No pri zadnjem tankanju pa sem imel čas in ni bilo gužve na bencinski pa sem se malo igral s tisto ročko in počasi dofilaval.
Glede na prvi odstavek mi je ročka obstala na 57,5l natočene nafte in to sem tudi vzel kot izračun za porabo, ki je objavljena v drugi temi, kjer opisujem povečanje porabe zaradi premalo napolnjenih gum.
No v glavnem lepo počasi polnim tako, da imam konec ročke viden in čakam, da se nivo goriva v cevi dvigne do pokrovčka. In se dvigne ter nato počasi spet ponikne nazaj v cev. Hmm, zanimivo. Ta postopek sem ponavljal ene 3-4minute dokler resnično ni nivo goriva obstal na vrhu cevi.
Pogledam na števec na pumpi in samo izbuljim oči
To je toraj skoraj 6 litrov ali skoraj 100km več dometa.
Je pa zanimivo še nekaj in sicer, da je cagar za gorivo zdaj vsaj še dva milimetra višje od najvišje črtice za polno in da BC kaže natanko isti domet (cca 950km) kot takrat, ko tankam po principu iz prvega odstavka.
Pred časom smo se torej spraševali od kod Mazdi, da navaja 64litrski tank. Očitno ta navedba popolnoma drži samo velik časa in potrpljenja moraš imet, da v praksi lahko to uporabiš.