Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
goljufija?
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
dekss
Pred kratkim sem tukaj vprašal za mnenja glede problema z prižgano ABS lučko.
Dobil sem nekaj odgovorov. Zadnji odgovor me je napotil na tale naslov
torej na zavorni servis gospodu Hanzi Tassi.

Poklical sem in se zmenil da avto pripeljem enkrat zjutraj.
Ko sem popoldan prišel gospod Tassi mi je rekel da je ABS sistem (torej vsi senzorji) v redu, ampak da je pravzaprav narobe skoraj cel zavorni sistem:
ploščice, diski, cilindri... ne vem kaj vse... našteval je dogo wink.gif
ko sem vprašal koliko bi stalo da se to vse popravi/zamenja?
odgovoril mi je:
"Okrog 600€"! Dodal je da cilindre sam obnavlja in da bo zaradi tega ceneje!

Uh, povedal sem, to ni po ceni, ampak če je potrebno, kaj češ.

Zmenili sva se da ga pokličem ko se odločim kdaj lahko avto pustim...

Ker se mi je to kar mi je povedal zdelo čudno, sem šel k mehaniku ki ga poznam. On je avto dvignil in pogledal... Povedal mi je da je vse v zvezi zavor v redu in mi svetoval da grem na diagnostiko.
Danes sem bil na diagnostiki in je ta ugotovila to kar sem sam zmeril ohmmetrom: da je pokvarjen zadnji desni ABS senzor.

Zdaj mi je že 100% jasno da me je g Tassi hotel ogoljufati, ampak mi ni jasno, ali to dela vsem, ali pa je mene izbral tak naključno, ali pa s kakim razlogom?
Kaj menite?

S tem tudi želim opozoriti na tega "mojstra"

Pa še: ali kdo ve ali lahko kupim (in kje) ABS senzor ceneje kot v A-COSMOS (120€)?
JozaGulikoza
Oseba s tem imenom mi je znana v povezavi z mojim delom (izvršba), kjer ga pogosto obravnavam, tako da je morda z guljenjem tebe nameraval pokriti kakšen dolg! angry.gif dry.gif
YavarYe X6V6
A bomo koga banal ? angry.gif
dekss
(YavarYe X6V6 @ 8 Sep 2009, 11:57) *

A bomo koga banal ? angry.gif

ne vem.
mogoce Miska ki me je napotila na tega "mojstra" nima pojma za njegovo početje.
njega itak ne mores banati wink.gif

napisal sem kaj se mi je zgodilo tudi z namenom da drugi bodo pozorni do takih primerov...
YavarYe X6V6
(dekss @ 8 Sep 2009, 12:58) *

ne vem.
mogoce Miska ki me je napotila na tega "mojstra" nima pojma za njegovo početje.
njega itak ne mores banati wink.gif
napisal sem kaj se mi je zgodilo tudi z namenom da drugi bodo pozorni do takih primerov...

Mogoče je miška ta servis ? confused0059.gif
dekss
(YavarYe X6V6 @ 8 Sep 2009, 12:58) *

Mogoče je miška ta servis ? confused0059.gif

To sem tudi jaz prvo pomislil - malo sem gledal kaj je Miska pisala - pisala je tudi o drugih stvareh in dajale druge nasvete, tako da se mi ne zdi da je
če bi pisala samo o zavorah, potem bi bilo sumljivo...
lahko pogledaš sam... mogoče sem nekaj zgrešil...
Symon
Evo sem se pozanimal. Na Nissan forumu je uporabnik z drugim nickom in istim IP naslovom. Ravno tako daje nasvete kaj je treba poštimati. Ponavadi se vključi ko je treba kak avto na tester priklopiti ali pa kaj postoriti. Tole ima napisano v profilu:
Kraj: Ljubljana
Poklic: Avtomehanik
Interesi: diagnostika, elektronika
Spletna stran: http://www.zavorniservis.com
Avto: chrysler

BUSTED! dry.gif
YavarYe X6V6
Tukaj je prej tudi bil pod nickom ZAVORNI SERVIS, samo zgleda da je pozabu geslo pa se je še 1X registriral.
dekss
to je to, torej dry.gif

samo še da mi kdo odgovori na vprašanje kje lahko najceneje nabavim ABS senzor?

na zavornem servisu so drugač poceni: stanejo od 48€ naprej - do 600€ tongue.gif
JozaGulikoza
600 je lepa cifra, sam ne za tistega ki jih mora "odkartat"! dry.gif
dekss
(JozaGulikoza @ 8 Sep 2009, 15:02) *

600 je lepa cifra, sam ne za tistega ki jih mora "odkartat"! dry.gif

mogoče je prav toliko rabil za poplačilo kakega dolga wink.gif

prav me zanima če res deli in popravilo ki mi ga je naštel stane toliko? mogoče je ponudba bila "poceni" biggrin.gif

škoda za njega - mogel je vsaj zaslužiti z zamenjavo tega senzorja...
Symon
Pozanimaj se še tu. Pa kakšen Euroton, Potokar... Čim več jih pokličeš, večjo izbiro imaš. cool.gif

Je pa zanimivo kako taktiko je imel. Prijazno svetovanje po forumih. Vse bi še šlo, če ga ne bi še JožaGulikoža poznal kot problematičnega. confused0059.gif
JozaGulikoza
Heh, sej ne bi trdil, da je to ravno dotična oseba, bila prijavljena na forumu! blush.gif
Symon
(JozaGulikoza @ 8 Sep 2009, 15:52) *

Heh, sej ne bi trdil, da je to ravno dotična oseba, bila prijavljena na forumu! blush.gif

Vseeno je zanimivo, da dela reklamo le zanj. confused0059.gif
JozaGulikoza
Sam imam s trgovino FERMI - Radomlje odlične izkušnje, ponavadi pri njih kupujem (ugodne cene, strokoven odnos, hitra dobava)! love0030.gif party0024.gif
Symon
(JozaGulikoza @ 10 Sep 2009, 10:28) *

Sam imam s trgovino FERMI - Radomlje odlične izkušnje, ponavadi pri njih kupujem (ugodne cene, strokoven odnos, hitra dobava)! love0030.gif party0024.gif

O ja. Še ta teden sem kupil nekaj robe za Mazdo, včeraj pa svečke za Nissana. cool.gif
JanezK
Pozdravljeni vsi skupaj.

Že takoj se vam opravičujem, ker nisem lastnik Mazde (jo pa vozi oče in je zelo zadovoljen smile.gif ) in sem se registriral izključno zaradi tega topica in sicer kar se tiče g.Hanzija Tassija.

Namreč prav tako kot je hotel uporabnika dekss-a "opehariti" je nažalost opeharil mene!

Zgodba je dolga, par povzetkov, na avtu so mi tresle zavore, ker večino popravil na avtu naredim sam sem se lotil tudi tega postopka odpravljanja napake, žal po 500 € in nič koliko ur sem obupal in zaprosil za pomoč na lokalnem forumu, kjer se mi prijazno v pomoč ponudi ravno Hanzi Tassi z njegovim zavornim servisom. Po dogovoru pripeljem avto k njem, prvo kar me je presennetilo je to da ta človek sploh nima delavnice ampak kovinski kontejner, pa dobro nima veze to z zgodbo. Po korektnem sprejemu sva bila dogovorjena da me obvesti o strošku popravila. Kliče me naslednji dan in mi pove, da je potrebno pomenjati ves zavorni sistem (diski, ploščice, zav. tekočina,....) cena 435 €!!!!!

Za poseg sem se odločil iz razloga, ker letno delam 40-50k km in nočem reskirat življenja zaradi slabih zavor. Avto je bil popravljen v 6 urah, po prevzemu mu plačam se odpeljem nakar mi po 14 dneh in prevoženih 1000 kilometrih diski začnejo ponovno tresti (stara zgodba, samo, da me je tokrat poseg prišel skoraj mojo plačo!)

Bil sem pri njemu !!!3×!!! na reklamaciji govoril je da je dal kompleten zavorni sistem testirat na inšt. Jožefa Štefana in še kar nalagal, da je z mojimi diski vse v redu in da je napaka zaradi zračnosti podvozja, kljub temu, da sva bila dogovorjena, da se avto popravlja pod IZKLJUČNIM pogojem, da do tresenja zavor ne bo več prihajalo in da so izključno zavorni elementi krivi za tresenje pedlake in volana (zavor).

No po letu in pol sva z drugim mehanikom >(uradni serviser) končno odkrila napako in sicer kriva so bila lita platišča (stara 10 let) in napačni vijaki za ta lita platišča, ki so dopuščala "dihanje" diska zaradi temp. sprememb v materialu in posledičnega krivljenja zav. diskov.

Tako da vas opozarjam iz lastnih izkušenj, da se tega človeka ognite v največjem možnem krogu. Hanzi Tassi govori vedno v množini, čeprav dela sam, prijavljen je na večini avto forumih, kjer prijazno prodaja svoje nasvete, vendar ne nasedajte mu, saj ko boste enkrat v njegovi "delavnici" prišli BREZPLAČNO preverit ECU oz. resetirat ECU, vam bo iz diagnostike razbral vsaj en del, ki ga je potrebno zamenjati in spet se prijazno ponudi za zamenjavo, kaj sledite verjetno veste... In ja tudi uporabnik Miska je on na Mazdinem forumu, na drgih forumih pa uporablja zelo podobne nicke, kot so: zavorni servis, Tassi,....
Poznam pa tudi veliko ljudi, ki so šli k njemu in jih je poskušal opehariti, tako kot je poskušal tebe dekss in kot mene je, saj o vračilu denarja ni hotel niti slišati.

Aja naj povem še to da za storitev, ki sem jo pri njem plačal 435€, bi na pooblaščenem servisu plačal samo 320€ in to z originalnimi deli in strokovno vgradnjo ne pa njegovo HonkKong robo, kar so kasneje ugotovili na pooblaščenem servisu.

Upam, da boste ta post pustili, saj bi rad, da čim več ljudi zve kakšen nepošten človek je on in kaj se zgodi če človeku vrjameš na besedo...

Hvala in LP
JozaGulikoza
Ta post bo vsekakor ostal, v opozorilo eventuelnim nadaljnjim žrtvam tega ..... ninja.gif

Sicer pa stavim, da ti ni izstavil računa za storitev, torej bi ga že na podlagi tega lahko malo privil bumbarja (obstajajo določene institucije)! angry.gif
Symon
Na sosednjem forumu sem že poskrbel, da ne bo več zavajal ljudi. dry.gif
peterrojec
Pust ti forum, najprej mu reci naj ti vrne denar.
Pol ga prjav najprej na davčno in to pronto. Valjda ne boš pustu da te nateguje.
3 x si bil tam? Čas, denar, norca se je delou s tebe, pa še okradu te je... in očitno nisi edini.

Par ljudi na ta način dela, verjemi, edino kar jih gane je, ko jih po žepu udariš.
Problem je, če nisi navajen na tak način te malo zmede. Ko te parkrat probajo nategnit te tut zelo hitro mine.

Podobno kot taksisti, ki vsi poskusjo, če ti lahko več računajo. Pri nas zaenkrat še manj, v tujini pa juhuhu, sploh če vidjo da si tujc. Pravilni odgovor: Samo po drobiž skočim. bleh.gif

P.S. Hanzi Tassi ... a je japonc?

(Symon @ 3 Oct 2009, 15:36) *

Na sosednjem forumu sem že poskrbel, da ne bo več zavajal ljudi. dry.gif
JanezK
(peterrojec @ 3 Oct 2009, 17:38) *

Pol ga prjav najprej na davčno in to pronto. Valjda ne boš pustu da te nateguje.
3 x si bil tam? Čas, denar, norca se je delou s tebe, pa še okradu te je... in očitno nisi edini.

Par ljudi na ta način dela, verjemi, edino kar jih gane je, ko jih po žepu udariš.
Problem je, če nisi navajen na tak način te malo zmede. Ko te parkrat probajo nategnit te tut zelo hitro mine.

Podobno kot taksisti, ki vsi poskusjo, če ti lahko več računajo. Pri nas zaenkrat še manj, v tujini pa juhuhu, sploh če vidjo da si tujc. Pravilni odgovor: Samo po drobiž skočim. bleh.gif

Račun je bil izdan, vse je bilo narejeno po pravilih, to moram reči. Vendar šlo se je za tako dotično napako, da se je šlo za dokazovanje kdo ima prav in kdo nima, problem pa je bil v temu, da če bi jaz hotel dokazati, da imam jaz prav, bi moral pridobiti izvedeniško mnenje oz. po domače povedano bi moral dat diske preverit na inštitut, ki je potrjen s strani pravne stroke (sodišča). Toliko denarja pa nisem imel in tudi tržni inšpektor je hotel imet potrdilo črno na belem, da so bili prejšnji diski v redu (ob zaupanja do človeka sem jih rade volje vrgel stran, čeprav vem, da sem naredil napako) in da napaka ostaja nekje drugje in da je on ni odpravil. Samo z računom lahko bolj malo narediš, saj je on men zatrdil, da sem diske in ploščice zažgal in zaradi same zračnosti podvozja mi je začela zadeva ponovno tresti.

Fantje danes če hočeš na pošten način kaj doseči je potrebno imeti vse črno na belem, da to kaj velja. To da sem mu izrecno naročil, da se avto popravlja samo če bi se z njegovo storitvijo problem stalno odpravil je bil samo ustni dogovor po telefonu, on pa bi lahko mirne volje rekel, da sva bila midva zmenjena da mi pač zamenja diske... Če ni napisano in podpisano ne velja nič, tako so mi govorili tudi odvetniki.

Testiranje zavor na potrjenem inštitutu bi me prišlo cca 500-800 €, ki pa jih takrat na žalost nisem imel, saj sem že tako ali tako dal njemu skoraj eno mojo mesečno plačo, čeprav sem bil pripravljen njega civilno tožit, kjer bi ga tožil tudi za izgubljen čas, saj sem namreč lansko leto zaradi njega pokuril 4 dni dopusta!!!

Kakorkoli, naredil sem vse, tudi papirje ima tržni inšpektorat, vendar iz te moke ne bo kruha dokler ne prinesem potrdila da je bila njegova diagnoza napačna in je po nepotrebnem menjal zavorni sistem in mi prinesel 400€+ stroškov.

Tip je bedak za zamenjavo katalizatorja mi je hotel vzeti 400 € in še malo čez nov originalni del pa pride 380€ na montažo pa bi dobil še popust ker je avto toliko star. Dobro, da mu nisem pustil da mi takrat zamenja še to, ker bi se definitivno požrl!

Kaj naj rečem še ena izkušnja več, da ljudem ni za zaupat in da se pred obiskom mehanika o njem malo pozanimam saj kot vidim je ta človek to naredil namerno in to očitno dela še drugim upam da mu v prihodnje s pomočjo teh postov ne bo več uspevalo in fantje upam, da boste bolj pametni kot jaz in se vedno za servis pozanimajte še kje drugje, ker nikoli ne veste kdaj boste naleteli na tako osebo, ki ima v mislih samo to kako po suhem nategniti osebo. Še vedno me pa najbolj jezi to, da sem sam v pičlih 2 urah pomenjal ves zavorni sistem na mojem avtu, on pa mi je zaračunal !!!6!!! ur dela, ampak takrat sem na žalost mislil samo na to, da je zadnja večja pomanjkljivost na avtu odpravljena in mi ne bo treba kupovati drugega avtomobila.

Hvala modernatorjem da boste zgornji post pustili in bomo na ta način odvrnili vsaj nekatere ljudi od njegovih "uslug".

Lep Pozdrav!
Gustav
Z drugimi besedami, ta pof*** država ima miljardo mehanizmov da pof*** reveža, ki ni plačal 20 centov dohodbnine, medtem ko Hanzijem omogoča, da se vozijo v V12 Q7 in podobnih jajcah ter je*ejo narod veselo naprej.

Bravo naši.
peterrojec
Ja, dejansko je tko, da če maš vest si odj*, ker te pol prej al slej razni *obrtniki*, ki drugače ne znajo do 5 štet nategnejo in potem začaran krog. Sodišča se vlečejo 5 let vmes pa firmo zapre pa je... Q7 ma tko na leasing al pa na psa napisanga, žvi pa v neprofitnem stanovanju, pr starših al pa pr bratu.

Če si pa svetska pi*da si pa manager leta pa župan v Sloveniji kljub Srbstvu.

A je še kje na svetu tujec župan v glavnem mestu!? V glavnem mestu na obali ista pesem.

w00t.gif Hanzija je treba ustaut če ne bo naslednji župan,ninja.gif pa tut mama Elka je opasna.

P.S. Nimam nič proti Srbom, ampak menim da se lahko vsak narod sam opedena.

(Mazda 6 Combi @ 5 Oct 2009, 21:36) *

Z drugimi besedami, ta pof*** država ima miljardo mehanizmov da pof*** reveža, ki ni plačal 20 centov dohodbnine, medtem ko Hanzijem omogoča, da se vozijo v V12 Q7 in podobnih jajcah ter je*ejo narod veselo naprej.

Bravo naši.
dekss
nekaj casa nisem bil na forumu in nisem opazil da se je ta tema nadaljevala.
torej sem mel prav kar se tice "mojstra" Tassija wink.gif

skoda da te je ogoljufal JanezK sad.gif
ocitno je takrat imel "akcijo" - za me je bila cena 600€ wink.gif
lesko
(peterrojec @ 3 Oct 2009, 17:38) *

šipec
LabiGT
rece se albanc, in po imenu ni...
razen, ce ma netipicno albansko ime (tko kot imam jaz netipicno slovensko ime happy0195.gif )
Deeyan
sej nemorem vrjet kaj se dogaja passifier.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.