Zadnjo zimo pod Dovško babo so se snežne nogavice celo izkazale. Ampak samo kot "polnilo" za luknjo pod kolesom ki je bil rahlo v zraku, avto pa je že malo manj rahlo sedel na karterju. Podložil sem jih pod kolo, na katerega sem namontiral taprave verige. Nogavice je sicer zabrisalo izpod verige, je pa avto toliko privdignilo, da se je karter osvobodil

in avto speljal

. Pa sem bil že prepričan, da bo potrebno v dolino po traktor.
(Sirius @ 14 Nov 2009, 22:22)

Če lahko sprejmem razlago, da bodo "nogavice" dobre pri poledici. Bi pa znale biti slabše od zimskih gum in verig na snegu . Mrežasta struktura se lahko zapolni s snegom in dobrega oprijema je konec. Po mojem je to res zasilna rešitev, precej dlje od verig.
Točno tako. V snegu je razlika med zimskimi gumami in nogavicami komaj opazna. Kaže, da se vlakna hitro zabašejo s kristali snega. Na steklenem ledu jih še nisem preizkusil, tam bi mogoče delovale - nekoč so babice natikale stare volnene nogavice čez čevlje da jim ni drselo, ko je bila na vasi poledica.
Kot pravi Ajvar, brez tapravih verig v prtljažniku se nimaš kaj zaj... v resen sneg v resen breg. So pa snežne nogavice krasna stvar za policaje strašit - so lahke in ne ropotajo po prtljažniku.