Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Nakup Mazde 3
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Andriy
Pozdravljeni

Očetova odločitev je padla, kupuje se rabljena Mazda 3 smile.gif

Karakteristike avta:
- avtomatska klima
- motor: (bencin ali dizel) bolj upoštev pride bencinar ker naredi cca. 10.000 km/leto, ni pa nič narobe tudi če je dizel
- 1. lastnik
- slovensko poreklo
- do 100.000 km
- do 10.000 €
- 5-vratna izvedba (sport)

Linki iz Avto.net-a
1. Mazda 3- klima?
2. Mazda 3
3. Mazda 3
4. Mazda 3
5. Mazda 3
6. Mazda 3 - kilometri, bivši avto od Davida

Če morda poznate zgodovino kakšnega od naštetih avtov, prosim napišite?
Če se mogoče prodaja še kakšna 3-ka ki je ni na avto.netu me tudi obvestite.
Ali ima 3-ka kakšne posebne hibe?

LP
Andrej
Deeyan
probi tole, mogoče boš mel srečo in jo dobu zlo pocen wink.gif

http://www.avtoweb.si/avkcije/?id=376
Grega_
Dizla nima smisla vzemati za tako malo kilometrov letno. Kakšnih posebnih hib trojka nima (govorim za bencinarja), po letu 2006 je bil narejen remake, kar pomeni da so še par stvari poštimali na podvozju, boljša zvočna izolacija motorja, motor naj bi bil rahlo optimiziran in naj bi imel rahlo nižjo porabo, v notranjosti beli števci in srebrna konzola, zadnje luči so drugačne in razne malenkosti kot so: po l. 2006 piska če sopotnik ni privezan, glasnejši park senzorji (če jih ima), nad vzvratnim ogledalom je zaslonček kjer vidiš koliko potnikov se ni privezalo (gori cca. minutko in potem ugasne). Paket sport pomeni da mora imeti še meglenke in zadnji spojler, vsaj po letu 2006 je bilo tako. Če ima opremo TX je to skoraj vse možno kar lahko ima, več opreme ima samo GTA, ki je pa izključno z 2.0 motorjem.
Če te ne motijo kilometri (napisal si do 100.000km) je mislim da edina preverjena Davidova in kot vem mu ni delala kakšnih težav in glede te trojke se kar nanjega obrni.
Če ti zaradi kilometrov ne pride v poštev, gre pa moj glas za tisto črno iz oglasa 3, če je le res vse ok z avtom in če so navedeni resnični dodatki, na avtu so kot kaže že zimske, saj dobiš zraven lite 16.
Alex
(Grega_ @ 25 Dec 2009, 17:31) *

Dizla nima smisla vzemati za tako malo kilometrov letno. Kakšnih posebnih hib trojka nima (govorim za bencinarja), po letu 2006 je bil narejen remake, kar pomeni da so še par stvari poštimali na podvozju, boljša zvočna izolacija motorja, motor naj bi bil rahlo optimiziran in naj bi imel rahlo nižjo porabo, v notranjosti beli števci in srebrna konzola, zadnje luči so drugačne in razne malenkosti kot so: po l. 2006 piska če sopotnik ni privezan, glasnejši park senzorji (če jih ima), nad vzvratnim ogledalom je zaslonček kjer vidiš koliko potnikov se ni privezalo (gori cca. minutko in potem ugasne). Paket sport pomeni da mora imeti še meglenke in zadnji spojler, vsaj po letu 2006 je bilo tako. Če ima opremo TX je to skoraj vse možno kar lahko ima, več opreme ima samo GTA, ki je pa izključno z 2.0 motorjem.
Če te ne motijo kilometri (napisal si do 100.000km) je mislim da edina preverjena Davidova in kot vem mu ni delala kakšnih težav in glede te trojke se kar nanjega obrni.
Če ti zaradi kilometrov ne pride v poštev, gre pa moj glas za tisto črno iz oglasa 3, če je le res vse ok z avtom in če so navedeni resnični dodatki, na avtu so kot kaže že zimske, saj dobiš zraven lite 16.

Meni ni jasno,zakaj za malo kilometrov ni primeren diesel? whatever.gif
Jaz ga imam im ga nebi menjal za benzinarja. bleh.gif Itak ni cena rabljenih toliko večja.
Deeyan
(Alex @ 25 Dec 2009, 19:22) *

Meni ni jasno,zakaj za malo kilometrov ni primeren diesel? whatever.gif
Jaz ga imam im ga nebi menjal za benzinarja. bleh.gif Itak ni cena rabljenih toliko večja.

zato, ker so kratke relacije strup za diesla wink.gif
Alex
(Deeyan @ 26 Dec 2009, 01:26) *

zato, ker so kratke relacije strup za diesla wink.gif

konkretno? a ne moreš naredit malo km kljub temu,da voziš relacije? wink.gif
Boss
Točno to kar pravi Alex, bistvo je res v temu, da če se avto uporablja le za vožnjo do štacune je boljš kupit bencinarja pa še tega bo hitr vrag vzel, če bo mel samo kratke razdalje.

Če pa se dela večino od teh 10.000km na daljših relacijah (15km+) pol pa itak ni panike.
Deeyan
(Boss @ 26 Dec 2009, 10:54) *

Točno to kar pravi Alex, bistvo je res v temu, da če se avto uporablja le za vožnjo do štacune je boljš kupit bencinarja pa še tega bo hitr vrag vzel, če bo mel samo kratke razdalje.

Če pa se dela večino od teh 10.000km na daljših relacijah (15km+) pol pa itak ni panike.

Itak, sej u bistvu kratke relacije niso fajn ne za diesla in ne za bencinca, sam diesel je nekak še bolj občutljiv.

Drugač se mi pa zdi boljš kupit avto z 200.000 nafuranih z dolgim relacijam, kot pa s 100.000 na kratkih
Boss
absolutno res happy0158.gif
Grega_
Pa še tole bi dodal....v oglasih si dodal eno trojko z 1.4 motorjem, kar naj ti ne pride niti približno v upoštev ker je prešvoh motor za to težo, poraba pa bo tam tam kot pri 1.6 motorju. 1.4 se tudi ni dobro prodajal.
Andriy
Hvala Vam za vaša mnenja smile.gif

Zanima me če konkretno poznate kakšen avto (na linkih), ki se prodaja. Razen David-ove 3-ke

Vsako mnenje je še naprej dobrodošlo

LP
Andrej
Deeyan
(Grega_ @ 26 Dec 2009, 11:39) *

Pa še tole bi dodal....v oglasih si dodal eno trojko z 1.4 motorjem, kar naj ti ne pride niti približno v upoštev ker je prešvoh motor za to težo, poraba pa bo tam tam kot pri 1.6 motorju. 1.4 se tudi ni dobro prodajal.

to pa definitivno, 1.6 more bit wink.gif
Grega_
Andriy mislim da bo bolj težka, ker ponavadi če kdo od nas prodaja oz. kaj priporoča to napiše med male oglase (če npr. kdo od nas ve za kakšno dobro trojko). Iz tega linka ti priporočam glede na letnik,opremo,kilometre tisto črno trojko in če je vse ok z njo GO 4 IT. Pokliči tipa, naj ti pove št. šasije, preveri na pooblaščenmu Mazda servisu glede servisiranja in zgodovino avta, vzami kakšnega mehanikarja da pleh premeri in malo pogleda avto, konec koncev lahko tipu poveš da bi dal avto preveriti na AMZS in v kolikor je kaj narobe da bo on plačal, če je ok, pa ti. In če bo že tukaj začel mutiti in se izmikati veš da ni ok. Če je bil pleh malo butnjen in dobro popravljen je ok, pač kakšen parking itd., samo da je dobro popravljeno.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.