Slivka
19 Dec 2009, 21:04
Letos avgusta sem kupil Mazdo BT 50 4x4 z dvojno kabino. Da bo stroj res pravi stroj za mojo rabo, sem dokupil še vlečno kljuko, oblogo in nadgradno kasona, strešne nosilce in vlečno vitlo. Vse to so mi na Mazdo sestavili pri prodajalcu AutoRent v Kromberku. Sicer so potrebovali celih 74 dni (od začetka avgusta do sredine oktobra), ko pa sem avto dobil, je bil za videti res pravi stroj. Samo za videti v tistem lepem sončnem dnevu. In tako sem se veselo zapeljal težavam naproti. Nisem prišel niti 5 km od trgovine, ko se je začelo zadaj kaditi, prižgala se je signalna luč za napako na motorju (rumeni motor), Mazda pa ni imela nobene prave moči. Kasneje se je izkazalo, da so pri montaži vitla napeli neko cev za dovod zraka, ki se je nato snela. Ko sem pripel prikolico, je signalizacija na prikolici delala narobe. Nadgradnja kasona je spuščala kljub temu, da so jo že nekajkrat popravljali. Žice za tretjo zavorno luč in osvetlitev notranjosti, ki je na nadgradnji kasona, so speljali kar skozi nek navoj. Ko smo kason uporabljali, je to žico preščipnilo in "skurilo" varovalko in sem ponoči ostal brez luči. Danes pa sem pri temperaturi zraka -9°C, sneženju in vetru pešačil 6 km daleč, da sem dobil traktorista, ki mi je rešil avto in pomagal, da sem prišel domov. Zakaj? Ker vitlo ne deluje.
Ima kdo kakšen resen nasvet, kaj lahko naredim. Na kakšen način lahko dobim vsaj toliko odškodnine, kolikor sem plačal traktoristu za reševanje. In kam naj jih prijavim, da jih obišče kakšna kontrola in vsaj temeljito prestraši, če jim že ne zaprejo vsega skupaj. V štirih mesecih 9 reklamacij na opremi, ki so jo montirali, je pa le preveč. Je res?
Slavko
Jap, so res majstri ni kaj! Saj glavni mehanik je ok, vse ostalo je pa mimo, tko da mene ne vidjo več! Po moje je najboljš, da se obrneš na Zvezo potrošnikov mislim, da ti bodo vse rešli!
Na žalost je svet krut
KAALman
20 Dec 2009, 09:21
odškodnino brez sodnih poti pozabi, sodne poti so pa doooolge... obrni se na tržno inšpekcijo
evo nasvet... seveda pomaga skoraj samo takrat, ko imaš vse reklamacije in pritožbe pisne..
prvo se probaj zmeniti s šefom, da ti v najkrajšem času odpravijo vse napake... potem vljudnostno pismo odvetnika z opisom vseh napak, če pa niti to ne zaleže pa na inšpektorat po nasvete...
vmes lahko probaš še na MMS vprašat, drugače pa na evropski Mazda center... oziroma na Mazda Austria, ki so odgovorni tudi za SLO:
http://www.mazda.com/d-list/europe.html
Slivka
20 Dec 2009, 22:52
Če mogoče koga zanima nadaljevanje. Ponoči je zbolel otrok (rojen 15.5. letos). Zjutraj smo mu namerili 39,7 vročine. Zato smo se odločili, da ga takoj odpeljemo dežurnemu zdravniku. Odšel sem vžgat Mazdo, da se malo segreje. Obrnem ključ, motor steče, po nekaj sekundah pa ugasne. Ko sem ga tako "driblal" približno 15 minut brez uspeha, sem vzel ključe sestrine Fiat Pande (letnik 95, prevoženih 320000 km), ga pripravil in opremil z verigami ter odšel v dolino zmerno do pretežno brez težav. Ko sem poklical Mazdin center za pomoč, so mi obljubili, da v ponedeljek pride po crkotino avtovleka. Me zanima, kako - jaz komaj z BTjem pridem do doma. Edino, če bo od gozdnega podjetja dobil traktor, da ga privlečejo sem gor. Konec koncev, njegova stvar. Mene bolj zanima, kako naj grem v ponedeljek v službo.
OBVESTILO
Splošna bolnica Šempeter do nadaljnega deluje v omejenem obsegu (izpad sterilizacije in posledično vseh ambulant z inekcijam in ostalimi inštrumenti, ki se razkužujejo, kot tudi operacijske dvorane), ker AutoRent ni sposoben pripravit terensko vozilo za vožnjo po snegu.
3mazda
21 Dec 2009, 01:02
Sem mislil, da samo mene nategujejo na tem servisu.
Vsakič, ko sem pri njih opravil redni servis, sem moral avto še najmanj enkrat pripeljat da odpravijo pomanjkljivosti zaradi šlamparije. Ko sem imel tega dovolj, sem se pritožil na uvoznika v SLO (na internetni strani uvoznika - mazda. si, rubrika pritožbe, pohvale,...). Očitno je delovalo, saj ko sem prišel po avto so me obtožili, da sem hinavec,...
Tako sem se odločil, da naslednji avto sigurno ne bo Mazda (da ne bo pomote - ne zaradi Mazde, ampak zaradi servisa Autorent). Bo pač kakšna druga japonska znamka pri hiši, ker zaradi njih ne mislim drugam voziti avto na pooblaščeni servis. Upam, da bom imel več sreče.
Lastniku Mazde BT-50 pa želim veliko sreče in dobrih živcev na Avtorent-u, ker tam te dobesedno je.... v glavo.
(Slivka @ 19 Dec 2009, 21:04)

Letos avgusta sem kupil Mazdo BT 50 4x4 z dvojno kabino. Da bo stroj res pravi stroj za mojo rabo, sem dokupil še vlečno kljuko, oblogo in nadgradno kasona, strešne nosilce in vlečno vitlo. Vse to so mi na Mazdo sestavili pri prodajalcu AutoRent v Kromberku. Sicer so potrebovali celih 74 dni (od začetka avgusta do sredine oktobra), ko pa sem avto dobil, je bil za videti res pravi stroj. Samo za videti v tistem lepem sončnem dnevu. In tako sem se veselo zapeljal težavam naproti. Nisem prišel niti 5 km od trgovine, ko se je začelo zadaj kaditi, prižgala se je signalna luč za napako na motorju (rumeni motor), Mazda pa ni imela nobene prave moči. Kasneje se je izkazalo, da so pri montaži vitla napeli neko cev za dovod zraka, ki se je nato snela. Ko sem pripel prikolico, je signalizacija na prikolici delala narobe. Nadgradnja kasona je spuščala kljub temu, da so jo že nekajkrat popravljali. Žice za tretjo zavorno luč in osvetlitev notranjosti, ki je na nadgradnji kasona, so speljali kar skozi nek navoj. Ko smo kason uporabljali, je to žico preščipnilo in "skurilo" varovalko in sem ponoči ostal brez luči. Danes pa sem pri temperaturi zraka -9°C, sneženju in vetru pešačil 6 km daleč, da sem dobil traktorista, ki mi je rešil avto in pomagal, da sem prišel domov. Zakaj? Ker vitlo ne deluje.
Ima kdo kakšen resen nasvet, kaj lahko naredim. Na kakšen način lahko dobim vsaj toliko odškodnine, kolikor sem plačal traktoristu za reševanje. In kam naj jih prijavim, da jih obišče kakšna kontrola in vsaj temeljito prestraši, če jim že ne zaprejo vsega skupaj. V štirih mesecih 9 reklamacij na opremi, ki so jo montirali, je pa le preveč. Je res?
Slavko
Žal je to le ena izmed mnogih zgodb AvtoRenta, lahko poiščeš tukaj z iskanjem in se po moje ne boš zgrozil po tej izkušnji....
Defakto so najslabši in najdražji - moja bivša xedoska je bila tam servisirana (kao) pa prvo kar je bilo po velikem servisu potrebno je menjava hjermena in hidr. šponarja...
Mrcina
21 Dec 2009, 15:56
Glede na to, da poznam zadeve iz prve roke v primeru omenjene Mazde BT-50, lahko rečem, da je potrebno govoriti resnico in ne izkrivljat stvari sebi v prid. Kot prvo naj omenim, da je za nedelovanje vitla kriva prometna nesreča pri kateri se je poškodovala električna inštalacija vitla in kot logična posledica komande vitla niso delovale. To prometno nesrečo ni zagrešil Autorent ampak lastnik vozila. Zakaj tega lastnik vozila ni omenil v tekstu katerega je napisal, se lahko vprašate sami. Kot zanimivost lahko še povem, da je do prometne nesreče lastnik vozila veselo uporabljal svoj vitel in se večkrat pohvalil o svojih podvigih, ter da je zelo dobro nameščen in da se ga skoraj ne vidi......... Glede same dobave vozila in omenjenega roka 74 dni je lastnik vozila v svojem tekstu verjetno pozabil napisat, da je ob nakupu Mazde bil seznanjen glede dobavnih rokov vozila in dodatne opreme, a je kljub temu želel vozilo prevzeti čim prej in se je strinjal da bo vozilo naknadno pripeljal za montažo omenjene dodatne opreme......... Za omenjeno prižiganje rumene lučke motorja ni bila kriva neka cev, ampak cev intercouler-ja ki je bila defektna in se ni snela tako kot piše lastnik vozila. Pri montaži vitla je pač zaradi pomanjkanja prostora potrebno zamenjat cevi intercouler-ja. Te cevi ni izdelal Autorent, ampak proizvajalec dodatne opreme. Kot sami veste do napake (defekta) v maovni proizvodnji lahko pride....... Električna napeljava za tretjo zavorno luč je speljana točno po navodilih proizvajalca nadgradnje kesona in je zaščitena tako da pri normalni uporabi kesona jo ni mogoče pretrgati. Ko pa lastnik vozila sam po svoje ureja zadeve ne more biti Autorent kriv za napako ali poškodbo.
Poleg vsega tega naj povem, da so na Autorent-u znali prisluhniti vsem željam lastnika vozila, kljub njegovi muhavosti.
mazdaman
21 Dec 2009, 16:07
To je pa izgleda pogled iz druge strani.
(Mrcina @ 21 Dec 2009, 15:56)

Glede na to, da poznam zadeve iz prve roke v primeru omenjene Mazde BT-50, lahko rečem, da je potrebno govoriti resnico in ne izkrivljat stvari sebi v prid. Kot prvo naj omenim, da je za nedelovanje vitla kriva prometna nesreča pri kateri se je poškodovala električna inštalacija vitla in kot logična posledica komande vitla niso delovale. To prometno nesrečo ni zagrešil Autorent ampak lastnik vozila. Zakaj tega lastnik vozila ni omenil v tekstu katerega je napisal, se lahko vprašate sami. Kot zanimivost lahko še povem, da je do prometne nesreče lastnik vozila veselo uporabljal svoj vitel in se večkrat pohvalil o svojih podvigih, ter da je zelo dobro nameščen in da se ga skoraj ne vidi......... Glede same dobave vozila in omenjenega roka 74 dni je lastnik vozila v svojem tekstu verjetno pozabil napisat, da je ob nakupu Mazde bil seznanjen glede dobavnih rokov vozila in dodatne opreme, a je kljub temu želel vozilo prevzeti čim prej in se je strinjal da bo vozilo naknadno pripeljal za montažo omenjene dodatne opreme......... Za omenjeno prižiganje rumene lučke motorja ni bila kriva neka cev, ampak cev intercouler-ja ki je bila defektna in se ni snela tako kot piše lastnik vozila. Pri montaži vitla je pač zaradi pomanjkanja prostora potrebno zamenjat cevi intercouler-ja. Te cevi ni izdelal Autorent, ampak proizvajalec dodatne opreme. Kot sami veste do napake (defekta) v maovni proizvodnji lahko pride....... Električna napeljava za tretjo zavorno luč je speljana točno po navodilih proizvajalca nadgradnje kesona in je zaščitena tako da pri normalni uporabi kesona jo ni mogoče pretrgati. Ko pa lastnik vozila sam po svoje ureja zadeve ne more biti Autorent kriv za napako ali poškodbo.
Poleg vsega tega naj povem, da so na Autorent-u znali prisluhniti vsem željam lastnika vozila, kljub njegovi muhavosti.
Vsaka zgodba ima dve plati! v vsaki je nekaj resnice!
Slivka
21 Dec 2009, 22:25
Prav, začnimo še enkrat:
- Najprej vitlo: po nesreči sem se dogovoril s cenilcem zavarovalnice, da se dobiva kar na servisu, saj je bil na ta dan avto itak na AutoRentu, ker so popravljali stare napake pri montaži nadgradnje kasona - REKLAMACIJA. Ko je bilo vozilo že na servisu, smo se dogovorili, da ga toliko uredijo, da ga lahko do popravila nemoteno uporabljam. Tega niso naredili. Žal sem to ugotovil, ko sem se vračal domov in sem vitlo potreboval. Kaj vse sem nato počel, da sem avto dobil na dvorišče, je že napisano. Kakorkoli, posledice so take, da sem zdaj doma, ker sem na bolniški. Zato imam čas in lahko pišem o vsaki podrobnosti.
- Ko sem se za vozilo odločal, sem želel vozilo opremiti glede na potrebe, ki jih imam. Med drugim sem želel tudi strešni nosilec, kjer bi lahko prevažal daljše tovore. Večkrat potrebujem prevoz tovora dolžine 4 metre, kar v kason ne gre. Na Autorentu so mi zatrdili, da se to da. Dogovorili smo se še za oblogo kasona, nadgradnjo kasona, vlečno kljuko in vitlo. Sicer me je motila "nobel" tapiserija v kabini in bi raje imel navadno gumo, ki se lažje čisti, vendar so taki zdaj vsi in sem se s tem pač sprijaznil. Napisali smo račun in na računu tudi dobavni rok. Vozilo sem plačal in dogovorjenega dne prišel po avto. Ki je bil skoraj gol: imel je le vlečno kljuko, dva strešna nosilca na kabini in oblogo kasona. Brez da bi jim kaj dosti sitnaril zaradi tega, sem vozilo odpeljal in začel uporabljati. Že na prvi vožnji sem ugotovil, da na vozilu nekaj žvižga nekje v zadnjem delu, pri speljevanju in ustavljanju poka levo spredaj, škriplje sprednji odbijač in da signalizacija prikolice ne dela tako kot je treba. Vozilo sem pripeljal na prvi servis in rekel, naj sami še enkrat pregledajo celo vozilo. Ker so vse razen signalizacije prikolice, ostalega nisem niti omenjal. In tudi ne bi, če me ne bi pocukali za jezik. Torej, ko so odpravili še napako na signalizaciji prikolice. Takrat so mi tudi začeli razlagati, da takega strešnega nosilca, kot bi ga jaz rad, ne morejo dobaviti, da pa ga lahko naredim sam. Kason ima namreč 8 pritrdilnih mest, ki so ojačana in je v njih že privarjena matica M8. Na oblogi kasona pa so označena mesta, kje je potrebno prevrtati, da pridemo do teh matic. Kljub temu, da to ni bilo to, kar smo se dogovorili, sem mirno sklenil, da popustim in da bom ta nosilc res sam naredil, čeprav sem bil nad njimi že takrat razočaran. Če smo se dogovorili, naj bi se dogovora držali. Poleg tega se je izkazalo, da je bilo vozilo že med transportom poškodovano in je bil sprednji odbijač na novo lakiran. Pravzaprav slabo polakiran - lak je "zatekel". Tudi glede tega nisem kompliciral. To vozilo bo delovni stroj in ne protokolarna limuzina. Torej sem popustil tudi tu. In tako sem vozil avto na servis, kjer so montirali kos po kos dodatne opreme iz Mazdinega kataloga, kot bi naročal ne vem kakšno vesoljsko opremo. Vmes so se pokazale pomanjkljivosti in zdaj mi je žal, da nisem vodil natančnega dnevnika, kdaj sem avto peljal k njim na montažo kakega kosa opreme in kdaj na odpravljanje napak. Sicer nisem nikjer prej napisal, toda če so me že pocukali, napišem še to: dogodilo se je tudi to, da so za avto, ki so mi ga oni prodali, naročili pomanjkljivo dodatno opremo. Ko sem avto pripeljal k njim, so ugotovili, da vitla ne morejo montirati brez nekega nosilca, ki so ga pozabili naročiti. Avto sem odpeljal. Ko so me spet poklicali, pa ta nosilc ni ustrezal (saj so mi takrat sicer razložili, zakaj ne, pa si nisem zapomnil - se bo že oglasil "ogovorjeni" in pojasnil, kaj ni bilo prav). Avto sem spet odpeljal in ko so me tretjič poklicali, je bilo končno vse prav. No, tudi če ni bilo, ne vem, ker je bil avto pri njih cel mesec. Od sredine septembra do sredine oktobra sem bil na dopustu in ta čas je bil avto pri njih. In zopet ena stvar, ki bi jo sicer zamolčal, pa je ne bom, ker so me sami pocukali za jezik: preden sem avto peljal k njim, sem v Novi Gorici natočil poln rezervar nafte. Če grem za en mesec na dopust, bo ob prihodu nazaj gotovo dražja kot ob odhodu. S tem se najbrž vsi strinjate. Sem pa tak, da vestno beležim porabo goriva. Zato sem tudi takrat zapisal kilometre, dnevni števec pa dal na nič. Ko sem vozilo prevzel, pa je imel na dnevnem števcu preko 80 km. Jaz jih od Nove Gorice do Kromberka zagotovo nisem naredil toliko. Kot je "ogovorjeni" že zapisal, sem vitlo uporabljal in vozilo kot celota se je izkazal zelo dobro. Problem je bil edino s prevozom daljših tovorov. Že samo vozilo je dolgo malenkost preko petih metrov, prikolica s 4,2 metra dolgim tovorom in priklopom pa še enkrat toliko. Za primerjavo: najdaljši avtobus meri 12 metrov. In tako reč vozit po tej naši planoti in po teh naših poteh ni enostavno.
Neke noči pa me sosed (starejši možakar) pokliče, da potrebuje zdravniško pomoč. Ker nam je vsem jasno, da v sneženju in burji nastajajo zameti, ki jih rešilc ne more premagati, njih niti ne kličemo. Je hitreje, če si pomagamo kar sami. In tako sem se ob treh zjutraj odpravil ponj. Ko sem ga že naložil v avto in se vračal nazaj, sem slabo ocenil potek poti in se odločil prebiti zamet preveč v desno. In tako sem prijel v eno skalo ob poti. Popokala je plastika - vsaj na prvi pogled. Nadaljevala sva pot in v službi sem nato premišljeval, da AutoRenta o tem ta dan niti ne obvestim, ker smo za naslednji dan dogovorjeni, da popravijo neko napako in bom takrat povedal še za to. Kot je že na začetku napisano, smo se dogovorili, da ga toliko uredijo, da bo nemoteno deloval do popravila - zamenjave plastičnega odbijača. Ko sem nato vozilo prevzel, nisem šel preverjat, kaj in kako so naredili. Sem pač zaupal. In nasedel. In to dvakrat: enkrat njim in drugič v snegu. Vsekakor naslednjič ne bom tako naiven.
"Ogovorjeni" piše, da je električna instalacija za tretjo zavorno luč speljana po predpisih. Zanimivo. Speljana je bila skozi eno od osmih matic, ki so mi jih, kot je že zapisano, predstavili kot pritrdilno mesto. Torej predvideno za pritrjevanje tovora. Kdo je pisal ta navodila, me konec koncev niti ne zanima. Mi je pa zanimiv izraz "ob pravilni uporabi kasona". In kakšna je to? Mi v kason tovorimo vse: kurjavo, orodje, cement, zidake, večje in manjše kamenje, kante z gorivom,... pri vsem tem pazimo samo, da ne presegamo nosilnosti. In, konec koncev, ko se bom lotil predelave kasona (dodatni strešni nosilc za prevoz daljših tovorov), ga bom montiral točno tam, kjer so mi oni pokazali, torej skozi tiste M8 matice, ki so že privarjene na kason.
"Ogovorjeni" tudi piše, da so prisluhnili mojim željam kljub moji muhavosti. Mislim, da nisem preveč sitnaril. Iz Mazdinega kataloga izbrana dodatna oprema, ki pač sodi k takšnemu vozilu, ni muhavost. Če pa želim, da stroj dela tako kot mora in da so stvari urejene tako, da se ne dela škoda, ni muhavost. In ko bo naslednjič motorka, ki bo v kasonu, plavala, ker nadgradnja kasona ne drži dežja, bom pripeljal še njo na servis v AutoRent. Do zdaj sem jo namreč že nekajkrat popravljal sam. Poleg pa izstavil še računa zaradi izpada dela.
Dolžan sem še eno pojasnilo. Ne glede na vse dogodke okoli avta, je v soboto ponoči zbolel sin. Zato sem ga v nedeljo zjutraj hotel odpeljati k dežurnemu zdravniku. Pa mi Mazda ni vžgala. To sem že pisal. In pisal sem tudi, da ponjo pridejo v ponedeljek. No, stvar je taka, da smo v nedeljo imeli pri nas -13°C. V ponedeljek se je segrelo na -7°C in Mazde ni bilo potrebno vleč na servis. Se je uredilo samo od sebe. Očitno OMW nafta ni za naše zime. In ker domnevam, da bi to zanimalo še koga, bi Mrcino kar tu vprašal: se sme v takih zimskih razmerah v nafto doliti malo bencina, kot smo to počeli pred leti, le da smo takrat točili v Scanio? Takrat so na Scania - servisu svetovali, naj v najbolj mrzlih zimskih dneh količina bencina v nafti ne preseže 10%, še boljše pa, če dodamo motorni petrolej. Kako je s tem pri Mazdi?
Gustav
22 Dec 2009, 09:45
Katastrofa. Resno. Jaz bi znoru. Vsa sreča, da se jim nisem pustil nategniti z belgijsko Mazdo 6 karavan Active letnik 2007, ki je imela "le" 31 000 km, vprašanje kolikokrat, a ne Mrcina?
Tudi jz ne morem rečti kaj dobrega za AvtoRent - tudi v imenu novega lastnika moje M5 GTA, ki se je po odhodu na servisu pri vas USTAVL na cesti, ker so ruzile pakne od NOVIH bremz. Servis na 40.000 pa je koštal več kot 500€!
V ljubljani so mu potem zrihtali vse - nekomu se je zdelo nepomembno dati vrhnjo sponko ki služi da pakne drzi med vožnjo v 'trdnem' stanju
Pa tudi težili ste ker ni imel digitalne servisne knjižice - v roki PA VSE RAČUNE od servisov. Če pa slovenski servise ne vpisujejo v DSK pa ni uporabnikova skrb...
@Mrcina: vsak servis ga lahko kdaj pa kdaj pobiksa ampak glede na odzive uporabnikov, ki so servisirali pri Avto rentu je to pri vas očitno nesolidnost bolj praksa kot izjema. Na vašem mestu bi se raje ozrl po lastnem servisu in naredil neke korenite spremembe glede uslug.
Če je težava v pomanjklivem znanju pa pač bolj redno pošiljite serviserje na izobraževanja, ker očitno na tem področju najbolj škriplje.
Ne bom sicer solil pameti samo najprej je resnično treba pomest pred lastnim pragom saj Slivkov problem še zdaleč ni edini na vašem servisu in upam, da vam ni v tolažbo dejstvo, da je še ene par mazdinih servisov na slabem glasu (recimo Močnik pa Šerbinek pa še kdo).
V novem letu vam torej želim, da bistveno izboljšate storitev in se raje začnite primerjati z najboljšimi mazdinimi servis v Slo oziroma jih prehitite pa sami postanite najboljši in boste imeli prometa vrh glave dovolj, da ne bo treba več mahinacij izvajat, da boste preživeli.
3mazda
22 Dec 2009, 12:01
To je najboljši recept, da obdržiš stare stranke in pridobiš nove.
YavarYe X6V6
22 Dec 2009, 12:32
Hvala bogu da se edini ki šari po mojem avtu, š tist kar so mi nardil naservisu so že 3X popravljal, pa bodo še 1X, pol jih bom pa počas mel dost in peljal drugam in zahteval da račun pošljejo njim.
Mrcina
22 Dec 2009, 14:07
(Mazda 6 Combi @ 22 Dec 2009, 09:45)

Katastrofa. Resno. Jaz bi znoru. Vsa sreča, da se jim nisem pustil nategniti z belgijsko Mazdo 6 karavan Active letnik 2007, ki je imela "le" 31 000 km, vprašanje kolikokrat, a ne Mrcina?
"Mazda 6 Combi" zakaj se raje ne predstaviš in
ne pišeš zadev na katere se ne zastopiš.
(jures @ 22 Dec 2009, 10:55)

Tudi jz ne morem rečti kaj dobrega za AvtoRent - tudi v imenu novega lastnika moje M5 GTA, ki se je po odhodu na servisu pri vas USTAVL na cesti, ker so ruzile pakne od NOVIH bremz. Servis na 40.000 pa je koštal več kot 500€!
V ljubljani so mu potem zrihtali vse - nekomu se je zdelo nepomembno dati vrhnjo sponko ki služi da pakne drzi med vožnjo v 'trdnem' stanju
Pa tudi težili ste ker ni imel digitalne servisne knjižice - v roki PA VSE RAČUNE od servisov. Če pa slovenski servise ne vpisujejo v DSK pa ni uporabnikova skrb...
Jures očitno je, da o avtih nimaš veliko znanja... Predlagam ti, da stopiš do kakšnega mehanika in ti razloži malo o zavorah pri avtu. Konec koncev lahko stopiš tudi do Autorent-a, kjer ti bodo vse do potankosti razložili.
LabiGT
22 Dec 2009, 14:10
mrcina ocitno je to, da imas zelo ignoranstki odnos do ljudi (strank)
dobr da je forum in pac ko to berejo ne bojo hodili v avto rent ane
Že po par stavkih vidim,kakšen odnos imaste na tem servisu (no,niste edini,kar mi ni všeč in bo na ta račun marsikdo "prešaltal" na drugo znamko).
Je izgleda problem (razen v Lj ) z servisi mazda in odnosom do strank.
Mrcina
22 Dec 2009, 14:33
(Boss @ 22 Dec 2009, 11:13)

@Mrcina: vsak servis ga lahko kdaj pa kdaj pobiksa ampak glede na odzive uporabnikov, ki so servisirali pri Avto rentu je to pri vas očitno nesolidnost bolj praksa kot izjema. Na vašem mestu bi se raje ozrl po lastnem servisu in naredil neke korenite spremembe glede uslug.
Če je težava v pomanjklivem znanju pa pač bolj redno pošiljite serviserje na izobraževanja, ker očitno na tem področju najbolj škriplje.
Ne bom sicer solil pameti samo najprej je resnično treba pomest pred lastnim pragom saj Slivkov problem še zdaleč ni edini na vašem servisu in upam, da vam ni v tolažbo dejstvo, da je še ene par mazdinih servisov na slabem glasu (recimo Močnik pa Šerbinek pa še kdo).
V novem letu vam torej želim, da bistveno izboljšate storitev in se raje začnite primerjati z najboljšimi mazdinimi servis v Slo oziroma jih prehitite pa sami postanite najboljši in boste imeli prometa vrh glave dovolj, da ne bo treba več mahinacij izvajat, da boste preživeli.
Boss, če pogledaš malo bolj natančno boš ugotovil, da o težavah pišejo vedno trije, štirje isti forumaši. Na tem svetu pa tudi v Sloveniji obstajajo in bodo vedno obstajali ljudje ki sami s seboj niso zadovoljni, še posebej če morajo kaj plačati. Ta sindrom je še posebej izrazit v teh časih....
Glede znanja v Autorent-u lahko rečem, da je avtosalon z dolgoletno in najdaljšo tradicijo v Sloveniji in da so uradno prodajali in servisirali Mazde celo preden so ustanovili MMS (Mazda Motors Slovenija).
Za konec pa bi te še prosil za mnenje, kateri so to najboljši servisi oz., kateri je najboljši servis v SLO.
(jures @ 22 Dec 2009, 10:55)

Pa še ena zadeva. Reče se DSR (Digital servis Record) in ne DSK. Toliko o znanju.
LabiGT
22 Dec 2009, 14:40
DSK je digitalna servisna knjzica (lahko pogledas v
http://www.mazda.si/owning_mazda/digitalservicerecords/servis v anglescini se napise service - ce se ze gremo detajle
Mrcina
22 Dec 2009, 15:02
(LabiGT @ 22 Dec 2009, 14:10)

mrcina ocitno je to, da imas zelo ignoranstki odnos do ljudi (strank)
dobr da je forum in pac ko to berejo ne bojo hodili v avto rent ane
Problem je v tem, da ljudje dosti krat pišejo o zadevah na katere se ne zastopijo. Dosti krat tudi zahtevajo stvari katere jim ne pripadajo.
Žalstno je to, da ljudje ki zaidejo na forum in želijo pošteno informacijo, včasih dobijo čisto napačno sliko stanja, ki jo v večini primerov dočarajo zagriženi forumaši. Ti zagriženi forumaši zadeve napihujejo, ne malo krat se tudi zlažejo, samo v interesu da se na forumu nekaj dogaja. Nekateri najbrž tekmujejo, kako bodo imeli čim več objav, nekateri so pa že po naravi taki. Na tem mestu bi se rad takoj opravičil vsem ne zlonamernim forumašem.
(Mrcina @ 22 Dec 2009, 14:33)

Boss, če pogledaš malo bolj natančno boš ugotovil, da o težavah pišejo vedno trije, štirje isti forumaši. Na tem svetu pa tudi v Sloveniji obstajajo in bodo vedno obstajali ljudje ki sami s seboj niso zadovoljni, še posebej če morajo kaj plačati. Ta sindrom je še posebej izrazit v teh časih....
Glede znanja v Autorent-u lahko rečem, da je avtosalon z dolgoletno in najdaljšo tradicijo v Sloveniji in da so uradno prodajali in servisirali Mazde celo preden so ustanovili MMS (Mazda Motors Slovenija).
Za konec pa bi te še prosil za mnenje, kateri so to najboljši servisi oz., kateri je najboljši servis v SLO.
Pa še ena zadeva. Reče se DSR (Digital servis Record) in ne DSK. Toliko o znanju.
Mrcina, hvala ker si sam potrdil odnos vašega servisa!
Jaz sem slovenec in temu rečem digitalna servisna knjižica - look it up, med drugim tudi v prospektih.
Ne bom se kregal s teboj o znanju, še enkrat hvala ker si potrdil naše zgodbe. Lahko bi napisal še veliiiiiiko o avtoRentu, a ne bom, ker bo tu sledila neskončna debata.
Vprašajte se zakaj primorci hodijo na servis v Lj in ne zakaj mi 'forumaši' serjemo tukaj?
Še odgovor na vprašanje - zadovoljen sem s servisom Interclass, to še ne pomeni da je najboljši, pisno pritožbo pa sem tudi poslal na A-Cosmos, in sicer ker so zaradi VAŠE napake na Xedoski g. marjana naredili še večjo štalo.
Xedosko sem popravil sam, s pomočjo kolega. Še vedno teče kot nova in g. Marjana lahko obvestite da ni šla nekemu mulcu ampak skrbnemu lastniku:
http://www.mazda-si.net/index.php?s=&s...st&p=151248obnovljena je toča, nove gume, zamenjan hidravlični šponar in jermen, ki je bil menjan pri vas nedavno pred nakupom, frtajler, zadnja plastika ki je bila počena...itx itd
Toliko o znanju...
Lep pozdrav.
Mrcina
22 Dec 2009, 15:16
(LabiGT @ 22 Dec 2009, 14:40)

DSK je digitalna servisna knjzica (lahko pogledas v
http://www.mazda.si/owning_mazda/digitalservicerecords/servis v anglescini se napise service - ce se ze gremo detajle

Če se pogovarjamo o Mazdi in mislim da se je to DSR in ne DSK. Digitalna servisna knjiga je SLO izraz in se kot tak uporablja v celoti in ne kot kratica. Naslov katerega si poslal si bolj natančno poglej, pa boš zasledil "digitalservicerecord" - če se že gremo detalje.
"Servis" - je pač lapsus.
Tip je očitno provokator, ali pa nekdo ki želi še bolj očrniti ta servis.
Jaz navajam dejstva, nisem forumaš ki pljuva.
Lahko napišem še kako o Blaževi (moji bivši) Mazdi 5 GTA CD143, ki se sedaj servisira v Ljubljani, in so mu pod garancijo na novo mednjali bremze 2 dni po tem ko je bil avto na servisu v AvtoRent....kjer so bile menjane bremze....
Lahko objavim tudi račun, ampak potem res nihče ne bo hodil na servis
Pa sem se spet razpisal.....tok od mene, brez veze debatirat, pač iščite nove stranke, in skrbite za njihovo zadovoljstvo.
LP
(jures @ 22 Dec 2009, 15:24)

Mogoče je pa Lojz?

Drugače pa glede na napisano, ma jz vam šajtrge nebi prpelu popravlat. Raje peljem nekam na neuradni servis, kjer poznam ljudi in vem da bo avto narejen tako kot nej bi bil. No ja, sploh pa svoj avto delam več ali manj sam, tako da če bi blo kdaj kej narobe, sm ga sam usral.
Mrcina
22 Dec 2009, 15:35
(jures @ 22 Dec 2009, 15:24)

Jaz navajam dejstva, nisem forumaš ki pljuva.
Lahko napišem še kako o Blaževi (moji bivši) Mazdi 5 GTA CD143, ki se sedaj servisira v Ljubljani, in so mu pod garancijo na novo mednjali bremze 2 dni po tem ko je bil avto na servisu v AvtoRent....kjer so bile menjane bremze....
Lahko objavim tudi račun, ampak potem res nihče ne bo hodil na servis
Pa sem se spet razpisal.....tok od mene, brez veze debatirat, pač iščite nove stranke, in skrbite za njihovo zadovoljstvo.
LP
To da so nekomu menjali zavore v garaniji težko verjamem, saj so zavore le potrošni materijal.... razen če bi bila kakšna tovarniška napaka in bi se pokazala takoj ko je avto imel manj kot 5.000 km. Iz teksta pa lahko razberem, da je avto že pri drugem lastniku.
Če je bila garancija, zakaj je bil izdan račun? Saj se za garancijske posege ne izdaja račun.
Očitno, ko se gre malo bolj v detalje Jures, ti zmanjka sape in nima smisla več debatirat.
Mrcina pravi da nekatiri lažejo! s tem je najbrš mislil forumaše iz goriškega konca ampak brez potrebe nebi pisali o problemih! sploh pa nevem zakaj bi tekmovali na forumu! tukaj se gre da se razloži probleme in da nam kdo kaj svetuje! na tem forumu so mi zelo vsi pomagali in sem zelo zadovoljen ampak nevem zakaj bi po tvojem Mrcina lagali na forumu?! Kdo bi imel korist od tega? SOČUSTVUJEM z SLIVKO in mi je res žal da je moral iti skozi to!
Zanimivo,da dobrih servisov večinoma nihče ne kritizira.Če bi bilo tisto o nabijanju postov o servisih res,bi
kritizirali kar vse počez.
Daj,raje se vprašajte,kaj delate narobe,da stranke niso zadovoljne z vašimi uslugami in ne kritizirat strank.
To je osnovna napaka prodajalcev.Z takim odnosom si ne boste popravili slabega slovesa.
Alex se popolnoma strinjam s tabo! Mislim da te v srednji trgovski šoli najprej naučijo da je kupec KRALJ!!! in prodajalec mu more ustreziti! z napak se učimo!
(Mrcina @ 22 Dec 2009, 15:35)

To da so nekomu menjali zavore v garaniji težko verjamem, saj so zavore le potrošni materijal.... razen če bi bila kakšna tovarniška napaka in bi se pokazala takoj ko je avto imel manj kot 5.000 km. Iz teksta pa lahko razberem, da je avto že pri drugem lastniku.
Če je bila garancija, zakaj je bil izdan račun? Saj se za garancijske posege ne izdaja račun.
Očitno, ko se gre malo bolj v detalje Jures, ti zmanjka sape in nima smisla več debatirat.
Samo da osvežim...
Servis 60.000 na avtorentu račun astronomski
Popravek 2 dni kasneje novih ploščic vgrajenih pri vas, ki so klokotale v podvozju pod garancijo....capito? zato sta uni 2 sponki na zgornjem delu paken (ne meni o neznanju) Ja pri novem lastniku...ki me je zaskrbljen klical zakaj servis na 60.000km stane skoraj 600€, prej je vozil laguno in je iskal Mazdo zaradi renomeja, in se je iupravičeno zasekiral!!!!!
Pa lastništvo tu nima veze - jaz sem mu predlagala da naj gre v Lj, kjer so mu korektno pod garancijo vaš servis popravili....
Drugače pa ja - Mazda menja pod garancijo diske (ki tresejo), verjetno pri vas še to ni bilo doseženo za stranko.
Vse se da dokazati z nalogi, ne mi da mi zmanjka debate.....
Mislim pa da je tale Mrcina res samo provokator, ne verjamem da si nekdo v imenu pooblaščenega servisa lahko to privošči....
(Mrcina @ 22 Dec 2009, 15:35)

Meni so menjali diske pod garancijo, ko sem imel servis na 40.000 km ... ker so tresli pri zaviranju ... In se mi zdi, da je tudi Boss ze pisal, da so mu jih menjali pod garancijo ...
(Jest @ 22 Dec 2009, 16:32)

Meni so menjali diske pod garancijo, ko sem imel servis na 40.000 km ... ker so tresli pri zaviranju ... In se mi zdi, da je tudi Boss ze pisal, da so mu jih menjali pod garancijo ...

saj pravim, da gre za provokatorja, ki nima veze s servisom.....ali pa dejansko autorent ne ve - ne zeli strankam nuditi garancije (denar je sveta vladar)
(PeW @ 22 Dec 2009, 16:09)

... Mislim da te v srednji trgovski šoli najprej naučijo da je kupec KRALJ!!! ...
Tole bi samo malo popravil... "Kupec je kralj, dokler se obnasa kot kralj" ... Nikakor pa ni sprejemljivo trditi, da je stranka tista, ki je "zajebala" stvar... Res je mozno, da kaksna zadeva ni napisana korektno... vendar bi se jaz raje zamislil, kaj je bil povod temu, da stranka ni zadovoljna ...
Jaz sem recimo s servisom A Cosmos (bivsa Gama) zelo zadovoljen... Sicer ni vedno tako, kot mora biti, vendar se zelo trudijo, da bi bila stranka karseda zadovoljna ... in posledicno cez Gamo ni prav veliko negativnih komentarjev... So pa taki komentarji cez Mocnika, Autorent in se enega na stajerskem koncu ...
Mrcina
22 Dec 2009, 16:49
(jures @ 22 Dec 2009, 16:30)

Samo da osvežim...
Servis 60.000 na avtorentu račun astronomski
Popravek 2 dni kasneje novih ploščic vgrajenih pri vas, ki so klokotale v podvozju pod garancijo....capito? zato sta uni 2 sponki na zgornjem delu paken (ne meni o neznanju) Ja pri novem lastniku...ki me je zaskrbljen klical zakaj servis na 60.000km stane skoraj 600€, prej je vozil laguno in je iskal Mazdo zaradi renomeja, in se je iupravičeno zasekiral!!!!!
Pa lastništvo tu nima veze - jaz sem mu predlagala da naj gre v Lj, kjer so mu korektno pod garancijo vaš servis popravili....
Drugače pa ja - Mazda menja pod garancijo diske (ki tresejo), verjetno pri vas še to ni bilo doseženo za stranko.
Vse se da dokazati z nalogi, ne mi da mi zmanjka debate.....
Mislim pa da je tale Mrcina res samo provokator, ne verjamem da si nekdo v imenu pooblaščenega servisa lahko to privošči....
Kot prvo objavi račun, da vidimo kaj vse je bilo delano na tem servisu. Kot drugo Jures resno nimaš pojma kako se izvajajo garancije, kajti če so mu zavore resno klokotale kot praviš ti bi prišel nazaj reklamirat na Autorent in ne bi šel v LJ. Če nič drugega zato, ker mu u LJ ne bi priznali ploščic v garanciji, saj jih je montiralo drugo podjetje. Reklamacijo na delo lahko uveljevljaš samo tam, kjer je delo dejansko bilo opravljeno.
crnamazda
22 Dec 2009, 17:00
Jaz sem stajerc, amoak mislim da govorite o servisu v Gorici pod qlandijo
Jaz bi samo potrdil njihovo 'velestrokovnost' ko so mi odbijac avta v garanciji pritrdili s spaksi (lesnimi vijaki) direktno na stranski del s pomocjo nekih letev. Potreboval sem kar nekaj prepricevanja da je to naredil servis (uradni) in ne jaz.
Ena lisica bi me skorajda kostala kaska, garancije in zdravja.
!!!!!!!!!!!!!
Sozalje Primorcem.
(Mrcina @ 22 Dec 2009, 16:49)

Kot prvo objavi račun, da vidimo kaj vse je bilo delano na tem servisu. Kot drugo Jures resno nimaš pojma kako se izvajajo garancije, kajti če so mu zavore resno klokotale kot praviš ti bi prišel nazaj reklamirat na Autorent in ne bi šel v LJ. Če nič drugega zato, ker mu u LJ ne bi priznali ploščic v garanciji, saj jih je montiralo drugo podjetje. Reklamacijo na delo lahko uveljevljaš samo tam, kjer je delo dejansko bilo opravljeno.
Ga citiram (na zeljo povabim na forum):
raje grem z vleko do Ljubljane, kot nazaj na servis.....še vedno ne dojamete kaj se je zgodilo? Zaradi malomarnosti ne zaradi materiala se je to zgodilo....takrat te vse mine.
P.S. Reklamacijo pri mazdi lahko uveljavljas kjerkoli v Evropi.....
Mrcina - 3.1.2010 se zapelji do Ljubljane pa bomo kaksno rekli face to face, ok - ce se pritozujemo je to le zaradi tega ker si zelimo kvalitetnih storitev, navsezadnje brez kritike ni izboljšanja
Lep pozdrav
Najraje peljem avto h svojemu mehaniku ki mu popolnoma zaupam! pa še lahko gledaš kaj ti popravlja!
Mrcina
22 Dec 2009, 18:16
(crnamazda @ 22 Dec 2009, 17:00)

Jaz sem stajerc, amoak mislim da govorite o servisu v Gorici pod qlandijo
Jaz bi samo potrdil njihovo 'velestrokovnost' ko so mi odbijac avta v garanciji pritrdili s spaksi (lesnimi vijaki) direktno na stranski del s pomocjo nekih letev. Potreboval sem kar nekaj prepricevanja da je to naredil servis (uradni) in ne jaz.
Ena lisica bi me skorajda kostala kaska, garancije in zdravja.
!!!!!!!!!!!!!
Sozalje Primorcem.
Motiš se, to ni ta servis.... Autorent je v Kromberku.
(jures @ 22 Dec 2009, 17:02)

Ga citiram (na zeljo povabim na forum):
raje grem z vleko do Ljubljane, kot nazaj na servis.....še vedno ne dojamete kaj se je zgodilo? Zaradi malomarnosti ne zaradi materiala se je to zgodilo....takrat te vse mine.
P.S. Reklamacijo pri mazdi lahko uveljavljas kjerkoli v Evropi.....
Mrcina - 3.1.2010 se zapelji do Ljubljane pa bomo kaksno rekli face to face, ok - ce se pritozujemo je to le zaradi tega ker si zelimo kvalitetnih storitev, navsezadnje brez kritike ni izboljšanja
Lep pozdrav
Ja, reklamacijo na avto lahko uveljavljaš kjerkoli v Evropi,
Ne pa reklamacijo na opravljen servis. Če bi to popravili v LJ bi tej stranki izstavili račun, s čimer se ta stranka sigurno ne bi strinjala. Druga možnost je da bi račun za popravilo malomarnega dela iztavili Autorent-u, za kar pa lahko 100% trdim, da se Autorent ne bi strinjal in bi zahteval da stranka stopi do njih da uredijo zadevo.
Poleg tega pa takega primera na Autorent-u ne pomnijo.
crnamazda
22 Dec 2009, 18:19
Mrcina nehaj se zajebavati tukaj.
Potem prosim da v imeny avtorenta pises na MMS in naj v Gorici vpisejo se en pooblas eni servis!
(Mrcina @ 22 Dec 2009, 18:16)

Motiš se, to ni ta servis.... Autorent je v Kromberku.
Poleg tega pa takega primera na Autorent-u ne pomnijo.
Čisto pravega misliš crnamazda...najblizji drugi je v Kopru
Mrcina - verjamem, ker ti nisi z autorenta............
Zelo zanimivo, da se je Lojz vrnil isti čas:
Lojz
Nazadnje aktiven 17 December 2009 @ 12:21
Verjetno ker so mu kukiji se password hranili
Lojz welcome back.
crnamazda
22 Dec 2009, 18:26
Kakorkoli, Mrcina je nategun na servisu ali izven njega.
LabiGT
22 Dec 2009, 18:29
jaz bi lepo pisal na MMS da vidijo, kakim ignorantom so dali predstavnistvo relativno renomirane znamke...
Očitnu ve vse od naših napak!
YavarYe X6V6
22 Dec 2009, 19:20
Banda kater servis je naj ?
(YavarYe X6V6 @ 22 Dec 2009, 19:20)

a bi rad ovadbo fasal?
(PeW @ 22 Dec 2009, 18:46)

Mrcina je glaven na avto rentu ali nekaj takega!
A tale, ki je pred paimi leti prikrito zelel narediti reklamo za njihovo stran?
http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=1496&hl=
(YavarYe X6V6 @ 22 Dec 2009, 19:20)

iVar s.p. ?
(LabiGT @ 22 Dec 2009, 18:29)

jaz bi lepo pisal na MMS da vidijo, kakim ignorantom so dali predstavnistvo relativno renomirane znamke...
Jaz sem jim že,da komu so dali servis v Kp pa jih je še zagovarjal.
(Alex @ 22 Dec 2009, 20:31)

Jaz sem jim že,da komu so dali servis v Kp pa jih je še zagovarjal.

Autorent je v Gorici ... V KP pa je Avtoplus
Slivka
22 Dec 2009, 20:48
Če dovolite, bi se spet oglasil.
Ko policija nekoga aretira, mu reče: "Imate pravico, da molčite. Karkoli boste rekli, bomo na sodišču uporabili proti Vam!"
Tu bi lahko malo spremenili in zapisali: "Mrcina, imate pravico molčati. Karkoli boste napisali, bomo na forumu uporabili proti Vam!"
Pojdimo lepo po vrsti:
- zapisali ste: "Boss, če pogledaš malo bolj natančno boš ugotovil, da o težavah pišejo vedno trije, štirje isti forumaši. Na tem svetu pa tudi v Sloveniji obstajajo in bodo vedno obstajali ljudje ki sami s seboj niso zadovoljni, še posebej če morajo kaj plačati."
Poglejte Vi malo bolje. Jaz sem naštel, poleg mene in Vas, Mrcina, še 16 "forumašev" in nihče ni pohvalil. Poleg tega tu niso neki nezadovoljni in zakompleksani pubertetniki, ki niti s seboj niso zadovoljni. Če se govori o Mazdi 6 in Xedoxu, so to ljudje, ki bi lahko bili celo pametnejši od Vas in v zrelejših letih - ne glede na starost (kdor ni zrel, si omisli kak drug avto)
- Glede na to, da sem začel ta forum, sem bil toliko odkrit, da sem se predstavil s priimkom. Brez sramu in bojazni, da bi mi moralo biti nerodno, če bi me kdo kdaj na ulici srečal. In če bi me kdo pocukal, bi napisal še ime in telefonsko številko. Pa Vi? Sicer ste pa sami pozvali Mazdo 6 Combi, naj se predstavi (objava #17). Zakaj se pa Vi ne? In tudi vsi ostali, če se že gremo.
- Napisali ste "Žalstno je to, da ljudje ki zaidejo na forum in želijo pošteno informacijo, včasih dobijo čisto napačno sliko stanja, ki jo v večini primerov dočarajo zagriženi forumaši. Ti zagriženi forumaši zadeve napihujejo, ne malo krat se tudi zlažejo, samo v interesu da se na forumu nekaj dogaja.". Zanimiva ideja. Jaz osebno sem prišel po nasvet, ne zato, ker nimam početi kaj pametnejšega. In mislim, da tudi vsi ostali niso neki pubertetniki, ki ne bi imeli česa drugega za delat. Če imajo avto, imajo najverjetneje tudi vozniški izpit. In če imajo Mazdo, domnevam, da niso ravno začetniki. Torej imajo gotovo službo, ki jim vzame osem ur dneva, otroke, ki jim vzamejo še nekaj ur dneva, žene, ki jim spet vzamejo še nekaj ur dneva, in če so kakšne zle sreče, imajo še taščo, ki jim vzame ves preostali čas. Torej gotovo niso na tem forumu iz dolgčasa in ne pišejo samo zato, da se nekaj dogaja.
- Če bi Vaša teorija zarote držala, me čudi, da ni kakega "zagriženega forumaša", ki bi ta servis hvalil na vse pretege. Pa ne sedaj aktivirat svojega brata, naj kaj napiše. Poglejte zgodovino. Piše se že tretja stran, oglasilo se je, poleg naju, še 16 oseb, pa nihče ni "zagriženo" pohvalil AutoRenta. So pa vsi bolj ali manj "zagriženo" pisali slabe izkušnje
- Glede objave #47 pa samo: O moj Bog.
- In v vsej svoji užaljenosti ste spregledali vprašanje, ki sem Vam ga zastavil. Očitno ste imeli preveč dela s "prevračanjem krivde". In tako še zdaj ne vem, ali se sme v mrzlih zimskih dneh, ko grozijo temperature pod - 13°C, v nafto dodajat bencin. Če mi že Mrcina noče odgovoriti, mi mogoče kdo drug?
Tole pa leti na vse "forumaše": Mrcina ima po svoje prav. Vedno ocenjujemo servis tako: Ta servis pa ne kritizirajo preveč. Res je, da smo taki, da hitro kritiziramo, pohvalimo pa zelo težko. Pa bom kar začel: sicer ni od Mazde, vsekakor pa sem bil zelo zadovoljen z Autocommercom v Kromberku. Tako takrat, ko sem imel Fiat Panda (ki ga zdaj vozi sestra), kot sedaj, ko imam hondo jazz. Žal ne Fiat ne Honda ne delata vozil, kot je denimo Mazda BT 50.
Črnamazda, Mrcina je gotovo "nategun" na servisu, ker drugače ne bi vedel toliko podrobnosti. Saj je sam napisal: "Glede na to, da poznam zadeve iz prve roke v primeru omenjene Mazde BT-50" (prva stran foruma)