Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Finančni Leasing
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Djuro
Zadeva je sledeča, klicali so me danes iz A cosmosa,da ne morejo odobriti kredita (avto vzemam na fotra) In da je edina opcija finančni leasing. Fora je pa v tem,da je avto v moji lasti šele po letu in pol.

Kaj naj zdaj storim,avta si na vso moč želim,vendar me ta zadeva moti.

Jutri grem zadevo razčistit k njim in se odločiti.

Upam da mi ne razpadejo sanje o Mazdici
Bosti
Kar se tiče leasinga točno ne vem ... kredit pa lahko vzameš na banki, recimo SKB ima namenske kredite. Da tega dobiš moraš biti zaposlen in potem kredit zavaruješ, ali pa potrebuješ poroka. Torej recimo kredit vzameš ti, oče pa je porok.
komar
Finančni leasing je na kratko tako:
- plačaš polog (po dogovoru-ponavadi minimalno 20% - višina DDV + stroški)
- plačuješ mesečni obrok (ponavadi vezan na EURO)
- zadnji obrok je tudi odkup vozila in postaneš lastnik
Do odkupa je lastnik vozila leasinghiša, ki ponavadi zahteva tudi kasko zavarovanje vozila z 1% franšizo.
Če ti ne odobrijo kredita, poizkusi na svoji banki-skoraj vse ponujajo gotovinski kredit na trajnik (ga ne trgajo od plače, ampak kar iz TRR) do višine 1.000.000,00 na 3 leta.

By, Tomi K. wink.gif
Boss
Če se boš odločil za to možnost bodi zelo pozorn predvsem na višino zadnjega/odkupnega obroka, ker marsikdo pozabi nanj. Seštej si vse stroške in preveri koliko boš preplačal, da ne bo na koncu bolela glava.

Je pa res, da je lastnik do odkupa leasing hiša, kar sicer ni noben problem razen, če bi šli v stečaj in takrat gre "tvoj" avto v stečajno maso. Seveda pa ti ga bodo odvzeli (reposest) tudi v primeru, če ne boš redno plačeval obrokov wink.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.