Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
mazda2 1.5 ?
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
cardak
lp vsem.sem na novo tukaj in sicer potrebujem par informacij.vem da sem na pravem kraju ker vi naj.veste vse o mazdah.moj problem-vozim skodo fabio 1.4 16v l.2008 full oprema.z avtom sem zadovoljen ampak sem vceraj zasledil oglas za mazdo 2,isti letnik kot fabia,isto full oprema-gt,zelene barve...in sem se full zagrel za ta avtocek! happy0158.gif seveda sel bi v menjavo staro za staro in stos je v tem da so po ceni tu nekje!problem je edino v tem ker ima mazda prevozenih ze 60.000 km!!!!vem da so mazde kvalitetne,samo ne vem kako je z masinami.za 1.3 sem slisal da so imele neko serijsko napako(l.99-01),zdaj me pa zanima kako je kaj s temi 1.5 masinami.a je to izpeljanka stare 1.5 16v masine al je to na novo skonstruirana masina?poraba,vzdrzevanje,servisi...v glavnem zanima me vse v zvezi s to masino ozr.avtom.cim vec informacij tem bolje yahoo.gif
KAALman
go for it... avto je '08 in ima še dve leti garancije wink.gif ali pa 40.000 km...

p/s: tudi meni se dopade... jaz edino še nisem ženske prepričal, da bi se zagrela, drugače bi jo že vozil smile.gif
cardak
ma vem da je se 2 leti v garanciji ampak malo me motijo ti km.60.000 v enem letu?!
uklopko
(cardak @ 30 Nov 2009, 19:12) *

ma vem da je se 2 leti v garanciji ampak malo me motijo ti km.60.000 v enem letu?!

To ti da malo vedt da avto ni bil nevem kako vožen po kakih jebinah-ampak da je človek delal relacije! Jaz jih na dan naredim cca 100 km samo za službo in se števec lepo vrti wink.gif
Kar se pa tiče 1.5 motorja pa mislim da dosti ne more bit razlike kot pri 323F Jaz sem jo imel in poraba je bila tam do 8.3 litra max poprečje pa tam 7.5
cardak

http://www.avto.net/ad.asp?id=3278524
o tej mazdi2 je govora.verjamem da je bil avto vozen relacijsko samo kako je zdaj s servisi,vsakih 15.000 ali 20.000 km?na kolk je glavni servis in kolk je to priblizno eu?
Grega_
Kilometri naj te ne skrbijo, kot vidiš je pa v bistvu avto star leto in pol (04/2008) in kot je že uklopko povedal, so bile verjetno relacije delane. Bolje da ima 60.000km kot pa da bi pisalo lažnih 30.000km smile.gif Servisni interval je 20.000 ali eno leto. Tale Mazda 2 je pa kot kaže res s full opremo, pa najmočnejši motor pri dvojki happy0158.gif Najbolje da jo greš res pogledat v BTC če jo še nisi šel, so super tam, pa še povprašaj za servis da boš res izvedel iz prve roke. Motor pa ziher ni 10 let star, verjetno je bolj podoben 1.6 motorju v Mazdi 3 kot pa kakšnemu 10 let staremu motorju. Ker tudi 1.3 motorja sta popolnoma enaka, le v elektornika je drugačna tako da je kar nekaj konjev razlike med njima.
cardak
hvala grega.zaenkrat se nisem sel pogledat avtocka ampak me full zanima.a je kdo iz ljubljane ozr.a ima kdo cajta da ga mal pogleda in mi napise svoja mnenja?res bi mu bil hvalezen,ker trenutno nimam prevec cajta.kolk so kaj cene servisov?glavni servis?
uklopko
šele dele sm dobr pogledal ,pa to gre za ta močnej izvetbo!!
Ej full je lepa!!
Bom pa ju3 morda zabluzil v LJ pa si jo grem ogledat v Gamo Btc.

Po opremi je pa res top več kot pa moja M3 sad.gif

redni servisi so pomoje tam od 100-150€ pa mislim da ma tale M2 že ketno namesto zobatega jermena kar pomeni da je velik servis po potrebi happy0158.gif
Grega_
Cena je zelo ugodna, nova s takšnim motorjem in opremo te pride 15.000,00 eur (po ceniku). Po mojem mora biti z avtom vse ok, kilometri te pa ne smejo motiti, saj v bistvu je avto za vozit se in ne za v garaži ga met in šparat kilometre da ga čez 5 let lažje prodaš whatever.gif
cardak
uklopko bilo bi fajn ce bi imel cajt da jo malo pregledas tongue.gif ja vem kolk pride nova,saj zato se mi tud zdi da je dost poceni.samo ne vem kako je s temi usnjenimi sedezi-trajnost,kvaliteta?ja mislim da imajo te mazdice ze ketne biggrin.gif
lesko
(cardak @ 3 Dec 2009, 14:25) *

uklopko bilo bi fajn ce bi imel cajt da jo malo pregledas tongue.gif ja vem kolk pride nova,saj zato se mi tud zdi da je dost poceni.samo ne vem kako je s temi usnjenimi sedezi-trajnost,kvaliteta?ja mislim da imajo te mazdice ze ketne biggrin.gif

Hudica ku se bos uzenu z njo
cardak
(lesko @ 3 Dec 2009, 20:26) *

Hudica ku se bos uzenu z njo

lesko preden kupis avto je dobro vedet cim vec o avtu a ne? dry.gif
jures
A še nis kupu? ti jo bojo spelal.... blush.gif
cardak
(jures @ 4 Dec 2009, 09:39) *

A še nis kupu? ti jo bojo spelal.... blush.gif

haha,ocitno ni takega navala...
YavarYe X6V6
Moja jo resno gleda tako da, js nebi čakal prav dolgo.
Boss
Sej ne rab bit navala... sam en bo pršu pa kupu in bo ostal brez blush.gif
Deeyan
(Boss @ 4 Dec 2009, 11:28) *

Sej ne rab bit navala... sam en bo pršu pa kupu in bo ostal brez blush.gif

jp, men se je že dostkrat tak nardil, da sm predolg čaku, pa je šlo
cardak
(Deeyan @ 4 Dec 2009, 12:50) *

jp, men se je že dostkrat tak nardil, da sm predolg čaku, pa je šlo

joj jst vas vprasam o masini in nasploh o avtu,vi pa meni kr neke komentarje z0tdntknw.gif
YavarYe X6V6
(cardak @ 4 Dec 2009, 22:31) *

joj jst vas vprasam o masini in nasploh o avtu,vi pa meni kr neke komentarje z0tdntknw.gif

Lej majstr zapel se in poglej, motor je nov, noben ga nima zato ti tud svetovat ne more noben, noben ne pozna napak.
cardak
(YavarYe X6V6 @ 4 Dec 2009, 23:22) *

Lej majstr zapel se in poglej, motor je nov, noben ga nima zato ti tud svetovat ne more noben, noben ne pozna napak.

tako bi mi rekli ze na zacetku(da nihce nic ne ve) in stvar resena.hm se eno vprasanje-zakaj je ta 1.5 masina v mazdi2 a v mazdi3 je ni?!
Grega_
(cardak @ 5 Dec 2009, 00:09) *

tako bi mi rekli ze na zacetku(da nihce nic ne ve) in stvar resena.hm se eno vprasanje-zakaj je ta 1.5 masina v mazdi2 a v mazdi3 je ni?!

Zakaj motorja nista enaka v obeh Mazdah ti ne more noben od nas povedati, mogoče konstruktorji Mazde, verjetno je pa v bistu razlika ta, da ima M2 manjši motorni prostor in pač ni šel notri motor, saj ima M2 prav tako 1.3 motor, M3 pa 1.4. V Mazdi 3 v kateri je 1.6 motor, obstaja možnost da sta si zelo podobna, ker pa 1.5 motorja v M2 nobeden s foruma nima oz. 1x je nekdo z 1.5 prišel na srečanje vendar se ne spomnim točno kdo je bil, ti ne more noben povedati kakšna je razlika, to bi najbolje vedeli tam kjer ga prodajajo oz. če po netu pobrskaš, kakšne pretirane razlike z 1.6 motorjem pa nebi smelo biti. Je pa nekaj lastnikov M2 z 1.3 motorjem, tudi sam imam kar nekaj izkušenj z M2 ampak do sedaj niti enega problema, vse dela tip-top, nič čričkov itd. Je imela pa ena lastnica M2 s foruma kar nekaj začetnih težav, vendar mislim da je vse porihtala, konec koncev se tudi pri Mazdi najde kakšna s problemi, načeloma pa ni nobenih večjih težav. Tista M2 katera se prodaja je kot vidiš s full opremo in takšnih je res malo, zelo malo v SLO. Cena je ugodna, tako da če ti bo vse ob pregledu avta štimalo in ti bo vožnja z njo všeč go 4 it. Z motorjem pa ne bo nobenih težav, jest imam že 4 Mazdo pa nikoli ni bilo z nobeno nič ekstra narobe, redni servisi pa lepo delaš z avtom in mora biti vse ok. Kvečjemu je 1.5 motor v M2 prednost, saj ima kar nekaj konjev več kot 1.3.
cardak

grega hvala na zelo obsirnem odgovoru happy0158.gif to sem pricakoval od vas mazdasev ne pa nekaksne glupe odgovore.se enkrat hvala happy0158.gif
Boss
QUOTE(cardak @ 6 Dec 2009, 23:49) *

grega hvala na zelo obsirnem odgovoru happy0158.gif to sem pricakoval od vas mazdasev ne pa nekaksne glupe odgovore.se enkrat hvala happy0158.gif

ej fant, nauči se obnašat mad.gif , ker v tem primeru je glupo edino tvoje arogantno vedenje
Grega_
Cardak tole res ni bilo da si takole vse napadel, saj vedno skušamo vsakemu povedati kaj o avtu, sploh so informacije najboljše od tistega kateri si že lasti takšen avto, v tem primeru je pa težje. Drugače so pa tole še tehnični podatki motorja, če ti bo kaj pomagalo.
cardak
(Boss @ 7 Dec 2009, 12:00) *

ej fant, nauči se obnašat mad.gif , ker v tem primeru je glupo edino tvoje arogantno vedenje

party0024.gif harhar.gif

KAALman
(cardak @ 7 Dec 2009, 18:29) *

party0024.gif harhar.gif

kar ti drugim, to drugi tebi...

glede na to, da si nov na forumu, predlagam, da najprej vsaj probaš opazovati, kaj in kako se na forumu dogaja, preden tacaš po vsakemu, kako ti nismo pomagali...

če želiš avto kupit, boš šel, ga pogledal in kupil... če ne, pa boš po forumu flancal...

vsak ti je napisal svoje mnenje, da pa se je iz tvojega posta razvila debata, pa si lahko srečen, saj iz debate ponavadi lahko potegneš informacije.. če ti to ne ustreza, pač ne pišeš po forumih wink.gif
Deeyan
(cardak @ 7 Dec 2009, 18:29) *

party0024.gif harhar.gif

če bi bil to na našem forumu (www.siljo-planet.net), bi dobu že ornk opomin (če že ne celo BAN) od admina wink.gif
lesko
(cardak @ 6 Dec 2009, 23:49) *

kr na julki ostn ti bolj paše passifier.gif
cardak
(lesko @ 8 Dec 2009, 07:27) *

kr na julki ostn ti bolj paše passifier.gif

ja ocitno bom ostal na julki ker ste tukaj sami nesposobnezi in nevljudnezi...(except grega),mal si poglejte po drugih forumih pa vam bo jasno zakaj...
lesko
(cardak @ 8 Dec 2009, 23:56) *

ja ocitno bom ostal na julki ker ste tukaj sami nesposobnezi in nevljudnezi...(except grega),mal si poglejte po drugih forumih pa vam bo jasno zakaj...

vsaka čast
jures
(cardak @ 8 Dec 2009, 23:56) *

moški ego ni kaj. biggrin.gif
Tega bi na mazda servisu požrli takoj happy0195.gif
Boss
Mater me je nasmejal. happy0195.gif happy0195.gif

Arogantnež, druge obtožuje, da so nevljudneži in da gospodiču nismo vsi priskočili na pomoč in se ukvarjali samo z njegovim problemom. Oh ja ego zna bit res velik problem, ja.

Sorry res, ker ti nismo bili dovolj servilni ampak za take zadeve so očiji pa mamice ne pa forumaši.

Sicer pa to je moj zadnji odgovor saj, da se nekdo odloča a bo avto vzel ali ne zgolj na osnovi tega a dobi dovolj "neglupih" odgovorov na forumu je zame popolnoma neresen in nekredibilen. Verjetno mu je blo malo dolgčas pa je prišel preverit, če je dolgčas še komu drugemu. z0tdntknw.gif
Jest
(Boss @ 9 Dec 2009, 09:29) *

Arogantnež, druge obtožuje, da so nevljudneži in da gospodiču nismo vsi priskočili na pomoč in se ukvarjali samo z njegovim problemom. Oh ja ego zna bit res velik problem, ja.

Sorry res, ker ti nismo bili dovolj servilni ampak za take zadeve so očiji pa mamice ne pa forumaši.

Sicer pa to je moj zadnji odgovor saj, da se nekdo odloča a bo avto vzel ali ne zgolj na osnovi tega a dobi dovolj "neglupih" odgovorov na forumu je zame popolnoma neresen in nekredibilen. Verjetno mu je blo malo dolgčas pa je prišel preverit, če je dolgčas še komu drugemu. z0tdntknw.gif

Mogoce se je pa Lojz vrnil smile.gif ... Ce se prav spomnim, je tudi on zacel na tak nacin... se je zanimal takrat za CX-7 happy0158.gif harhar.gif party0027.gif
YavarYe X6V6
(Boss @ 9 Dec 2009, 09:29) *

A nam ni to že od nekje zano ? confused0059.gif
Deeyan
ma kaj se sekirate biggrin.gif u glavnem Mazda je prodana biggrin.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.