Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
serviserji-šalabajzerji
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
Gustav
(Mrcina @ 22 Dec 2009, 14:07) *

"Mazda 6 Combi" zakaj se raje ne predstaviš in ne pišeš zadev na katere se ne zastopiš.
Jures očitno je, da o avtih nimaš veliko znanja... Predlagam ti, da stopiš do kakšnega mehanika in ti razloži malo o zavorah pri avtu. Konec koncev lahko stopiš tudi do Autorent-a, kjer ti bodo vse do potankosti razložili.

Nimam se kaj predstavljat, ker se tudi ko sem prišel k vam gledat srebrno Mazdo karavan nisem predstavil. Prepotoval sem 160 km, da bi kupil avto, za katerega ste trdili, da je lep. Saj ne rečem. Vendar pri 31000 km so bile gume gladke (moj sedanji avto ima 50.000 km, pa je gum bistveno več kot pri vaši z 31.000 km). avto je bil poln prask, obutana platišča itd itd. V redu si mislim, pač šalabajzerski prvi lastnik. Največja nesramnost pa je, da ste nekaj šarili po DSK zapisu, saj je bil prvi servis opravljen pri "vas", vpisan v DSK pri 21000 km, čeprav ste avto dobili en dan pred mojim prihodom (po vaših trditvah) s stanjem števca 31000 km in nekaj drobiža. Verjetno tistih 10000 niste prevozili en dan prej, a ne? Tako da očitno je ta DSK tudi nek pojem možnih zlorab.

Kakorkoli, g. Mrcina, delajte še naprej po vaši vesti, saj delate sami zase. Jaz sem pa še danes vesel, da takrat tiste M6 nisem kupil, ker bi se verjetno zgolj in samo sekiral. In ne, nismo samo štirje zagrizenci, ki pišemo kaj proti vama ali pa imamo kaj proti vam, mislim, da jih je več. In če sem jaz naletel na poskus natega, sem vesel, če z mojim pisanjem obvarujem vsaj enega potencialnega kupca. Veste, nekateri za denar trdo delamo. Pretrdo, da bi ga potem šenkali nategunom.
Gustav
(Slivka @ 22 Dec 2009, 20:48) *

- In v vsej svoji užaljenosti ste spregledali vprašanje, ki sem Vam ga zastavil. Očitno ste imeli preveč dela s "prevračanjem krivde". In tako še zdaj ne vem, ali se sme v mrzlih zimskih dneh, ko grozijo temperature pod - 13°C, v nafto dodajat bencin. Če mi že Mrcina noče odgovoriti, mi mogoče kdo drug?

Jaz sem svoje čase dolival bencin v Unota diesel, in sicer v najhujšem mrazu cca 2 do 3 litre na tank. Tudi petrolej je opcija, vendar ga je nekoliko teže dobiti, ne vem kako je s ceno. Ne vem pa kako se bo pri tem obnašala zlatarsko občutljiva Mazda Diesel in njene diamantno drage šobe. In če kaj crkne, boh ne daj, bo gotovo kriv benz v nafti, tudi če ti zariba zadnji diferencial., samo da boš ti kriv. Tko je.
mazdaman
Mislim da je proti zmrzovanju bolje uporabiti aditiv prti zmrzovanju
PeW
(YavarYe X6V6 @ 22 Dec 2009, 19:20) *

Banda kater servis je naj ? tongue.gif

ayvar s.p ki ti pride tudi na dom zrihtat xenon kit je najači happy0158.gif
YavarYe X6V6
@Slivka

Napiše se Xedos in ne Xedoxs, da se ne bo g.Mrcina vtaknil v pravopis in poznavanje oznak. dry.gif
Mrcina
Bravo YavarYe X6V6.... saj sem mislil, ampak bi določeni forumaši spet planili kot lačni volkovi....
YavarYe X6V6
(Mrcina @ 23 Dec 2009, 09:20) *

Bravo YavarYe X6V6.... saj sem mislil, ampak bi določeni forumaši spet planili kot lačni volkovi....

Verjetno še bodo, lahko da je samo zatišje pred neurjem. unsure.gif
Pa če mislite biti tako pikolovski, se vam nič dobrega ne obeta, samo vsi bodo samo iskali vaše napake, saj veste vse se vrača vse se plača. whatever.gif
Boss
Vsaka čast Mrcina, da s tako lahkoto stresaš aroganco na tem forumu ... s takim vzvišenim načinom komunikacije mi je zdaj kristalno jasno zakaj imate toliko konfliktov s svojimi strankami.

Še enkrat poudarjam, da se da tudi izobraževat na vseh področjih tudi na osnovah komunikacije.

Sploh me je pa "navdušilo" tvojo lahkotno navajanje, da forumaši zaradi lastnega gušta pizdimo čez določen servis in povrhu še lažemo in potenciramo zadevo. A res? Al je to še ena od predpostavk s katero začnete komunikacijo s stranko? Se pravi po tvoje vsak, ki pride na vaš servis je lažnivec in si poskuša pridobiti nekaj kar mu ne pripada istočasno pa očitno sploh ne veš kaj je to garancijsko popravilo in ja, zvite diske pri 40.000km so mi menjali v garanciji.

Veš, garancijsko popravilo ni to, da začneš pogovor v stilu "... ja kaj ste pa delali?" ali pa "... to se dogaja samo zaradi napake in malomarnosti uporabnika".

Glede servisov, ki znajo prisluhnit željam pa le toliko, da res obstajajo in se s tabo pogovorijo z mislijo v glavi, kaj bi bilo res narobe in kako naj odpravijo ne pa da ves čas pogovora razmišljajo kako bi krivdo zvalili na uporabnika. Veš to je bistvena razlika in ko se boste naučili, da znate ustreči tudi najbolj zahtevnim kupcem oz. strankam potem boste carji in presenečen boš ko kar naenkrat ne bo več pripomb čez Avtorent.

Za zaključek pa še ta ameriški pregovor, ki pove marsikaj in ga ni potrebno razlagati

fool me once, shame on you
fool me twice, shame on me

pa lep pozdrav
Boštjan
PeW
Vglavnem škoda ker so cene delov za japonska vozila draga!
Slivka
Torej, zdaj, ko se je g. Mrcina umiril, bi začel še enkrat od začetka.

Kaj lahko narediš, če ugotoviš, da so serviserji šalabajzerji. Mislim, da ga ni človeka, ki bi si vsako reč zapisoval. Ko pride do težav, si najbrž vsak najprej reče: "dobro, se zgodi". Ko pa se zgodi prevečkrat oziroma se dogaja kar naprej, nimaš nič pisnega v roki. In tudi če spišeš za nazaj, je to enostranska izjava, ki jo bo serviser gladko demantiral. Sicer je bil predlog, da se v takem primeru obrnem na Evropski Mazda center, ampak baje da tam svoje serviserje še zagovarjajo. Tržni inšpektor hoče imeti tudi pisni odgovor serviserja, ki mora zatrditi, da bo v ROKU ENEGA LETA odpravil vse pomanjkljivosti. Mislim, da so mojo Mazdo naredili prej kot v enem letu. Kakorkoli, če se v enem letu stvari ne uredijo, potem ukrepa tržni inšpektor. Me prav zanima, kaj naredi? Urada za varstvo potrošnikov še nisem vprašal, zato me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje z njimi. In če ima kdo še kakšno idejo, naj hitro natipka. Očitno odgovor na to vprašanje ne zanima samo mene...

Slivka
Gustav
Se bom jaz oglasil z mojim pregovornim pesimizmom.... nič ne moreš. Sistem boli k. zate, dokler davčna dobi svoje, če pa ne te pa nemudoma obesijo. Pravic ni. Garancija je na papirju, ko kaj crkne, dobiš le tolk, kolikor si si sposoben izpogajati na grd ali lep način. Četudi imaš vse črno na belem, se država/institucije ne bodo zlepa zganile. Oni imajo 5. v mesecu plačo, pa če kaj nardijo al pa nič. Če ti je npr. kdo kaj dolžan, država ščiti njega. Kakor hitro boš karkoli naridil v smeri izterjave si kriminalec, te učuzijo, dožnik se pa še zmer sprehaja s tvojim denarjem. Itd itd.
YavarYe X6V6
Živela naša POŠTENA država. party0024.gif
Večja baraba si, prej boš poslanec. yahoo.gif
Gustav
(YavarYe X6V6 @ 28 Dec 2009, 06:32) *

Živela naša POŠTENA država. party0024.gif
Večja baraba si, prej boš poslanec. yahoo.gif

ali pa tajkun. Ali pa JJ. Pa s tem ne mislim Jenno Jameson. passifier.gif
Slivka
Torej ne preostane drugega kot vozit avto na servis v Ljubljano. Če je nek servis edini 100 km naokoli, si lahko privošči marsikaj. V Ljubljani pa so trije servisi na razdalji 20 km - in se za stranke gotovo malo bolj zavzamejo. Konkurenca je vedno dobra...
boskopetek
(Mrcina @ 22 Dec 2009, 14:33) *

Boss, če pogledaš malo bolj natančno boš ugotovil, da o težavah pišejo vedno trije, štirje isti forumaši. Na tem svetu pa tudi v Sloveniji obstajajo in bodo vedno obstajali ljudje ki sami s seboj niso zadovoljni, še posebej če morajo kaj plačati. Ta sindrom je še posebej izrazit v teh časih....

Glede znanja v Autorent-u lahko rečem, da je avtosalon z dolgoletno in najdaljšo tradicijo v Sloveniji in da so uradno prodajali in servisirali Mazde celo preden so ustanovili MMS (Mazda Motors Slovenija).

Za konec pa bi te še prosil za mnenje, kateri so to najboljši servisi oz., kateri je najboljši servis v SLO.
Pa še ena zadeva. Reče se DSR (Digital servis Record) in ne DSK. Toliko o znanju.

Hehehe... šalabajzerji.....

Nebi se rat vtikal v tole temo ampak, ko sem preletel tole stran, sem se za trenutek malo zgrozil, in potem mi je vse postajalo malo hecno. Dejstvo pa je da če ima nekdo slabo mnenje o nekom potem ga ima verjetno z nekim razlogom. Če je takih strank, ki imajo slabo mnenje o nekom več, potem je tudi tu nek razlog zato. In ko pride tako daleč potem je to že vredno razmisleka, da za tem nekaj stoji.
In kot pravi nek pregovor, ki pa niti ni pregovor in sicer: Stranka ima VEDNO prav! In to je ZLATO pravilo za nekoga, ki hoče karkoli na tej zemlji tržit in biti uspešen.
Zato gospodje iz Avtorenta ne onašajte se tako gospodsko in prisluhnite svojim strankam.
Stranka mora bit za vas zakon, ker bres strank ste vi totalna nula!
RX-8
Vsaka palica ima dva konca.
jures
(RX-8 @ 29 Dec 2009, 12:08) *

Vsaka palica ima dva konca.

Zlomi se pa na sredini.......
Symon
OK, zdaj sem pa še sam šel prebrati celo temo in sem razočaran kako ima lahko nekdo, ki ima uradni servis/dela na uradnem servisu tako piš-me-v-uhovski odnos. Mrcina o vas sem dobil občutek, da ste navadni nateguni (govorim za uno Mazdo6, ki ste jo prodajali) in imate bolj vaške mojstre kot sposobne Mazda mehanike. Poleg tega ste zagledani sami vase namesto, da bi bili prijazni z vašimi strankami jih s svojim jebivetrnim odnosom še odganjate. Upam, da ne bo NOBEN forumaš šel k vam na servis. In verjemite, da vsak forumaš pozna za sabo še dosti drugih ljudi, ki jim lahko omeni, kakšen servis ste. Dober glas gre v deveto vas, slab pa še dlje.

In še to, sam imam dobre izkušnje z Mazda servisom v BTCju. Res, da nisem hodil na servis tja ampak le po kakšne dele. Ampak vedno so bili prijazni in niso komplicirali kljub temu, da nisem bil tipična stranka v nedeljski obleki. Ko sem rabil zadnjo šipo na Mazdi 323C, ki je draga kot žafran so mi sami ponudili popust brez, da sem jim karkoli omenil. Poleg tega imam dobre izkušnje še z enim (ne Mazda) servisom in tudi večina forumašev tiste znamke ga zagovarja. Tako, da ne gre za namerno pljuvanje in nabijanje števila postov ampak za očitno vsaj delno upravičeno kritiko. wink.gif

In potem se takšni šalabajzarji bemtijo čez uporabnike, ki raje sami naredijo servis kot, da zaupajo avto na uradni "in usposobljen" servis. Večina takšnih, ki ima dovolj znanja bo svoj avto bolje poservisiralo kot pa Vi čeprav ga ocurite za denar za njegov avto Vam je pa malo mar in ga poskušate samo čimhitreje skupaj spacati pa izstaviti račun. Pa ne leti to direktno na Vas ampak je pa takšnih servisov kar nekaj. wink.gif Sedaj boste rekli, da so samo uradni serviserji usposobljeni za avtomobile. Pri marsikateri zadevi je res vedno pa ne. V razmislek: Marsikateri največji računalničarji niso hodili na Vegovo, največji igralci niso šolani pa imajo oskarje, in tudi nekateri delajo brezhibne servise pa niso šolani mehaniki. wink.gif
mercurio
Če kdo šteje koliko nezadovoljnih strank ima Autorent lahko šteje zraven tudi mene.
Dokler je bil avto nov, so bili zelo v redu, čeprav bi lahko rekli da filtre in olje zna vsak menjat. Imeli smo tudi nekaj manjših reklamacij in so vse uredili brez problemov. Enkrat še celo več kot smo pričakovali.
Ko pa je avtu poteka garancija in so se pri približno 200 000 km začele prve težave so pa fantje odpovedali. Marsikdaj so take teorije ven metali, da so se še meni kot laiku zdele total nemogoče... Ko so nas hoteli obrat za nov kompresor klime za več kot 2000 € (pa se je potem izkazalo da to sploh ni bil problem) pa je šla kaplja čez rob.

če koga zanimajo detajli se lahko razpišem enkrat drugič, ampak mislim da to nima velikega smisla
PeW
(mercurio @ 1 Jan 2010, 20:55) *

Če kdo šteje koliko nezadovoljnih strank ima Autorent lahko šteje zraven tudi mene.
Dokler je bil avto nov, so bili zelo v redu, čeprav bi lahko rekli da filtre in olje zna vsak menjat. Imeli smo tudi nekaj manjših reklamacij in so vse uredili brez problemov. Enkrat še celo več kot smo pričakovali.
Ko pa je avtu poteka garancija in so se pri približno 200 000 km začele prve težave so pa fantje odpovedali. Marsikdaj so take teorije ven metali, da so se še meni kot laiku zdele total nemogoče... Ko so nas hoteli obrat za nov kompresor klime za več kot 2000 € (pa se je potem izkazalo da to sploh ni bil problem) pa je šla kaplja čez rob.
če koga zanimajo detajli se lahko razpišem enkrat drugič, ampak mislim da to nima velikega smisla

Mercurio sočustvujem s teboj!
mazda3 2010
Eno vprašanje. Zakaj bi bil Šerbinek slab servis? Res do sedaj na M3 nisem imel nobene okvare (l.dec 2004, 67k km). Servis so vedno naredili ok in zadnji je bil v novembru na 64k km v višini 208€ in nekaj centov. Ko jih pokličem za servis, so vljudni in mi zrihtajo tudi željeni termin in uro, ker sem iz SG-ja. Tudi sedaj ko sem naročil novo M3, so mi dali cca 1200€ popusta+ zimske gume, srebrna ogledala,.....

Prosil bi za vaše izkušnje, saj cela naša družina (M2, M3 in M6) servisiramo tam že cca 7 let in brez pripomb (po naravi sem še kar kritičen do servisov in prodajalcev, če niso usposobljeni, kar jim tudi povem).

Res me zanima kaj bi bilo pri njih narobe?
Slivka
No, pa sem spet tu. Torej, od zadnjega "javljanja" do danes se je dogajalo tole:

KAALman mi je svetoval, naj na http://www.mazda.com/d-list/europe.html napišem "pritožbo". Res sem jo in res me je čez nekaj dni preko interneta na razgovor povabil direktor AutoRenta. Imela sva kar obsežno in dolgo debato, uskladila marsikateri nesporazum in se dogovorila o pričakovanjih za naprej. Mimo grede, PeW, če se prav spomnim, je tebe omenjal nekaj v zvezi s kazensko odgovornostjo in da te bo prijavil sodišču, ker na forumu lažnjivo pišeš in blatiš njihovo ime s svojimi neresničnimi izjavami. Kakorkoli, se bosta že sama pogovorila...
Kot je bilo že v tem forumu napisano, sem 16.12. pri njih imel avto in takrat so naredili spisek, kaj vse je potrebno popraviti po nesreči, ko sem snežni zamet prebijal 20 cm preveč desno in sem prijel v skalo ob poti. Dogovorili smo se za datum popravila in to je bil 13.1. letos. To, da še vedno niso imeli vseh sestavnih delov, ne bom obešal na veliki zvon, ker manjka samo ena okrasna obroba, ki za funkcionalnost vozila ni bistvena. Kar me moti, je nadaljevanje.
V četrtek, 14.1. se je začelo pojavljati, da je Mazda BT 50 4x4 pod zmerno obremenitvijo (na kolesih verige, druga prestava z reduktorjem in zadaj privezan Iveco Daily z tremi monterji in orodjem, ki so pri meni nekaj delali, pa zaradi 25 cm snega na poti niso mogli sami do mene) močno kadila in izgubljala moč. Kasneje sem ugotovil, da se je snela cev intercoolerja, ki je takoj za odbijačem, ki so ga menjali.

Slučaj?
Naključje?
"Se zgodi"?
Mogoče še kaj drugega, na kar nisem pomislil?
Boss
Sorry, ampak ti bi res rabu traktor happy0195.gif happy0195.gif
Slivka
Hja, jaz imam pač poltraktor ali kako se pač temu reče.
adormi11
Saj pa ga ma - BT 50 happy0158.gif happy0158.gif
Symon
(Slivka @ 18 Jan 2010, 13:43) *

Kasneje sem ugotovil, da se je snela cev intercoolerja, ki je takoj za odbijačem, ki so ga menjali.

To je še dobro. Nam se je to zgodilo na popolnoma novem Fordu, predelanim za avtodom (bili smo prve stranke) nekje okoli Dunaja. Med čisto mirno vožnjo po AC. Če bi bile prve stranke kakšni, ki se ne spoznajo na avte bi bili obsojeni na avtovleko, nadomestni avto in Bog ve kaj. Tako smo pa hitro sami rešili težavo.
Take stvari se zgodijo, pomoje je naklučje. wink.gif
YavarYe X6V6
(Symon @ 18 Jan 2010, 15:54) *

To je še dobro. Nam se je to zgodilo na popolnoma novem Fordu, predelanim za avtodom (bili smo prve stranke) nekje okoli Dunaja. Med čisto mirno vožnjo po AC. Če bi bile prve stranke kakšni, ki se ne spoznajo na avte bi bili obsojeni na avtovleko, nadomestni avto in Bog ve kaj. Tako smo pa hitro sami rešili težavo.
Take stvari se zgodijo, pomoje je naklučje. wink.gif

Kdo je zrihtal ? dry.gif
Symon
Mi. bleh.gif

Ja, OK ti si zrihtal. smile.gif
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 18 Jan 2010, 16:34) *

Kdo je zrihtal ? dry.gif

piše v naslovu teme bleh.gif

** joj kolk bom bil tepen happy0195.gif
YavarYe X6V6
(Boss @ 18 Jan 2010, 16:55) *

piše v naslovu teme bleh.gif
** joj kolk bom bil tepen happy0195.gif

happy0158.gif happy0158.gif
Jest
(YavarYe X6V6 @ 19 Jan 2010, 10:45) *

happy0158.gif happy0158.gif

Tukaj so pa se nezadovoljne stranke pri Mocniku > http://cekin.si/forum/?topic_id=52678 tongue.gif
YavarYe X6V6
(Jest @ 4 Feb 2010, 15:48) *

Tukaj so pa se nezadovoljne stranke pri Mocniku > http://cekin.si/forum/?topic_id=52678 tongue.gif

To je pa nemogoče. confused0059.gif
Boss
Čak, da se kakšen oglasi iz Močnika tako kot se je un iz Autorenta in nam posoli pamet, da smo uporabniki sami krivi za vse vključno z rjo in drugimi zadevami. Ker če bi avto skos stal na mestu v suhi in ogrevani garaži in se z njim razen 1x na leto na servis (samo v suhem in sončnem vremenu) ne bi peljali nikamor bi bilo z njim vse ok in nobenih napak ali rjavenja.

Tko, da vsi tisti, ki jamrate tukaj na forumu, najprej pometite pred lastnim pragom predno obtožujete servise. Peš hodte, pa s kolesom ali avtobusom, avto pa naj bo doma in boste videli, da ne bo nobenih težav s servisi.

harhar.gif harhar.gif bleh.gif bleh.gif happy0195.gif happy0195.gif
YavarYe X6V6
Ej a ti forum ne pusti več smajlijev gor nalimat ? tongue.gif tongue.gif
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 5 Feb 2010, 10:16) *

Ej a ti forum ne pusti več smajlijev gor nalimat ?

happy0158.gif happy0158.gif happy0158.gif happy0158.gif happy0158.gif happy0158.gif happy0158.gif happy0158.gif happy0158.gif happy0158.gif

o ja gre
jures
Ja jaz pa moram spet dobro besedo za svojega rečti - servis kot servis zrihtan na 45.000km - cena (brez brisalcev in meglenke) 240€.
Khm - 85€ ostalo..

Ampak znajo komunicirati, brez problema so me vprašali še enkrat če lahko dajo moj telefon strankam, ki se zanimajo za plin, in če dela, ce sem zadovoljen itd itd.
No in bodo s tem pridobili verjetno zaupanje treh strank s CX-7....od tega en moj kolega s ta črno sedmico Denis, ki sem mu rekel da ta servis ne komplicira glede plina - lep dokaz koliko beseda pomeni, vse se povrne.

Potem je tekla debata okoli 2.2 CD masine v CX-7. Vsi v en glas so zatrdili da je to Mazdina masina, razvita v mazdi z DPFjem le da ima ta dodatek Addblue, blok mašine pa naj bi prišel z Mazde E220.

Prav tako mehanika motorja močno odstopa od unega na F...

mazdaman
(jures @ 5 Feb 2010, 11:09) *

z Mazde E220.

Koliko je meni zanano so pa motorji v E in B bili kar precej povezani z Isuzotom, ki pa je starosta Japonskih dizlov.
Gustav
(jures @ 5 Feb 2010, 11:09) *

Ja jaz pa moram spet dobro besedo za svojega rečti - servis kot servis zrihtan na 45.000km - cena (brez brisalcev in meglenke) 240€.
Khm - 85€ ostalo..

Ampak znajo komunicirati, brez problema so me vprašali še enkrat če lahko dajo moj telefon strankam, ki se zanimajo za plin, in če dela, ce sem zadovoljen itd itd.
No in bodo s tem pridobili verjetno zaupanje treh strank s CX-7....od tega en moj kolega s ta črno sedmico Denis, ki sem mu rekel da ta servis ne komplicira glede plina - lep dokaz koliko beseda pomeni, vse se povrne.

Potem je tekla debata okoli 2.2 CD masine v CX-7. Vsi v en glas so zatrdili da je to Mazdina masina, razvita v mazdi z DPFjem le da ima ta dodatek Addblue, blok mašine pa naj bi prišel z Mazde E220.

Prav tako mehanika motorja močno odstopa od unega na F...

Sej vse lepo in prav ampak glede na kapitalske apetite današnjih časov preprosto ne verjamem oz ne zdi se mi verjetno, da bi dve firmi, ki sta povrh vsega malo v žlahti imel vsaka svoj razvoj.

Kot po naklučju imata potem obe firmi hudičevo podobne motorje (2.2 se je najprej pojavil v mondeu, prav tako s 400 Nm in identičnimi kubiki), enako je z motorjem 2.0 CD ali 2.0 TDCi.... 2.0 benz... 2.3 benz

ne vem no.... Jaz malo dvomim da tle ni žlahte.

Jaz moji Mazdi pravim, da je Ford, oblečen v kimono. smile.gif
jures
(Mazda 6 Combi @ 9 Feb 2010, 09:11) *

Jaz moji Mazdi pravim, da je Ford, oblečen v kimono. smile.gif

Fordov TDCi je v bistvu HDI.....
Kuga pa ima mazdino CD136 s DPFjem
Slivka
Če mogoče koga zanima, kako se je zadeva končala:

Sem šel s tem nesrečnim BTjem v Kamnik po nek stroj in smo imeli na kasonu 500 kg, na prikolici dodatnih 320 kg (+ 120 kg je imela prikolica), zraven pa še štiri "zdrave kmečke fante" za pomoč pri natovarjanju in raztovarjanju. In ko smo se vračali, se je na klancu med Vrhniko in Logatcem spet, tokrat že tretjič v 10ih mesecih, snela cev intercoolerja. Avto se mi je skoraj ustavil in s težavo sem izsilil iz njega toliko, da smo se umaknili s ceste. Tako se je avto znašel na servisu v Ljubljani na podrobnejšem pregledu, ker se je, kot sem že omenil, zadeva ponovila tretjič v 10ih mesecih. Pa so mi tam kratko razložili, da garancije ne morem uveljavljati, ker je šlo za nepooblaščen poseg v motor. Kdor je montiral vitlo, je nepooblaščeno predelal cevi intercoolerja, zato so nastopile težave. Kaj vse je bilo nato izrečenega, ne bom navajal, ker ne bo v ponos ne meni ne sogovorniku s strani Mazde. Vsekakor sem po prihodu domov tja poslal račun, kjer se vidi, kdo je montiral vitlo in kdo je opravil nepooblaščeno predelavo nosilcev intercoolerja. Tako mi garancija na ves preostali avto le velja, šalabajzerji pa so še enkrat, tokrat zadnjič, dobili moj avto v obdelavo.

Zakaj zadnjič? Mislim, da bom z Nissanom NP 300 ali Toyoto Hilux opravil enaka dela kot z BT 50. V temi o terencih bom še poravnal dolg, ki sem ga obljubil in to je to.

Hvala za pozornost in srečno.
uklopko
(Slivka @ 1 Jul 2010, 11:19) *

Če mogoče koga zanima, kako se je zadeva končala:

Sem šel s tem nesrečnim BTjem v Kamnik po nek stroj in smo imeli na kasonu 500 kg, na prikolici dodatnih 320 kg (+ 120 kg je imela prikolica), zraven pa še štiri "zdrave kmečke fante" za pomoč pri natovarjanju in raztovarjanju. In ko smo se vračali, se je na klancu med Vrhniko in Logatcem spet, tokrat že tretjič v 10ih mesecih, snela cev intercoolerja. Avto se mi je skoraj ustavil in s težavo sem izsilil iz njega toliko, da smo se umaknili s ceste. Tako se je avto znašel na servisu v Ljubljani na podrobnejšem pregledu, ker se je, kot sem že omenil, zadeva ponovila tretjič v 10ih mesecih. Pa so mi tam kratko razložili, da garancije ne morem uveljavljati, ker je šlo za nepooblaščen poseg v motor. Kdor je montiral vitlo, je nepooblaščeno predelal cevi intercoolerja, zato so nastopile težave. Kaj vse je bilo nato izrečenega, ne bom navajal, ker ne bo v ponos ne meni ne sogovorniku s strani Mazde. Vsekakor sem po prihodu domov tja poslal račun, kjer se vidi, kdo je montiral vitlo in kdo je opravil nepooblaščeno predelavo nosilcev intercoolerja. Tako mi garancija na ves preostali avto le velja, šalabajzerji pa so še enkrat, tokrat zadnjič, dobili moj avto v obdelavo.

Zakaj zadnjič? Mislim, da bom z Nissanom NP 300 ali Toyoto Hilux opravil enaka dela kot z BT 50. V temi o terencih bom še poravnal dolg, ki sem ga obljubil in to je to.

Hvala za pozornost in srečno.

Kaj naj ti rečem odlično sedi 5
Slivka
Danes je bil Mercatorjev izlet v Gardaland. In je teta Pinka rekla, da bo peljala svojo nečakinjo tja. Teta Pinka je krenila z Jesenic, jaz pa sem njeno nečakinjo, mojo hčerko, odpeljal do Mercatorja v Kromberk, kjer je ta isti avtobus pobral še preostale potnike. In ko se peljem mimo AvtoRenta v Kromberku, opazim majhno spremembo. Namesto moder napis "Mazda" ima moder napis "Hyundai".

Nekako nisem točil solz...
lc4
(Slivka @ 12 May 2012, 20:07) *

Danes je bil Mercatorjev izlet v Gardaland. In je teta Pinka rekla, da bo peljala svojo nečakinjo tja. Teta Pinka je krenila z Jesenic, jaz pa sem njeno nečakinjo, mojo hčerko, odpeljal do Mercatorja v Kromberk, kjer je ta isti avtobus pobral še preostale potnike. In ko se peljem mimo AvtoRenta v Kromberku, opazim majhno spremembo. Namesto moder napis "Mazda" ima moder napis "Hyundai".

Nekako nisem točil solz...

Je še zmeraj tudi Mazda, samo na drugi strani fasade je napis.
Slivka
(lc4 @ 12 May 2012, 21:33) *

Je še zmeraj tudi Mazda, samo na drugi strani fasade je napis.

wallbash.gif
miha314
Ena anekdota....

Nedolgo nazaj mi je nek serviser vgradil LPG svečke in mi potem razlagal, da so to svečke za bencin in plin, saj 'P' pomeni petrol, 'G' pa gas... hehehe.... LPG seveda pomeni Liquefied petrolium gas oz. utekočinjen naftni plin.
Z M A J
(miha314 @ 16 May 2012, 20:44) *

Ena anekdota....

Nedolgo nazaj mi je nek serviser vgradil LPG svečke in mi potem razlagal, da so to svečke za bencin in plin, saj 'P' pomeni petrol, 'G' pa gas... hehehe.... LPG seveda pomeni Liquefied petrolium gas oz. utekočinjen naftni plin.

Kako se pelje s temi "super duper" svečicami, ali je kaj razlike, ker tudi sam razmišljam jih vgradit noter? smile.gif
miha314
Neke razlike ne občutim... original svečke so pa 36€ po kosu blink.gif
Z M A J
NGK Iridium (s tem se jaz furam na LPG zadnjih 36.000km), so bile cca. 15€ na kos. biggrin.gif

Te superduper LPG svečke imam pa možnost dobit za 75€ za vse štiri. happy0064.gif
Deeyan
(Z M A J @ 18 May 2012, 20:18) *

NGK Iridium (s tem se jaz furam na LPG zadnjih 36.000km), so bile cca. 15€ na kos. biggrin.gif

js smi jih dobu pa za 50€ vseh 6 bleh.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.