Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Je mazda CX7 za kupit?
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
YavarYe X6V6
(jures @ 7 Oct 2009, 09:39) *

O ja, pa asistenta rabim pri bremzah so na poti.......

A veš za kterga. whistling.gif
jures
(YavarYe X6V6 @ 7 Oct 2009, 09:43) *

A veš za kterga. whistling.gif

En šalabajzar iz Poljanske se neki hval naokol....
YavarYe X6V6
(jures @ 7 Oct 2009, 10:09) *

En šalabajzar iz Poljanske se neki hval naokol....

Ja mater spet en ki mi "mal" u zele hod al kaj ? confused0059.gif

PS: Pa reče se Polanska in ne Poljanska, to pravjo žabarji, ups, saj si v njihovi bližini. biggrin.gif
Sirius
Na podlagi česa dvomite v kvaliteto citroenovih dizlov, ki to več niso (PSA/Ford)??

Očitno se sploh ne zavedate, da vsi, ki vozite mazdine dizle, vozite dejansko PSA motorje. Zakaj mislite, da je Ford začel sodelovati s PSA??? Zaradi lepšega? Prav gotovo ne . Združil je lastno tehnologijo duratoque in znanje PSA v izdelavi dizel motorjev, ki je eno od najnaprednejših na svetu. PSA spoštuje tudi BMW, ki je skupaj z njim razvil 1,6 bencinski motor.
Torej ne zaničujte PSA tehnologijo (ki je v določeni meri precej boljša, predvsem pa zdržljivejša od Renaulta).

Tudi Mazda CD motor 2.0 je s citroenovimi geni, le da je Mazda šla svojo pot pri filtru trdih delcev.
Mazda je pred leti zašla v krizo in jo je kupil Ford. A mislite, da bi bilo pametno razvijati lastni dizel motor in izišljati toplo vodo(???) medtem, ko gospodar že sodeluje z izdelovalcem odličnih, predvsem pa zdržljivih motorjev.

PSA in francozi imajo občasno težave z elektriko, zaradi nekvaletetnega stikalnega meteriala, vendar pa to ni niti zdaleč od tega, da bi rekli, da so njihovi izdelki nezanesljivi. Ali mislite, da bi jaz vozil njihovo tehniko od leta 84???
Res pa je, da ti avtomobili niso za vsakega. So včasih muhasti in,če ne veš kako pregnati muhe, za biti dramatično.
Sedanji moj voz 2.2 ima 190.000 km. Pred kratkim je poraba skočila za dva litra. Vzrok? Počena plastika na vzvodu sistema regulacije obvoda zraka v motor. In cena popravila 60€. Do sedaj pa ni bilo nobenih izrednih stvari, tazen vzdrževanja.

Tako, da tisti, ki boste kupili novi CX7 z 2.2 motorjem, bodite veseli, ke boste vozili odličen moter.

Mogoče pa še malo počakata do vgradnje 2.7 V6 s preko 200 dizelskih komnjev, če se bo ata Ford odločil za vgradnjo, tako kot v Land Roverje.

Mudi se mi. Napake popravim pozneje.
LabiGT
QUOTE(Sirius @ 8 Oct 2009, 10:30) *

Očitno se sploh ne zavedate, da vsi, ki vozite mazdine dizle, vozite dejansko PSA motorje.

to ne velja za mojega npr.
KAALman
(LabiGT @ 8 Oct 2009, 10:47) *

to ne velja za mojega npr.

za mojega tudi ne... moj ma mazdin znak na pokrovi tongue.gif biggrin.gif
Sirius
(KAALman @ 8 Oct 2009, 12:12) *

za mojega tudi ne... moj ma mazdin znak na pokrovi tongue.gif biggrin.gif
Tako lahko trdijo tudi lastniki malčkov Toyota aigo, peugeota 107, citroena C1, da je njihova blagovna znamka unikatna, pa ni. Gre dejansko za isti avtomobilček s faceliftom vsake zanke posebej.
To, da imate pokrov Mazde, še ne pomeni, da ni drobovje motorja isto.

Z gornjim napisom sem hotel povedati le to, da smo si lastniki avtomobilav veliko bolj v žlahti, kot smo pripravljeni priznati. To, da je pokrov blagovne znamke avtomobila in še kake periferne drugačnosti v konstrukcij lahko pomeni tudi to, da je mazda 2.0 CD (prejšnja generacija) problematičnejša od PSA 2.0 HDI. Zaradi razlik " debelem črevesju" so lastniki mazd imeli veliko več sivih las od bratskih citroenov.
LabiGT
sirius, moja mazda 2.0 CD vlece korenine od starega mazdinega dizla (se takrat, ko so imeli comprex na stari 626)

drugace pa, lahko preverjas tudi po netu smile.gif

npr: http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_Diesel_engine

do tocke 1.6 (RF 2005)
Sirius
(LabiGT @ 8 Oct 2009, 12:48) *

sirius, moja mazda 2.0 CD vlece korenine od starega mazdinega dizla (se takrat, ko so imeli comprex na stari 626)

drugace pa, lahko preverjas tudi po netu smile.gif

npr: http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_Diesel_engine

do tocke 1.6 (RF 2005)
Ta dizel je še iz časov, ko je mazda vozila po svoji poti in bila veliko bolj "svoja" kot je sedaj. Mogoče moja trditev o bratstvu ne drži, vendar mislim, da je združevanje s ta velikimi prav temu namen, zmanjšanju stroškov za razvoj. Kar pomeni več avta za manj denarja. Konkurenca na avtomobilskem trgu je pač zelo huda.
peterrojec
(Sirius @ 8 Oct 2009, 12:35) *

Z gornjim napisom sem hotel povedati le to, da smo si lastniki avtomobilav veliko bolj v žlahti, kot smo pripravljeni priznati. To, da je pokrov blagovne znamke avtomobila in še kake periferne drugačnosti v konstrukcij lahko pomeni tudi to, da je mazda 2.0 CD (prejšnja generacija) problematičnejša od PSA 2.0 HDI. Zaradi razlik " debelem črevesju" so lastniki mazd imeli veliko več sivih las od bratskih citroenov.

Se pravi kupi mercedes, subaru, hondo pa BMW ostalo je vse v žlahti? passifier.gif
kerr
Še eno vprašanje za ostale lastnike CX-7... V podatkih piše da je velikost tanka za gorivo 69 litrov, ampak ko grem tankat skoraj nikoli ne nalijem več kot 60-62 l, kljub temu da lučka že dolgo gori in BC kaže da mam do konca še ca. 20km. Vaše izkušnje?

BTW, bliža se mi servis na 15.000 - kateri servis v LJ mi priporočate (z Mazdinimi še nimam izkušenj)?

LP
jures
(kerr @ 9 Oct 2009, 07:59) *

Še eno vprašanje za ostale lastnike CX-7... V podatkih piše da je velikost tanka za gorivo 69 litrov, ampak ko grem tankat skoraj nikoli ne nalijem več kot 60-62 l, kljub temu da lučka že dolgo gori in BC kaže da mam do konca še ca. 20km. Vaše izkušnje?

BTW, bliža se mi servis na 15.000 - kateri servis v LJ mi priporočate (z Mazdinimi še nimam izkušenj)?

LP

Yep 60 L max....jaz sem zelo zadovoljen z interclassom - Trzaska.
peterrojec
A je kdo že vozu dizlco? Jih majo že v salonih, jaz jo verjetno dobim konec naslednjega tedna.
mrky
Lep pozdrav vsem,

pred kratkim sem kupil sicer rabljeno cx-7 in zaenkrat lahko rečem, da je vse tako kot sem pričakoval, udobje kot se šika, poraba v okvirih normale (11 - 12 l), sicer pri mestni vožnji povprečje hitro naraste, ampak ni panike. Sicer sem mazde navajen saj imamo v službi same šestice, tako da mi je bil interier znan že od prej. Imam pa eno dilemo, prejšnji lastnik je imel vseskozi v uporabi letne gume, pozimi je rekel da ni imel nobenih problemov, tudi ko je šel na smučanje v planine. Zanimajo me izkušnje ostalih uporabnikov torej zimske gume da ali ne?

Hvala za odgovore
jures
(mrky @ 14 Oct 2009, 09:29) *

Lep pozdrav vsem,

pred kratkim sem kupil sicer rabljeno cx-7 in zaenkrat lahko rečem, da je vse tako kot sem pričakoval, udobje kot se šika, poraba v okvirih normale (11 - 12 l), sicer pri mestni vožnji povprečje hitro naraste, ampak ni panike. Sicer sem mazde navajen saj imamo v službi same šestice, tako da mi je bil interier znan že od prej. Imam pa eno dilemo, prejšnji lastnik je imel vseskozi v uporabi letne gume, pozimi je rekel da ni imel nobenih problemov, tudi ko je šel na smučanje v planine. Zanimajo me izkušnje ostalih uporabnikov torej zimske gume da ali ne?

Hvala za odgovore

Tezko reči, ker sem imel vedno zimske gor, ni se za hecat. Drugače je ta avto zelo stabilen na cesti v snegu, ce pa zavijes s ceste na teren pa ne gre nikamor....je le cestni 4x4.
PRi extremnih razmerah bi rekel da so zimske gume zelo potrebne ker le 4 gume drzijo 1800kg na cesti. Predstavljaj si voznjo navzdol iz smučišča na primer....medtem ko po normalnih cestah verjetno res ni razlike.
Vseeno ne reskiram.
mazdaman
Ko je sneg na cesti je zimska guma vseeno vredna svojega denarja neglede na 4x4 in teste letnih gum v suhi zimi. Jaz verjamem, da letne na suhem asfaltu držijo bolje ampak ko se začne klanec in malo snega pa se pazi.
Z Quatrotom sem se vozil z letnimi gumami po snegu pa ti povem štart sploh ni problem ampak kako se ustavit?? Moraš imeti srečo biggrin.gif
kerr
Evo, plinska inštalacija za mojo CX-7 dela BP.

Malo sem preračunal podatke zadnjih 1.700 km in to so številke:

Povprečna poraba prej: 11,7 l/100km (poletje/jesen)
Povprečna poraba zdaj (plin + bencin): 13,5 l/100 km, bencin 25%, plin 75% Povečanje skupne porabe: +15%.
Povp. poraba glede na stroške (preračunano na bencin): 9,15 l /100 km
Prihranek: 22%
Točka preloma da se zadeva izplača (prihranek:cena inštalacije): 50.000 km

Malo sem negativno presenečen nad porabo bencina (ob vožnji na plin), verjetno pa je nekaj tega posledica tudi nizkih temperatur zadnje tedne.

Sem si pa dal narediti novo polico za v prtljažnik, da mi res lepo objame plinski tank in izgleda vrhunsko. Sem našel enega fanta na Dolenjskem ki je CNC programer pa je zadevo izmeru, izrisal v 3D in dal izrezat.

LP,
jures
(kerr @ 21 Dec 2009, 09:32) *

Evo, plinska inštalacija za mojo CX-7 dela BP.

Malo sem preračunal podatke zadnjih 1.700 km in to so številke:

Povprečna poraba prej: 11,7 l/100km (poletje/jesen)
Povprečna poraba zdaj (plin + bencin): 13,5 l/100 km, bencin 25%, plin 75% Povečanje skupne porabe: +15%.
Povp. poraba glede na stroške (preračunano na bencin): 9,15 l /100 km
Prihranek: 22%
Točka preloma da se zadeva izplača (prihranek:cena inštalacije): 50.000 km

Malo sem negativno presenečen nad porabo bencina (ob vožnji na plin), verjetno pa je nekaj tega posledica tudi nizkih temperatur zadnje tedne.

Sem si pa dal narediti novo polico za v prtljažnik, da mi res lepo objame plinski tank in izgleda vrhunsko. Sem našel enega fanta na Dolenjskem ki je CNC programer pa je zadevo izmeru, izrisal v 3D in dal izrezat.

LP,

Yep plin vklopi pri cca 40C, kar te dni malo traja, jaz sem dal webasto in vklopi takoj.

gregorm
Lep pozdrav,

zanima me, če je kdo od lastnikov CX7 sprobal terenske zmogljivosti v letošnjih snežnih pogojih?
Trenutno imam A4 quattro in se še kar za dobro pelje po snegu, razen da je prenizek in po par km malo bolj aktivnega pluženja začne smrdet, kot da bi se žgala sklopka.
Vem da tudi od CX7 ni za pričakovat čudežev, vendar vseeno:
- je možno izklopit traction control? Morda tudi ABS?
- je spodnji rob odbijača dovolj robusten za bližnje srečanje s kupom snega?
- je Mazdin 4x4 mehanizem (bojda nekaj podobnega Haldexu) dovolj robusten za daljše priganjanje po težjem terenu - npr. da ga priženem na vrh zaprtega Vršiča.

Hvala!
Boss
CX-7 je SUV in ne moreš pričakovati čudežev:

-ni reduktorja
-ni mehnske zapore diferenciala
-traction control se da izklopit a se (žal) sam ponovno vklopi nazaj po določenem času oz. pri določeni hitrosti
-ABS se ne da izklopit razen, če sam potegneš ven varovalko (ne priporočam)
-odbijač je občutljiv in bo ob srečanju s snegom veselo počil ali pa bo napokal lak tako, da ne priporočam
-glede trpežnosti je vedno vprašanje kaj se dela z avtom ampak dvomim, da je narejeno tako robustno kot pri klenih terencih - ampak za tako konjenico boš pri klenem terencu moral dodati še kar 10-20.000€ več
-s cestnimi gumami boš težko prišel na Vršič, če je ta nesplužen oz. zaprt.

Največja prednost pred quattrom je v bolj dvignjenem podvozju in boš prišel bistveno dlje.
jures
(gregorm @ 14 Feb 2010, 15:14) *

Lep pozdrav,

zanima me, če je kdo od lastnikov CX7 sprobal terenske zmogljivosti v letošnjih snežnih pogojih?
Trenutno imam A4 quattro in se še kar za dobro pelje po snegu, razen da je prenizek in po par km malo bolj aktivnega pluženja začne smrdet, kot da bi se žgala sklopka.
Vem da tudi od CX7 ni za pričakovat čudežev, vendar vseeno:
- je možno izklopit traction control? Morda tudi ABS?
NE
- je spodnji rob odbijača dovolj robusten za bližnje srečanje s kupom snega?
O je je, kar nekajkrat - predvsem ker ne mores izklopiti TCS
- je Mazdin 4x4 mehanizem (bojda nekaj podobnega Haldexu) dovolj robusten za daljše priganjanje po težjem terenu
Tu ni problema, a ne po celem snegu.....edino kar je bolj zenstveno tu je sklopka, treba pazit
- npr. da ga priženem na vrh zaprtega Vršiča.
Do 10cm snega gre lepo.....

P.S. kje pa hodis po zaprti cesti?

Hvala!

gregorm
Zakaj rabim tak avto? V 95% za povsem običajno vožnjo po mestu in po avtocestah. V prostem času se pa ukvarjam z alpinizmom in tukaj pride prav malo bolj sposoben avto. Npr. če grem zdaj plezat v severno triglavsko steno, moram prehodit 12 km po nespluženi gozdni cesti od Mojstrane do Aljaževega doma v Vratih.

Kakšnega pregrešno dragega in požrešnega terenca ne želim kupit ker bi potem moral preveč delat in bi ostalo premalo prostega časa, iščem nekaj do 30k in z normalnimi stroški vzdrževanja.
jures
(gregorm @ 15 Feb 2010, 12:08) *

Zakaj rabim tak avto? V 95% za povsem običajno vožnjo po mestu in po avtocestah. V prostem času se pa ukvarjam z alpinizmom in tukaj pride prav malo bolj sposoben avto. Npr. če grem zdaj plezat v severno triglavsko steno, moram prehodit 12 km po nespluženi gozdni cesti od Mojstrane do Aljaževega doma v Vratih.

Kakšnega pregrešno dragega in požrešnega terenca ne želim kupit ker bi potem moral preveč delat in bi ostalo premalo prostega časa, iščem nekaj do 30k in z normalnimi stroški vzdrževanja.

Glede porabe imas sedaj dizla, bencinar je kar lačen, ampak to se vzame v zakup pri tej ceni in mašini.

Kakšen blazen terenec to ni, ko bi vsaj lahko ga uporabljal po svoje pa ne gre, vse je automatsko....pa tudi navsezadnje ni za mesto....

pa ne me narobe razumet, jaz sem z njim extra zadovoljen, samo moje so dolge proge, večinoma avtoceste...v mesto ne hodim.
Sedajle sem ravno iz francoskih alp in avto je bil zakon, zakon, zakon...ampak on-road (tudi zasneženih)
ypp2
Živjo!
Mi študiramo o nakupu te mazde. Ampak ker japonci pogosto menjajo modele avtomobilov nas zanima če se splača kupit ta model in da nebo prišel naslednje leto nov ven... ker potem nismo nič naredil biggrin.gif

Malo pa dvomim tudi v prostor, ker sem že v avtu sedel in ker smo malo bolj obilnejša družina biggrin.gif me skrbi za prostor.. otroci pa tudi niso več dojenčki.

Malo nas tudi mučijo dodatki, ker mi bi radi imeli vse dodatke (elita tongue.gif ) vsi dodatki so Revolution Luxury paket, ampak pri selmarju nimajo avta trenutno naprodaj z vsem tem, zato je naslednji problem uvoz iz Japonske koliko dolgo bi to trajalo in ali je kje v evropi skladišče teh avtov, ker mi nebi čakali na avto 2 meseca biggrin.gif

LP
M Dean
(Sirius @ 8 Oct 2009, 10:30) *

Mazda je pred leti zašla v krizo in jo je kupil Ford.

Tole pa mislim, da ne drži... so pa skupaj sodelovali (t.i. Joint venture), kar pa kolikor vem je sedaj stvar preteklosti.

Malo prebiram zadeve zdaj, ker sem nov tukaj... radovednost pa velika tongue.gif
Pardon. dry.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.