dan, ki bo kmalu. Si rajši privoščim kakšno pivo s prijatelji več - dokler še lahko.
Boss
Mercator je odkupil avtomatizirane servise 24/7 - se pravi bo vsak trgovec očitno kmalu imel svojo verigo bencinskih črpalk z0tdntknw.gif

http://www.maxen.si/
Z M A J
Ste kaj veseli, zdej bo že Kurilc ...., bemtisunac! devil.gif dry.gif
jures
(Boss @ 28 Dec 2011, 23:30) *

Mercator je odkupil avtomatizirane servise 24/7 - se pravi bo vsak trgovec očitno kmalu imel svojo verigo bencinskih črpalk z0tdntknw.gif

http://www.maxen.si/

V Kranju že stoji....in do petrola jo loči le ozka cesta - ni 2x za rečt da nimata istih cistern
Symon
(JozaGulikoza @ 9 Jan 2012, 16:29) *

Ste kaj veseli, zdej bo že Kurilc ...., bemtisunac! devil.gif dry.gif

Men je malo hecno ker se pritožujejo tisti z najmanjšimi mlinčki in šparovnimi avti. smile.gif
Z M A J
To je mogoče res, mam pa bajturino, ki žre drugo stvar, zato sem izpostavu Kurilca! tongue.gif
Symon
(JozaGulikoza @ 9 Jan 2012, 19:01) *

To je mogoče res, mam pa bajturino, ki žre drugo stvar, zato sem izpostavu Kurilca! tongue.gif

Se strinjam. Samo je pa hecno ko bo šel nekdo danes tankat svojih 35 litrov za 1,2 mlinček ko bo stal v gužvi in skoraj tam pokuril tisto razliko. Ne bi rekel, če ima 4.0 pa 80l kestl, tam bi bila pa že malo večjji prihanek.

Ja kurilec pa verjamem, da te žre. Je lih prejšnji teden sodelavec jamral ko je rabil dati 800€. Je rekel "pa so šle 3, skoraj 4 letne gume." happy0195.gif
Z M A J
Simon, se moram spet strinjat s teboj, da čakaš pol ure v vrsti ali pa morda še več, ker se je benz podražil npr. 2 centa, meni na kraj pameti ne pade, dejansko zabiješ še več goriva in pa tudi svojga cajta, za kerga vraga bi šel npr. zdele čakat na bencinsko, beda. dry.gif
Boss
Hehe... če koga zanima kako zgleda manipulacija je tale prispevek vzorčni primer

http://24ur.com/novice/gospodarstvo/cene-b...dno-visoke.html

Kako prikladno se v prispevku vzeli za primerjavo leto 2007 z danes in kako namensko so se izognili leta 2008, ko so bile cene na isti ravni kot danes. In potem populistično navržeš še podražitve ter primerjaš z rastjo plač in folk/zlate ribice so spet v luftu. happy0158.gif

http://www.petrol.si/ponudba-na-servisih/z...n#petrol-diesel

Bravo pisunčki novinarski - sam še čakal sem da bodo nametali podatke kolk je drugje ceneje in dali v primerjavo današnje cene s cenami drugod izpred meseca dni kot so to navedli v ponedeljkovem prispevku.

Potem se pa taisti pisunčki čudijo in sprašujejo v raznih soočenjih zakaj je tolk negativizma in črnogledosti v Slo - ajojmene kakšno licemerstvo.
HP77
(Boss @ 11 Jan 2012, 01:28) *

Hehe... če koga zanima kako zgleda manipulacija je tale prispevek vzorčni primer

http://24ur.com/novice/gospodarstvo/cene-b...dno-visoke.html

Kako prikladno se v prispevku vzeli za primerjavo leto 2007 z danes in kako namensko so se izognili leta 2008, ko so bile cene na isti ravni kot danes. In potem populistično navržeš še podražitve ter primerjaš z rastjo plač in folk/zlate ribice so spet v luftu. happy0158.gif

http://www.petrol.si/ponudba-na-servisih/z...n#petrol-diesel

Bravo pisunčki novinarski - sam še čakal sem da bodo nametali podatke kolk je drugje ceneje in dali v primerjavo današnje cene s cenami drugod izpred meseca dni kot so to navedli v ponedeljkovem prispevku.

Potem se pa taisti pisunčki čudijo in sprašujejo v raznih soočenjih zakaj je tolk negativizma in črnogledosti v Slo - ajojmene kakšno licemerstvo.

Se strinjam s temlje so senzacionilističnim pisanjem slo. medijev. Predvsem če gledaš recimo Svet na kanalu A stalno kritizirajo, pohvale pa prezrejo. Kam to pele...
Boss
QUOTE(Boss @ 11 Jan 2012, 01:28) *

Odlično pa sej bi lahko delal kot vedeževalec

http://24ur.com/novice/gospodarstvo/bodo-g...-se-drazja.html

Zadnjo podražitev so primerjali s podatki o cenah goriv drugod skoraj izpred 14 dni, ki so jih očitno pobrali na AMZS-jevi strani.

Pa tolk mal filozofije je tukaj notri - pogledaš http://oil-price.net/ , pa tečaj dolar proti evru, vzameš povprečje cen nafte zadnjih 14 dni ter primerjaš s prejšnjimi 14 in če gredo cene gor lahko pričakujemo rast goriv na pumpah, če vlada ne spremeni trošarin, kar verjetno ne bo naredila, ker so volitve mim in so odpisani pa se ne rabijo it populizma z znižanjem trošarin. devil.gif

Sicer bo pa Majer zrihtal vse sam, da se zavihti na prestol. party0024.gif

Z M A J
Baje ima le še Italija od naših sosed, dražjega! blush.gif
jures
Francija 1.6, Italija 1.6-1.7
Sam za italijane me čudi, glede na to da imajo veliko pristanišč na vsake 100km...
Deeyan
takle ko grejo pa zdej cene gor je pa že abnormalno whatever.gif

Hrvaška ma najcenejše gorivo EU...
jures
(Deeyan @ 23 Jan 2012, 20:21) *

takle ko grejo pa zdej cene gor je pa že abnormalno whatever.gif

Hrvaška ma najcenejše gorivo EU...

čakaj izglasovali so ZA eu....
Boss
Če ste se kdaj kregali katero gorivo je boljše OMV ali Petrol

Grega_
No sej pri teh prevoznikih nikoli ne veš...to so tako ali tako privatniki, on mogoče če so imeli reklamo na cisternah, so mu npr. 5 let več plačevali zaradi tega, nato je začel za drugega voziti, cisterne pa seveda ni prebarval-zakaj bi si delal stroške oz. vozi za obe naftni družbi...sej to ni nič takšnega v teh časih. Vem za nekoga ki vozi za Spar in je cel od Špara poliman, vmes pa pobira še vse mogoče...samo da je kamion čimbolj zafilan in da se čimmanj prazen vozi naokoli.
Symon
OMV je najboljše! harhar.gif

Mislim, a še ni splošno znano, da ima OMV svoje rafinerije in je njihova 100 res iz Avstije, vse ostalo je iz Kopra? Al je treba spet načenjat te štorije pa prepire? z0tdntknw.gif Za dizla pa kolikor vem je večinoma razlika v aditivih, ki jih dajejo notri različne firme.
Deeyan
MOL je zakon happy0158.gif
jures
(Symon @ 24 Jan 2012, 12:13) *

OMV je najboljše! harhar.gif

Mislim, a še ni splošno znano, da ima OMV svoje rafinerije in je njihova 100 res iz Avstije, vse ostalo je iz Kopra? Al je treba spet načenjat te štorije pa prepire? z0tdntknw.gif Za dizla pa kolikor vem je večinoma razlika v aditivih, ki jih dajejo notri različne firme.

Jaz moram tukaj dodati, da zadnje 3 tanke na omV res lepše teče, tudi nič cukanja, kar se pri petrolu včasih zgodi pri 1500
Sishi
(Boss @ 24 Jan 2012, 11:42) *

Če ste se kdaj kregali katero gorivo je boljše OMV ali Petrol

Ja valda je na OMV boljše, a ne vidiš jim na Petrolu kurilca točijo... biggrin.gif
Symon
No vsaj OMW nihče več ne napiše. tongue.gif

Šel WIA OMW. devil.gif
Mraušk Mčk
Boss, toliko enih besed o manipuliranju oz. zavajanju s strani novinarjev, potem pa to isto počneš ti.
Oemvejeva cisterna na fotki ni pripeljala goriva na Petrol pumpo, tja je šla tankat ker ima Petrol boljše gorivo. tongue.gif
SpEkTr
(jures @ 24 Jan 2012, 18:48) *

Jaz moram tukaj dodati, da zadnje 3 tanke na omV res lepše teče, tudi nič cukanja, kar se pri petrolu včasih zgodi pri 1500

Zna biti. Jaz sem zadnja dva tanka dodal arčonov aditiv..Je pa še boljše :-) Kot puterček teče :-)
Boss
QUOTE(Mraušk Mčk @ 24 Jan 2012, 23:18) *

Boss, toliko enih besed o manipuliranju oz. zavajanju s strani novinarjev, potem pa to isto počneš ti.
Oemvejeva cisterna na fotki ni pripeljala goriva na Petrol pumpo, tja je šla tankat ker ima Petrol boljše gorivo. tongue.gif

A si opazil, da poleg slikic nisem napisal nobene trditve - namenoma harhar.gif ampak sem samo dodal slikice potem naj si pa vsak sam razlaga kako in kaj. devil.gif

QUOTE(Sishi @ 24 Jan 2012, 20:49) *

Ja valda je na OMV boljše, a ne vidiš jim na Petrolu kurilca točijo... biggrin.gif

No, no ne moreš bit tak... to je samo tank za webasto napolnu. Webasto, če imaš posebej tank lahko tankaš kurilca pa ti noben nič ne more saj gre za gorivo za ogrevanje devil.gif devil.gif
Grega_
Petrol troši tudi državne rezerve če se ne motim? Tako da tist star benz verjetno potem razvozijo po pumpah, tja pa novega natočijo. Koliko in če sploh ima bencin neki "rok trajanja" da postane slabši se pa nisem spuščal.
jures
Še ena priprava na 'krizo' ?
http://www.rtvslo.si/znanost-in-tehnologij...ni-nafte/275703
Sirius
(Grega_ @ 25 Jan 2012, 15:15) *

Petrol troši tudi državne rezerve če se ne motim? Tako da tist star benz verjetno potem razvozijo po pumpah, tja pa novega natočijo. Koliko in če sploh ima bencin neki "rok trajanja" da postane slabši se pa nisem spuščal.
P. aeruginosa is often preliminarily identified by its pearlescent appearance and grape-like or tortilla-like odor in vitro. Definitive clinical identification of P. aeruginosa often includes identifying the production of both pyocyanin and fluorescein, as well as its ability to grow at 42°C. P. aeruginosa is capable of growth in diesel and jet fuel, where it is known as a hydrocarbon-using microorganism (or "HUM bug"), causing microbial corrosion.[3] It creates dark, gellish mats sometimes improperly called "algae" because of their appearance.[citation needed]

Detects "Fuel Bugs", bacteria, fungus and mold in fuel.

This test is called a "dip slide". One side of the slide is "white". This will detect BACTERIA between 24 and 36 hours after exposure. The other side of the slide is "off white". This will detect MOLD between 36 and 48 hours after exposure.

NO spots are good news. Any reaction is bad news.

1. Simply remove the slide from the tube. DO NOT touch the slide surface. The slide will detect bacteria on you fingers.

2. Dip the slide into the fuel for 15 seconds. Take a fuel sample from the fuel filter or water separator.

3. Remove the excess fuel. And then put the slide back into the tube.

4. Put the tube in a desk drawer, any dark location, for 24 hours.

5. Inspect the tube at 24 hours, 36 hours and 48 hours. Any reaction requires immediate action on your part. Add a BIOCIDE to the fuel to immediately kill the biological elements in your tank. Then install a Dieselcraft Fuel Stabilizer to assure that this problem does not return.

For disposal fill the tube with household bleach. Re-insert the slide and place in the trash.

If water enters your fuel system either through condensation or vents, it can causes bacteria growth. Many species of bacteria, mold and fungus can grow in diesel fuel but not algae. The scientific names for the most common types of organisms that live in petroleum products are Cladosporium resinae and Pseudomonas aeruginosa.

Algae growth in fuel is a misnomer for the problem.

What looks like algae may be in fact asphaltene or diesel sludge.

Asphaltene is a chemical problem inherent in diesel fuel and not biological contamination. This can be treated with Dieselcraft Technol 246 sludge dispersant.

Unless you drain your tanks 100%, you always have old fuel in your tanks. This old fuel most likely has one of two problems, biological or chemical.

To determine the problem so it can be treated we have produced a fuel test kit that will identify biological contaminants.

Each kit comes with a sampling beaker and plastic tube for the fuel sample, along with the test kit that contains the bacteria and mold media.

Kits are $9. You may change the quantity during the checkout process. Shipping is a flat rate based on quantity.
Sishi
LPG več kot pol cenejši od bencina happy0158.gif party0024.gif harhar.gif happy0064.gif devil.gif
Boss
QUOTE(Sishi @ 6 Feb 2012, 20:04) *

LPG več kot pol cenejši od bencina happy0158.gif party0024.gif harhar.gif happy0064.gif devil.gif

Kje pa? Petrol ima 0,75€ (napovedujejo podražitev na 0,8€) 54% cene, Na Verovškovi pa nimam pojma kolk je.
jxl
Na verovskovi 0.703 smile.gif
Mraušk Mčk
Niti me ne gane toliko, da je bencin dražji čez noč. Bolj me gane to, da je kurilc cenejši čez noč (škoda da kurim samo podnevi) tongue.gif .
Ta teden grem v investicijo.
Z M A J
Jaz sem pa učeri Kurilca plačal še po stari ceni, no takoj je bilo pri 1500 litrih nekih 30 € dražje, kot če bi ga plačal po današnji nabavni ceni! devil.gif dry.gif
Sishi
(Boss @ 6 Feb 2012, 20:29) *

Kje pa?

Verovškova 0,703€ biggrin.gif
YavarYe X6V6
Včeraj tankal lpg, pičke so ga navile na par tisočinov manj kot na 0,80€.
Še zmeri cnej od benza za cca 0,60 € party0024.gif .
Boss
Hmm ja... sem napovedal dva dni nazaj whatever.gif

Kolk je pa zdej na Verovškovi... ne verjamem, da so oni pa kr imuni na podražitve. z0tdntknw.gif

Je pa zanimivo, da ob zadnji podražitvi goriv niso spet kokodakali, kako mamo med najdražjimi gorivi v EU. AMZS je namreč popravil cenike v drugih državah na novejši datum in glej ga zlomka diesel je pri nas takoj za Luxemburgom najcenejši v EU. Ubogi novinarski pisunčki le s čim bodo zdaj primerjali in nergali - z recesijskim padcem goriv leta 2008?
Boss
QUOTE(Sishi @ 7 Feb 2012, 17:51) *

Verovškova 0,703€ biggrin.gif

Sej nočem bit zoprn sam danes gre plin na Verovškovi gor in sicer na 0,73€. Izkoriščajo sceno s podražitvami benza.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.