Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
nakup avtomobila
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
tomaz1978
Pozdrav,

sem nov na vašem forumu. trenutno si lastim nissan primero l. 01 in v kratkem nameravam kupiti drug avto. v ožjem izboru so mazda 6, honda accord in toyota avensis, avto mora biti v karavanski izvedbi in diesel.
malo sem že brskal po vašem forumu in za mazdo 6 sem ugotovil, da je kar nekaj napak ki so recimo temu standardne in sicer:
- rjavenje zadnjih blatnikov,
- xsenon luči,
- senzor airbaga sovoznik v sedežu,

lepa mi je najbolj mazda vendar me malo motijo te okvare.
ali je še kaj takega na kar je treba paziti. avto kupujem do cca. 9.000 € oziroma lahko do 10 k € in kar sem gledal od teh treh avtomobilov ima mazda 6 še največ tovarniških napak.
kaj priporočate za nakup in prosim za pomoč in ali ima mazda še kakšno napako na katero je treba biti pozoren pri nakupu. kako je z odpravo teh napak, ali servisi kaj komplicirajo.
ali lahko kdo priporoči kakšen avto z avtoneta.

hvala za odgovore in upam, da postanem tudi jaz lastnik mazde in vaš član.

lp, Tomaž
YavarYe X6V6
Blatnike popedenajo na servisu, ker je to tovarniška napaka. Po tem posegu ni še nobeden rekel da se je ponovilo. z0tdntknw.gif

Xenon je odvisen od letnika, po 2004, teh težav ni bilo ali pa zelo redko, pred tem letnikom pa vsi vemo kdo to zrihta za male pare. blush.gif

Senzor v sedežu je problem pri tistih z manj opreme, oziroma z navadnimi sedeži, tisti ki ima ogrevane seeže, ni nujno da so usnjeni, in seveda tudi tisti ki imajo usnjene nimajo teh težav, je pa tudi relativno enostavno rešljivo, tako da ni nek bau bau.

Diesel-navor,kolk delaš na leto - dan ?
Grega_
Zelo konkretno ti je že predhodnik povedal. Moraš pa vedeti nekaj, da Mazda je večina večjih napak priznala, marsikaj pa še pod garancijo zamenjajo in kar se ne piše po forumih. Glede rjavenja so vpoklicane vse M3 in M6 od 2003 naprej (seveda novi modeli ne). Jest imam M3 in so me poklicali prejšnji teden ter vse poštimali in zaščitili v enem dnevu, tako da ti ni treba nič težiti naj ti uredijo zadevo. Glede konkurence tudi preveri kakšne težave imajo avtomobili in kaj ni priznal prodajalec, kar seveda najbolje zveš od uporbnikov. Imaš pa v izboru avtomobile ki so si zelo blizu tako da zna biti odločitev težka, pa pazi poreklo avtomobila (uvožen), servisi, lastniki itd. Naj ti to tudi pride v + oz. -.
3mazda
Sprašujem kako "popedenajo" rjaveče blatnike na M6. Na moji so kar čez rjaveč rob blatnika namazali neko gumo. Spodaj pa je še zmeraj rjavo.
Kako je s rjavenjem vpetja amortizerja v motornem prostoru (prerjavelo je namreč okoli črne pločevine, ki je privijačena s tremi vijaki).
Jest
(3mazda @ 28 Dec 2009, 11:42) *

Sprašujem kako "popedenajo" rjaveče blatnike na M6. Na moji so kar čez rjaveč rob blatnika namazali neko gumo. Spodaj pa je še zmeraj rjavo.
Kako je s rjavenjem vpetja amortizerja v motornem prostoru (prerjavelo je namreč okoli črne pločevine, ki je privijačena s tremi vijaki).

Pri moji prejsnji (letnik 2003) so izrezali blatnike in jih nadomestili z novimi ...
JozaGulikoza
Pa jebemti, če to ni žalost, 5, 6 ali celo mjn let starim avtom izrezovat blatnike, zaradi rje, pa sej niso stari Opl Kadetti, L.1985! dry.gif
LabiGT
pa sej to naredijo brezplacno in je kar pohvalno, da ti sploh povejo

drugace pa toyota je kot ena kanta v primerjavi z hondo accord in mazdo 6 (pac japonski opel biggrin.gif )
JozaGulikoza
Uf tastara Honda Accord Aerodeck (če se še tko imenuje), se prav un par let star model, je neki groznega za videt, tanova je pa kar okej (men lepša kot tanova 6 kombi)! tongue.gif happy0158.gif
Boss
QUOTE(LabiGT @ 28 Dec 2009, 13:07) *

pa sej to naredijo brezplacno in je kar pohvalno, da ti sploh povejo

drugace pa toyota je kot ena kanta v primerjavi z hondo accord in mazdo 6 (pac japonski opel biggrin.gif )

Sam res je kanta pa še zgleda tako masivno kot kaka ameriška jajca ogromna

Accord je meni bil vedno všeč (ok prejšnji karavan je pač za pogrebnike dizajniran al vsaj tko zgleda) sam je pa primerljiv z M6 kar nekaj tisočakov dražji. A se splača? Mislim, da ne. bleh.gif
JozaGulikoza
Pogrebniški voz ja, tko kokr uni mercedesi al pa kaki volvoti tastari (pa še 850 estate mi je lepotec prot Akordi)! dry.gif
Deeyan
(Boss @ 28 Dec 2009, 13:17) *

Sam res je kanta pa še zgleda tako masivno kot kaka ameriška jajca ogromna

Accord je meni bil vedno všeč (ok prejšnji karavan je pač za pogrebnike dizajniran al vsaj tko zgleda) sam je pa primerljiv z M6 kar nekaj tisočakov dražji. A se splača? Mislim, da ne. bleh.gif

to je pa res, ta Accord karavan je bil totalno zrešen uzadi, drugače se mi pa ta starejši model bolj dopade kot tanov
PeW
Mislim da čez Hondo Accord jo ni happy0158.gif Bratranec je mel 2.4i bencinaraj ampak mu je na žalost ena bud.... priletela v bok tko da je bla totalka! in stric pa ma strai accord letnik 2004 dizl in oba sta bila več kot zadovoljna! ampka Honda pa je le dražja kot mazda!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.