Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Zimske temperature
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
jures
Cel dan poslušam na Ö3 opozorila da priporočajo zimske gume takoj pod 8C, da so v alpskih dolinah ze moznosti poledice, ljudi svarijo da razmislijo ze o opremi...itd.

Kaj pa pri nas? Saj imamo zakon a ne.....15.11

Boste letos pohiteli? Jaz verjetno bom, ker nameravam preko hribov službeno....
Z M A J
Mah, že zdavni smo na forumu ugotovli, da ne moreš datumsko odredit kdaj je čas za zimsko opremo, mislm smo res neka čudna diktatorska provinca! dry.gif
YavarYe X6V6
Js ne vem, v sobot grem na vransko, naj pusti letne al dam raje zimake za gnjanje po poligonu, če bo treba jih peljal msabo in jih bom vmes zamenjal. z0tdntknw.gif
jures
(YavarYe X6V6 @ 13 Oct 2009, 09:23) *

Js ne vem, v sobot grem na vransko, naj pusti letne al dam raje zimake za gnjanje po poligonu, če bo treba jih peljal msabo in jih bom vmes zamenjal. z0tdntknw.gif

Ne pozab se bremz...s seboj smile.gif
uklopko
tole z gumam je tako !
Al bo na datum zakona zima al bo že prej? Če boš službeno lazil ukol po hribih potem morda bi blo pametno met zimske že gor-seveda vse je pa od vremena in napovedi odvisno!
Js ponavad zamenam ko je pač zakon! morm pa rečt da tele gume sport max dobr držijo pri 5°c happy0158.gif
jures
(uklopko @ 13 Oct 2009, 09:49) *

tole z gumam je tako !
Al bo na datum zakona zima al bo že prej? Če boš službeno lazil ukol po hribih potem morda bi blo pametno met zimske že gor-seveda vse je pa od vremena in napovedi odvisno!
Js ponavad zamenam ko je pač zakon! morm pa rečt da tele gume sport max dobr držijo pri 5°c happy0158.gif

Moja pot je zelo raznolika, avtocesta mimo Genove pa potem v hribe na 1800 - pri Grenoblu pod Mont Blancom blush.gif
uklopko
potem je pomoje res bol met zimake še posebej če so temp. tam do 15.
YavarYe X6V6
(jures @ 13 Oct 2009, 09:27) *

Ne pozab se bremz...s seboj smile.gif

U jebenti sej res zimaki + zimske bremze. ashamed0001.gif
Boss
QUOTE(uklopko @ 13 Oct 2009, 09:54) *

potem je pomoje res bol met zimake še posebej če so temp. tam do 15.

oh ja in svizec zavije čokolado v folijo ... sicer pa vsak odgovarja zase samo, da ne bo pol jok
uklopko
vedel sem da se boš oglasil s svizcem zato pa sem omenil 15 stopin temparaturo biggrin.gif

harhar.gif harhar.gif
jures
Ne bo panike...
http://weather.msn.com/tenday.aspx?wealoca...forecast:tenday

p.s. tle mamo laboratorij - tehnični center....lep kraj a u bozji majki, se avion je samo do Lyona s 3mi postanki (120km stran)
ice
danes ko sem se vracal iz dusseldorfa je bilo okrog 15. ure na severni strani tauren tunla (cca 1400m nmv) priblizno 4 cm snega plugi so ze kar pridno delali
jures
Klinac jaz sem se odloču da grem jutri menjat, cel teden bo zjutraj minus, po nekaterih napovedih v petek celo sneg....
Bom vsaj brez guzve...smile.gif
Activa

Bolje se boš naučil lovit avto z letnimi gumami. Zimskih je še škoda za poligon.
crnamazda
(jures @ 14 Oct 2009, 21:49) *

Klinac jaz sem se odloču da grem jutri menjat, cel teden bo zjutraj minus, po nekaterih napovedih v petek celo sneg....
Bom vsaj brez guzve...smile.gif

Pametno Poldi!

Sedajle je -4 pri nas in cesta je bila cist diamantna....jaz grem danes menjat

Dej na pm mobi, sm 3min stran doma....drugac pa skornje s seboj vzam v siboto...
YavarYe X6V6
(Activa @ 14 Oct 2009, 22:56) *

Bolje se boš naučil lovit avto z letnimi gumami. Zimskih je še škoda za poligon.

Če bi človek gledal česa vsega je škoda tud živel ne bi, tako da gume so za 2-3 sezone pol pa kanta, pa men tako al tako ne zadrižijo več blush.gif , tako da tolk ko bi jih zje... na poligonu mi to sktrajša za manj kot 1 mesec biggrin.gif .
Je pa druga resnica da jih nimam časa zamenjat, too much other work to do.
jures
Ja men je vedno bolje z zimskimi, moram reč da se kljub občasnemu 4x4 pozna, predvsem zjutraj v voznji navzdol v ovinke (mimo medvoške elektrarne smile.gif)
YavarYe X6V6
(jures @ 19 Oct 2009, 10:54) *

Ja men je vedno bolje z zimskimi, moram reč da se kljub občasnemu 4x4 pozna, predvsem zjutraj v voznji navzdol v ovinke (mimo medvoške elektrarne smile.gif)

Model je v soboto en bil s tako CX-7 kot je tvoja na vranskem in se je malo rotiral po polgonu. biggrin.gif
Bla pa je ena punca skliotom in novimi zimaki in verjem ustavla se je kot na suhem. confused0059.gif
jures
(YavarYe X6V6 @ 19 Oct 2009, 11:44) *

Model je v soboto en bil s tako CX-7 kot je tvoja na vranskem in se je malo rotiral po polgonu. biggrin.gif
Bla pa je ena punca skliotom in novimi zimaki in verjem ustavla se je kot na suhem. confused0059.gif

sej je blo suho a ne?
YavarYe X6V6
(jures @ 19 Oct 2009, 11:48) *

sej je blo suho a ne?

Ne površine so premazane z neko snovjo na katero pršijo vodo da dobimo simulacijo ledene površine, in verjem mi da je gladko kot pri norcih.
jures
(YavarYe X6V6 @ 19 Oct 2009, 11:51) *

Ne površine so premazane z neko snovjo na katero pršijo vodo da dobimo simulacijo ledene površine, in verjem mi da je gladko kot pri norcih.

Potem takem + za zimske gume .....

Ej a si vidu mejl zamudu sem MPSko pi**a loh bi jo mel za en dan.....
Jest
(YavarYe X6V6 @ 19 Oct 2009, 11:51) *

Res je gladko, k pr norcih smile.gif ... Sploh, ce je se mal snega zraven... smile.gif ... Jaz sem bil lani proti koncu decembra, ko je se mal snega zapadlo cez noc smile.gif

Filmcki in fotke >> http://www.flickr.com/photos/jest-mobile/s...57611905334623/

Takle je bil avto po prvi rundi (pred kosilom smile.gif) ...

crnamazda
(YavarYe X6V6 @ 19 Oct 2009, 11:44) *

Sorri sem mogu grablat po britofu.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.