Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Je mazda CX7 za kupit?
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
peterrojec
Razmišljam o nakupu mazde cx 7.
Za 28 jurjev z najboljšo opremo se mi zdi zelo v redu avto.

Še to bi vprašal, kako je s plinom?
Koliko stane, pa kje je najboljše naredit predelavo?

Kakšne so vaše izkušnj?
Kvaliteta, vožnja, okvare?
Prednosti, slabosti?
So mazdini dizli ok?
Kakšni so servisi?

Hvala.
Boss
Mazda CX-7 je samo turbo bencinar 2,3 litra z 260KM. Diesla zaenkrat še ni sad.gif
peterrojec
Oktobra pride dizel z 173 konji.
Bencinarja sem vozil in mi je všeč, ampak je žru 16,6!?

(Boss @ 16 Sep 2009, 17:20) *

Mazda CX-7 je samo turbo bencinar 2,3 litra z 260KM. Diesla zaenkrat še ni sad.gif
uklopko
si morda pričakoval kej man za toliko HP in pa 1600 težek avto!!
Drugače pa predelava na plin in gasss happy0158.gif
jures
(peterrojec @ 16 Sep 2009, 17:11) *

Razmišljam o nakupu mazde cx 7.
Za 28 jurjev z najboljšo opremo se mi zdi zelo v redu avto.

Še to bi vprašal, kako je s plinom?
Koliko stane, pa kje je najboljše naredit predelavo?

Kakšne so vaše izkušnj?
Kvaliteta, vožnja, okvare?
Prednosti, slabosti?
So mazdini dizli ok?
Kakšni so servisi?

Hvala.

Evo mene s plinsko 7co, najprej brez zamere ampak malo search uporabi,ker sem ze veliiiiko napisal.

Avto je vsekakor vreden denarja, tako opremo in masino ne dobis pri konkurenci pod 30 jurjev.
Plin sem dal pred dobrim letom notri in ti povem da kliči samo firmo SIGAS ki vgrajuje Tartarini sistem izdelan samo za ta model - do 1500€, ce bos klical drugo firmo ti bodo izjavili da bo sistem crknil pri 60.000km, toliko o pridobivanju posla - namreč enostavno ne znajo ta avto predelat

Ob 'ugodni' ceni (se vedno je to u la la denarja) je treba vzeti v zakup porabo bencina, avta ne vozis ko ata, imas ga da ga vozis sportno in potegne ko svinja.
Poraba je do 16L, povprečno okoli 12, zato je šel na plin in investicija povrnjena v enem letu.
Pri 30.000km je začel nagajat senzor temperature plinske instalacije, so ga zamenjal v garanciji (avto je bil skoz vozen)

Ampak vedi tole:
registracija - najvisji razred kilovatov - z dobrim bonusom okoli 1500€ min
Zimske gume 18 col sem dobil najceneje 890€ (to je poceni!!) na gume-direkt
servis je na 15.000km, na 30.000 me je prisel 250€ (6L olja!)

Od napak ni bilo drugega kot da se mi je zarosila desna luč tako močno da je odletel Xenon. So pod garancijo dali, ceprav ne bi smeli....(baje mazda ne krije)

Ozvočenje trga gate, BOSE woofer je za razliko od drugih mazd spredaj in to se občuti ker te stalno trese...smile.gif

Kaj je se za povedat? Bi ti rekel raje prid pogledat...smile.gif

Sicer pa zgornja komentarja Boss in Uklopko avto poznata, prvi ga je testiral za porabo (imas detaljno poročilo na forumu), drugi se je pa vozil z njim kot sopotnik 1000km....

Edino sistem za prtljaznik je malo smotan (Fordov) na navojne palice
Vozne lastnosti se lahko primerjajo s katerokoli manjso sportno mazdo - je kompaktna in dovolj trda za sportno voznjo, v bistvu se ne zavedas da je 'kao' terenc - v bistvu je to šmekerski terenc in ne sploh terenc....

Slabosti: poraba, ne mores izklopiti TCS, ce das na plin si brez rezervne gume, pa za sovoznika je zelo malo odlagalisc, se posebej tiste luknje za flase so totalno mim....ne mores do saltkebla ce mas flasko not.

(peterrojec @ 16 Sep 2009, 17:27) *

Oktobra pride dizel z 173 konji.
Bencinarja sem vozil in mi je všeč, ampak je žru 16,6!?

Drugace septembra pride Dizel (ne vem pa roka dobave) Ampak ne pricakuj prevec to bo 2.5 CD185 masina, ki ze v mazdi zre 8, ko pa jo das v to zival, tezko, z uporom, poraba ne bo manjsa od 10 garant....

pri nizkih obratih bo bolje ampak v vrtljajih pa vprasanje.
Potem imas drazje olje - kar 6L, vprasanje DPFja itd itd itd ter nazadnje uglajenost voznje.

Pa se nekaj adijo misel o plinu.....in prisparal ne bos nic...
peterrojec
Na Mazdo hočem it, predvsem, ker pravijo, da je kvalitetna in se ne kvari.
Zdaj vozim Volksvagna dizla žre je 12,5 ob normalni vožnji.
Pol stvari nisem nikol rabu, zapora diferenciala, reduktor, zapora zadnje preme WTF.
Servisna ura 86 evrov, vse drago, veliko stvari se je pokvarlo, ko je garancija potekla: kompresor pri zračnem vzmetenju, blok elektromagnetnih ventilov, abgas kremer, luč se je ugašala, nobene kulance,
skoz se lučke prižigajo, na servisu pa pravjo da ne vejo kaj je in ne znajo odpravit...
Pri 100.000 je usnje na mestih zlizano, gumbi prosevajo belo barvo ker so isto zlizani, volan zlizan.. avto sem kupil
pri nas in ga tudi servisiral tu (realni kilometri).
Pa še prevelik za vsak parkplac, pa vsak k te vid ti u štartu 20 % večji predračun da, k misl da maš dnar za stran metat...
Prej sem 15 let vozil Volkswagen, Audi še prej Škodo nobenih problemov.
Po tem zadnjem ga zastonj ne vzamem.

Cx7 sem mel en teden na testu ampak se nisem odločil zaradi 16,6 porabe pa ker je verjetno mal nepremičnine.
Dizel lažje prodaš, ampak če ma pa plin??
Kolko žre z LPG realno v evrih na 100 km?
Pred plinom verjetno okrog 16, zdaj pa?
Če daš samo v rezervno gumo, na kolko km moraš na pumpo? Ne bi rad skozi na pumpi visu.
A je stvar ok? Vleče poplnoma isto z LPG kot prej ali je razlika?
Kaj pa življenska doba LPG, jaz avto ponavad prodam, ko je 5 let star.
Chip tuning pa nisi naredu? Pol naj bi baje tut malo manj žru!?
adormi11
Kolega jo ima, pa mu je šla kuplunga pri ca. 6-7TK. Pri nas mu je niso hteli priznat pod garancijo, v Avstriji pa je šlo bp skoz garancijo.
Je pa verjetno redek primer okvare kuplunge.
Porabo pa ma nekje 11-12 litrov, pa se tudi ne vozi preveč počasi.
jures
(adormi11 @ 17 Sep 2009, 20:08) *

Kolega jo ima, pa mu je šla kuplunga pri ca. 6-7TK. Pri nas mu je niso hteli priznat pod garancijo, v Avstriji pa je šlo bp skoz garancijo.
Je pa verjetno redek primer okvare kuplunge.
Porabo pa ma nekje 11-12 litrov, pa se tudi ne vozi preveč počasi.

Verjetno zaradi speljevanja... happy0158.gif ga vozi zenska tudi?
Grega_
Če so dvomi da bi bil CX7 prešvoh potem pa na nekaj takega + plin smile.gif , drugače imaš pa na že kar nekaj bencinskih črpalkah plin, je pa res da odvisno iz katerega konca Slovenije si. V Lj in okolici jih je kar nekaj, včeraj sem opazil da ga imajo tudi na Domžalskem Petrolu.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...mp;pageNumber=1

..ko pa tole vidiš na cesti se pa vsak X7,TOUAREG,Q5 skrijejo happy0195.gif ,čeprav pri nas jih ni, verjetno tudi zato ker je samo bencinski motor na voljo. unsure.gif
jures
(Grega_ @ 18 Sep 2009, 09:35) *

Če so dvomi da bi bil CX7 prešvoh potem pa na nekaj takega + plin smile.gif , drugače imaš pa na že kar nekaj bencinskih črpalkah plin, je pa res da odvisno iz katerega konca Slovenije si. V Lj in okolici jih je kar nekaj, včeraj sem opazil da ga imajo tudi na Domžalskem Petrolu.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...mp;pageNumber=1

..ko pa tole vidiš na cesti se pa vsak X7,TOUAREG,Q5 skrijejo happy0195.gif ,čeprav pri nas jih ni, verjetno tudi zato ker je samo bencinski motor na voljo. unsure.gif

Plin dobim ze na vsakem vogalu, da o tujini ne govorim (razen avstrija, ki se je izolirala s svojim Erdgasom)
jures
(peterrojec @ 17 Sep 2009, 17:24) *

Na Mazdo hočem it, predvsem, ker pravijo, da je kvalitetna in se ne kvari.
Zdaj vozim Volksvagna dizla žre je 12,5 ob normalni vožnji.
Pol stvari nisem nikol rabu, zapora diferenciala, reduktor, zapora zadnje preme WTF.
Servisna ura 86 evrov, vse drago, veliko stvari se je pokvarlo, ko je garancija potekla: kompresor pri zračnem vzmetenju, blok elektromagnetnih ventilov, abgas kremer, luč se je ugašala, nobene kulance,
skoz se lučke prižigajo, na servisu pa pravjo da ne vejo kaj je in ne znajo odpravit...
Pri 100.000 je usnje na mestih zlizano, gumbi prosevajo belo barvo ker so isto zlizani, volan zlizan.. avto sem kupil
pri nas in ga tudi servisiral tu (realni kilometri).
Pa še prevelik za vsak parkplac, pa vsak k te vid ti u štartu 20 % večji predračun da, k misl da maš dnar za stran metat...
Prej sem 15 let vozil Volkswagen, Audi še prej Škodo nobenih problemov.
Po tem zadnjem ga zastonj ne vzamem.

Cx7 sem mel en teden na testu ampak se nisem odločil zaradi 16,6 porabe pa ker je verjetno mal nepremičnine.
Dizel lažje prodaš, ampak če ma pa plin??
Če daš samo v rezervno gumo, na kolko km moraš na pumpo? Ne bi rad skozi na pumpi visu.
Chip tuning pa nisi naredu? Pol naj bi baje tut malo manj žru!?

Sam ce ne rabis teh zadev zakaj jih kupujes? brez zamere.....
adormi11
(jures @ 18 Sep 2009, 09:30) *

Verjetno zaradi speljevanja... happy0158.gif ga vozi zenska tudi?

Tudi, ko je mož na furi.
peterrojec
Več al manj jih noben ne rab, kdo bo s takim avtom offroadal... mogoče z zimskimi gumami, pa kdo ma čas offroadat... delo, otroci... lahko pa glumimo ne happy0158.gif težki avanturisti puščavski lisjaki pa to.
Avto mi je bil enostavno najbolj všeč vzel sem pa full option. Touareg brez zračnega vzmetenja se pa slabo pelje ker ma dosti kratko medosno, pa še... prejšnji Wolksvagni se niso pol tok kvaril. Lesson learned, zgleda da je tko, več k je gor več se pokvari. Pa stroški... 86 evrov za servisno uro WTF a eden dela, trije mu dajejo pa moralno podporo pa jih je treba tut plačat. whatever.gif
Pele se pa super, samo ni lih dirkalnik, za avtoceste, kar jaz delam je bp pa v redu mi je k se lahko v vsakem vremenu 150 pelem po avtocesti. Kar se pa lahko tut z mazdo ... mater je lepa. love0030.gif Po moje najlepši japonski avto. Razen 9 tke, sam je spet prevelika pol se pa jebeš ko jo v garažo parkiraš (moja je bolj majhna) pa 3-4 krat letno jo maš na barvanju če nočeš da je vsa obutana. Pa še zdaj k je kriza je mal neokusno s takim avtom se vozit vsaj men pa tut dohodki niso taki k so bli. cx7 se mi zdi lih taprava cena stroški zmogljivosti zunanjost.
Ja prou fejst je. blush.gif

(jures @ 18 Sep 2009, 13:56) *

Sam ce ne rabis teh zadev zakaj jih kupujes? brez zamere.....
peterrojec
A mi lahko še tole poveste?
Če daš samo v rezervno gumo, na kolko km moraš na pumpo?

(jures @ 18 Sep 2009, 12:47) *

Plin dobim ze na vsakem vogalu, da o tujini ne govorim (razen avstrija, ki se je izolirala s svojim Erdgasom)
janik
Mene je tudi poraba odvrnila od naklupa. Pri 150 prevoženih kilometih na dan je rezlika kar precejšnja v primerjavi s sedanjo 6-ko 136 CD ki pije tam okoli 6,5 litrov. Plin pri meni ne pride v poštev, saj ne želim posegati v avto in tvegati morebitnih okvar. Bomo videli, kakšne bodo karakteristike dizla.
jures
(peterrojec @ 18 Sep 2009, 23:21) *

A mi lahko še tole poveste?
Če daš samo v rezervno gumo, na kolko km moraš na pumpo?

enostavno je strosek tanka 50% manj...zadeva dela. Plina mas enako 60L

ce ga mislis imeti pa 5 let, potem bo nekdo po petih letih zelo vesel.. party0024.gif
Ce ga kupujes ker je lep, potem ga kupik ker je lep, in cez 5 let kupi lepšega, ne potem razglabljati o plinu in ne vem kaj se vse....

(janik @ 21 Sep 2009, 11:03) *

Mene je tudi poraba odvrnila od naklupa. Pri 150 prevoženih kilometih na dan je rezlika kar precejšnja v primerjavi s sedanjo 6-ko 136 CD ki pije tam okoli 6,5 litrov. Plin pri meni ne pride v poštev, saj ne želim posegati v avto in tvegati morebitnih okvar. Bomo videli, kakšne bodo karakteristike dizla.

Ne vem kaj se tolk bojite bit drugačni, meni so že 2x garancijo uvelavljali na mazdi kjub plinu
peterrojec
(jures @ 21 Sep 2009, 11:46) *

enostavno je strosek tanka 50% manj...zadeva dela. Plina mas enako 60L

ce ga mislis imeti pa 5 let, potem bo nekdo po petih letih zelo vesel.. party0024.gif
Ce ga kupujes ker je lep, potem ga kupik ker je lep, in cez 5 let kupi lepšega, ne potem razglabljati o plinu in ne vem kaj se vse.

Ne vem kaj se tolk bojite bit drugačni, meni so že 2x garancijo uvelavljali na mazdi kjub plinu

Slišal sem, da s plinom precej manj potegne, kakšne so pa tvoje izkušnje?
Se ta Tartarini dobro obnese? Kaj cuka?
Pri sigasu pravijo, da požre 40 % manj.
Kok kilometrov narediš s polnim tankom plina in bencina skupaj?

Po petih letih še kaj dobiš za rabljen avto potem imaš pa nepremičnino še posebej, če je bencinar z 260 mi konji.
Kupujem ga ker je lep, čez pet let bom kupil lepšega vmes bom dal pa plin notr, vgradnja plina se bo sigurno izplačala, lažje ga bom prodal, pa še prihranil bom. bleh.gif

Ampak nisi uveljal garancije na motorju. Men so rekl, da na motorju ne priznajo več garancije, če maš plin.
jures
(peterrojec @ 26 Sep 2009, 20:51) *

Slišal sem, da s plinom precej manj potegne, kakšne so pa tvoje izkušnje?
Se ta Tartarini dobro obnese? Kaj cuka?
Pri sigasu pravijo, da požre 40 % manj.
Kok kilometrov narediš s polnim tankom plina in bencina skupaj?

Po petih letih še kaj dobiš za rabljen avto potem imaš pa nepremičnino še posebej, če je bencinar z 260 mi konji.
Kupujem ga ker je lep, čez pet let bom kupil lepšega vmes bom dal pa plin notr, vgradnja plina se bo sigurno izplačala, lažje ga bom prodal, pa še prihranil bom. bleh.gif

Ampak nisi uveljal garancije na motorju. Men so rekl, da na motorju ne priznajo več garancije, če maš plin.

Se da nastaviti, vendar na račun porabe bencina. Lahko vleče kot da je samo benz. Stvar dela, še enkrat kot da si na benzu, kako cukanje in podobno? Tartarini je naredil sistem izključno za ta avto, to pov e vse.

da požre 40% manj si lahko razlagaš da se vedno zre 60% happy0158.gif
Skratka poraba je tam tam enaka kot prej, tako da ce das 60L plina naredis do 450km, malo manj kot z benzom (500km)

Mazda stara 5 let je vredna vec kot 3 leta star nemec....ne samo to poglej si cene 10 let starih mazd.....
YavarYe X6V6
Če imaš pa kaj za naštelat pa mene vprašaj. ashamed0001.gif
Jure je kaj razlike ?
jures
(YavarYe X6V6 @ 28 Sep 2009, 09:59) *

Če imaš pa kaj za naštelat pa mene vprašaj. ashamed0001.gif
Jure je kaj razlike ?

A to ti mene vprašaš ko sem vleku kontejner za sabo? Počaki mal.....
peterrojec
(jures @ 28 Sep 2009, 08:53) *

Se da nastaviti, vendar na račun porabe bencina. Lahko vleče kot da je samo benz. Stvar dela, še enkrat kot da si na benzu, kako cukanje in podobno? Tartarini je naredil sistem izključno za ta avto, to pov e vse.

da požre 40% manj si lahko razlagaš da se vedno zre 60% happy0158.gif
Skratka poraba je tam tam enaka kot prej, tako da ce das 60L plina naredis do 450km, malo manj kot z benzom (500km)

Mazda stara 5 let je vredna vec kot 3 leta star nemec....ne samo to poglej si cene 10 let starih mazd.....

Sliš se ok. Kaj pa ta novi diesel? Malo manj konjev vse ostalo je pa boljše... upam, da so tudi servisni intervali nekaj daljši.
kerr
mam zdaj CX-7 (bencinar) par mesecev in moram reči da sem super zadovoljen. Za 3 mesece starega sem dal 28 jurčkov, kar se mi zdi za tak avto s tako opremo in 4x4 pogonom super ponudba ne glede na znamko, kaj šele za tako mrcino. Pa (vsaj tele) so "made in Japan" in v to mam kar zaupanje.

Sicer sem kar nekaj let vozil samo dizle in sem že kar malo pozabil, kako mirnejši in bolj uglajen je bencinar. Moči in navora je dovolj za res prijetno in umirjeno (skoraj dizelsko) vožnjo. Sicer sem relativno umirjen voznik (avtocesta 150 km/h) ampak me je povprečna poraba vseeno prijetno presenetila - ca. 11 l/100km po par tisoč kilometrih. Grem pa vseeno zdej na plin, prav tko na Sigas - edini so me prepričali da vedo kaj delajo (kar se točno tega motorja tiče).

Pomanljivosti? Malo premalo odlagalnih površin, pa radio/Bose... sej je v redu, ampak mi pa ne "trga gate", pa displej je zame premajhen oz. nudi premalo informacij - to so pri novi zrihtali.

Dopade se mi res obilica opreme za to ceno in pa predvsem vožnja. Avto ni najbolj mehak ampak nudi pa nenormalen občutek varnosti - si kar ne moreš predstavljati, da bi lahko zdrsnil. 4wd se vklaplja neopazno - ti samo greš... Prav tako so te ksenonke super, pohvaliti pa moram tudi klima napravo.

če ima kdo kaj za vprašat pa kar.
YavarYe X6V6
V okolici monze in jezera Como, smo zadnjič s cx7 tud mal podriftali i škripali okrog ovinkov, tako da avto se pelje love0030.gif love0030.gif

In to 4 komadi v avtu, truga na strehi in na plin,kjer smo imeli 30 konjev maj al kolk je že nekdo napisal. blush.gif
peterrojec
(kerr @ 30 Sep 2009, 09:40) *

Sicer sem kar nekaj let vozil samo dizle in sem že kar malo pozabil, kako mirnejši in bolj uglajen je bencinar. Moči in navora je dovolj za res prijetno in umirjeno (skoraj dizelsko) vožnjo. Sicer sem relativno umirjen voznik (avtocesta 150 km/h) ampak me je povprečna poraba vseeno prijetno presenetila - ca. 11 l/100km po par tisoč kilometrih. Grem pa vseeno zdej na plin, prav tko na Sigas - edini so me prepričali da vedo kaj delajo (kar se točno tega motorja tiče).

11??? Nemogoče! Men je v povprečju žrla 16,6 ko sem jo mel en teden na testu. Za vozit je yahoo.gif ampak poraba je pa porazna. Mela je nekaj čez 8000 km.

Se pravi drugače priporočaš. Se je že kaj pokvarlo, kakšna lučka prižgala??
To mi gre najbolj na živce.
jures
(YavarYe X6V6 @ 30 Sep 2009, 10:46) *

V okolici monze in jezera Como, smo zadnjič s cx7 tud mal podriftali i škripali okrog ovinkov, tako da avto se pelje love0030.gif love0030.gif

In to 4 komadi v avtu, truga na strehi in na plin,kjer smo imeli 30 konjev maj al kolk je že nekdo napisal. blush.gif

Danes je driftala Logatec - Godovič blush.gif , res je škripal...pa skoz je avto neki po svoje hotel v ovinek...

Tud na plin. JA sej ce si res umirjen voznik se da spravt na 11, jaz na primer sedaj testiram voznjo po navodilih varcne voznje (v idrijo se mi je res mudilo....se opravičujem vozniku Q7, če pač ne znaš vozit, pač ne znaš....)

Drugače pa so že rezultati - 200km prevozenih in se 3 zelene lučke, ponavadi je bilo to pri 100km/h

Torej če najdeš kako voziti ta avto s pomočjo moči in bremzaš izključno z mašino zre 10-12 garant...bomo vidli rezultat... happy0158.gif
Je pa res da po servisu na 30.000 dela cist drugac (novo olje in zlatko?)

(peterrojec @ 30 Sep 2009, 16:36) *

Se pravi drugače priporočaš. Se je že kaj pokvarlo, kakšna lučka prižgala??
To mi gre najbolj na živce.

pero, ce bos to čakal, je nikoli ne bos imel, drugace pa govorimo o tehniki narejeni s strani človeka....bodisi japonc, bodisi nemc, perfektne naprave ni...

meni se je prizgal TCS (ima posebno temo tu) a je potem sam 'umrl' - verjetno navitje volana za pozicijo voznje, a se je skalibriral očitno

če ima kdo kaj za vprašat pa kar.

Si bil ti pri meni na obisku? Za SIGAS mam oglede, ker je bila prva happy0158.gif

Uvoz avtomatikov iz Amerike.....Atlanta used cars
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2459362&show=1

Ampak nisem prepričan da je 2.3 masina??? A ni tam 3.0 V6??
YavarYe X6V6
(jures @ 30 Sep 2009, 16:56) *

Drugače pa so že rezultati - 200km prevozenih in se 3 zelene lučke, ponavadi je bilo to pri 100km/h

Model pol je razlika, po mojem malem posegu v možgane tartarinija ?
jures
(YavarYe X6V6 @ 30 Sep 2009, 18:32) *

Model pol je razlika, po mojem malem posegu v možgane tartarinija ?

Je razlika, sam je tud v mojih mozganih razlika.... dry.gif

Pomanljivosti? Malo premalo odlagalnih površin, pa radio/Bose... sej je v redu, ampak mi pa ne "trga gate",

Ne vem, ampak pri mojem sem moral podloziti tablice ker je vse rukalo....

Naj Boss, Ajvar, in uklopko (sopotniki) povedo - moj špila neverjetno dobro za serijsko akustiko
kerr
Meni vse dela, nobenih lučk in čričkov. Tudi meni gre to na živce - hočem da avto dela kot je treba. Za ta denar in v tem trenuku (recesijske cene) se mi zdi da doiš ogromno avta za ta denar.

Kar se porabe tiče pa se da. Res pa da imam zelo malo mestne vožnje. Je pa morda res da na začetku (ali pa na testu) bolj tiščiš, ker je občutek v pospešku res dober. Sem kar nekaj lokal matadorjev pustil z odprtimi usti za seboj. Res se da peljeti zelo hitro, ampak brez občutka drame.

jures
so mi dali na Sigatu tvoj telefon, ampak isreno povedao še nisem prišel do tam smile.gif. Ampak fante tam poznam, tako da po mojem ni panike. Iskreno, malo me skrbi glede na to da nekateri predelovalci pravijo da je z mašinami z direktnim vbrizgom problem. Ampak kot rečeno sem slišal da tvoja dela b.p.

V ameriki imajo pa (tudi) tole 2.3 mašino, ampak ma manj konjev. Tudi meni so odsvetovali uvoz iz tam in kolikor sem se pozanimal je avto za evropski trg kar precer predelan, tudi podvozje ne samo motor.

Kar se pa Bosea tiče pa sem morda pikolovski. Dela v redu, na živce pa mi gresta 2 stvari - da je balans zvoka zame preveč spredaj in pa da se "random" funkcija če ročno pretikaš komade naprej izklaplja. Malenkost, ampak mene ful iritira.
jures
(kerr @ 1 Oct 2009, 08:49) *

Meni vse dela, nobenih lučk in čričkov. Tudi meni gre to na živce - hočem da avto dela kot je treba. Za ta denar in v tem trenuku (recesijske cene) se mi zdi da doiš ogromno avta za ta denar.

Kar se porabe tiče pa se da. Res pa da imam zelo malo mestne vožnje. Je pa morda res da na začetku (ali pa na testu) bolj tiščiš, ker je občutek v pospešku res dober. Sem kar nekaj lokal matadorjev pustil z odprtimi usti za seboj. Res se da peljeti zelo hitro, ampak brez občutka drame.

jures
so mi dali na Sigatu tvoj telefon, ampak isreno povedao še nisem prišel do tam smile.gif. Ampak fante tam poznam, tako da po mojem ni panike. Iskreno, malo me skrbi glede na to da nekateri predelovalci pravijo da je z mašinami z direktnim vbrizgom problem. Ampak kot rečeno sem slišal da tvoja dela b.p.

V ameriki imajo pa (tudi) tole 2.3 mašino, ampak ma manj konjev. Tudi meni so odsvetovali uvoz iz tam in kolikor sem se pozanimal je avto za evropski trg kar precer predelan, tudi podvozje ne samo motor.

Kar se pa Bosea tiče pa sem morda pikolovski. Dela v redu, na živce pa mi gresta 2 stvari - da je balans zvoka zame preveč spredaj in pa da se "random" funkcija če ročno pretikaš komade naprej izklaplja. Malenkost, ampak mene ful iritira.

Ja plineks in podobni celo govorijo da crkne pri 60.000km in podobno...

Ja random tudi meni gre na zivce se posebej ce imas 500 mp3jev....
Ce imas balans prevec spredaj, poglej ce imas vklopljen central speaker - izklopi ga, je veliko boljsi zvok, woofer je pa spredaj tako da se da na rear malo in lepo spila

Vse mazde so za v Evropo totalno predelane, podvozje, volanski - krmilni del, ter mislim da tudi šasija (ojačitve), ker v USA se poserjejo na Euroncap, medtem ko je to v Evropi zelo pomembno.
peterrojec
(jures @ 30 Sep 2009, 16:56) *

pero, ce bos to čakal, je nikoli ne bos imel, drugace pa govorimo o tehniki narejeni s strani človeka....bodisi japonc, bodisi nemc, perfektne naprave ni...

Maš prou... ampak se mi niti ne mudi.
Rad bi tisto, kar se najmanj kvari, pa všeč mi mora bit ...

Zožou sem izbor na BMW, Subaru, Hondo pa Mazdo.
Prvi trije kokr vem vse sami delajo. Mazda pa ma že nekaj od forda pa nekaj od PSA to me še malo živcira, ampak vsi pravjo, da je bp.

X3 je nekaj let star model, HRV je grda pa majhna, forester je tut mal majhn.
Razmišljam še o BMW 5 4x4 (je tut nekaj let star model), pa subaru legacy, ki je kar lušten.
cx7 je zgleda allround na prvem mestu. love0076.gif
YavarYe X6V6
(peterrojec @ 1 Oct 2009, 13:00) *

Maš prou... ampak se mi niti ne mudi.
Rad bi tisto, kar se najmanj kvari, pa všeč mi mora bit ...

Zožou sem izbor na BMW, Subaru, Hondo pa Mazdo.
Prvi trije kokr vem vse sami delajo. Mazda pa ma že nekaj od forda pa nekaj od PSA to me še malo živcira, ampak vsi pravjo, da je bp.

X3 je nekaj let star model, HRV je grda pa majhna, forester je tut mal majhn.
Razmišljam še o BMW 5 4x4 (je tut nekaj let star model), pa subaru legacy, ki je kar lušten.
cx7 je zgleda allround na prvem mestu. love0076.gif

Rad bi en sam podatek ki potruje odebeljeni stavek.
Hvala.

Ford in mazda pa sodelujeta že dolgo, pravtako cosworth,saj jo prav on razvil prejšnjo generacijo V6 motorjev za mazdo in ford.
LabiGT
1.6 dizel
YavarYe X6V6
Ok motor, kaj pa podatki ? dry.gif
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 1 Oct 2009, 14:00) *

Ok motor, kaj pa podatki ? dry.gif

A podatek, da ga to malo živcira al, da mu pravijo, da je vse bp? z0tdntknw.gif
LabiGT
http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_DLD_engine#DLD-416

od vseh avtih ki sem jih peljal s tem motorjem se dalec najslabse obnese pri volvotu...
YavarYe X6V6
Saj načeloma francozi imajo težave samo z elektriko, mehansko so dokaj ok, vsaj po mojih izkušnjah.
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 1 Oct 2009, 15:09) *

Saj načeloma francozi imajo težave samo z elektriko, mehansko so dokaj ok, vsaj po mojih izkušnjah.

hmmm kaj pa turbine pri lagunah prejšnje generacije? Pa občutljivosti renaultov na kvaliteto goriva? itd itd

Ne vem no, jaz za Francoza glih ne bi dal roke v ogenj dry.gif
sdspecy
(Boss @ 1 Oct 2009, 16:41) *

hmmm kaj pa turbine pri lagunah prejšnje generacije? Pa občutljivosti renaultov na kvaliteto goriva? itd itd

me neither ninja.gif
YavarYe X6V6
(Boss @ 1 Oct 2009, 16:41) *

Ok Renault je itak razred zase, samo pežo in citroen, pa nimata takih težav, vsaj slišal še nisem zanje.
jures
(YavarYe X6V6 @ 2 Oct 2009, 08:56) *

Ok Renault je itak razred zase, samo pežo in citroen, pa nimata takih težav, vsaj slišal še nisem zanje.

Pižoja elektronka matra........light show...
SpEkTr
Eh, elektronka. A mazde pa ne matra?? smile.gif
LabiGT
mazdo matra mehanika smile.gif
SpEkTr
(LabiGT @ 2 Oct 2009, 11:34) *

mazdo matra mehanika smile.gif

Hehe, ma sej je vseen dreek. Čim so lučke po armaturi..to ni kul smile.gif
peterrojec
(YavarYe X6V6 @ 1 Oct 2009, 13:48) *

Rad bi en sam podatek ki potruje odebeljeni stavek.
Hvala.

Ford in mazda pa sodelujeta že dolgo, pravtako cosworth,saj jo prav on razvil prejšnjo generacijo V6 motorjev za mazdo in ford.

Odebeljeni stavek so mi povedali mehaniki na pooblaščenem servisu mazda, v BTC-ju in tudi v Kopru. Baje, pa da je motor dober že v osnovi, malo žre in dela dosti km več ali manj brez napak. Rekli so tud, da jo je mazda nekaj predelala in prilagodila cx7 - več navora, pa ketno so dal namesto jermena.
Eto... nisem mehanik ampak tako pravijo, žena vozi citroena in tut na njihovem servisu so rekl, da je ta mašina zelo dobra.

Prej sem razmišljal takole enostavno primitivno, nemci so sehr gut, japončki so majhna jajčka z majhnimi gumbki na armaturki ... to že ne bom kupu... francozi so za babe pa itak se skozi kvarjo... korejci blush.gif , če svet popredalčkaš ti je laži happy0158.gif

Po zadnjem avtomobilu ki je bil confused0059.gif whatever.gif z0tdntknw.gif , volkswagna, audija pa škode zastonj ne vzamem, podobne izkušnje majo kolegi k vozjo zadnje passate, zato pa so tok pocen rableni, več al manj so isti k peugeot šeststo več na servisu kot doma sedem.
No škodo bi mogoče še vzel, ker sem mel včasih 6 let oktavijo bencinsko turbino karavan in je bla yahoo.gif

Tut dohodki so šli dol, tako da se mi zdaj zdijo japonci love0076.gif , če se res ne kvarjo.

Ker vsakič, ko sem šel iz servisa, ko je menjalnik začel preskakvat, vsakič ko je lučka zasvetila running gear fault workshop al kaj podobnga, ko so se vsi gumbi zlizal na belo barvo pri 80.000 km, ko sem dobil račun za nadomestne dele, kulanca itak pri njih ne obstaja... sem se počutu, kot a mi tole delajo harhar.gif

Od žene citroen je star dve leti pa pol, 38.000 km pa je samo drugi dan po nakupu crknila ključavnica na prtljažniku. Sem že pizdu, k me je prepričala da sva ga kupla francoska jajca pa to, ker jaz sem zagovedno hotu golfa plus. Od takrat naprej pa čist nič. love0076.gif
Ampak, če hočeš it levo gre bidon kar naravnost. happy0195.gif
kerr
Fantje, a ima kdo na svoji CX-7 "Zaščito ob stopanju na zadnji odbijač" - torej tisto ploščico iz inoxa na zgoraj na zadnjem odbijaču? Se mi zdi smiselno to kupit, ker sicer vedno odbijač podrajsam. A morda kdo ve koliko stane?
jures
(kerr @ 5 Oct 2009, 14:10) *

Fantje, a ima kdo na svoji CX-7 "Zaščito ob stopanju na zadnji odbijač" - torej tisto ploščico iz inoxa na zgoraj na zadnjem odbijaču? Se mi zdi smiselno to kupit, ker sicer vedno odbijač podrajsam. A morda kdo ve koliko stane?

Jest mam - sam plastično črno - NEPRECENLJIVO 40€ s poštnino (ebay)
peterrojec
(kerr @ 5 Oct 2009, 14:10) *

Ne vem kok stane ampak, če maš kasko ne rabiš, tako ti na pol leta vsaj dvakrat odbijač odrgnejo, pa se spotoma še to popravi.
jures
Evo naredil 535km s plinom!!!!

BC kazal na koncu 11.0 - sem imel preveč door to door variant, da bi še izboljšal rezultat.

Dejanslo je šlo notri 52L torej 9,7L in ce dodam se 2L benza je to ne več kot 12L....

Pohvalno, pomeni da BC kaze kar prav koliko bi porabil samo benza ob taki voznji.....

(peterrojec @ 5 Oct 2009, 21:33) *

Ne vem kok stane ampak, če maš kasko ne rabiš, tako ti na pol leta vsaj dvakrat odbijač odrgnejo, pa se spotoma še to popravi.

P.S. jest mam psa pa kinderzug happy0158.gif
YavarYe X6V6
(jures @ 5 Oct 2009, 21:42) *

Evo naredil 535km s plinom!!!!

BC kazal na koncu 11.0 - sem imel preveč door to door variant, da bi še izboljšal rezultat.

Dejanslo je šlo notri 52L torej 9,7L in ce dodam se 2L benza je to ne več kot 12L....

Pohvalno, pomeni da BC kaze kar prav koliko bi porabil samo benza ob taki voznji.....
P.S. jest mam psa pa kinderzug happy0158.gif

A bomo še reducirali ? biggrin.gif
jures
(YavarYe X6V6 @ 6 Oct 2009, 08:44) *

A bomo še reducirali ? biggrin.gif

O ja, pa asistenta rabim pri bremzah so na poti.......
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.