Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda 6 2.0 bencinar
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
Boss
Ker je moj traktor na servisu se že tretji dan vozim naokrog z M6 bencinarjem in sem kr malo razočaran saj za 147KM mu absolutno manjka poskočnosti. Če hočem vsaj približno enako vozit kot z dieslom moram precej telovaditi z menjalnikom. Pospeševanja v vrhniški klanec v šesti prestavi spada pod rubriko no go. Za primerjavo moja diselca v šesti pospeši, do vrha klanca do 190km/h po števcu.

Res se postavlja vprašanje kam je zginila vsa moč,ker avto je resnično anemičen in zdaj mi je jasno zakaj mi je majes rekel, da bom končno videl zakaj sem izbral diesla. bleh.gif

Ampk vse to bi še nekako preživel, čeprav so mi prehitevanja prava muka in polna adrenalina,ker zadeva se kar ne premakne pa četudi je dovolj obratov (cca 5.000), ampak glasnost motorja pri 140km/h res ni za vzgled sj je pri 3.500 obratov kar glasen.

Ampak zaključek vsega tega je pa poraba in sicer s podobnim režimom vožnje in nobenega teranja je poraba globoko čez 9 litrov sad.gif si sploh ne upam pomisliti kolk bi bla, če bi se zapodil malo med ovinki happy0195.gif

Aja, da ne rečem, da se vsaj polovico kasneje segreje kot moj z webastom - no sej da ne bo vse tako črno lahko rečem, da zjutraj veliko bolj uglajeno zalaufa in za kakega nezahtevnega uporabnika je to čisto zgledna rešitev sam ne vem če se splača plinificirat saj bo avto še težji in še manj poskočen z0tdntknw.gif

Deeyan
Poznam ta felling, isto je pri 323, fatherjeva je sicer novejša ampak njegova dizlarca ma boljše pospeške kot moja, pa je isto 90KM, turbina dela svoje biggrin.gif
LabiGT
boss, nekako me sploh me preseneca...
zdaj si pa predstavljaj ta avto z mojih 160-170 km/h konstantno 500-600km....(glasnost, poraba,...)

Boss
Saj o tem so pisali že raznorazni testerji v avto revijah pa jim kar nekako nisem verjel sad.gif

Sicer pa čakam, da ajvar tole prebere, kerme bo ziher spljuval, češ da sem pristranski. Ne vem no ampak 15 let stara Lantra se mi zdi bolj odzivna, da ne govorim o tanovem Civicu 1,8, ki ma tud tam nekje konjev, ki jih kar čutiš ampak tukaj vMazdi jih pa kar ni na spregled sad.gif

Z M A J
Boss - pospeševanje do 190 kmh v 6. v klanc (pr bencincu to itak ni smiselno počet, rabi pač obrate), ampak če te pa Žlender & Co. (nekdanji uporabnik foruma) dobijo, te bojo pa našeškal! dry.gif happy0195.gif
Sishi
Pa to je strašno...jaz nikoli ne bi imel bencinarja... passifier.gif
x-layer
Sicer še nisem vozil nove M6 dizl, ampak kar se 2.0 bencinarjev tiče pa osebno mislim da je bila stara M6 malo poskočnejša. Te nove M6 pa v tandenci doseči čim nižjo porabo, skoraj dajejo občutek kot da nekaj zavira pospeševanje angry.gif
Jest
(Boss @ 23 Dec 2009, 22:27) *

Ker je moj traktor na servisu se že tretji dan vozim naokrog z M6 bencinarjem ...

Kaj pa je tvojemu traktorju, da je ze tretji dan na servisu?
Symon
(Sishi @ 24 Dec 2009, 07:30) *

Pa to je strašno...jaz nikoli ne bi imel bencinarja... passifier.gif

Se strinjam. Ni mi jasno zakaj sploh še vozimo bencinarje, mi budale. confused0059.gif

EDIT: Yavarye je na forumu, komaj čakam... happy0195.gif bleh.gif
Z M A J
Pozabl ste še napisat, da nekateri trahtarji tko lepo tresejo, da masirajo križ, torej ne rabiš Kozmodiska! harhar.gif happy0195.gif
sivc
Boss, sem imel tudi jaz priložnost voziti tega bencinarja in si ti lepo opisal občutke. biggrin.gif
YavarYe X6V6
Ja boss vse je v filingu, stare M6 imajo do letnika za gas še zajlo in so veliko boljše odzivne kot novejše, ki imajo električno loputo za gas, ki pa seveda dela po svoje in zamuja, to je eden od razlogov da ni učinka.

Drugi razlog pa je, moja bivša Xedoska, ta avto je vlekel pri 4krpm se mu je prvič odpulilo, pri 6 krpm pa še drugič, tega sedaj ni. angry.gif Trenutna ima cca 22 km več, pa se mi zdi da gre veliko slabše, ne mara obratov, vleče vedno isto, ni važno je 2krpm al pa 6 krpm, sploh nima veze. Staro si zavrtel na 4 jurje in pol je bil sam luksuz, zdej tega ni in se ne morem navadit. dry.gif

Drugač pa moja s 5 prestavo v vrhniški klanec kot da ga ni. z0tdntknw.gif
jures
Obrati to je jasno, drugac pa jaz imam kosmodisk v bencinarju happy0158.gif
Meni je tezko komentirat z 260KM blush.gif
sivc
Verjamem ja. biggrin.gif
Z M A J
Sam sem mnenja, da s 6. pospeševat v Vrhnišk klanc, je totaln absurd sploh poskušat, razen če ti je v interesu, da čimveč pokuri, istočasno pa slabo pospešuje ter se matra! biggrin.gif
Boss
QUOTE(Symon @ 24 Dec 2009, 08:54) *

Se strinjam. Ni mi jasno zakaj sploh še vozimo bencinarje, mi budale. confused0059.gif

EDIT: Yavarye je na forumu, komaj čakam... happy0195.gif bleh.gif

ojej Symon no... mislim kr ven padeš pa sploh ne pomisliš. Govori za točno ta model M6 in točno za ta motor in NE na splošno za vse bencinarje. Zmeni se na Gami za kakšen test pa se prepričaj sam.

Kolk se eni ogroženo počutite, če kdo kej čez bencinarje reče... Jaz samo trdim, da M6 2.0 CD je pač poskočnejši kot M6 2.0 benz in to ti bo potrdil vsak, ki je vozil oba.

QUOTE(JozaGulikoza @ 24 Dec 2009, 09:56) *

Sam sem mnenja, da s 6. pospeševat v Vrhnišk klanc, je totaln absurd sploh poskušat, razen če ti je v interesu, da čimveč pokuri, istočasno pa slabo pospešuje ter se matra! biggrin.gif

Sej problem je v tem, da sploh ne pospeši in sem moral pretakniti dve prestavi navzdol, da sem prehitel en kombi mad.gif
LabiGT
QUOTE(Boss @ 24 Dec 2009, 09:58) *

ojej Symon no... mislim kr ven padeš pa sploh ne pomisliš. Govori za točno ta model M6 in točno za ta motor in NE na splošno za vse bencinarje. Zmeni se na Gami za kakšen test pa se prepričaj sam.

Kolk se eni ogroženo počutite, če kdo kej čez bencinarje reče... Jaz samo trdim, da M6 2.0 CD je pač poskočnejši kot M6 2.0 benz in to ti bo potrdil vsak, ki je vozil oba.

lepo napisano happy0158.gif

Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 24 Dec 2009, 09:26) *

Drugač pa moja s 5 prestavo v vrhniški klanec kot da ga ni. z0tdntknw.gif

Verjamem - +20KM pa 2,3 mašina z več navora happy0195.gif se mora poznat pa 5. prestava je enako nastavljena kot 5. na tanovi. 6. je kao varčevalna ampak kurc k ne varčuje z živci happy0195.gif
jures
(Boss @ 24 Dec 2009, 10:02) *

Verjamem - +20KM pa 2,3 mašina z več navora happy0195.gif se mora poznat pa 5. prestava je enako nastavljena kot 5. na tanovi. 6. je kao varčevalna ampak kurc k ne varčuje z živci happy0195.gif

6. prestava whistling.gif
Boss
QUOTE(Jest @ 24 Dec 2009, 08:24) *

Kaj pa je tvojemu traktorju, da je ze tretji dan na servisu?

Saj veš, tisti brisalc, ki mi ga je avtopralnica odlomila, pa ličanje prtljažnika in ličanje zadnjega odbijača.

Ga grem pa zdele iskat.
Jest
(Boss @ 24 Dec 2009, 10:04) *

Saj veš, tisti brisalc, ki mi ga je avtopralnica odlomila, pa ličanje prtljažnika in ličanje zadnjega odbijača.

Ga grem pa zdele iskat.

Sem se kmalu po tem, ko sem vprasal, spomnil, da si nekaj pisal blush.gif
Symon
(Boss @ 24 Dec 2009, 09:59) *

Jaz samo trdim, da M6 2.0 CD je pač poskočnejši kot M6 2.0 benz in to ti bo potrdil vsak, ki je vozil oba.[/b]
Sej problem je v tem, da sploh ne pospeši in sem moral pretakniti dve prestavi navzdol, da sem prehitel en kombi mad.gif

Ne bom več nič napisal. blush.gif Ker sam brez težav prehitevam v 5. prestavi (pa ima elektronsko loputo!). Celo v 100NXu, ki je imel isto 140hp in 1200kg sem brez težav pospeševal v 5. prestavi. Očitno bo res kaj na tej elektronski loputi in zeleno naravnani elektroniki. dry.gif
Boss
QUOTE(Symon @ 24 Dec 2009, 10:08) *

Ne bom več nič napisal. blush.gif

užaljen? z0tdntknw.gif
jures
Sam je pa tudi res da 2.0 dizla ni več na 6ki...
Dizel je sedaj od 2,2 naprej in je res prednost dizla saj je 184nMM/4000rpm in največjo moč pri 6500rpm proti 360nM/1600rpm in močjo pri 3500rpm

blush.gif
bencinar ima moč šele tik pred rdečim poljem, zato je pri taki kureti 2.5 motor skoraj obvezen...ima večji navor in moč pri manjših obratih...

P.S. Debata je o lenosti in ne ekonomičnosti harhar.gif
Symon
Ne, vzamem nazaj. Sam imam zaenkrat same dobre izkušnje z bencinarji, in praktično nične izkušnje z dizli. Ampak izgleda je Mazda6 bencinar res len avto. Sicer po eni strani razumem, Mazda 6 ni avto, ki bi jo nabavljali mulci za divjati ampak uglajeni gospodje ampak vseeno. Ravno fehtati za testno vožno pa res ne bom šel ker bi me najbrž čudno gledali. ashamed0001.gif
Boss
QUOTE(Symon @ 24 Dec 2009, 10:08) *

Ne bom več nič napisal. blush.gif Ker sam brez težav prehitevam v 5. prestavi (pa ima elektronsko loputo!). Celo v 100NXu, ki je imel isto 140hp in 1200kg sem brez težav pospeševal v 5. prestavi. Očitno bo res kaj na tej elektronski loputi in zeleno naravnani elektroniki. dry.gif

Sej pravim, tud sam sem imel dobre izkušnje z bencinarji in tudi s takimi, katere sem uporabljal vsporedno z dieslom tako da ne vpliva pristranskost.

Lepo se je recimo peljala Honda Civic 1.8 (140KM), pa tudi BMW 318is je bil OK, pa recimo Lantra 1.8 s 131KM kar pošteno vleče. Celo Golf IV 1.6 s 105KM sploh ni bil tako len glede na malo konj.

Pa še kej bi se našlo zato sem verjetno toliko bolj razočaran kar od skoraj 150KM sem pričakoval precej več sad.gif

QUOTE(jures @ 24 Dec 2009, 10:14) *

Sam je pa tudi res da 2.0 dizla ni več na 6ki...
Dizel je sedaj od 2,2 naprej in je res prednost dizla saj je 184nMM/4000rpm in največjo moč pri 6500rpm proti 360nM/1600rpm in močjo pri 3500rpm

blush.gif
bencinar ima moč šele tik pred rdečim poljem, zato je pri taki kureti 2.5 motor skoraj obvezen...ima večji navor in moč pri manjših obratih...

Definitivno happy0158.gif

Drugač imajo pa 2.0 CD še vedno normalno v ponudbi in na vseh cenikih tako, da nič kaj ne zgleda, da bi se ta motor umaknil.

In kdor hoče imeti opremo GTA ali GT pa mu ni, da bi plačeval najvišjo registracijo je to še vedno idealna možnost za nakup poleg 2.5 bencinarja.
Symon
Evo tako sem se odločil. Če prideš na meeet 3.januarja bom prišel samo zaradi tebe, da boš peljal Cliota. In, da bo vse skupaj kolikor toliko fer lahko notri naložimo še kakšnega Mazdaša, da bo ja teža bolj realna. Največjo moč (182) ima itak visoko gor ampak kako je avto živ pri nizkih obratih boš pa vseeno lahko probal in bo pomoje za silo primerljivo. tongue.gif
LabiGT
boss pa clio haha happy0195.gif
Z M A J
Simon, sam morš pa merkat, da ga ne navdušiš preveč, pa ti ga Boss pol odpele! biggrin.gif happy0195.gif
Boss
počaščen sem happy0158.gif

Upam, da mi bo zneslo in pridem bom pa vsekakor dovolj zgodaj sporočil a pridem ali ne.

p.s.: Clio in 180+KM je ziher raketa... škoda, da je vrhniški klanec tako daleč happy0195.gif
Symon
Nč vrhniški klanec, saj boš sprobaval kako je prožen ne pa puna granata po AC. tongue.gif Teh 180 konjev je itak šele pri 6500 obratih, to je fuj in fej, v obrate terat pa še šaltat je treba non-stop pri teh grdih bencinarjih. happy0195.gif Lahko boš pa probal, da se da brez težav peljati 50, v 4. ali celo v 5. ter lepo pospeši. Da ne boš mislil, da so vsi novi bencinarji šrot. smile.gif

Aja še zanimiva primerjava. S prijateljem (Clio 1,5 dCI čipan na 120hp in ogromno navora) sva enkrat probala na AC v 5. pri 100km/h. Jaz sem imel še 100NXa (2.0, 140hp in manj navora, ista teža pa 20 let stara zasnova motorja). No do ene 140, 150km/h je res šel skoraj vštric potem mu je pa začelo zmanjkovati, NX je pa vlekel vedno bolj saj ima visoko v obratih samo še več moči. In ni vse v konjih ampak tudi v prestavnem razmerju. Če pa res nočeš nonstop šaltati je najboljša rešitev avtomatik. w00t.gif

Takole natlačen bo izgledal Boss v Cliotu. happy0195.gif PS: Clarkson res, res, res ne mara Francozov pa je priznal, da je tale Clio zabaven. party0024.gif
Z M A J
Simon, sm mislu, da te bo Klijo scat pelju (v štartu od 100 navzgor), pa mi je kr čudno! blush.gif

Se prav bi se s tvojim zdejšnjim orng mim odpelju! party0024.gif
Symon
Ja po svoje je bil kar konkretno enakovreden dvoboj. 20hp manj ampak vsaj 50Nm navora več. 100-150 ni bilo bistvene razlike šele potem se je poznalo, da sem mu počasi uhajal. In z istim Cliotom je zelo lepo lovil točno takšnega RSa kot ga imam zdaj. Seveda mu je RS uhajal (hitreje kot moj 100NX) ampak vseeno se mu navor oreng pozna. happy0158.gif
LabiGT
in pri tem imel za 50% nizjo porabo tongue.gif
Sishi
(Symon @ 24 Dec 2009, 10:51) *

... Če pa res nočeš nonstop šaltati je najboljša rešitev avtomatik...

To je to.
Boss
QUOTE(LabiGT @ 24 Dec 2009, 12:31) *

in pri tem imel za 50% nizjo porabo tongue.gif

blush.gif
Deeyan
(Sishi @ 24 Dec 2009, 12:31) *

To je to.

ma avtomatik je dolgocajtn
Symon
(Deeyan @ 24 Dec 2009, 13:29) *

ma avtomatik je dolgocajtn

Povej ti to inžinirjem pri VW za njihov DSG če upaš. bleh.gif

Ja pri porabi me pa premagate, moj požeruh pije dobrih 8 litrov, res grdo preveč za 2.0 in toliko konjev. happy0195.gif
Glavno, da je spet ena tema za prepucavanje bencin vs dizel kamor bi kak Zdravek napisal: "Bencin sign0066.gif " In res ne verjamem, da se na katerem forumu toliko obremenjujejo kdo kaj tanka kot tule. biggrin.gif
LabiGT
res je, ampak obremenjujete se vi benzinasi ane...
pa ne vem tocno zakaj...boss je lepo napisal porocilo in primerjal oba 2.0 B in D in potem opazka

"Se strinjam. Ni mi jasno zakaj sploh še vozimo bencinarje, mi budale"

vecinoma imajo benzinasi komplekse in nikol dizelasi...hecno
meni osebno je cisto vseen kero gorivo, sam pogoj je da se pelje lepo happy0158.gif
jures
Skratka

geseënde Kersfees
gëzuar Krishtlindja
gleckika Wïanachta
miilaad majiid
Shnorhavor Surb tsnund
Eguberri on
З Божым нараджэннем (Z Bozym naradzenniem)
subho baradin
sretan Božić
Nedeleg laouen
весела коледа (vesela koleda)
Christmas nay hma mue pyaw pa
bon Nadal
圣诞快乐 (shèng dàn kuài lè)
Nadelek lowen
bon Natale
sretan Božić
veselé Vánoce
glædelig jul
vrolijk Kerstfeest
merry Christmas
gojan Kristnaskon
häid jõule
gleðilig jól
hyvää joulua
joyeux Noël
noflike Krystdagen
bon nadâl
bo Nadal
Ahali tseli
frohe Weihnachten / fröhliche Weihnachten
kala christougenna / kala xristougenna
jwaye Nowel
mele Kalikimaka
christmas sameakh (barely used)
Krismas ki subhkamna
boldog karácsonyt
gleðileg jól
naragsak a paskua
selamat Natal
Nollaig shona
buon Natale / gioioso Natale
sugeng Natal
merii kurisumasu
assegass amegass
Noheli nziza
seun-tan chu-ka-hae-yo
Noela we pîroz be
souksan van Christmas
felix dies Nativitatis
priecīgus Ziemassvētkus
bun Denâ / bun Natâle
su Kalėdomis / linksmų Kalėdų
vrolik Kersfees
schéi Chrëschtdeeg
среќен Божиќ (srećen Božić)
tratry ny Krismasy / arahabaina tratry ny Krismasy / arahaba tratry ny Krismasy
selamat hari natal
Christmas ashamshagal
il-milied it-tajjeb / milied hieni
Nollick ghennal
meri Kirihimete
god jul
bon Nadal
krissmas khojaste / krissmas farkhonde
Wesołych Świąt
feliz Natal
baxtalo Krečuno
un Crăciun fericit
Noheiri nungi / webale Noheiri
C Pождеством Xристовом (S rojdestvom Kristovom)
ia manuia le Kerisimasi
bona pasca’e Nadale (logudorese) / bona paschixedda (campidanese)
Nollaig chridheil
Срећан Божић (srecan bozic)
krisimas yakanaka
Chrismas joon wadhayoon
vesele vianoce
vesel božič / vesele božične praznike
dobro dedek
feliz Navidad
god jul
maligayang pasko
ia orana e te noera
สุขสันต์วันคริสตร์มาส (souksaan wan Christmas)
Noeliniz kutlu olsun
Shuldyr Ymuśton
Z Rizdvom Hrystovym
Mừng Chúa Giáng Sinh
djoyeus Noyé
Nadolig llawen
jénwèl
Deeyan
(Symon @ 24 Dec 2009, 13:33) *

Povej ti to inžinirjem pri VW za njihov DSG če upaš. bleh.gif

upam biggrin.gif
YavarYe X6V6
Majstori, diesel je zakon, kukrcajta ni pod nulo, dokler ne odpove kak venti, dokler ne odpove kaka šoba, črpalka, nafta,dokler nima rednega servisa,...

Bencinar je piece of shit, ker skoz crkavajo senzorji pretoka zraka, labde, vžigalne tuljave, servisi so dragi kot pes, sploh na 100 kkm, skratka stop making gasoline cars !!

Drugač nič ne rečem ko ruje ruje, samo se hitro zadiha, benz je za nas penziče lenuhe ki se nam ne da šaltat in se imamo čas obremnjevat z porabo. z0tdntknw.gif

PS: Boss res pa je da ne moreš nit na daleč primerjat navor s 120 km in požiralca benza s 147 km, tam do nekje 150-180 km/h, pol pa je razlika malo večja, res pa je da bost sedaj vsi planili, da se nikol ne vozimo tolk, kar pa NI res. blush.gif
Je pa čudno da nova M6 benz je lažja od stare in kako slabo potem mora bit šele stara 2.0 benz v vrhniški klanec ?
Js vem da je moja ex V6 pod višnjegorskim klancem imela 150 na vrhu pa 200+, če ni blo kakih nivalidov, ki niso vedeli kje jim je mesto, pa je bila smo 2.0, in 144 vrancev. dry.gif
LabiGT
ej spomnil sem se na tole tongue.gif http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=2990&st=0
sicer ni vec podatkov ampak se spomnim, da je moja dizel power premagala xedosa v pospeskih (sem mel 9.4 al neki tazga) smile.gif
hehe
Boss
Saj pravim... dejte sprobat, ker vsi ki so vozili ta motor v novi šestki so ugotovili isto, čeprav dokler tudi sam nisem sprobal sem mislil, da pretiravajo.

Ne vem ampak recimo pri pospeševanju skozi cestninsko, ko recimo pri 60km/h v tretji pritisneš na gas pri dieslu dobesedno avto spredi kr dvigne pri tem bencinarju pa zgleda kot, da bi ga nekaj dušilo. Tud če sem probal v drugi prestavi ni bilo nič boljše.

Ampak pustmo to, ker nikakor ni bil namen, da bi bla še ena debata na temo benz vs. diesel ampak eni se prav trudte, da bi dokazali, da diesel sux in benz rules in če vam je to v zadoščenje bom še sam napisal da diesel je za en drek in da so bencinarji najboljši - OK, bo zdej v redu? Zadovoljni? bleh.gif
madmax
Upam da nebo tole spet ena neskončna brezplodna debata........itak da bo vsaksvojga konja hvalu.....ste že kdaj kje koga slišali govort, da to kar on vozi je crap, kar sosed pa tisto pravo.....come on, get real! tongue.gif
Boss itak da dizla kot gliser dvigne saj ima vso moč/navor skoncentrirano v 2000k rpm bencinarji pa pač ne, tko da pomojem bi kr znal tuki tičat vzrok za ta navidezen manjko moči wink.gif
Si me pa spomnu kako kakšen italianček z Imprezo (ja vem spet težim z to Imprezo) ko mu rečem na šihtu da naj ga malo natera tongue.gif skoraj z avspuhom po tleh drajsa ko speljuje notworth.gif confused0059.gif
Se pa strinjam da je dizel zakon.....tudi moj naslednji avto bo dizel....zakaj?.....zato da se bom lahko okrog vozil za cca. 3 € na 100km wink.gif ph34r.gif
Boss
QUOTE(LabiGT @ 25 Dec 2009, 19:32) *

ej spomnil sem se na tole tongue.gif http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=2990&st=0
sicer ni vec podatkov ampak se spomnim, da je moja dizel power premagala xedosa v pospeskih (sem mel 9.4 al neki tazga) smile.gif
hehe

a veš kaj je zanimivo... testirali so novo Cx7 z dieslom (173KM, 400Nm), ki ima tovarniški podatek, da je pospešek 11,3s/100kmh

Na testih pa se je presenetljivo izkazalo, da je pospešek za dve sekundi boljši confused0059.gif - se pravi 9,3s/100kmh, kar je le manj kot sekundo slabše kot pri 260 konjski turbo bencinarki (8,4s/100kmh).

Zakaj taka razlika ne bi vedel ampak je zanimivo, da proizvajalci dostikrat ravno pri dieslih navajajo slabše rezultate od dejanskih.

Predvidevam, pa da je to verjetno zaradi postopka testiranja, kjer verjetno testirajo po kopitu 1. prestava, pospešek do 90% max obratov, pa pol druga in tako naprej. Za bencinarja je tak način testiranja super za diesla pa pč ne, ker se ne znajde v visokih obratih.

Druga možnost pa je špekulacija saj recimo pri CX7 bi verjetno bencinar izgubil prodajni delež, če bi bilo napisano, da je samo tako majhna razlika v performancah pri tem, da je pri dieslu 4-5 litrov manjša poraba (na testu je diesel CX7 porabil 9,6litrov) pa še veliko bolj ugoden registracijski razred. z0tdntknw.gif
Symon
To pa ne boš govoril! happy0195.gif Dizel je čisto fajn, če delaš na leto dosti kilometrov. Dizel je fajn, če želiš pritisniti na gas samo občasno. Fajn je ker ima dosti več navora kot primerljiv bencinar. Ampak jaz ne delam dosti kilometrov na leto. Ko ga pritisnem je fajn, da ni treba skoz šaltati ampak, da vleče od začetka pa do vsaj 7000 obratov.
PS: Pomanjkanje navora je logično. Navor gre gor predvsem s tlakom turbine. Povprečen dizel ima tak pritisk turbine kot res navit bencinar (recimo serijski dizel ima 2,0 bara, prijatelj ima bencinarja in pri 1,5 bara na 2.0 mašini 500Nm navora kar bi že bilo primerljivo ampak kot sem napisal avto ni serijski).

OK no hecam se. happy0195.gif Mi je logično, da navor pri dizlu naredi več kot zamorjen bencinar. wink.gif In si prav želim peljati oba avta, da vidim to famozno razliko. Za splošno razgledanost. biggrin.gif
Alex
(Symon @ 26 Dec 2009, 10:37) *

To pa ne boš govoril! happy0195.gif Dizel je čisto fajn, če delaš na leto dosti kilometrov. Dizel je fajn, če želiš pritisniti na gas samo občasno. Fajn je ker ima dosti več navora kot primerljiv bencinar. Ampak jaz ne delam dosti kilometrov na leto. Ko ga pritisnem je fajn, da ni treba skoz šaltati ampak, da vleče od začetka pa do vsaj 7000 obratov.
PS: Pomanjkanje navora je logično. Navor gre gor predvsem s tlakom turbine. Povprečen dizel ima tak pritisk turbine kot res navit bencinar (recimo serijski dizel ima 2,0 bara, prijatelj ima bencinarja in pri 1,5 bara na 2.0 mašini 500Nm navora kar bi že bilo primerljivo ampak kot sem napisal avto ni serijski).
OK no hecam se. happy0195.gif Mi je logično, da navor pri dizlu naredi več kot zamorjen bencinar. wink.gif In si prav želim peljati oba avta, da vidim to famozno razliko. Za splošno razgledanost. biggrin.gif

He,he,če boš probal se boš verjetno premislil...in boš nabavil diesel power. bleh.gif w00t.gif
LabiGT
QUOTE(Symon @ 26 Dec 2009, 10:37) *

In si prav želim peljati oba avta, da vidim to famozno razliko. Za splošno razgledanost. biggrin.gif

evo bravo za tole happy0158.gif
po mojem ni nobenega problema, ce gres do game pa jim reces da bi probal mazdo 6 D in B....potem lahko porocas
Symon
Alex ne se prekmalu veseliti, tako malo izkušenj z dizli pa nimam. Me še niso prepričali pa kot sem napisal se za moje kilometre ne splača nabavljati dizla. wink.gif
@Labi: pomoje me bojo preveč čudno gledali. Mulc s Cliotom se je prišel norca delat. happy0195.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.