Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Zamrznjena ročna...
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
David
Ja.... presenečenje danes zjutraj... ročna mi je zamrznila....

Zanimivo mi je dejstvo, da je to prvi avto, pri katerem mi je ročna zamrznila... to se mi niti pri katrci, niti pri fordu, niti pri prejšnji alfi, da ne govorim o mazdi..... .w00t.gif

Kaj to pomeni? Da je nekje voda v sistemu? Al da je zajla fuč?

LP David

jures
(David @ 18 Dec 2009, 09:07) *

Ja.... presenečenje danes zjutraj... ročna mi je zamrznila....

Zanimivo mi je dejstvo, da je to prvi avto, pri katerem mi je ročna zamrznila... to se mi niti pri katrci, niti pri fordu, niti pri prejšnji alfi, da ne govorim o mazdi..... .w00t.gif

Kaj to pomeni? Da je nekje voda v sistemu? Al da je zajla fuč?

LP David

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Pri -11 sem se samo lepo odpeljal..smile.gif

To pomeni da ne parkiraj z ročno pri alfi happy0158.gif - verjetno si se vozil po posoljeni cesti in ti je vodo našprical med vožnjo na vse dele pol pa friznl....
madmax
Uff, to se je meni enkrat zgodilo na mojem prvem afteku Fiat Uno-tu.......pa je blo treba lepo dol odšraufat kolo pa z macolo po bobnu pa je popustilo! huh.gif

Od takrat naprej zategujem ročno če je le nujno potrebno, in enako sem navadil mojo wink.gif biggrin.gif

David jeba je tole, sploh ker se ti taka stvar ponavadi zgodi zjutri ko se ti mudi v službo dry.gif
Grega_
Hehe....David ne zateguj ročne pri takšnem mrazu biggrin.gif Verjetno zna biti res problem da ti je voda notri prišla, zajla pa nebi smela biti fuč.
Boss
Neprijetno res ... v tem mrazu je mnogo boljš avto mal podkajlat kot pa ročno čez noč zategvat.
uklopko
nč bat ploščice so se enostavno primrznile na disk al kakor koli že maš narejeno!
Pol pa mal naprej pa nazaj in zadeva spusti a ne!

Če ne se pač igraš še malo!!! V najslabšem primeru ti lahko odtrga zavorno oblogo -ampak ta strah dej na stran!

sj nisi edini k se mu je to zgodl pa tud zadni ne biggrin.gif

Jero
Kar mam avtomobile z diski zadej se mi to še ni naredlo, je kurba prej antifriz zmrznu (kao do -30°C, ja my ass)

Tko da kakor so ti ze drugi povedal, ne zateguj ročne, ali pa nabavi avto z diski zadej biggrin.gif (no ja s5 odvisno kako ma narejen sistem za ročno.)
Boss
hehe

Pa sej ma diske zadaj ... mejduš pri 210KM jih pa ja mora met biggrin.gif

Tole, da bi se ti zalimali diski in pakne pa tud ne vem, če sem že slišal, da je možno razen, če ti je kje kaka večja koičina vode zraven prišla, ko je avto stal... recimo da ti je kak zlobni sosed ponoči zalival avto oziroma diske happy0195.gif

Velik večja verjetnost je, da imaš zajlo za ročno tolk "razgaljeno", da se je okoli nje nabrala voda med vožnjo in ti je nato ponoči zmrznila ter ti zdaj drži ročno v zategnjenem stanju.
uklopko
oo pa še kako zmrzne!!!!!!!!

Enostaven test!!!

Imaš zategneno ročno!! Jo spustiš in kolesa so še vedno blokirana! Zdej pa kako je šla ročka od ročne dol???
Če čutiš da gre ročna lepo pod pritiskom dol(se pravi zajla skoz napeta tdokler fedri niso razrahljani)V tem primeri se ploščice primrznileVedi da ko nehaš bremzat ploščice še vedni se dotikajo diskov ampak res z minimumom (to itak veš)

Če pa ročna pade dol tu pa je potem lahko zarjavela zajla(voda ne pride zraven med opletom in zajlo razen če je kje poškodovan ta oplet oz na začetku kjer pač pride iz opleta tam je možno) v tem primeru pa zamrznena vodila pregib al kakor koli je že narejen,in ta ne sprosti fedra!

je razlaga ok
Alex
AAAAAAA-kaj pa,če so italijančki "cepljeni" proti mrazu?? w00t.gif

Pozimi se,če je le mogoče,ne zateguje ročne.Vsaj jaz pazim,da ne parkiram tudi na smučiščih na klancu.
Tudi meni se to še ni zgodilo-niti na 101 -ki ne.
Activa
Mogoče pa je kak sosedov kuža označi teren.... mad.gif pa so diski zmrzili. biggrin.gif
Deeyan
ja, med zimo res ni fajn zategovat ročne
YavarYe X6V6
Js jo zategujem vedno in povsod, ker največkrat je ne uporaba vzrok za zaštekanje.
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 20 Dec 2009, 10:23) *

Js jo zategujem vedno in povsod, ker največkrat je ne uporaba vzrok za zaštekanje.

Tole ti Bojču razlož, ki skoz uporablja ročno pa mu je par dni nazaj na isti način zaštekala z0tdntknw.gif
KAALman
(YavarYe X6V6 @ 20 Dec 2009, 10:23) *

x2
JozaGulikoza
U mrazu res ni dobr uporabljat ročne, sej če ti prestava drži, niti ni potrebe pomoje, jz osebno bi raj kak polen fliknu pod kolo, pa nima kam jet, v nobenem primeru! party0024.gif
YavarYe X6V6
(JozaGulikoza @ 20 Dec 2009, 10:37) *

U mrazu res ni dobr uporabljat ročne, sej če ti prestava drži, niti ni potrebe pomoje, jz osebno bi raj kak polen fliknu pod kolo, pa nima kam jet, v nobenem primeru! party0024.gif

No fino pol pa ti preskoči zobati jermen in si prišparal, sploh pri navoru M6.

(Boss @ 20 Dec 2009, 10:34) *

Tole ti Bojču razlož, ki skoz uporablja ročno pa mu je par dni nazaj na isti način zaštekala z0tdntknw.gif

Servis naj zamenja pa bo mir, js vem da ob manjavi ploščic ni samo to ampak še nekaj detajlov poleg in pol je mir.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.