Pozdravljeni!
Zanima me, če mogoče kdo 100% ve, če bi lahko z uporabo kurilnega olja na mazdi 6 diesel uničil mašino.
LP
Sirius
26 Oct 2009, 08:14
(jureg @ 25 Oct 2009, 23:56)

Pozdravljeni!
Zanima me, če mogoče kdo 100% ve, če bi lahko z uporabo kurilnega olja na mazdi 6 diesel uničil mašino.
LP
Na daljši rok lahko uničiš vsak sodobni dizel. Kurilno olje ima preveč nečistoč in žvepla. Po drugi strani pa je uporaba kurilnega v te namene prepovedana in si lahko o ob avtomobil, če te dobijo.
adormi11
26 Oct 2009, 08:16
Ogromno se jih vozi na kurilno.
Sirius
26 Oct 2009, 10:15
(adormi11 @ 26 Oct 2009, 08:16)

Ogromno se jih vozi na kurilno.
Verjetno je to res, še posebej to velja za starejše dizelaše.
Je pa joj, ko jih pristojne službe (carina in policija) dobijo.
Neumna ideja. Zelo neumna. Iz stališča vzdržljivosti motorja, da ne omenjam kakšna kazen te doleti.
QUOTE(Sirius @ 26 Oct 2009, 08:14)

Po nekih neuradnih podatkih je kvaliteta današnjega kurilca na nivoju diesla izpred 5-6 let tako da načeloma verjetno ni nobene večje škode. Problem je v tem, da kurilc nima aditivov proti zgoščevanju in izločanju parafina, kadar je hladno, tako da je treba te aditive redno metat v tank, če se hoče uporabnik izognit zamašitvi vodov.
V vsakem primeru pa osebno ne bi priporočal, da se z modernimi dizli zajebavate s tem, ker res se nikoli ne ve glede kvalitete kurilca in če bo šlo kaj narobe bo strošek večji kot so bili prihranki pri gorivu.
QUOTE(Symon @ 26 Oct 2009, 10:40)

Neumna ideja. Zelo neumna. Iz stališča vzdržljivosti motorja, da ne omenjam kakšna kazen te doleti.
Kakor vem kazen za prvič sploh ni tako velika tako, da večina, ki se vozi na kurilca reskira dokler ga prvič ne dobijo. Za ponovitev prekrška pa se kazen drastično poveča tako da potem nihče več ne reskira.
Če se ne motim se kazen giblje od 450€ za prvič (pokriješ v cca 15.000 prevoženih km

) in sega vse do 2.000€ za ponavljajoče prestopke. Če pa ste privatnik, gre cifra od 2.000 do 20.000€ za pravno osebo pa do neverjetnih 80.000€.
Pri nas so dobili enega traktorista pa na koncu ni nič prišparal, ko je dobil kazen.

Pa predvsem v starejše traktorje dosti folka tanka kurilca.
No ja sicer pa po želji. Jaz ne bom nikomur rekel kaj naj tanka.
QUOTE(Symon @ 26 Oct 2009, 12:17)

Pri nas so dobili enega traktorista pa na koncu ni nič prišparal, ko je dobil kazen.
Pa predvsem v starejše traktorje dosti folka tanka kurilca. No ja sicer pa po želji. Jaz ne bom nikomur rekel kaj naj tanka.

Zakaj pa to delajo, a ni več tistega zakona, da kmetje dobijo subvencijo za tankanje kmetijskih strojev oziroma se jim nato odšteje ta del od plačane trošarine na dieselsko gorivo.
Razen, če jim še to ni dovolj pa morajo še dodatno goljufati
aja pa še to: kdor misi, da z cvičkom goljufa samo državo ne bo držalo saj posredno goljufa vse nas in slej ko prej zaradi takih davčnih utaj država uvede nove davke, ki potem padejo na pleča vseh. Sicer pa ko voli nek izvoli sam pri meni ziher ne bo dobival plus točk, ker si upa nategvat državo.
Gustav
26 Oct 2009, 13:21
Evo, še mene.
Fiat 1,7 D, ni videl nafte : 100 000 km
Škoda 1,9 D ni vidla nafte: tudi 100 000 km
Fiat stilo: prvih 50.000 ni videl kurilca, nato ni več videl nafte do 145.000 km.
M6..... nimam jajc....
Kazen je res nikakva, sploh za prvič sicer pa tistim jagrom v zelenih capah sploh ni treba ustavit, jaz bi šel mimo. A zdej bo pa kar vsak lovec imel pravico po cestah skakat al kaj? Jebemomater.
Drugo je če ustavlja policija.
So mi enkrat na šihtnem avtu hotl vzorec vzet, pa sm jih tok cajta provociral in tok delč spravu d mi je plačal euro za liter nafte, heheh.....pa še to iz tanka ne izpod havbe. Sem zahteval potrdilo, da je usposobljen pod havbo čarat......
(Boss @ 26 Oct 2009, 12:37)

Sicer pa ko voli nek izvoli sam pri meni ziher ne bo dobival plus točk, ker si upa nategvat državo.

a ko pa dežava povsem "legalno" teb ukrade preko 60% vsega kar ustvariš, je pa kul? A? Najlaže se je it "državo" vsevprek pisat zakone in krast ljudem. Verjetno sem že kje napisal, pa še kje bom da so graščaki, ki so bili požrtni, goreli z gradovi vred če so hotli več kot desetino. Nas pa molzejo mi pa veselo blejamo dalje. Zato narod, kjer morete, vzemite. Tudi vam jemljejo. In to vsak dan. Za Kramarje, Šrote Zokite in Bavčarje. In podobno drhal. Aja pa za patrije. grrrrrr
QUOTE(Mazda 6 Combi @ 26 Oct 2009, 13:21)

a ko pa dežava povsem "legalno" teb ukrade preko 60% vsega kar ustvariš, je pa kul? A? Najlaže se je it "državo" vsevprek pisat zakone in krast ljudem. Verjetno sem že kje napisal, pa še kje bom da so graščaki, ki so bili požrtni, goreli z gradovi vred če so hotli več kot desetino. Nas pa molzejo mi pa veselo blejamo dalje. Zato narod, kjer morete, vzemite. Tudi vam jemljejo. In to vsak dan. Za Kramarje, Šrote Zokite in Bavčarje. In podobno drhal. Aja pa za patrije. grrrrrr
Saj vem, da nam veliko jemljejo ampak vseeno imam občutek, da glih ne razumeš kako država funkcionira in da enostavno določene zadeve pač moramo imeti, da lahko živimo relativno v urejeni družbi, a ne? Žal smo tolk majhni, da je državni aparat relativno velik ampak, če hočemo imeti policijo, vojsko, šolstvo, raznorazne službe takšne in drugačne, urejeno infrastrukturo in še in še je pač edini način, da se poberejo davki.
Se pa strinjam, da se da davke veliko bolj pravično pobirat kot se jih zdaj ampak vseeno, če bi vsi utajili vse davke bi država propadla in s tem tudi civilizirana družba. Si želiš imeti anarhijo in zakon močnejšega? Jaz ne zato pač plačujem davke pa al se ti zdej zdim neumen al pa ne, to ni moj problem. Zavedaj pa se, da vsakič ko rabiš neko storitev in da se dokaj v redu lahko voziš po cestah je potrebno denar nekje vzeti, a ne. Ne moreš sam jemat žal je treba nekaj tudi dajati in dokler večina dajemo imamo to kar imamo. Tako, da ne čist črno belo gledat.
(Mazda 6 Combi @ 26 Oct 2009, 13:21)

.....Zato narod, kjer morete, vzemite. Tudi vam jemljejo. In to vsak dan. Za Kramarje, Šrote Zokite in Bavčarje. In podobno drhal. Aja pa za patrije. grrrrrr
Istega načela se tudi sam držim.... žalostno ampak resnično...samo druge opcije v dosti primerih skorej ni, če hočeš preživet....
QUOTE(David @ 26 Oct 2009, 13:36)

Istega načela se tudi sam držim.... žalostno ampak resnično...samo druge opcije v dosti primerih skorej ni, če hočeš preživet....

Kaj a potem odobravaš, da ti jaz ukradem avto (nič hudga, če je Alfa, glaven da je zastonj

), ker bom lažje preživel, če ti ga ukradem kot pa da si ga kupim?
Sorry, sej ne provociram ampak želim pokazat drug aspekt. Se pa strinjam, da se j treba pozanimat in preverit vse opcije, da človek ne bi dal več kot je potrebno.
Se pa ne strinjam z goljufanjem, ker začne se z goljufanjem države pol pa vseh ostalih in v enem drugem postu se pol vsi zgražamo kako nas poskušajo nategniti raznorazni servisi in "majstri". Hja dokler mi nategujemo je cool, ko pa nas nekdo drug je pa katastrofa in javno zgražanja kakšni so lahko ljudje - hja vsi smo taki sam eni majo več "jajc" in poskušajo bolj nategnit, sam za splošnen nivo zadovoljstva bivanja je to blazno slab signal.
Jaz sem tudi (bil) za poštenje in sem še.Samo,kar se tiče države-naše,ki jo imam počasi že polhn k...c,
mislim,da vzame dooosti preveč in premalo da.O kakšni sociali lahko predavajo samo še v vrtcih-v osnovni šoli bi se jim že smejali.Ne pozabite,da država ni naša prijateljica ,ampak je do nas agresivna-ima namreč represivne organe-policijo,vojsko,pobira prevelike davke.Da pa nam vedno in vsak dan manj.
Zato pa,ker ne znajo pobirat davkov tam,kjer bi jih morali ampak samo pri raji,znajdi se ...ulovi me...
Nobena država v novejšem času še ni propadla.Ne more.
Deeyan
26 Oct 2009, 14:19
(jureg @ 25 Oct 2009, 23:56)

Pozdravljeni!
LP
Prvo kot prvo si tega sploh nebi upu uprašat na nobenem forumu, ker forum berejo tut policaji
QUOTE(Deeyan @ 26 Oct 2009, 14:19)

Prvo kot prvo si tega sploh nebi upu uprašat na nobenem forumu, ker forum berejo tut policaji

s tem se bl kot policaji zajebava carina...
(Alex @ 26 Oct 2009, 14:11)

Jaz sem tudi (bil) za poštenje in sem še.Samo,kar se tiče države-naše,ki jo imam počasi že polhn k...c,
mislim,da vzame dooosti preveč in premalo da.O kakšni sociali lahko predavajo samo še v vrtcih-v osnovni šoli bi se jim že smejali.Ne pozabite,da država ni naša prijateljica ,ampak je do nas agresivna-ima namreč represivne organe-policijo,vojsko,pobira prevelike davke.Da pa nam vedno in vsak dan manj.
Zato pa,ker ne znajo pobirat davkov tam,kjer bi jih morali ampak samo pri raji,znajdi se ...ulovi me...

Evo spet se strinjam....
Glej Boss... osebno gledam na celotno situacijo iz osebnega stališča.... kot primer, recimo pri davkih....
Za vsako stvar ki jo kupiš je davek plačan in preplačan večkrat... torej pomeni da nam država na nek način krade... da ne govorimo o ostalih trošarinah ki jih loadajo v plafon.... ampak priden slovencelj bo seveda ponižno sklonil glavo in nastavil rit da ga država še enkrat pikne......
Dejstvo je eno.... živimo v sistemu kjer dejansko poteka borba za življenje... in če se sam ne znajdeš v tehj situaciji.... ti ne bo noben pomagal...
Seveda je pa vse skupaj povezano na več nivojih... in težave nastajajo zaradi drugih stvari, ki so prav tako kritične...
Aaaaah.... ma kaj bi govoru.....
Sirius
26 Oct 2009, 14:59
Pri kaznih nimate povsem prav.
Še vedno obstaja opcija odvzema vozila. Najprej začasno, potem o tem odloča sodišče.
In ne vem, če je glih tako, da te prvič samo kaznujejo s 450 €.
Če te ujamejo, ne moreš več voziti naprej, torej je potrebno vozilo odšlepati na servis in izčrpati gorivo, nato pa avtomobil napolniti s pravim gorivom. K strošku kazni je potrebno še te stroške prišteti.
Kakorkoli že, to je moje mnenje, da za neko normalno družbo je pač treba prispevat davke. Da so veliki, preveliki pa itak vsi vemo sploh je pa najbolj narobe to, da imamo izredno velik davčnih utaj in da se temu primerno manjki prihodkov potem vse večji davki pobirajo od tistih, ki smo redni plačniki. To je kar neka vrsta spirale saj s povečanjem davkov se večajo tudi davčne utaje.
Se strinjam, da nas država molze po drugi strani je pa tudi res, da tudi ogromno državljanov navdušeno molze državo in posledično vse nas. Kr verjemte, a če bi imeli zelo veliko davčno disciplino in malo socialnih pijavk (predvsem lenuhi in zabušanti) bi davčna obremenitev nas ostalih bila bisteno nižja.
Sicer pa počasi prihajajo davki, ki bodo resneje začeli obremenjevati najpremožnejše in luksuz pa tudi finančna policija se pripravlja. To bo še veselo in marsikoga bo bolela glava za poštene in redne plačnike pa bo tudi lahko počasi prihajlo do davčnih razbremenitev (predvsem na plačah pa še kje).

QUOTE(Sirius @ 26 Oct 2009, 14:59)

Pri kaznih nimate povsem prav.
Še vedno obstaja opcija odvzema vozila. Najprej začasno, potem o tem odloča sodišče.
In ne vem, če je glih tako, da te prvič samo kaznujejo s 450 €.
Če te ujamejo, ne moreš več voziti naprej, torej je potrebno vozilo odšlepati na servis in izčrpati gorivo, nato pa avtomobil napolniti s pravim gorivom. K strošku kazni je potrebno še te stroške prišteti.
sej točne cifre ne vem... pred 4 leti je bilo 80.000sit pol so pa mal navzgor zaokrožili. Govorimo o kazni, vsi ostali stroški so pač samo še dodatek na cifro.
(Boss @ 26 Oct 2009, 15:16)

Kakorkoli že, to je moje mnenje, da za neko normalno družbo je pač treba prispevat davke. Da so veliki, preveliki pa itak vsi vemo sploh je pa najbolj narobe to, da imamo izredno velik davčnih utaj in da se temu primerno manjki prihodkov potem vse večji davki pobirajo od tistih, ki smo redni plačniki. To je kar neka vrsta spirale saj s povečanjem davkov se večajo tudi davčne utaje.
Se strinjam, da nas država molze po drugi strani je pa tudi res, da tudi ogromno državljanov navdušeno molze državo in posledično vse nas. Kr verjemte, a če bi imeli zelo veliko davčno disciplino in malo socialnih pijavk (predvsem lenuhi in zabušanti) bi davčna obremenitev nas ostalih bila bisteno nižja.
Sicer pa počasi prihajajo davki, ki bodo resneje začeli obremenjevati najpremožnejše in luksuz pa tudi finančna policija se pripravlja. To bo še veselo in marsikoga bo bolela glava za poštene in redne plačnike pa bo tudi lahko počasi prihajlo do davčnih razbremenitev (predvsem na plačah pa še kje).

sej točne cifre ne vem... pred 4 leti je bilo 80.000sit pol so pa mal navzgor zaokrožili. Govorimo o kazni, vsi ostali stroški so pač samo še dodatek na cifro.
Upam,da res,da bodo pobirali davke na prestiž.Samo se bojim,da sami sebi ne bodo v skledo pljuvali.
Na žalost.In še tisto malo,kar si slovenceljni privoščijo na črno(ker,čeprav ljudje delajo, so reveži) in
pač se morajo znajt,jim bo pobrala država n še kazni bodo morali plačat.
In se bojim,da bodo spet nasrkali poveri (ubožci) slovenceljni.
Ma veš Alex v čem je problem...tud, če bi bili davki pol nižji al pa sam 20% današnjih se bo našlo še vedno ogromno ljudi, ki bodo delali na črno, na sivo al pa ne vem kako še. Enostavno je določen krog ljudi, ki bo vedno poskušal nekaj pošmuglat in zgoljufat pa če bo profitiral 5€ se mu bo fajn zdelo.
Je pa res, da država, če bi bila količkej sposobna in striktno pobirala davke, preprečevala, da bi si s.p.jevci izplačevli minimalce zraven pa vozili Q7 al pa X5 ter se v vrtcih predstavljali kot socialen problem, bi lahko danes vsi imeli precej nižje davke. Tako pa je pač sranje zaradi nediscipline in goljufanja, ki ga nato vsi moramo pokrivat.
Trenutno zgleda takole, da imajo samo na pokojninski blagajni za skoraj 200m€ manjka zaradi neplačevanja in davčnih utaj.
Nekaj manj je v zdravstveni blagajni
Skupaj je nekje še cca 400m€ nepobranih in utajenih davkov pravnih oseb.
Koliko je dela na črno, sivo in plačil na roke se nikjer ne ve - izačun pa je nekje okrog ene milijarde€ na leto, čeprav je to zelo špekulativen izračun. Bi pa kar verjel saj se skoraj z vsakim privatnikom, da "zment" za denar na roke. Ta znesek pa pomeni, da bi imel proračun pošten višek in bi lahko recimo s tem viškom v treh letih odplačali vse kredite za AC-je, ki jih imamo.
Ko bo enkrat finančna policija in bo strogo tako kot v Italiji bomo priliv v proračun bistveno izboljšali in tudi pritisk na obremenjevanje poštenih državljanov prek davkov bo precej manjši.
Verjno,da res.Na zahodu ni tolko tega dela na črno,ker ljudem ni (bilo) treba se ubadat z temi stvarmi.
In res je tudi to,da se v Italiji bojijo financerjev bolj kot hudič križa.
Tudi pri nas hodijo "socijalni" problemi,ki vozijo kamione v tujini in plačujejo minimalno vrtce in šole z raznimi Mitsubishiji lancerji,Bmw-ji in podobnimi socialnimi avti.Vem,da je tukaj velik problem.
Samo to ni problem ne moj ne tvoj ampak od nesposobnega vodstva države in ohlapnih zakonov,ki veljajo pri nas.
Boljše kot v socializmu ne bo nikoli,čeprav že takrat ni bilo bokve kaj.Si se vsaj počutil bolj pomembnega pa tudi,da te ne na...jejo vse vprek.Je bilo bolj prefinjeno vse narejeno.
Gustav
26 Oct 2009, 18:55
(Boss @ 26 Oct 2009, 13:36)

Si želiš imeti anarhijo in zakon močnejšega?
A slučajno ni tako? S tem da tukaj močnejši ni tisti z večjim topom, ampak tisti z več €€€. Tistim vprid gre sodstvo, davkarija, kupijo si vse od politikov naprej, da ne govorim naprej.
Deeyan
26 Oct 2009, 20:02
(Boss @ 26 Oct 2009, 14:28)

s tem se bl kot policaji zajebava carina...
ma js devam vse u isti koš
(Mazda 6 Combi @ 26 Oct 2009, 18:55)

A slučajno ni tako? S tem da tukaj močnejši ni tisti z večjim topom, ampak tisti z več €€€. Tistim vprid gre sodstvo, davkarija, kupijo si vse od politikov naprej, da ne govorim naprej.
Več odgovorov pa podam malo kasneje.
Pa ja, to je bistvo današnje družbe, če je lahko Bavčar, Šrot & Co iz NIČ postal multi tralala, zakaj si jaz ne bi prvošču države z par litri cvička namesto dizla, pa res ne vem...
OK OK mislim da ste zašli z bistva diskusije.
QUOTE(RoKo @ 26 Oct 2009, 21:49)

hja, sam bimboti se bodo nekak zmazal ti boš pa za tist kurčev cviček colal kazen pa še jebal te bodo k najhujšga kriminalca

QUOTE(jureg @ 26 Oct 2009, 23:15)

OK OK mislim da ste zašli z bistva diskusije.

Ni blo prvič niti zadnjič ampak vseeno tokrat nismo daleč zašli.
Sicer je pa tko, da če si mehankar al pa so ti tanarbolši prjatli mehaniki na Mazd aservisu pol res ni skrbi mal eksperimentirat. Drugače pa ne vem, ker en injektor je tam nekje 400-500€ če se ne motim, pumpa ne vem kolk je tko da
majamartin
27 Oct 2009, 06:04
Moje mišljenje je podobno kot še od nekaj drugih, vzemi si sam kjer lahko, ker itak nobenga ne briga zate, država bi najrajši vidla da delaš in plačuješ astronom. davke dokler ne crkneš, da majo čim manj stroškov s tabo!!
Sam sem mel fiata bravo in edina stvar ki jo obžalujem je

, da sem prvih 40.000km naredil normalno z nafto in komi pol prišel k pameti

pa začel šopat kurilca. Z mazdo si pa tud jaz ne upam zajebavat, predrag hec!
Kar se pa carine tiče (policija nima nič s tem pa še 3/4 policajev se vozi na kurilno) je to en navaden trošarinski prekršek, prvič jo kar poceni odneseš, mislim da je kazen 400/200 evrotov (kar hitro prineseš notri glede na razliko v ceni) in prevoz z vleko na ustrezno čiščenje rezervoarja.
Gustav
27 Oct 2009, 07:12
(Boss @ 26 Oct 2009, 13:36)

Saj vem, da nam veliko jemljejo ampak vseeno imam občutek, da glih ne razumeš kako država funkcionira in da enostavno določene zadeve pač moramo imeti, da lahko živimo relativno v urejeni družbi, a ne? Žal smo tolk majhni, da je državni aparat relativno velik ampak, če hočemo imeti policijo, vojsko, šolstvo, raznorazne službe takšne in drugačne, urejeno infrastrukturo in še in še je pač edini način, da se poberejo davki.
Se pa strinjam, da se da davke veliko bolj pravično pobirat kot se jih zdaj ampak vseeno, če bi vsi utajili vse davke bi država propadla in s tem tudi civilizirana družba. Si želiš imeti anarhijo in zakon močnejšega? Jaz ne zato pač plačujem davke pa al se ti zdej zdim neumen al pa ne, to ni moj problem. Zavedaj pa se, da vsakič ko rabiš neko storitev in da se dokaj v redu lahko voziš po cestah je potrebno denar nekje vzeti, a ne. Ne moreš sam jemat žal je treba nekaj tudi dajati in dokler večina dajemo imamo to kar imamo. Tako, da ne čist črno belo gledat.

Seveda razumem kako funkcionira država. Pogoltno in požrešno. Kaj ku*ac rabimo npr vojsko? Sam sem dve leti delal v njej in take horde lenuharskih zabušantov nisem zasledil nikjer. Če bo počilo, bodo ta prvi bežali. Zato, da kimamo natu, pa hvala lepa. Vojsko razgnat, pa nardit eno mal večjo enoto policije, k ibi delala vse, obenem pa še tiste malo nujno potrebnih "vojaških" zadev.
Infrastruktura? Zakaj potem plačujem cestnino? Tam jasno piše povračilo za uporabo cest. Potem je tu še vinjeta. Pa trošarine pr benzu/nafti. Pa kaj jaz vem kaj ku*ac še vse.
Država propadla? Ne bodi smešen. ČE nebi vedel bi mislil, da delaš za davčno.
Aja da ne govorim o tistem pokojninskem izračunu..... Mah kaj bi govoril.
(Alex @ 26 Oct 2009, 14:11)

Se podpišem
Gustav
27 Oct 2009, 07:39
(Boss @ 26 Oct 2009, 13:43)

Kaj a potem odobravaš, da ti jaz ukradem avto (nič hudga, če je Alfa, glaven da je zastonj

), ker bom lažje preživel, če ti ga ukradem kot pa da si ga kupim?
Sorry, sej ne provociram ampak želim pokazat drug aspekt. Se pa strinjam, da se j treba pozanimat in preverit vse opcije, da človek ne bi dal več kot je potrebno.
Se pa ne strinjam z goljufanjem, ker začne se z goljufanjem države pol pa vseh ostalih in v enem drugem postu se pol vsi zgražamo kako nas poskušajo nategniti raznorazni servisi in "majstri". Hja dokler mi nategujemo je cool, ko pa nas nekdo drug je pa katastrofa in javno zgražanja kakšni so lahko ljudje - hja vsi smo taki sam eni majo več "jajc" in poskušajo bolj nategnit, sam za splošnen nivo zadovoljstva bivanja je to blazno slab signal.

Če imaš dovolj €€€ (kar se v tem primeru ne izplača) se bo že našel ČEfurin, ki te bo izvlekel. Drugega aspekta ni, Boss, žal. Ko se vedno tako vrlo primerjamo s tujino, ob raznih davkih se pa nikoli. Pa ob plačah tudi ne, tko da.... Ne... me
Kar se tiče samih majstrov, bom pa tkole rekel, da so poleg Šrotov, Zokijev in Bavčarjev kar konkretno krivi da smo kjer smo. Kaj bo naredil mali SPjevec, ko ga v trgovini dvakrat trikrat razpizdijo visoke cene? Dvignil bo storitve, a ne? In tako ti nek polpismen vulkanizer brez zob računa 40€ za menjavo gum. Pred ne tako dolgo let nazaj je blo to vredno 250SIT po gumi, torej 2.000 sit kar ni niti 10€. Se je komu izmed vas v tem času za 4 krat dvignila plača? In kaj naredi revež, zaposlen v tovarni, ali kjerkoli drugje v podjetjih? Gre k šefu za denar rečt, šef pa ga nagoni ven iz pisarne. In imamo na hitro sloj bogatih spjčkov, ki lupijo ostale. Poleg že omenjenih... sicer jepa to OFF TOPIC:
Gustav
27 Oct 2009, 11:20
Zakon o trošarini ¸[size=3]Št. 001-22-101/98
Ljubljana, dne 3. decembra 1998.
71. člen
(prekrški)
Posameznik se kaznuje za prekršek z denarno kaznijo od 100.000 do 450.000 tolarjev, posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost z denarno kaznijo od 400.000 do 12,000.000 tolarjev, pravna oseba pa z denarno kaznijo od 1,000.000 do 18,000.000 tolarjev, če rdeče označeno plinsko olje, ki se uporablja kot gorivo za ogrevanje, uporabi za drug namen, kot je določen z oznako oziroma ga toči za pogon motornih vozil ter plovil ali drugih motorjev oziroma ga toči v standardni rezervoar motornih vozil, plovil ali drugih motorjev (57. člen).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Št. 434-02/96-14/40
Ljubljana, dne 20. decembra 2006
71. člen
(prekrški)
(1) Z globo od 1.600 do 50.000 eurov se za prekršek kaznuje pravna oseba in samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, če:
1. označen energent, ki se uporablja kot gorivo za ogrevanje uporabi za drug namen, kot je določen z oznako oziroma ga toči za pogon motornih vozil ter plovil ali drugih motorjev oziroma ga toči v standardni rezervoar motornih vozil, plovila ali drugih motorjev oziroma odstrani iz energenta sredstvo za označevanje ali zmanjša njegovo koncentracijo ali energentu dodaja substance, ki onemogočajo ugotavljanje označenosti (57. člen);
2. ne zagotovi, da se energenti dajejo v promet v skladu s tem zakonom (57.a člen).
(2) Z globo od 400 do 4.100 eurov se za prekršek kaznuje tudi odgovorna oseba pravne osebe ali odgovorna oseba samostojnega podjetnika posameznika ali odgovorna oseba posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost, ki stori prekršek iz prejšnjega odstavka.
(3) Z globo od 400 do 1.200 eurov se kaznuje za prekršek posameznik, ki stori prekršek iz prvega odstavka tega člena.
Gustav
27 Oct 2009, 11:30
Torej če prav razumem je prva kazen 200€? To pa dobiš noter pri prevženih 2000 km mesečno, s porabo 7 l pri aktualni razliki v ceni 0,49 za liter znaša 68,6€ na mesec, krat 12 mesecev = 823,20€ letnega prihranka. Kazen kupiš lahko v treh mesecih. Seveda je potrebno odšteti posrane gate za vsak ko vidiš carinika ali policaja, plus možne okvare na vbrizgalnih sistemih itd iitd....
Vsak ve sam. Boljše je kupiti bencinarja in ga predelat na plin.
(Symon @ 26 Oct 2009, 12:17)

Pa predvsem v starejše traktorje dosti folka tanka kurilca.
No ja sicer pa po želji. Jaz ne bom nikomur rekel kaj naj tanka.

Če na dan nardiš 100km, in te 1x na leto dobijo (če te, seveda), se ti še vedno splača ...
adormi11
27 Oct 2009, 21:26
Razen če se ti kaj ne pokvari

, pol pa
YavarYe X6V6
27 Oct 2009, 21:32
(Mazda 6 Combi @ 27 Oct 2009, 11:30)

Vsak ve sam. Boljše je kupiti bencinarja in ga predelat na plin.
Tukaj ti dam pa prav, pa še vedno se voziš ceneje kot s pravo nafto.
Gustav
28 Oct 2009, 07:41
(Don @ 27 Oct 2009, 19:11)

Če na dan nardiš 100km, in te 1x na leto dobijo (če te, seveda), se ti še vedno splača ...

Seveda. Glej moj gornji izračun
QUOTE(Don @ 27 Oct 2009, 19:11)

Ob ponavljanju prekrška se ti kazen povečuje in znaša potem že 1500€ - kle pa ne vem če se ti še splača
(Boss @ 28 Oct 2009, 11:47)

Ob ponavljanju prekrška se ti kazen povečuje in znaša potem že 1500€ - kle pa ne vem če se ti še splača

To morš met pa že res srečo ...
QUOTE(Don @ 28 Oct 2009, 15:17)

To morš met pa že res srečo ...

se strinjam, razen če se voziš redno mimo pogostih carinskih kontrol al pa da te kakšen dober sosed malo prijavi, kar pa v Slo ni tako redek pojav
(Boss @ 28 Oct 2009, 15:42)

se strinjam, razen če se voziš redno mimo pogostih carinskih kontrol al pa da te kakšen dober sosed malo prijavi, kar pa v Slo ni tako redek pojav

Edino to, ja!
(Boss @ 26 Oct 2009, 17:41)

Je pa res, da država, če bi bila količkej sposobna in striktno pobirala davke, preprečevala, da bi si s.p.jevci izplačevli minimalce zraven pa vozili Q7 al pa X5 ter se v vrtcih predstavljali kot socialen problem, bi lahko danes vsi imeli precej nižje davke. Tako pa je pač sranje zaradi nediscipline in goljufanja, ki ga nato vsi moramo pokrivat.
Boss no offence taken, samo da razložim - kot veš mam s.p., avto pokrit sluzbeno. Ampak da razlozim s.p. in tole z minimalci.
Teh časov ni več, kdor je danes neumen da si plačuje samo minimalen prispevek bo kot prvo na stara leta moral vse dvojno povrniti, pa še pokojnino bo imal pod 400€. Tak spjevec je kreditno nesposoben in skratka to ni več bistvo, saj moraš pri vsaki napovedi, odmeri itd danes oddati bilance s.p. ja kjer vidijo dobiček.
Na primer vrtec:
Oddati moraš popis VSEGA premoženja, ne samo prispevkov - kater sploh ne oddaš:
- napoved dohodnine za starsa (tudi jaz jo imam in jo vsak let doplačujem) ki je osnova za plačo
- število članov
- VSE avtomobile!
- bilance zadnje spja
- VSE nepremičnine
- VES dodaten premoženje (delnice, gozd, zemlje, najemnine)
Tako da doba prispevkov je mimo...
Kaj kdo napiše, in kako to kontrolirajo pa je v domeni države in izvajanja zakona (mislim da lahko odpremo novo temo na to...)
Sam pa plačujem cca 2.000€ mesečno prispevkov in davkov, saj mora danes s.p. V NAPREJ plačevati DDV, in nato še konec leta obračun davka na dejavnost - nato se pa naredi odmera dohodnine.
ni regresa, ni potnih stroškov, ni malice, ni dopusta...
Skratka ni več lahko biti s.p., bolje je biti tajkun...
To delaš ti ki si pošten, ampak cel kup s.p. jev al pa d.o.o.-jev pa šmugla tako in drugače. Cel kup posla še vedno izvajajo na črno brez računov tako da tega denarja ni nikjer prikazanega in tudi država ne pobere DDV-ja. Avtomobili so prijavljeni na druge pravne osebe ali pa recimo na lizing hiše oz. poslovne najeme ipd.
Mati je prijavljena kot samohranilka na nekem naslovu, oče na drugem pa šmuglajo, da je veselje. En tak primerek se mi je pred kratkim hvalil kako to izvede in mi je bilo kar slabo kako družbo okrog prinaša.. jaz mu pa s svojo plačo vrtec subvencioniram pa kljub temu, da se tip valja v kešu.
Žalostno to, pa da ne bo zdele kdo skoču, da sem zavisten in foušljiv. Ne nisem, mi gre pa na kurac, da se vsem davki zvišujejo zaradi takih prevarantov in da zaradi takih nato vsi jebemo ježa pod davčnimi obremenitvami.
Grega_
29 Oct 2009, 11:19
(Boss @ 29 Oct 2009, 12:14)

Ne nisem, mi gre pa na kurac, da se vsem davki zvišujejo zaradi takih prevarantov in da zaradi takih nato vsi jebemo ježa pod davčnimi obremenitvami.
Fora pa je da je država tako bedna in to vse omogoča, če bi imeli pošlihtano kot se zagre potem nebi do tega prihajalo.
QUOTE(Grega_ @ 29 Oct 2009, 11:19)

Fora pa je da je država tako bedna in to vse omogoča, če bi imeli pošlihtano kot se zagre potem nebi do tega prihajalo.
absolutno drži, ampak tukaj ne bo šlo brez finančne policije in represije nad utejevalci davkov. Ko bodo za taka kazniva dejanja dobivali po nekaj let "igranja klavirja" potem bo red kmalu vspostavljen - trenutno pa žal kriminalce samo ujčkamo in božkamo, ker so revčki

Ampak zgleda da je drzava nasedla tudi hrvatom.....
Sej ne rabiš nič utajevat.
Poznam primer,ko tip vozi kamion in ima plačo par tisoč €.Nakazano ima minimalac-ostalo na roko.
Žena ima povprečno službo.Hiša je napisana na očeta oni so verjetno prijavljeni (doma) kot podnajemniki.
Avto ima -ena stara jajca,ker ga itak ni nikoli doma.
Se pravi-podnajemnik+ dve slabi plači=skoraj zastonj vrtec.
YavarYe X6V6
29 Oct 2009, 18:23
(Boss @ 29 Oct 2009, 11:14)

Mati je prijavljena kot samohranilka na nekem naslovu, oče na drugem pa šmuglajo, da je veselje. En tak primerek se mi je pred kratkim hvalil kako to izvede in mi je bilo kar slabo kako družbo okrog prinaša.. jaz mu pa s svojo plačo vrtec subvencioniram pa kljub temu, da se tip valja v kešu.
To bom js naredu pa bom vrtec plačal samo 1X in ne 2X, kot če bi bil pošten.
Tako da ga bom vseeno še plačal in moj mulc ne bo breme družbe.
Slivka
10 Jan 2010, 14:31
Fantje, fantje, pomirite se. Kako se je začela ta debata? Mogoče kdo ve? Nekaj o kurilnem olju. In kam ste prišli! Samo stokanje čez državo in njene organe. Se strinjam, da je država predraga in da so davki in trošarine preveliki in da nas ožemajo do krvi. Saj bodo prišle volitve, pa lahko kaj popravimo. Zdaj pa se vrnimo k temi. Voznik cisterne mi je razlagal o nekem dogodku pred leti nekje na Koroškem (mislim da prav v Ravnah na Koroškem). Tam je bilo skladišče naftnih derivatov. Ko je voznik tja prišel s cisterno, so mu jo napolnili in obarvali zeleno-modro. In vozniki cistern so to vozili po bencinskih črpalkah. Kasneje je komisija ugotovila, da so vodilni delavci zapisali, da je bilo izdano kurilno olje, razliko v ceni pa pospravili sebi v žep. Torej je nafta in kurilno olje eno in isto, le da se eno barva rdeče, drugo zeleno-modro. Obstaja tudi takoimenovana modra nafta, ki je ista reč, le pobarvana na modro in jo uporabljajo ribiči. Tako mi je razložil voznik cisterne.
In še to:
katero gorivo je boljše: OMW, Petrol, Shell, Agip, MOL,... V Sloveniji ni rafinerije, s cisterno čez mejo pripeljat pa ni nek zaslužek, ker ti carina in transportni stroški vse poberejo. Zato pride vsake toliko časa tanker in vsi, ki prodajajo gorivo v Sloveniji, ga jemljejo z istega tankerja. Najbrž ni treba pisat, katera nafta je boljša.
Kakorkoli, to mi je razlagal voznik cisterne. Bi rekel, da nekaj ve o tej stvari, o gorivih in transportu goriv. Najbrž. Mogoče. Upam...
Gustav
11 Jan 2010, 20:49
Tudi jaz sem slišal podobne reči pred leti, vendar so me vsi po vrsti že tolkrat demantirali, da se mi ne da več lajati eno in isto....
nikasport
31 Oct 2011, 19:35
S prve roke tudi Audi A6 3.0 laufa 200.000km na kurilca od novga, pa ni še nič šlo v cvet. Pravjo pa da se vidi razlika med šobam, saj so pri kurilcu bolj zapacane. Verjetno pa je mnogo bolje pri tistih, ki dolivajo aditiv.
Se pa vozijo tudi M6, M5 z DPF na kurilca sam ne bi vedu kolk cajta, morda ve s prve roke kdo od vas.
Sirius
31 Oct 2011, 22:08
Mislim, da smo že nekje pisali o tem, da moderni motorji in kurilno ne gredo preveč skupaj.Enkrat sem že pisal o MOL-ovem dizlu, ki so ga v neki hrvaški reviji testirali na vsebnost žvepla in ga primerjali z drugimi prodajalci goriv. Izkazal se je za najboljši. MOL ima eno najmodernejših rafinerij v EU, ki omogoča proizvodnjo goriv visoke kakovosti. Kako je s Shellom in Agipom, ne vem.