(alenka @ 22 Jun 2009, 21:41)

Sam jest sm gledala ravno n Mazda servisu v Gama centru v Btc-ju in so mi rekl, da pridejo 135 eurov original. Mi je pa mal bedno met aluminijaste, ker mam črno Mazdo in bi raj mela črne, ampak če so bolš aluminijasti zarad teh razlogov, ki so gor navedeni bi blo pa res bolš mal potrpet zarad barve pa kvaliteto zbrat.
Hvala

Lej deklica... Predvidevam, da nisi obrtnik z lojtro na strehi, torej lahko sklepam da bo prtljažnik na avtu 5 do 10 krat letno, za trugo, kakšen bicikel in morda smučke. Alu je že lepo in prav, ne bom trdil, gotovo so zelo kvalitetni. Vendar dajat 140 eur, je meni osebno čista bedarija. Originalne prtljažnike dela za Mazdo Thule in košta na servisih cca 80 do 90 eur (črni plastični). Kar je več je nateg. Zganjajo hrup če so štirioglati? Pa kaj. Vsaj vem, da so še gor. Če me pa moti, imam pa BOSE ozvočenje.
Moj nasvet: Če se ti ne mudi spremljaj bolho in avtonet. Slej ko prej jih boš našla in to zelo ugodno. Jaz sem jih iskal cca 1 mmsec in dobil Thule črne na ključavnico za 40€, stare eno leto in pol, kot nove.
Lidl varianta - gotovo jim nič ne manjka, morda so materiali nekoliko slabši in bi ti, če bi jih imela stalno gor morda prej zbledeli ali pa bi počila kaka ročka. Ni pa nujno.
Če pa kupuješ prtljažnik zato, da bo stalno na avtu in da boš videti pravi "rekreativec" potem pa morda res boljše vzeti ALU thule.
Upam, da sem pomagal.