Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Bridgestone Potenza Re 720
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
komar
Sem opazil, da je take gume nabavil VUK.
No, zanimajo me vaše izkušnje z temi gumami.
Sicer imam ravno takšne na svoji 6-ki (215/45x17), pa se mi zdijo izredno GLASNE! mad.gif
Katere predlagate (pomembno, da so tihe!!!)? sad.gif

By, Tomi
KAALman
tihe gume so po mojih izkušnjah Continental EcoContact, pa Fulda Carat Extremo (sicer tudi y3000, ampak teh ne delajo več)

drugače pa preveri starost gume... (oznaka DOT)
če so stare 3 ali več let, so lahko že glasne... z0tdntknw.gif

jaz sem pred tednom na Cliotu menjal Falken ZE502 z DOT 2499
za FUlda Carat Attiro (DOT 5204) in je razlika OČITNA !
vuk
@komar-kolk časa jih že maš gor? Proti mojim prejšnjim Falken FK451 so RE720 tihe gume;je pa res,da jih vozim komaj 300 km...držijo pa fenomenalno, pač si daš muziko bolj glasno.
lp vuk
komar
Na avtu so cca.1 leto, prevoženo pa 45.000 km.
Pa datum izdelave 47. teden 2003.
Ja, muzika pomaga (hvala bogu za MP3 player).
Držijo pa res dobro...
Še za Vuk-a, kje so ti avto znižali (pa za koliko denari)?

By, Tomi K.
LabiGT
Komar, sem mel RE720 na prejsnjem avtu in res ratajo glasne cez nekaj casa. So pa res dobre gume.
Od tihih gum bi izpostavil Continental Premiumcontact (drzijo pa mal slabs), in trenutne te k jih mam gor , Good Year Eagle F1 ...
Predlagam da pogledas se Conti Sportcontact2 (edin minus je pa da bos naredil mal km z njimi)
vuk
QUOTE (komar @ Apr 7 2005, 08:50)
Še za Vuk-a, kje so ti avto znižali (pa za koliko denari)?

By, Tomi K.

Tam kjer si včeraj kupil spojler, pri Skornšku...mislim,da je blo vse skupaj okoli 60.000 SIT,mogoče malo več ali malo manj, bi moral pogledat na račun.
lp vuk
komar
Jap, okoli 65k so tudi meni naračunali.
Hvala.

By, Tomi
apcih
mam jst tud potenco na svoji mazdi, pa me ta glasnost ne moti, saj če si mal dirkača se prov dobr sliš kdaj guma ornk grab, pa kdaj začne popuščat, sam ta guma ne spusti zlepa, odlična guma no ja jst jih mam že 2 sezono in res so zelo dobre, se velik bol držijo od zimskih, pa čeprov so zimske mišelin.
torstorm
pa ta model je edina guma ki s starostjo obdrži lastnosti, ker je grajena iz mnogo plasti.
vuk
Končno sem našel čas, da sem konkretno sprobal gume na moji 'omiljeni' cesti na MB Pohorje....v primerjavi z Falken FK451 zmagajo v vsakem primeru,grip je dosti boljši, še posebej,ko na polno pospešuješ z ovinka jih je zelo pripraviti do 'kopanja', pa tudi kako se držijo v ovinkih je odlično. Tudi v prejšnjih deževnih dneh so se zelo izkazale,saj zelo dobro držijo in marsikateri ovinek lahko spljem hitreje kot prej. Resnično dobra guma.
lp vuk
Mazda323
No da še jaz potrdim vuk-ovo poročilo, sem imel priložnost se peljat zraven in lahko povem da so gume odlične ( res vredne nakupa ), v ovinkih pa se držijo kot da bi bil na tirnicah!!

Lp.
komar
No, vse kar sta napisala je res-vendar....
še vedno so GLASNE in me moti 100 na uro. mad.gif
Tako, da danes dobim Continental ContiSportContact 2.
Upam, da ne bo razočaranja!!! sad.gif
Bom poročal čez nekaj dni.

By, Tomi tongue.gif
DonFilipo
QUOTE (komar @ Apr 7 2005, 07:53)
Sicer imam ravno takšne na svoji 6-ki (215/45x17), pa se mi zdijo izredno GLASNE! mad.gif

By, Tomi

katerekoli ki imajo veliko plastike notri. cim bolj trda in plasticna je to bolj tiha in varcna je - drzanje ceste pa je vkurcu!!!
Tigar Beograd, te majo se po 20.000km tiste iglice ob strani kolko so trde. zdrzijo do 300.000km
LabiGT
QUOTE (komar @ Apr 19 2005, 07:04)
No, vse kar sta napisala je res-vendar....
še vedno so GLASNE in me moti 100 na uro. mad.gif
Tako, da danes dobim Continental ContiSportContact 2.
Upam, da ne bo razočaranja!!! sad.gif
Bom poročal čez nekaj dni.

By, Tomi tongue.gif

Conti so sigurno odlicne gume, in tihe. Edino ti ne bojo zdrzale velik.
LabiGT
QUOTE (DonFilipo @ Apr 19 2005, 08:22)
QUOTE (komar @ Apr 7 2005, 07:53)

By, Tomi

katerekoli ki imajo veliko plastike notri. cim bolj trda in plasticna je to bolj tiha in varcna je - drzanje ceste pa je vkurcu!!!
Tigar Beograd, te majo se po 20.000km tiste iglice ob strani kolko so trde. zdrzijo do 300.000km

Continental SportContact2 so na primer zelo mehke gume pa so zelo tihe. Good Year Eagle F1 gsd3 so tud mehke in so tudi tihe...Bridgestone RE720 so trse in so glasnejse od Contija in Eagla...
Trayal so tudi mehkejse od Tigra smile.gif
user posted image

bi mogu videt kako sele zgleda tovarna biggrin.gif
komar
No, pa se je zgodilo.
Continental SportContact so zmontirane (215/45x17)
Prvi občutki zelo vzpodbudni (sicer samo vožnja po dežju). rolleyes.gif rolleyes.gif
Več pa ko bo priložnost testiranja.
NAJPOMEMBNEJŠE-hrupa v kabini ni več (Bridgestone sucks)!!! laugh.gif laugh.gif

By, "lucky" Tomi cool.gif
YavarYe X6V6
Bolj od daleč spremljam tole temo in dobil sem občutek, da se je komar že vnaprej odločil kakšne gume si bo zmontiral na avto, ker je pač vedel za slabe in dobre lastnosti enih ali drugih. z0tdntknw.gif
Zakaj ljudje sprešujejo stvari za katere so se že vnaprej odločili, kako jih bodo naredili ???? z0tdntknw.gif
komar
Odločen ravno nisem bil (je pa res, da so na zadnjem testu Continentalke zasedle prvo mesto in sem se ves čas nagibal v to smer). ph34r.gif
Sprašujemo in nakladamo pa zato, ker je to tukaj FORUM, ki je namenjen takim NAKLADANJEM. tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Pa še naprej en lep, deževen dan!
apcih
ja veš s temi testi je tako, tist k da več dnarja je pol bolje uvrščen, saj koker sm jst slišal, najboljši testi so ljudje k se vozmo z različnimi gumami. in ti lahko povemo izkušnje, verjetno jih imaš tudi sam nekaj.
simons
Fantje , mene pa zanima če ima kdo kakšne izkušnje s pnevmatikami Yokohama?
Me že neki časa privlačijo, verjetno zato ker so japonske, nisem pa uspel še dobit nobene povratne info. kako se kaj obnesejo.
torstorm
obnesejo se dobro.Ceste se držijo dobro, edino obraba je večja.To govorim za model AVS100.Sem jih imel nekdaj, naslednje pa ne vem katere bom kupil, trenutno pa imam bfgoodrich profiler g.so tudi dobre, posebno v dežju.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.