Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Spet brez tunela v Šentvidu
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
jures
Zgodba okoli predora Šentvid se je komaj dobro polegla, zdaj pa znova leze na plan. Zaradi del bo namreč tunel od 9. do najpozneje 22. decembra spet zaprl svoja vrata.
Pravzaprav bo za promet zaradi nujnih del zaprt celoten avtocestni odsek Šentvid-Koseze. Med drugim dela vključujejo navezavo sistemov elektro in strojne opreme v glavni cevi ter v novozgrajenih priključnih predorskih ceveh. Iz tega razloga bodo izklopljeni vsi sistemi, opraviti pa bo treba tudi testiranja in požarni preizkus, pojasnjujejo na Darsu.
V času zapore promet usmerjen na Celovško cesto
V obdobju zapore predora Šentvid in odseka avtoceste med severnim portalom predora do vključno razcepa Koseze, bo ves promet iz smeri Gorenjske in iz smeri razcepa Kozarje potekal po Celovški cesti, tako kakor pred lanskim poletjem, ko je bil odsek predan prometu.

SPREMEMBE PROMETNE UREDITVE

O vseh spremembah prometne ureditve in aktualnih prometnih razmerah bodo vozniki in voznice obveščeni tudi prek prometnih obvestil, ažurne informacije pa lahko 24 ur dnevno dobite tudi v Prometno-informacijskem centru za državne ceste, ki je dosegljiv prek kratke telefonske številke 1970 ali spletnega naslova www.promet.si.
Promet bo torej iz smeri Gorenjske na obvoznico preusmerjen prek Celovške ceste, v smeri proti Gorenjski pa bo na razcepu Koseze voden na severno ljubljansko obvoznico in na Celovško cesto. Zaradi zapore je na obvoznih poteh mogoče pričakovati zgostitve prometa in vsaj v prometnih konicah tudi zastoje, opozarjajo na Darsu.

Proti središču Ljubljane leta 2011
Kot še pojasnjujejo, se delom ni mogoče izogniti, ker je šentviški predorski sistem funkcionalna enota in mora tako tudi delovati. Dars kot naročnik in upravljavec avtoceste, nadzorni inženir ZPC in izvajalec del SCT si bodo, kot pravijo na Darsu, prizadevali za čim prejšnje dokončanje del.
Najpozneje 22. decembra bosta priključni cevi znova usposobljeni v smeri iz glavne predorske cevi na Celovško cesto in naprej proti Medvodam in obratno: iz smeri Medvod v glavno predorsko cev v smeri razcepa Kozarje. Za smer proti središču Ljubljane in obratno bosta cevi v skladu s terminskim načrtom pripravljeni v letu 2011. Tedaj bo predvidoma zaključena tudi obnova oz. širitev Celovške ceste z dodatnimi pasovi in križišči na območju Šentvida
YavarYe X6V6
Važno da bodo asfalt v tunelu razkopal, in da se bomo pol vozil kot s konjem. Bravo naši. love0030.gif
Grega_
Sploh mi je tista druga cev katera bo sredi tunela zavila na Celovško zelo sumljiva...glede na to kako folk voz bo tam večkrat tako usekalo da joj, že sedaj žmiga tisti merilec hitrosti, in ga ni voznika kateri bi peljal pod 100 km/h.
jures
Cela katastrofa!

2,5 uri za 12km!!!!!
Kar je možno stoji, celovška, nemška, brod, stanežiče, podutik

Še sneg pade pa bo.
Nidhoggr 323f
bahh dons sem na lokalni avtobus (8 Gameljne) čakal najmanj pol ure, ponavadi ko pridem pa kar 2 stojita... no po dolgem čakanju na mrazu se je le primajal, pa še to iz garaže, ker je imel napisano ni v obratvoanju, potem čakal nadaljnih 10 min in se po 10min vožnje nabil do konca... vglavnem polom angry.gif

PS: na busu srečal sošolko iz tacna, ki mi je rekla da je bila zjutraj kolona za na celovško od tacenskega mostu naprej dry.gif
David
(jures @ 10 Dec 2009, 16:52) *

Cela katastrofa!

2,5 uri za 12km!!!!!
Kar je možno stoji, celovška, nemška, brod, stanežiče, podutik

Še sneg pade pa bo.

Uuu sam res... če še sneh pade bo prometni kolaps... totalen! Helikopter bo treba kupit... hehehe happy0195.gif
jures
(David @ 10 Dec 2009, 17:25) *

Uuu sam res... če še sneh pade bo prometni kolaps... totalen! Helikopter bo treba kupit... hehehe happy0195.gif

Placa mam dost pred bajto .....al pa enga sklatm od polcajev k vsak dan v tacen letijo smile.gif
jures
http://24ur.com/novice/slovenija/predor-se...no.html#comment

gremo stavit število dni do kake farse?
Boss
Jure, pa ja nisi pesimist... tongue.gif
Carr
A se kdo od vas spomni, kako so pred leti skoraj v ENI NOČI na Švedskem prilagodili kompletni prometni sistem za vožnjo po desni strani? Pri nas pa rabimo za en ustran tunel skoraj 14 dni, da priklopimo signalizacijo in uredimo talne oznake (pa še kakšna malenkost je verjetno...). Tule bi bilo treba koga ovadit... mad.gif
jures
(Carr @ 18 Dec 2009, 09:05) *

A se kdo od vas spomni, kako so pred leti skoraj v ENI NOČI na Švedskem prilagodili kompletni prometni sistem za vožnjo po desni strani? Pri nas pa rabimo za en ustran tunel skoraj 14 dni, da priklopimo signalizacijo in uredimo talne oznake (pa še kakšna malenkost je verjetno...). Tule bi bilo treba koga ovadit... mad.gif

OMV pumpa z bifejem je 20m stran.... passifier.gif
Jest
So se drzali roka... in odprli celo predcasno... happy0158.gif

Danes okoli pol enih popoldan sem ze uporabil izvoz na Celovsko proti Medvodam smile.gif

http://www.youtube.com/watch?v=E2hF7lKGfAw
JozaGulikoza
Dans so ga kao odprli, me prov zaninma kako zdej poteka promet notr, da ni spet kaka zmešnjava! dry.gif
YavarYe X6V6
Dobr laufa, sem preverjal včeraj zvečer.
JozaGulikoza
Hehe usaj neki, me zanima kok cajta bo, glede na to kok se je g. Zidar učeri širokoustu pri 24ur poročilih! tongue.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.