Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Čuden zvok v 6. prestavi
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Ronnie Frown
Lepo pozdravljeni forumaši,

postal sem ponosni lastnik "aviona" Mazde 6 Sportcombi 2006. Ja, aviona zame, prej sem skoraj 10 let vozil Fiesto.

Ob spoznavanju z avtomobilom sem prišel do prve stvari, ki me je nekoliko zmotila. Avto v 6. prestavi spušča nekoliko globji zvok in malenkost trese. Vzrok najverjetneje ni v prenizkem številu obratov, saj se to dogaja pri približno 2100 - 2400 (pri ostalih 5ih prestavah ni nobenih problemov). Mašina se nekoliko normalizira pri višji hitrosti (150 km/h) in višjem številu obratov.

Je že kdo od vas naletel na podoben problem in kaj bi lahko bil vzrok temu?

Najlepša hvala za odgovor.

LP
jures
(Ronnie Frown @ 29 Nov 2009, 23:25) *

Lepo pozdravljeni forumaši,

postal sem ponosni lastnik "aviona" Mazde 6 Sportcombi 2006. Ja, aviona zame, prej sem skoraj 10 let vozil Fiesto.

Ob spoznavanju z avtomobilom sem prišel do prve stvari, ki me je nekoliko zmotila. Avto v 6. prestavi spušča nekoliko globji zvok in malenkost trese. Vzrok najverjetneje ni v prenizkem številu obratov, saj se to dogaja pri približno 2100 - 2400 (pri ostalih 5ih prestavah ni nobenih problemov). Mašina se nekoliko normalizira pri višji hitrosti (150 km/h) in višjem številu obratov.

Je že kdo od vas naletel na podoben problem in kaj bi lahko bil vzrok temu?

Najlepša hvala za odgovor.

LP

Samo v tej prestavi? Koliko je kilomentrov, kateri motor, malo napiši...

LP
YavarYe X6V6
pomoje nekaj ni dobro centrirano. z0tdntknw.gif
Sirius
Obstaja možnost, da je zvok v vseh prestavah, le da se zaradi glasnosti motorja sliši le v najvišji prestavi, ki zmanjšuje obrate in glasnost motorja.
Poskusi poslušati zvok v 5. na 1000 obratov, ker ni neke logike, razen, če je zvok povezan z delovanjem menjalnika v 6. prestavi. Lahko, da je par zobnikov 6. neprecizno narejen, oziroma, da je prevelika zračnost med njima.
Če zvok ni prehud se ga da stišati.
Sirius to zna. happy0158.gif
YavarYe X6V6
Ni nujno, da je VEDNO nekaj z mazanjem. dry.gif
Lahko pa so slabo centrirane gume in en slab amortizer in je zvok spet tu, ko pa prekorači hitrost pa pride v resonanco in "utihne". confused0059.gif
jures
Te črički so hudič - meni v 5ki je delal problem odpet pokrov zracnega filtra, slisalo se pa je ko drgnenje kovine
Ronnie Frown
(jures @ 8 Dec 2009, 14:20) *

Samo v tej prestavi? Koliko je kilomentrov, kateri motor, malo napiši...

LP

100.000 km, diesel, 121KM
YavarYe X6V6
(Ronnie Frown @ 10 Dec 2009, 12:26) *

100.000 km, diesel, 121KM

Verjetno je vakumska črpalka, to ti ropota pri vseh prestavah, pri enakih obratih.
Malo probaj pa boš slišal.
mi_c_ho
Pri meni je problem identičen. Zvok se pojavi od 2200 do 2500 obratov in sicer v 3., 4. in 5. prestavi in je podoben kot da bi nekaj prišlo v resonanco, mi pa nič ne trese. Črpalko se sliši tudi pri prostem teku pri odprtem pokrovu motorja, drugače pa ne. Aja pa vse to se sliši pri ogretem motorju. Zaenkrat se ne bom obremenjeval, če bo pa postajala bolj glasna, bo pa potrebno nekaj nardit.
mi_c_ho
Aja, pa vse to se sliši samo pri ogretem motorju.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.