Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Zakaj se Mazde 3 ne prodajajo?
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
DragonForce
Pozdravljeni,

Odločam se o nakupu rabljenega avtomobila in sem gledal Forde Focuse in Mazde 3.
To naj bi bila dva zelo zanesljiva, dobra avtomobila, ko pa malo gledam, pa piše, da
se Mazda 3 ne prodajajo tako, kot bi se morale.
Za Focuse vem da se, zakaj se pa Mazde 3 ne, saj imajo isto podvozje kot Focus?

Hvala za odgovore

lp
Jest
(DragonForce @ 26 Dec 2009, 11:20) *

Pozdravljeni,

Odločam se o nakupu rabljenega avtomobila in sem gledal Forde Focuse in Mazde 3.
To naj bi bila dva zelo zanesljiva, dobra avtomobila, ko pa malo gledam, pa piše, da

Hvala za odgovore

lp

Mogoce zato, ker je Mazda3 drazja kot Focus (sploh pri rabljenih se i zdi, da je razlika se vecja, kot pri novih) ... Poleg tega je se vedno precej folka (predvsem starejsi) kateri pravijo, da avto mora biti evropskega porekla (nemec, francoz, pogojno tudi italijan)... drugace ni avto smile.gif ...

Moj tast je ze tak blush.gif ... in trenutno vozi Clio... prejsnji je bil tudi Clio... se prej je bil Renault 5 ... se prej pa Jugo in se prej ficko smile.gif ...
Boss
tržni delež Forda je bil vedno višji od Mazde - mogoče je to vzrok, al pa da je ljudem bolj všeč klasičen izgled od preveč dinamično igrivega z0tdntknw.gif
Deeyan
(Jest @ 26 Dec 2009, 11:25) *

Mogoce zato, ker je Mazda3 drazja kot Focus (sploh pri rabljenih se i zdi, da je razlika se vecja, kot pri novih) ... Poleg tega je se vedno precej folka (predvsem starejsi) kateri pravijo, da avto mora biti evropskega porekla (nemec, francoz, pogojno tudi italijan)... drugace ni avto smile.gif ...

Moj tast je ze tak blush.gif ... in trenutno vozi Clio... prejsnji je bil tudi Clio... se prej je bil Renault 5 ... se prej pa Jugo in se prej ficko smile.gif ...

ja, le redki smo tisti, ki pravmo, da more bit Japonc smile.gif
Grega_
(Deeyan @ 26 Dec 2009, 11:30) *

ja, le redki smo tisti, ki pravmo, da more bit Japonc smile.gif

Tako je, Japonc in Japonske smile.gif

Drugače pa ne moremo rečti da se slabo prodajajo, vsak avto ima svojo vrsto kupcev. Pri veliko ljudeh je še vedno v glavi da če je pa Japonc so pa dragi deli,servisi, da je težko dele dobiti itd., kar seveda ni čisto res.
Drugače pa Mazdi ne gre slabo:

http://www.avtomobilizem.com/modules/articles/?art_id=2862

http://www.avtomobilizem.com/modules/articles/?art_id=2861
YavarYe X6V6

Pozdravljeni,

Hvala za odgovore

lp

Od kje teb to ? confused0059.gif
Pa še neki ni samo podvozje, je še tisto kar je ne njem in kar ga poganja.
Deeyan
(Grega_ @ 26 Dec 2009, 11:37) *

Tako je, Japonc in Japonske smile.gif

Drugače pa ne moremo rečti da se slabo prodajajo, vsak avto ima svojo vrsto kupcev. Pri veliko ljudeh je še vedno v glavi da če je pa Japonc so pa dragi deli,servisi, da je težko dele dobiti itd., kar seveda ni čisto res.
Drugače pa Mazdi ne gre slabo:

http://www.avtomobilizem.com/modules/articles/?art_id=2862

http://www.avtomobilizem.com/modules/articles/?art_id=2861

Itak, da ni res, deli so kr fajn dobavljivi, res da so mal dražji, res pa je tut, da jih ni treba pogosto menjavat happy0158.gif
DragonForce
(Deeyan @ 26 Dec 2009, 14:31) *

Itak, da ni res, deli so kr fajn dobavljivi, res da so mal dražji, res pa je tut, da jih ni treba pogosto menjavat happy0158.gif

Na Fifth Gearu sem slišal, da imata isto podvozje, v neki avtomobilistični reviji in še nekje.
Moram še primerjati ceno servisov in delov, da bom videl, kako naprej.

Mislim, pa da bi se lahko veliko bolje prodajale, ker je res odličen avto. Mogoče imajo premalo reklame.
Ali pa ne potrebujejo dobička biggrin.gif
Deluxe
Mislim da mazde nimajo pri nas ljudske tradicije, kot naprimer golf, clio, ford, opel. Pred parimi leti so bile mazde še precej eksotične za naše okuse. Se pa vse bolj prebijajo. happy0158.gif
Problem je pa ta, da se je v tem obdobju tudi drugim odprlo in je res huda konkurenca.

Sicer pa so se ravno v teh zadnjih letih Mazde izkazale kot zelo zanesljivi in racionalni avti, pa nasploh Japan cars...Tako da tržni delež se Mazdi definitivno še obeta. Še jaz sem prispeval. yahoo.gif

Sem pa čisto navdušen po prvem tednu svoje prve in nove Mazde... happy0064.gif
Grega_
Tako je, vse je v glavi ljudi, kaj je pri nas ljudski avto in "nek se vidi razkoš" nam je vsem jasno, tudi če avto ni vreden svojega denarja. Sploh pa še od časa jugoslavije in še kasneje so bile ornk carine na avte iz Japonske, tako da so bili tudi poslednično že od takrat dražji, še kakšna generacija da se zamenja in do takrat bo pomoje tole glede "dvomov" že zelo razkoreninjeno.
Si bo lažje tako predstavlati:
Dosti si jih tako reče, zakaj bi kupil takšen avto za ta denar http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2903511&show=1, če si lahko za isti denar kupim http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3215843&show=1 , http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3348066&show=1, http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3379357&show=1, in slavni ljudski http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3293022&show=1, http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3088792&show=1, in bom glavni na vasi oz. največji "jebač" v mestu. To je to, za servis pa bolj da ne veš, še dražji oz. podobno kot pri Mazdi. Sodelavka ma A3-2007 (1.9 dizl) in je prišla menjava olja in dveh filtrov 250 eur.
jures

Pozdravljeni,

Hvala za odgovore

lp

da se ne prodajajo ni res. Rabljene se ne prodajajo, ker jih uporabniki vozijo z njimi tudi do 250.000km, in jih se vedno prodajo po dobri ceni.

Focus je masivneje prodan, a je tudi vec nezadovoljstva, da o izgubi cene ne govorimo
LabiGT
focus se lepse pelje (ima boljsi volan, bolj direkten) in so seveda deli cenej za vzdrzevat, je pa res, da notranjost focusa proti mazdi (ali golfu) je cisto plasticna in staromodna...aja pa se visok polozaj za volanom pri focusu mi ni bil vsec
Deeyan
(Grega_ @ 27 Dec 2009, 08:52) *

Tako je, vse je v glavi ljudi, kaj je pri nas ljudski avto in "nek se vidi razkoš" nam je vsem jasno, tudi če avto ni vreden svojega denarja. Sploh pa še od časa jugoslavije in še kasneje so bile ornk carine na avte iz Japonske, tako da so bili tudi poslednično že od takrat dražji, še kakšna generacija da se zamenja in do takrat bo pomoje tole glede "dvomov" že zelo razkoreninjeno.

s tem se glih ne strinjam, Japonski avti so bli dost cenej z več opreme kot pa npr. kak VW
Symon
(Grega_ @ 27 Dec 2009, 08:52) *

...Si bo lažje tako predstavlati...

Ja samo cenovno gledano je potem logično, da večina pogleda raje Nemca pa imajo "Nemca ne pa Japonca". Sicer pa sodelavec nabavlja zdaj drug avto. Je šel (tudi po moji zaslugi tongue.gif ) gledati Mazdo 3 (prejšnjo generacijo) in mu je notranjost Golfa 5 bolj všeč ker se počuti bolj domače. Ne vem ker nisem ravno ekspert za ta dva avtomobila ampak nekaj bo na tako imenovani "germanski urejenosti". z0tdntknw.gif Pa tudi cenovno so baje avti tam-tam.

Se pa trenutno najbolje prodajajo poceni avtomobili. Dacia, Renault Clio Storia in podobni avti. Zato je tudi Revoz letos imel super poslovno leto za sabo. Čisto povprečen Slovenec si hoče kupiti nov avto, v teh časih ko je treba šparati gledajo z denarnico in za zelo ugoden denar dobi Clio Storio, ki je čisto soliden avto. Čeprav se mi niti ne sanja zakaj so jo tako pogršali. confused0059.gif Najbrž ravno zato, da se ne bi prodajala in jo ne bi bilo treba več delati, pa gre še kar v promet. happy0195.gif
Deluxe
vsekakor so VW kralji v čričkih. Da o tem da se lupi barva z gumbov radia in gumbov centralnega zaklepanja po enem letu niti ne govorimo. Imajo moji golfa 5ko pa to je enih zvokov raznih čričkov, pokanj, klikov, diesel motor je še najmanj moteč.

Vsekakor bo prodaja Mazd v bodoče rastla:
http://www.ljnovice.com/default.asp?podrocje=56&menu=51

Glede slabih/dobrih servisov je pa vse odvisno od ljudi...

(Symon @ 27 Dec 2009, 11:29) *

Ja samo cenovno gledano je potem logično, da večina pogleda raje Nemca pa imajo "Nemca ne pa Japonca". Sicer pa sodelavec nabavlja zdaj drug avto. Je šel (tudi po moji zaslugi tongue.gif ) gledati Mazdo 3 (prejšnjo generacijo) in mu je notranjost Golfa 5 bolj všeč ker se počuti bolj domače. Ne vem ker nisem ravno ekspert za ta dva avtomobila ampak nekaj bo na tako imenovani "germanski urejenosti". z0tdntknw.gif Pa tudi cenovno so baje avti tam-tam.

Se pa trenutno najbolje prodajajo poceni avtomobili. Dacia, Renault Clio Storia in podobni avti. Zato je tudi Revoz letos imel super poslovno leto za sabo. Čisto povprečen Slovenec si hoče kupiti nov avto, v teh časih ko je treba šparati gledajo z denarnico in za zelo ugoden denar dobi Clio Storio, ki je čisto soliden avto. Čeprav se mi niti ne sanja zakaj so jo tako pogršali. confused0059.gif Najbrž ravno zato, da se ne bi prodajala in jo ne bi bilo treba več delati, pa gre še kar v promet. happy0195.gif

Ja kar je res, je res, Golf 6 je po izgledu bolj 'resen' in konkreten avto. Še sam ne vem kako bi se odločil. blink.gif
Grega_
(Deeyan @ 27 Dec 2009, 11:21) *

s tem se glih ne strinjam, Japonski avti so bli dost cenej z več opreme kot pa npr. kak VW

Niti približno to ni bilo res, sploh kakšni 10-15let nazaj (že logika ker takra so že vse avte delali na Japonske). Primer je bil tudi Anglija, ker ko so znižali carine so pa uvedli letne kvote, ni čudno da ima Honda tovarno pri njih. Glede opreme pa je res, da so jo japonci že od nekdaj imeli več, še moj lancer l. 1990 je imel 4x el. šipe, centralno, nastavljiv volan, predpripravo za klimo (vsa inštalacija) itd.

Symon, tole glede Storie mi pa ni jasno, avto je v bistvu star 6-7 let (če se ne motim), kao eni remake-i vmes in to je to. Je pa res da je poceni, in kot kaže se v ljudeh počasi spreminjajo navade, če pogledaš logično, jest mislim da nikoli ne bom kupil novega avta (razen če bi ga imel 10 let), saj že v parih letih zgubiš vsaj polovico.
Symon
Saj ti pravim. Povprečen Lojz si želi kupiti NOV avto. Ne gleda na izgubo cene ampak to, da dobi nov, deviški avto, da točno ve kaj ima. Dobro veš, da z rabljenim je vedno šansa, da se zaj***š. Tu pa za par tisočakov kupijo nov avto in ga imajo kar lep čas pomoje. Na nek način Hrošč in Fiat 500 sodobnega časa. wink.gif
ducky
Ja, pa Mazdina mreža po Sloveniji niti ni tok razširjena kot npr. kaki Renoji, Fordi, Fiati, Citroeni, VW-ji itd., ki so že skoraj v vsaki malo večji vasi. zraven tega pa velik ljudi, ki se ne zastopijo tok v avte, kupi kak tak avto, ki se ful prodaja, ker mislijo, da je zato ful dober.
Alex
Mislim,da je problem tudi v vzdrževanju pozneje,ko ga nabaviš.Uradni Servisi in to. wink.gif
JozaGulikoza
Nekak smo mi še precej zaplankani, kar se vzdodnjaške robe tiče, Švabi pa so še zmer orng precenjeni.

Če pa pogledamo npr. Avstrijce, boste pa vidl, da pri njih že desetletja harajo razne Tojote, Mazde Nissani in to še kako množično! party0024.gif

Se pa vedno vprašam, kako hudiča prodat italijanski avto (AR ali Fiat) Nemcu, ker ko vidim kakega takšnega, se kar malo zamislim, ker vem, kako so Nemci navdušeni nad lastno produkcijo! biggrin.gif
Symon
(ducky @ 27 Dec 2009, 12:55) *

Ja, pa Mazdina mreža po Sloveniji niti ni tok razširjena kot npr. kaki Renoji, Fordi, Fiati, Citroeni, VW-ji itd., ki so že skoraj v vsaki malo večji vasi.

To je zato, da se lahko pripelješ vsaj od servisa do servisa. tongue.gif happy0195.gif

(JozaGulikoza @ 27 Dec 2009, 13:58) *

Se pa vedno vprašam, kako hudiča prodat italijanski avto (AR ali Fiat) Nemcu, ker ko vidim kakega takšnega, se kar malo zamislim, ker vem, kako so Nemci navdušeni nad lastno produkcijo! biggrin.gif

Zato imajo pa lep (Italijanski) dizajn in določene svoje prednosti. Pojdi pogledati Alfo V6 pod haubo in kakega Nemca V6. Ali pa notranjost. wink.gif
LabiGT
QUOTE(Symon @ 27 Dec 2009, 14:38) *

Pojdi pogledati Alfo V6 pod haubo

to sem gledal ene pol ure kot budala...pol se zvok, ki ga proizvaja... love0076.gif love0076.gif
IPB Image
Boss
Golfi oz. VW-ji so eni med najbolj dolgočasnih avtomobilov in primerni za tak tip ljudi... biggrin.gif

Ma ne sej se hecem je primeren za ljudi, ki so navajeni na bolj tradicionalno in niso pripravljeni preveč eksperimentirat pa morebiti recimo reskirat z nakupom Japonca al pa bohnedej Korejca. Po drugi strani je pa Golf zanesljivo soliden avto in glede na to, da sem službeno vozil oz vozim zadnje tri generacije Golfa, da če hočeš zanesljiv nevpadljiv avto je to ena boljših izbir, sam drag je za popizdit in z isto opremo naprimer stane kot za razred višje umeščena Mazda 6. Passat z isto opremo je recimo od M6 dražji za neverjetnih 9.000€.

Drugače pa kar se tiče čričkov moram reči, da jih v VW-ju nikoli nisem slišal tako, da ne vem od kod majo eni tolk problemov. V prejšnji šestki sem mel črička nekje v zadnjih prtljažnih vratih. blush.gif
Sishi
(LabiGT @ 27 Dec 2009, 14:47) *

to sem gledal ene pol ure kot budala...pol se zvok, ki ga proizvaja... love0076.gif love0076.gif

Labi pazi...od tega postaneš hitro odvisen...
Activa
Da se trojke ne prodajajo veliko sem že ugotovil na začetku lanskega leta sad.gif . Dobrih 7 mesecev sem spremljal oglase, da bi kupil okoli dve leti staro M3, bencin in TX opremo v željeni barvi. V tem času mi je ena taprava "ušla", druge pa mi niso bile všeč. Nato se je pojavila ena, stara eno leto, ki pa je bila okoli 1500€ cenejša kot nova. Ker do začetka poletja nisem našel "taprave" sem stisnil zobe in naročil novo, takšno kot sem imel v mislih party0024.gif .
Pa mi niti trenutek ni žal, da sem jo kupil. Tudi naslednjih 10 let je ne bom prodal, če le ne bo kaj hudo narobe.

Do tri leta stare se redko prodajajo, ker so še v tovarniški garanciji, razen če lastnik rabi denar za druge namene ( ali pa sosed kupi boljši avto).
Deeyan
(Grega_ @ 27 Dec 2009, 12:15) *

Niti približno to ni bilo res, sploh kakšni 10-15let nazaj (že logika ker takra so že vse avte delali na Japonske). Primer je bil tudi Anglija, ker ko so znižali carine so pa uvedli letne kvote, ni čudno da ima Honda tovarno pri njih. Glede opreme pa je res, da so jo japonci že od nekdaj imeli več, še moj lancer l. 1990 je imel 4x el. šipe, centralno, nastavljiv volan, predpripravo za klimo (vsa inštalacija) itd.

jp, 1990 so izšle Honde z električnimi stekli, ki so se prodajale po ceni kot so se prej tiste brez
YavarYe X6V6
(Activa @ 27 Dec 2009, 20:41) *

Da se trojke ne prodajajo veliko sem že ugotovil na začetku lanskega leta sad.gif . Dobrih 7 mesecev sem spremljal oglase, da bi kupil okoli dve leti staro M3, bencin in TX opremo v željeni barvi. V tem času mi je ena taprava "ušla", druge pa mi niso bile všeč. Nato se je pojavila ena, stara eno leto, ki pa je bila okoli 1500€ cenejša kot nova. Ker do začetka poletja nisem našel "taprave" sem stisnil zobe in naročil novo, takšno kot sem imel v mislih party0024.gif .
Pa mi niti trenutek ni žal, da sem jo kupil. Tudi naslednjih 10 let je ne bom prodal, če le ne bo kaj hudo narobe.

Do tri leta stare se redko prodajajo, ker so še v tovarniški garanciji, razen če lastnik rabi denar za druge namene ( ali pa sosed kupi boljši avto).

Zdej veš zakaj se tako malo prodajajo ?

DragonForce
(YavarYe X6V6 @ 28 Dec 2009, 06:34) *

Zdej veš zakaj se tako malo prodajajo ?

Torej, Mazda samo nova biggrin.gif
Andriy
(DragonForce @ 4 Jan 2010, 15:11) *

Torej, Mazda samo nova biggrin.gif

Zakaj bi torej prodajal Mazdo s katero si zadovoljen tongue.gif
Grega_
Ker si dal že na začetku primerjavo s Focusom in si poglej kdo zmaga. happy0158.gif

http://www.youtube.com/watch?v=dulXIyQ1HdQ
Deeyan
(Grega_ @ 4 Jan 2010, 15:28) *

Ker si dal že na začetku primerjavo s Focusom in si poglej kdo zmaga. happy0158.gif

http://www.youtube.com/watch?v=dulXIyQ1HdQ

kaj drujga je pa blo za pričakovat tongue.gif
taubek
se strinjam z zadnjimi nekaj posti... mazdo3 ki sem jo kupil pred pol leta priblizno ziher ne bom prodal se kar nekaj casa... tak da pomoje se rabljene ne prodajajo zato ker so dobri avti in je z njimi malo stroskov pa jih bodo lastniki meli dokler bodo sle, udobje pa itak na vrhuncu.

lp.
Deeyan
(taubek @ 4 Jan 2010, 20:34) *

se strinjam z zadnjimi nekaj posti... mazdo3 ki sem jo kupil pred pol leta priblizno ziher ne bom prodal se kar nekaj casa... tak da pomoje se rabljene ne prodajajo zato ker so dobri avti in je z njimi malo stroskov pa jih bodo lastniki meli dokler bodo sle, udobje pa itak na vrhuncu.

lp.

Itak, sej če pogledaš 323 BJ dizlače, se tut en klinc prodajajo
jures
(Deeyan @ 5 Jan 2010, 00:23) *

Itak, sej če pogledaš 323 BJ dizlače, se tut en klinc prodajajo

Vozjo pa v večini še-...... happy0158.gif
Deeyan
(jures @ 7 Jan 2010, 11:18) *

Vozjo pa v večini še-...... happy0158.gif

itaq, sam folk jih ne, da z rok
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.