Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
na kaj je potrebno bit pozoren pri strešnih nosilcih?
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
alenka
Zdravo!

Imam Mazdo6 karavan, letnik 2003 in odločila sem se za nakup strešnih nosilcev. Malo sem gledala od Thule in Fappe in so oboji tm okol 130-150 eurov. na mimovrste.com sem jih našla od ene druge firme za slabih 90eurov. Tu je link:
http://www.mimovrste.com/artikel/342009702...nic-sw#pictures

Zdaj me pa zanima vaše mnenje ... ali imajo vsi Thule zato, ker so pač res dobri in drugi niso ok al kako, so te nosilci od Unic-a tud ok al raj ne tvegam?
Na kaj je potrebno biti pri nakupu strešnih nosilcev pozoren, na nosilnost, material ali kaj drugega?

Hvala že vnaprej za mnenje
lp
Alenka
bojč
(alenka @ 22 Jun 2009, 18:51) *

Zdravo!

Imam Mazdo6 karavan, letnik 2003 in odločila sem se za nakup strešnih nosilcev. Malo sem gledala od Thule in Fappe in so oboji tm okol 130-150 eurov. na mimovrste.com sem jih našla od ene druge firme za slabih 90eurov. Tu je link:

Zdaj me pa zanima vaše mnenje ... ali imajo vsi Thule zato, ker so pač res dobri in drugi niso ok al kako, so te nosilci od Unic-a tud ok al raj ne tvegam?
Na kaj je potrebno biti pri nakupu strešnih nosilcev pozoren, na nosilnost, material ali kaj drugega?

lp
Alenka

ja fino je če so aluminijasti,kajt če so kovinski prevlečeni z plastiko ta plastika s časom odstopi,spoka in začnejo rjavet,ko pa dežuje ta rja teče po laku in jo je zelo težko odstraniti,če se zasuši.Dobro je tudi,da so vsaj malo zaobljeni,kajti tisti res strogo štirikotni pri veliki hitrosti dajejo nenormalen hrup...Jaz sem pred približno 10dnevi kupil aluminijsate v lidlu pa so super.Pa še nosilnosti imajo 90 kg
krco22
(alenka @ 22 Jun 2009, 18:51) *

Zdravo!

lp
Alenka

Jaz mam tut karavanko 2004 letnik pa sm se zanimu za nosilce! Sem sel v mazda salon v Zagorju je avtohisa krzisnik pa so bili original za mazdo ki jih izdeluje Thule samo okol 90€! Tko da ko jih bom jaz kupoval bom kar original vzel ker so cenej kakar kiri drugi na neti kukar sm jaz gledu!

Za pozanimat se je!
alenka
Sam jest sm gledala ravno n Mazda servisu v Gama centru v Btc-ju in so mi rekl, da pridejo 135 eurov original. Mi je pa mal bedno met aluminijaste, ker mam črno Mazdo in bi raj mela črne, ampak če so bolš aluminijasti zarad teh razlogov, ki so gor navedeni bi blo pa res bolš mal potrpet zarad barve pa kvaliteto zbrat.
Hvala smile.gif

bojč
(alenka @ 22 Jun 2009, 21:41) *

Sam jest sm gledala ravno n Mazda servisu v Gama centru v Btc-ju in so mi rekl, da pridejo 135 eurov original. Mi je pa mal bedno met aluminijaste, ker mam črno Mazdo in bi raj mela črne, ampak če so bolš aluminijasti zarad teh razlogov, ki so gor navedeni bi blo pa res bolš mal potrpet zarad barve pa kvaliteto zbrat.
Hvala smile.gif

Pa saj ne rabi vse bit črno na črnem avtu.Če se da ti naj dajo tolk na sani da boš vidla če je gut,,ampak po moje se aluminij poda k vsaki barvi avta
Gustav

Hvala smile.gif

Lej deklica... Predvidevam, da nisi obrtnik z lojtro na strehi, torej lahko sklepam da bo prtljažnik na avtu 5 do 10 krat letno, za trugo, kakšen bicikel in morda smučke. Alu je že lepo in prav, ne bom trdil, gotovo so zelo kvalitetni. Vendar dajat 140 eur, je meni osebno čista bedarija. Originalne prtljažnike dela za Mazdo Thule in košta na servisih cca 80 do 90 eur (črni plastični). Kar je več je nateg. Zganjajo hrup če so štirioglati? Pa kaj. Vsaj vem, da so še gor. Če me pa moti, imam pa BOSE ozvočenje.

Moj nasvet: Če se ti ne mudi spremljaj bolho in avtonet. Slej ko prej jih boš našla in to zelo ugodno. Jaz sem jih iskal cca 1 mmsec in dobil Thule črne na ključavnico za 40€, stare eno leto in pol, kot nove.

Lidl varianta - gotovo jim nič ne manjka, morda so materiali nekoliko slabši in bi ti, če bi jih imela stalno gor morda prej zbledeli ali pa bi počila kaka ročka. Ni pa nujno.

Če pa kupuješ prtljažnik zato, da bo stalno na avtu in da boš videti pravi "rekreativec" potem pa morda res boljše vzeti ALU thule.

Upam, da sem pomagal.
jures

Hvala smile.gif

aluminijasto so ponavati tudi aero bari - oglati, medtem ko črni so mogoče tvoji 4 kotni?

aerodinamika v prid aluminijastim se kaže tako da 4 kotni črni delajo od 60km/h naprej vuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu in ti po 5 minutah dojadi..smile.gif

Drugace brez zamere ampak pri teh zadevah se ne sme gledati le na €. Navsezadnje govorimo o 10,20€ razlike, a avto je bil koliko??

Ce ti popusti prtljaznik lahko tudi koga ubijes na avtocesti za seboj ali povzročis prometno nesreco. Meni se vcasih take debate zdijo smesne, kot pri vinjetah, ko za avte in bencin mečemo deset tisoče evrov, a potem gruntamo za 10, 20€ kaj bi...

Original Thule dobis za 70€, rabljene kot nove za 40€, samo malo pobrskaj a ne po original servisih
Pokliči sem - ce se ne motim potrebujes samo aerobar in rapid fix point - 120cm so 70€
http://www.bokal-sport.si/izdelki.aspx?katid=316

LP
YavarYe X6V6
Pa kje si ti bokala najdu, sem mislil da je že zaključil. z0tdntknw.gif
jures
(YavarYe X6V6 @ 23 Jun 2009, 09:47) *

Pa kje si ti bokala najdu, sem mislil da je že zaključil. z0tdntknw.gif

Ravno nabavu tam ene za 60€ - thule..smile.gif
alenka
(jures @ 23 Jun 2009, 10:55) *

Ravno nabavu tam ene za 60€ - thule..smile.gif

Jures a maš ti tud sanke na Mazdi? Jest sm šla zdej mal k tem Bokalu pogledat in sicer ...
K jest sm gledala, da bi rabla samo THULE Aerobar 861

Komplet osnovnih palic in rapid fixpointa, ki vsebuje Aerobar palice 2x 120 cmm foot pack 750 ali 755. In to pride tm okol 70 eurov. Model, k sm ga klicala pa mi reče, da bi rabla

- 755 Foot pack držalo palic 84,63EUR
- 861 Srebrne strešne palice 71,96EUR

SKUPAJ: 156,59EUR -10% = 140,93EUR

Ampak foot pack držala palic posebja na netu sploh ne najdem. kakor sem jaz razumela je v kompletu Aerobar 861 oboje palice in držalo. Imam prav ali se motim.

Hvala za pomoč smile.gif

jures
(alenka @ 23 Jun 2009, 15:32) *

Jures a maš ti tud sanke na Mazdi? Jest sm šla zdej mal k tem Bokalu pogledat in sicer ...
K jest sm gledala, da bi rabla samo THULE Aerobar 861

Komplet osnovnih palic in rapid fixpointa, ki vsebuje Aerobar palice 2x 120 cmm foot pack 750 ali 755. In to pride tm okol 70 eurov. Model, k sm ga klicala pa mi reče, da bi rabla

- 755 Foot pack držalo palic 84,63EUR
- 861 Srebrne strešne palice 71,96EUR

SKUPAJ: 156,59EUR -10% = 140,93EUR

Ampak foot pack držala palic posebja na netu sploh ne najdem. kakor sem jaz razumela je v kompletu Aerobar 861 oboje palice in držalo. Imam prav ali se motim.

Hvala za pomoč smile.gif

Ja rekla si da imas m6 karavan, predvidevam da ima stresne sanke a ne...in 755 je footpack za te palice

755 je najpogostejsi za karavane s stresnimi sankami, na bolhi sem odtipkal thule 755 in dobil.........
http://www.bolha.com/oglas3597792/thule-75...s-kljucavnicami

nov prtljaznik...za 80€ (mal se zdilej)

Tukaj pravi da ta kombinacija pase na tvojega
http://www.thule.com/Thule/Iframe____2535.aspx

Mazda 6 sedan with roof railing:
Foot pack

755

Square/Aero Bar

761 or 861

Lock

Incl.

P.S. Zdej vsi 6-icarji to berejo, hitra bodi....
alenka
Kaj pa tele se vam zdijo ok?

http://www.mimovrste.com/artikel/342018232...omplet#pictures

Hvala
jures
(alenka @ 23 Jun 2009, 16:22) *

Videti so zelo kvalitetni. Pa se utor za hitro montazo na vrhu inajo. Dobri so
alenka
Potem sem nabavla tele od Mont Blanca in sm ful zadovolna zaenkat ... enostavni za montažo, všečni za oči in zaenkrat kvalitetni smile.gif

hvala vsem za mnenja smile.gif
papa
MK_R1
Če bo še kdo rabil kakršne koli prtljažnike imate v tej trgovini veliko rabljenih delov THULE
Peter sport
mi_c_ho
Če koga zanima, se v Hoferju prodajajo prečke, identične kot so na zgornjih slikah, za 35€.
Jest
(mi_c_ho @ 5 Nov 2009, 18:51) *

Če koga zanima, se v Hoferju prodajajo prečke, identične kot so na zgornjih slikah, za 35€.

Res je... >> http://www.hofer.si/si/html/offers/2827_13412.htm

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.