Na podlagi česa dvomite v kvaliteto citroenovih dizlov, ki to več niso (
PSA/Ford)??
Očitno se sploh ne zavedate, da vsi, ki vozite mazdine dizle, vozite dejansko PSA motorje. Zakaj mislite, da je Ford začel sodelovati s PSA??? Zaradi lepšega? Prav gotovo ne . Združil je lastno tehnologijo duratoque in znanje PSA v izdelavi dizel motorjev, ki je eno od najnaprednejših na svetu. PSA spoštuje tudi BMW, ki je skupaj z njim razvil 1,6 bencinski motor.
Torej ne zaničujte PSA tehnologijo (ki je v določeni meri precej boljša, predvsem pa zdržljivejša od Renaulta).
Tudi Mazda CD motor 2.0 je s citroenovimi geni, le da je Mazda šla svojo pot pri filtru trdih delcev.
Mazda je pred leti zašla v krizo in jo je kupil Ford. A mislite, da bi bilo pametno razvijati lastni dizel motor in izišljati toplo vodo(???) medtem, ko gospodar že sodeluje z izdelovalcem odličnih, predvsem pa zdržljivih motorjev.
PSA in francozi imajo občasno težave z elektriko, zaradi nekvaletetnega stikalnega meteriala, vendar pa to ni niti zdaleč od tega, da bi rekli, da so njihovi izdelki nezanesljivi. Ali mislite, da bi jaz vozil njihovo tehniko od leta 84???
Res pa je, da ti avtomobili niso za vsakega. So včasih muhasti in,če ne veš kako pregnati muhe, za biti dramatično.
Sedanji moj voz 2.2 ima 190.000 km. Pred kratkim je poraba skočila za dva litra. Vzrok? Počena plastika na vzvodu sistema regulacije obvoda zraka v motor. In cena popravila 60€. Do sedaj pa ni bilo nobenih izrednih stvari, tazen vzdrževanja.
Tako, da tisti, ki boste kupili novi CX7 z 2.2 motorjem, bodite veseli, ke boste vozili odličen moter.
Mogoče pa še malo počakata do vgradnje 2.7 V6 s preko 200 dizelskih komnjev, če se bo ata Ford odločil za vgradnjo, tako kot v Land Roverje.
Mudi se mi. Napake popravim pozneje.