Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Plin
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Sirius
Plin je vsekakor dobra, ekološko in ekonomsko dobra rešitev, vendar bi opozoril na težavo, ki se zaradi njegove uporabe pojavi. happy0195.gif
Z uporabo plina nismo izključili uporabo bencina, ki pa se drastično zmanjša. Zato je se ta zelo dolgo nahaja v rezervoarju. Bencin ni dolgoročno kemično stabilno gorivo. V njem se po dolgem času tvorijo usedline in korozivni produkti razpada, zato se dolgoročno lahko pojavijo problemi na injektorjih, oziroma uplinjačih. Poleg tega pride na stenah rezervoarja do kondenzacije vodne pare. Večja ko je površina za kondenzacijo, več je vode v gorivu. Zato si s tankanjem manjših količin bencina v velike rezervoarje delamo medvedjo uslugo. Pri avtomobilih, ki so garažirani v toplih garažah je ta problem še bolj izražen, saj je kondenza na pozneje ohlajenih stenah rezervoarja več.
Rešitev tega problema je v aditivih za stabilizacijo bencina. V neki italijanski reviji sem zasledil namenski aditiv za ta namene. Ni pa tako poceni. Doza za 10-30l bencina je 6,50€.
Bondov Megalene aditiv pokriva tudi to področje in je veliko, veliko cenejši. Potrebujete ga veliko manj. Pa še večnamenski je. Doza 250ml zadostuje za 800-1000 l bencina. Ceno pa lahko odkrijete sami. happy0158.gif blush.gif
RoKo
Ja bencinarji+plinarji prisluhnite, nam traktoristom se .... bleh.gif bleh.gif harhar.gif
jures
(Sirius @ 5 Dec 2009, 19:00) *

Plin je vsekakor dobra, ekološko in ekonomsko dobra rešitev, vendar bi opozoril na težavo, ki se zaradi njegove uporabe pojavi. happy0195.gif
Z uporabo plina nismo izključili uporabo bencina, ki pa se drastično zmanjša. Zato je se ta zelo dolgo nahaja v rezervoarju. Bencin ni dolgoročno kemično stabilno gorivo. V njem se po dolgem času tvorijo usedline in korozivni produkti razpada, zato se dolgoročno lahko pojavijo problemi na injektorjih, oziroma uplinjačih. Poleg tega pride na stenah rezervoarja do kondenzacije vodne pare. Večja ko je površina za kondenzacijo, več je vode v gorivu. Zato si s tankanjem manjših količin bencina v velike rezervoarje delamo medvedjo uslugo. Pri avtomobilih, ki so garažirani v toplih garažah je ta problem še bolj izražen, saj je kondenza na pozneje ohlajenih stenah rezervoarja več.
Rešitev tega problema je v aditivih za stabilizacijo bencina. V neki italijanski reviji sem zasledil namenski aditiv za ta namene. Ni pa tako poceni. Doza za 10-30l bencina je 6,50€.
Bondov Megalene aditiv pokriva tudi to področje in je veliko, veliko cenejši. Potrebujete ga veliko manj. Pa še večnamenski je. Doza 250ml zadostuje za 800-1000 l bencina. Ceno pa lahko odkrijete sami. happy0158.gif blush.gif

Sirius Larifri...

Tisti, ki immao plin, skurimo tudi cel tank goriva v 3.000km ali v max 2h mesecih. Ravno tu je smotr plina veliki kilometri velik prihranek - in tudi benz v tanku se stalno menja.

Poleg tega mi pokazi en avto, ki med voznjo ne 'prepluska' cel tank goriva, gorivo nikoli ne stoji pri miru v tanku

Tvoj predlog malo goriva v tank pa je rahlo nevaren, ker se lahko pregreje bencinska črpalka - poznamo primer - ampak je bil reno, tako da harhar.gif

Tako, da ni strahu in ne potrebujemo aditivov smile.gif

sicer pa imamo sedaj ultimax in carrera ki imata miljavzent aditivov,,,,

(RoKo @ 5 Dec 2009, 20:15) *

Ja bencinarji+plinarji prisluhnite, nam traktoristom se .... bleh.gif bleh.gif harhar.gif

No ja se vedno plačujete to jebarijo happy0158.gif , tukaj gre samo za malo reklamo in prodajo aditivov...
Drugače pa ne bi bil preveč vesel cena tvojih šob je 32x drazja od bencinskih happy0158.gif

Sirius
Vsak ima svojo logiko in se po njej ravna.
Nisem predlagal vožnjo s polpraznim rezervoarjem goriva, ampak nasprotno.
Ne porabi vsak plinaš 1 tank goriva na 3 mesece. Pa tudi tri mesece je neka doba, ki vpliva na delno kemično pretvorbo goriva. Vzeti pa moraš v zakup tudi "ležanje" goriva, še posebej, če ga točiš iz državnih rezerv, ki se občasno obnavljajo.
Ni problem v tem, da bencin miruje in naj bi se na ta način nekaj usedalo na dano rezervoarja. Problem je v kemičnem razpadu goriva, ki pa ni tako drastičen, da ne bi bilo uporabno, marveč se tvorijo korozivne spojine in aromati, ki ne vplivajo dobro na gorivni sitem.
Na spodnji reklami vidiš, da se pri sosedih aditiv uporablja. Italijani imajo dolgo tradicijo LPG in so vedno imeli boljšo kvaliteto bencina od nas. Pa so se kljub temu pojavile težavi, ki so nekoga spodbudile, da je začel prodajat namenski aditiv.

To ni tisto kar sem jaz omenil.
Jaz sem predložil večnamenski aditiv, ki pokriva tudi to področje in stan 0,94€ na 50 litrov goriva. To pa ni niti ena kava. "Kava" bi se prilegla vsakemu bencincu za čiščenje in mazanje nadbatnega prostora.

Stvar je vsakega posameznika, ki bo, ali ne bo privoščil svojemu konjičku eno "kavo" na nekaj mesecev.
Barkley
Pri moji ateistični veri...
Kaj vse lahko človk prebere tuki gor...če mi bo zarad tega kr bom na mesec pršparu 150 EUR na račun abnormalnih cen bencina ribnu motor...potem mi nj pa kr...ne dam niti za pol kofeta kakršnegakoli aditiva v kestl pa če me vrag vzame...če pa ribne mam pa itaq na lagerju še eno deviško Wanklco (0 km) tko da...
Brez zamere sam mislm da iz paramecija delaš tiranozavra blink.gif
Sirius
(Barkley @ 6 Dec 2009, 09:07) *

Pri moji ateistični veri...
Kaj vse lahko človk prebere tuki gor...če mi bo zarad tega kr bom na mesec pršparu 150 EUR na račun abnormalnih cen bencina ribnu motor...potem mi nj pa kr...ne dam niti za pol kofeta kakršnegakoli aditiva v kestl pa če me vrag vzame...če pa ribne mam pa itaq na lagerju še eno deviško Wanklco (0 km) tko da...
Brez zamere sam mislm da iz paramecija delaš tiranozavra blink.gif
Ti si pa katastrofičar (iz muhe delaš slona)
Kdo pa je napisal, da ti zaradi tega ribne motor. Omenjen je gorivni sistem, ki zajema vse dele povezane z gorivom (konča se z injektorji). Tem pa ne pašejo povečane korozivne sestavine in voda. Samo to in nič drugega nisem omenil. Prav gotovo pa motorju in izpušnemu sistemu ne paše voda, ki se postopoma nabira v gorivu. Voda povezana z izpušnimi plini tvori korozivne spojine.
Že pri normalnem delovanju je življenjska doba izpušnih loncev bencincev nekaj krat manjša od dizelašev.
Pa veš zakaj?
Prav gotovo ne zato, ker bi bil bencin nedolžno, kovinam prijazno, gorivo.

Že po britju z žiletko paše s peno oprani koži neka krema, ki nadomesti izprane maščobe. Nič katastrofičnega, če se tega ne naredi, na dolgi rok pa prav gotovo ni enako, kot če bi jo uporabljal.

Samo to in nič drugega nisem želel napisati.
Vsak je svoje "sreče" kovač. In tudi vsak ve kako jo bo koval. glare.gif

YavarYe X6V6
Js bom stopil na siriusovo stran, tudi sam uporabljam nekaj podobnega(ameriško poreklo-ni nujno da je boljše in ni nujno da je slabše), vsake 3-4 mesece, si ruknem noter pol deci in mam mir.
Zadeva ima zanimivo lastnost ki lahko bencinarja "zjebe" pozimi in sicer tako da ne vge ali pa enostavno obstane, saj se lahko v cevi ki gre iz rezervoarja nabere toliko vode, ki potem zmrzne, da niti bencin ne more iti mimo in zato motor ne dela.

Z uporabo aditiva pa dejansko tisto vodo ki je v rezervoarju "zmešamo" z bencinom in jo pokurimo skozi proces. Druga stva pa je mazanje bencinske pumpe, ki je bol en žegen, samo pa sem iimel primere ko smo to dodali v tank je pumpa precej menj ropotala in je začela lepo "normalno glasno"laufat.

Pa tudi primer sem imel z cukanjem avta za brezveze, ko je motor imel prko 4000 rpm, nalijem in glej ga zlomka zadeva je izginila v cca 30 kilomtrih, tako da je zgleda nekje bila svinjarija ki jo je aditiv očistl.

Nekateri aditivi pa celo dvignejo oktansko vrednoat, tega sicer nisem preverjal, ampak pri neoriginalnih motorjih, poleti ko je vroče je bila razlika in to v +.

Pa tega ne priporočam samo bencinarjem, LPG uporabnikom ampak tudi navornikom.

Vse zgoraj je iz prakse-izkušenj, ki pa jih ni malo.
crnamazda
No tle se pa moram kot kemik oglasiti, ne pišem dosti ampak moram....
Danes nas fopajo z raznoraznimi aditivi sem in tja, gor in dol.... Apeliram na vse uporabnike dizlaše, bencinarje, vodikovce, premogovce, da če redno uporabljate avto se nimate kaj bati, sistemi so narejeni da delajo, če kaj crkne pač crkne, in to ne zaradi bencina (izjema je seveda žabarski reno).
Kot prvo so vozniki bencina in plina v maksimalni prednosti v vseh pogledih. Bencin ki se ne uporablja med uporabo plina še vedno kroži po črpalki in vodu brez porabe na motorju (nekateri kot je CX-7 se tudi rabijo), in se s tem nenehno čistijo preko bencinskega filtra ali pred motorjem ali pred vgrajeno črpalko s filtrom. S tem je v cevi konstanten pritisk, in voda NE MORA v cev.
Voda se namreč veže z bencinom! Kot prvo se zaradi vakuma (izhlapevanje bencina) ne mora ustvariti, med vožnjo pa bencin čisti stene in veže vodo nase - ta pa izgori z njim - kar se včasih mal na belem dimu vidi.
V času uporabe plina se tako prečrpa celotna količina in današnje dni je bencin dobre kvalitete, po kmečki logiki bi bil potem filter takoj zabasan a ne.
Bencin kjerkoli ostane izhlapi - tu so na vrsti šobe, zato se nikoli ne zabašejo...

Dizel?
Tu pa gre za malo problemov kar se tiče samega goriva - je masten in netopen, zato rade gredo same šobe in so temu posledično tudi drage ko pes.  Diesel potrebuje obvezno aditiv da ne pride po domače do zapackanja z nafto, veliko napako delajo tisti ki ko ročka vrže ven če točijo gorivo po klik klik klik, s tem ne dopuščajo prezračevanje rezervoarja in ustvarjajo pritisk s katerim se nafta zadrzuje tam kjer se ne sme.

Pomisleki v industriji - Ste pomislili zakaj Mazda vgrajuje Webasta v Dizle? Odgovor je zelo enostaven, da dviga kakovost dizel avtomobilov z manj okvaram, strup za diesel motor je hladen zagon in hladno priganjanje. webasto ni vgrajen za potnike.......

Citroen - Peugeot
Nova vozila imajo VGRAJEN sistem za aditive dizla. Potnike med drugim opozarja lučka v kabini Diesel Additive - Minimum Level. V navodilih piše da je to aditiv za filter trdih delcev, vendar se ga uporablja za generalno dodajanje dizel gorivu. Mogoče je tudi zato njihov sistem najboljši....

Skratka zaključek...sistemi na plin s svojo visoko gorljivostjo čistijo ne samo motor, tudi dele izpuha. Plin je čisto gorivo s 100% izgorljivostjo, nase veže tudi druge dele in jih z eksplozijo uniči.
Pri nafti zopet ne moremo reči tega, saj pri eksploziji nastajajo saje in drugi Co2 delci, katere motor ne more vseh iztisniti preko izpuha saj so lepljive narave - torej potrebni dodatki, ki jih vezejo nase in zgorijo...

Upam da ne bom zopet sprozil boj šejkov proti Geoplinu, kot rečeno sem kemik...
Sirius
No in sedaj še pogled na bencin nekoga, ki ni kemik (ima nekoliko širši spekter izobrazbe, ki mu omogoča, da z razno strokovno literaturo poda (mogoče) logično razlago težav z vodo v bencinu.
Kaj je bencin?
Bencin je destilat surove nafte, ki je gosta mastna tekočina. Neke vrste gostega olja. Olje pa se »tepe« z vodo. Tehnično je tudi bencin olje, kakor je tudi dizel, le da zelo redko. Zaradi tega »sorodstva« oba sovražita vodo. Wikipedia pravi, da je netopen. Ker je nastal z destilacijo (rafinacijo) v kateri se z ranimi postopki na raznih temperaturah izdvajajo različni naftni produkti, bencin ni 100% čist, marveč vsebuje tudi druge destilate, ki so seveda v njemu topni. V njih se skriva tudi žveplo in razni aromati, ki prav tako vsebujejo korozivne sestavine, ki jim manjka samo voda za »uspešno« delo. Poleg tega se v teku transporta bencin dodatno kontaminira. Ne boste verjeli tudi z morsko vodo in tudi z navadno.
Torej že, ko tankamo ne točimo 100% čist bencin. Tudi vode nekaj vsebuje. Nekaj se je pa »naleze« med »ležanjem« v rezervoarju, še posebej, če je ta bolj prazen. Da je voda prisotna se vidi takoj po zagonu motorja, ko se ta kondenzira na hladne stene izpušnega sistema in teče v curku skozi izpušno cev. Posredno pa vidimo po tem, da je le ta proti zadnjem koncu hitro požrt (3 – 5 let).
In tisti, ki imamo nekaj več prevoženih km/desetletja, vemo da se sčasoma tudi pri normalni uporabi nabere lepa količina vode, ki dela s…..je po zimi. Filter bencina filtrira trde delce, ne more pa tekočih usedlin.
Torej,
Crnamazda, ne morem se strinjati z učbeniško kemijo, ker jo praksa demantira. Potrebno je pogledati injektorje po 100.000, na katerih se lahko vidijo posledice nečistoč goriva, ki jih brez ultrazvočnega čistilca težko odstranimo.
Če suhoparna teorija govori, da bencin ne potrebuje nobenih dodatkov, ki so tudi kemija, pa praksa govori drugače. Pove da aditivi delujejo in vplivajo na to, da je manj problemov z motorji, pri tem mislim, da je problem tudi povečana poraba goriva, ki sčasoma nastopi zaradi zgoraj omenjenih vplivov.
Tudi pri PSA dizlih si zgrešil. Rezervoar za aditiv je posebej, ker se tudi aditiv posebej dozira. Tu sicer nisem 100% siguren, vendar me logika delovanja sistema navaja na ta zaključek. Aditiv je namenjen dvigu temperature izgorevanja dizla vbrizganega direktno v FAP filter. Pet litrov, kolikor vsebuje rezervoar zadostuje za cca. 100.000 km in stane 130 €. Dvig temperature v izgorevalni komori pa ne bi bil koristen za življenjsko dobo turbine in motorja samega.

Ni bil moj namen forsiranja nekega aditiva, ki prazni žep uporabnika. Hotel sem opozoriti na eno majhno pomanjkljivost vožnje na plin, za katero pa obstaja enostavna rešitev.
YavarYe X6V6
(crnamazda @ 8 Dec 2009, 13:37) *

Kot prvo so vozniki bencina in plina v maksimalni prednosti v vseh pogledih. Bencin ki se ne uporablja med uporabo plina še vedno kroži po črpalki in vodu brez porabe na motorju (nekateri kot je CX-7 se tudi rabijo), in se s tem nenehno čistijo preko bencinskega filtra ali pred motorjem ali pred vgrajeno črpalko s filtrom. S tem je v cevi konstanten pritisk, in voda NE MORA v cev.

Pri Cx-7, Bencin ne kroži-nima povratnega voda, tud mene je to presenetilo.
Mazdine bencinarke nimajo bencinskega filtra, razen grobo cedilo pred bencinsko črpalko.

To je samo tolk da ne bo kakih pomot.
jures
smile.gif

Sporočilo najemnikom plinohramov z utekočinjenim naftnim plinom
Ljubljana, 21. december 2009 – Družba Petrol obvešča vse imetnike plinohramov, da ob napovedanih nizkih temperaturah in poslabšanju vremena predhodno preverijo stanje utekočinjenega naftnega plina (UNP) v plinohramu. Tako bodo lahko ohladitve pričakali v toplem osrčju svojega doma.

Večja poraba utekočinjenega naftnega plina je posledica nižjih temperatur, ki jih beležimo v zimskem obdobju. Nizke temperature pa so v večini povezane tudi s poslabšanjem vremena (snežne plohe), ki vpliva tudi na pretočnost prometa in pogostejše zastoje. Družba Petrol d.d., Ljubljana in hčerinsko podjetje Petrol Plin d.o.o. si želita izogniti nevšečnostim, ki bi jih lahko ob razvozu utekočinjenega naftnega plina povzročile vremenske okoliščine. Zato vse imetnike plinohramov vljudno naprošamo, da ob napovedi nizkih temperatur in poslabšanju vremena preverijo stanje in količino plina v plinohramu. Le tako moč izvesti naročilo že pred napovedanimi prihodnjimi ohladitvami.

O utekočinjenem naftnem plinu (UNP):
UNP je varčno, varno, energetsko učinkovito in naravi prijazno gorivo. Zaradi svoje vsestranske uporabnosti, ekonomičnosti in udobja predstavlja idealen energetski vir tako v stanovanjih in individualnih hišah kot tudi v industriji, obrti, kmetijstvu, vrtnarstvu, gostinstvu, itd. Individualno ga uporabljamo za ogrevanje, pripravo sanitarne vode in kuhanje. V industriji je predvsem primeren za ogrevanje proizvodnih hal, obdelavo kovin, livarstvo, proizvodnjo in obdelavo stekla, v gradbeni industriji. Z uporabo UNP se bistveno znižajo tudi emisije CO2, NOx in trdih delcev kar neposredno pripomore k čistejšemu okolju.

Marko_mx-3
Eno splošno plinsko vprašanje smile.gif Zakaj mi v klasični oranžni/zeleni jeklenki zmrzuje plin? Zdajle ko je bilo do skoraj -10 mi je po 20 min gorenja grelne gobice skoraj ugasnila. Isti simptomi so bili ali je bila gobica na max ali na min, v jeklenki pa je bilo še cca pol plina.
jures
(Marko_mx-3 @ 23 Dec 2009, 13:34) *

Eno splošno plinsko vprašanje smile.gif Zakaj mi v klasični oranžni/zeleni jeklenki zmrzuje plin? Zdajle ko je bilo do skoraj -10 mi je po 20 min gorenja grelne gobice skoraj ugasnila. Isti simptomi so bili ali je bila gobica na max ali na min, v jeklenki pa je bilo še cca pol plina.

Kakor vem je plin veliko bolj 'prej' zmrzljiv.....poišči malo točke ledišča - ko grem tankat že nad nulo zmrzuje na ročki
JozaGulikoza
Zanimiva diskusija, ki si zasluži branje! happy0158.gif
ro-bi
(Marko_mx-3 @ 23 Dec 2009, 13:34) *

Eno splošno plinsko vprašanje smile.gif Zakaj mi v klasični oranžni/zeleni jeklenki zmrzuje plin?

Plin je v bombi utekočinjen, pred gorenjem se uplini in porabi toploto oz. se na mestu uplinjanja zelo ohladi. Če je notri malo vlage, hitro zmrzne.

Crnamazda- v motorju se ne dogajajo prav nobene eksplozije, ampak dobro staro zgorevanje. Kot kemik boš menda poznal razliko med gorenjem in eksplozijo?

Še tole o plinu- ker se v motor dovaja v plinastem stanju (bencin se v tekočem), ne spreminja agregatnega stanja (ker je že plin) in posledično ne ohlaja zgorevalnega prostora, kot se to dogaja pri bencinu. Če se avto na plin priganja, lahko posledično skuri kakšen bat ali ventil, ker so temperature zgorevanja previsoke.

Še to- za CX-7 se instalacija ne izplača, če nimaš plana delat 200.000 km.
lp
jures
(ro-bi @ 15 Jan 2012, 10:55) *

Plin je v bombi utekočinjen, pred gorenjem se uplini in porabi toploto oz. se na mestu uplinjanja zelo ohladi. Če je notri malo vlage, hitro zmrzne.

Crnamazda- v motorju se ne dogajajo prav nobene eksplozije, ampak dobro staro zgorevanje. Kot kemik boš menda poznal razliko med gorenjem in eksplozijo?

Še tole o plinu- ker se v motor dovaja v plinastem stanju (bencin se v tekočem), ne spreminja agregatnega stanja (ker je že plin) in posledično ne ohlaja zgorevalnega prostora, kot se to dogaja pri bencinu. Če se avto na plin priganja, lahko posledično skuri kakšen bat ali ventil, ker so temperature zgorevanja previsoke.

Še to- za CX-7 se instalacija ne izplača, če nimaš plana delat 200.000 km.
lp

confused0059.gif confused0059.gif confused0059.gif A si ti z levo nogo vstal? Kake pišeš, tudi jaz sem imel CX7 na plin, in ti povem da je računica tam pri 20-22.000km, če si ga pa ti friziral in razbil pa ne ostalim svoje žalosti nasuvat tukaj.

Ti si ga očitno imel za dirkanje in nič drugega, kot veš plin na CX7 dela le od 1500-4300rpm, če ga voziš normalno in ne v obratih se obnaša kot vsak drug normalen bencinar. benz dodaja le pod in nad to mejo....

ro-bi
(jures @ 15 Jan 2012, 11:34) *

Kake pišeš, tudi jaz sem imel CX7 na plin, in ti povem da je računica tam pri 20-22.000km,

cena vgradnje je 2500 eurov (imam ponudbo). Pa napiši, kako se lahko izplača po 20.000 km???

Da sem avto malo ruknil ni nobene katastrofe- avto je kot nov in ga dnevno rabim.
adormi11
Mišljeno je 20-22 kkm letno
jures
(adormi11 @ 15 Jan 2012, 13:43) *

Mišljeno je 20-22 kkm letno

Tako je. In to je pri meni veljalo. Kje si ti dobil napeljavo za 2500€ - to je tvoj glavni problem, če te je plineks kot vse druge nategnil, jaz sem dal - in še 3je drugi člani tukaj 1300€ s povečanim 60L tankom. In to ne neko srbsko zadevo, Tartarini delan izključno za CX7.
To sedaj vozi Bojč in ti lahko pove, da od 2006 še ni bilo napake.

Kapiš?
mazdaman
(jures @ 15 Jan 2012, 14:20) *

Tako je. In to je pri meni veljalo. Kje si ti dobil napeljavo za 2500€ - to je tvoj glavni problem, če te je plineks kot vse druge nategnil, jaz sem dal - in še 3je drugi člani tukaj 1300€ s povečanim 60L tankom. In to ne neko srbsko zadevo, Tartarini delan izključno za CX7.
To sedaj vozi Bojč in ti lahko pove, da od 2006 še ni bilo napake.

Kapiš?

Jure je agresiven verjetno je njegova na morju.
jures
(mazdaman @ 16 Jan 2012, 07:27) *

Jure je agresiven verjetno je njegova na morju.

Smo bili v Portorožu v soboto skupaj devil.gif . Ma pogreje me če nekdo, ki je razočaran napiše zadevo tako, da potem marsikdo pomisli enako in odstopi od nakupa ali podobno.
Jaz, Grga, Denis, pa še 3je smo dali po tej ceni predelat makino za pol manj denarja.
Se pa opravičujem ro-biju če je zgledal preveč agresivno, pejmo na morje biggrin.gif

Ne vem pa koliko ( devil.gif in kdaj devil.gif ) bo prišlo ajvarja kot samovgraditelja s pomočjo kolegov pri S****U.....
mazdaman
(jures @ 16 Jan 2012, 08:26) *

Ne vem pa koliko ( devil.gif in kdaj devil.gif ) bo prišlo ajvarja kot samovgraditelja s pomočjo kolegov pri S****U.....

Ma tako dolgo kot že mučka, ne vem ali bo to speljal letos

A ima kdo konektor in program za plinsko inštalacijo REG OMVL?
YavarYe X6V6
(mazdaman @ 16 Jan 2012, 11:27) *

Ma tako dolgo kot že mučka, ne vem ali bo to speljal letos

A ima kdo konektor in program za plinsko inštalacijo REG OMVL?

Ne mečkam samo pomankanje časa, sicer p v četrtek končno zalaufam na lpg(po 12 msečni zamudi), če bo vse normalno, kar pa ne morem pričakovat pri tem avtu, kjer je vse narejeno na glavo.
Kablaža je, samo kanta pa gremo, bo pa med 80-100 litri. harhar.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.