Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda Bt- 50 & Ford Ranger 2009
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Tenereoffroader
[Pozdravljeni, sem nov navdušenec za pic-upe. Ne morem se odločit med Mazdo BT- 50 in Ford Ranger od 2007 naprej. Cena nekje tam tam, sicer mi Mazda boljša, že prejšnji model B 2500 mi je legendaren, samo sedaj sem se odločim za novejšo ...forda dobim za enako ceno_ malnkost več in veliko več opreme._( usnje, štenge, poklomane cevi na prtljažniku, oblečen prtljažnik z plastiko _Ford )

Najbolj me zanima če je poleg oblike še kaka podobnost v teh dveh avtomobilih ? motor ( glede na to da imata isto KM in ccm, 2499 ccm, 105 kW / 143 KM ), podvozje, diferencjali, šasija, školjka so na las podobi a svetovati mi nea zna nobedn prodajalec.

Glede na to da so skupni lastniki je možno da imajo skupne motorje oz. po licenci Mazde_Fordov motor !?

Najbolj me skrbi motor, ker mazde npr.B 2500 so res legendarne, motorji lavfajo do 500.000.km, B.P., glede fordov pa glih nea slišm dobrih mnenj, saj v osebnih avtih ne.

Hvala in Lep pozdrav[/b]

Mazda :shock: , Ford :budala: or not ?

Thanks
Boss
2500 kubikov in samo dobrih 140 konj je recept za veliko km-jev brez težav. To je trpežen motor in če se ne motim je enka tako v Fordu kot v Mazdi zato tudi enaki tehnični podatki.
mazdaman
Avta sta identična samo malo kozmetičnih sprememb. Oboje proizvajajo nekje v Tajvanu ali afriki ne vem točno ima pa Ford mogoče malo več opreme oz neuporabne plastike za teren. Motorji in tehnika je enaka tako pri starih kakor pri novih, vzdržijo pa marsikaj. Motor je pa posodobljen stari ki je laufal še v strih B jih in E jih je pa neka izvedenka ISUZU motorjev.
YavarYe X6V6
V nedelo sem se vozil po cesti in avtocesti od podčetrtka do lublane skupaj z fordom in zadeva leti nenormalno, nič ne dimi, glede na to da je navor.

Z BT-50 pa nimam izkušenj(razen tomosovim) biggrin.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.