ewerlast
29 Nov 2009, 21:00
Lep pozdrav.
Torej imam problem pri moji mazdi Mx-3 1.6 66kw..namreč žere mi ogromno.. okoli 13 litrov. Prvo sem mislil da je kriva lambda sonda in sem jo tudi menjal, a avto še vedno isto pije

prav tako mi štantgas začne nihat ko vklopim gretje zadnje šipe ali pa ko vklopim meglenke..
tak da če ima kdo kakšne pametne ideje kaj bi lahko bilo z avtom narobe naj jih prosim napiše
lep pozdrav..
qwerty
29 Nov 2009, 22:38
(ewerlast @ 29 Nov 2009, 21:00)

Lep pozdrav.
Torej imam problem pri moji mazdi Mx-3 1.6 66kw..namreč žere mi ogromno.. okoli 13 litrov. Prvo sem mislil da je kriva lambda sonda in sem jo tudi menjal, a avto še vedno isto pije

prav tako mi štantgas začne nihat ko vklopim gretje zadnje šipe ali pa ko vklopim meglenke..
tak da če ima kdo kakšne pametne ideje kaj bi lahko bilo z avtom narobe naj jih prosim napiše
lep pozdrav..
injektorji? štrom? nism mehanik ampak jz bi to pogledal...če ti zjebe vse ko pržigaš razne stvari...
Marko_mx-3
30 Nov 2009, 09:28
Možno, da imaš nekega ogromnega porabnika, ali pa kak kabl na maso tišči. Ste v kratkem montiral kak avtoradio ali pa kak ojačevalec ali kaj podobnega?
YavarYe X6V6
30 Nov 2009, 10:27
Malo cevke okrog sesalnega kolektorja poglej, mogoče ti pušča izpušni kolketktor in potem lambda bere napačne podatke in ti ga serje vse skupaj. Mogoče je kje počen izpušni kolektor. Merilec pretoka zraka, senzor pozicije plina-gasa ?
Kaj pa moč ima al je bolj bogo ?
ewerlast
30 Nov 2009, 17:28
Prevozenih mam 175 000, moč štima.
sem pa prijev z eno roko fertajler kapo z drugo pa mašino in me je kr konkretno spajtlalo, zdaj al so kabli fuč al pa kapa. kaj bi lahko bol verjetno blo? pa če je mogoče da je to z porabo tudi povezano? za kolektor pa bom še mogo pogledat.. cevke okrog kolektora so pa vredu.
p.s.
je mogoče v mariboru al pa okolici kaki vredu mehanik ki se spozna na mazde če ve kdo?
hvala
(ewerlast @ 30 Nov 2009, 17:28)

Prevozenih mam 175 000, moč štima.
sem pa prijev z eno roko fertajler kapo z drugo pa mašino in me je kr konkretno spajtlalo, zdaj al so kabli fuč al pa kapa. kaj bi lahko bol verjetno blo? pa če je mogoče da je to z porabo tudi povezano? za kolektor pa bom še mogo pogledat.. cevke okrog kolektora so pa vredu.
p.s.
je mogoče v mariboru al pa okolici kaki vredu mehanik ki se spozna na mazde če ve kdo?
hvala
Masa?
ewerlast
11 Dec 2009, 14:04
ravnokar sem bil na servisu in so mi rekli da sta fuč senzor za pretok zraka in senzor za temperaturo motroja. če ima kdo kakšen rezervni del bi lepo prosil da me kontaktira. hvala
Marko_mx-3
11 Dec 2009, 14:23
Če imaš do letnika 94 imam enega na zalogi! Zdej kateri senzor je pa za temp. pa ne vem, tako da bi rabil vzorec ali pa vsaj lokacijo kje na motorju je. Čeprav te senzorje se da pomoje ugodne dobit pri lokalnem prodajalcu rezervnih delov.
YavarYe X6V6
11 Dec 2009, 20:21
Seenzor temperature je nov manj kot 40 €, ne splača se rabljenega.
qwerty
13 Dec 2009, 17:59
in kaj ma senzor temperature z porabo...
ima ima - če ne dela pravilno lahko pošilja napačno informacijo in temu primerno se fila motor s prebogato mešanico (več goriva manj zraka) in poraba naraste.
qwerty
13 Dec 2009, 19:55
(Boss @ 13 Dec 2009, 19:38)

ima ima - če ne dela pravilno lahko pošilja napačno informacijo in temu primerno se fila motor s prebogato mešanico (več goriva manj zraka) in poraba naraste.
enako kot zaug pa hladna mašina

kapiš kapiš... nism neki poznaval EFI