Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda3 2.0gt
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
Boss
O boh aleluja, kaj ste se zdele name spravil kot, da sem jaz začel naštevat najmanjšo porabo. Mal poglejte kdo je začel z naštevanjem nekih ekstremnih primerov z nekim super iber mega gorivom, ki je seveda iz tujine.

Očitno ste pozabili kaj je Sonček sploh vprašal pa bom še 1x nalimal citat, da ne bo dvomov

QUOTE(Sonček @ 10 Apr 2010, 11:31) *

Da malo obudim temo. smile.gif

Sem nov na forumu in se zanimam za nakup 3ke GTA. Gledal sem tudi 3ko 1.6 in 1.6dizel ampak mi je GTA bolj všeč predvsem po izgledu. Zanima me kakšno porabo lahko realno pričakujem glede na to da nisem nek divjak. Vozim normalno, večinoma po omejitvah. Kakšna je poraba npr. na AC pri 130? Na leto naredim okol 20k km in bi se mi mogoče res splačalo pogledati po kakšnem dizelčku smile.gif

Hvala, LP

QUOTE(Sonček @ 10 Apr 2010, 13:39) *

Hvala vsem. Ni mi všeč traktor všeč mi je samo njegova poraba. smile.gif sicer mi pa zdaj avto porabi okoli 10l na 100km in sem začel malo razmišljati o kakšnem varčnejšem. smile.gif Bom šel spet nazaj iz nemca na japonca... tongue.gif malo gledam tudi mazdo 6. Mimogrede, pozna kdo 3ko GTA, ki se prodaja v Novi Gorici že precej časa?

Že tako ima porabo 10 litrov in mu je to preveč kar ga čisto razumem zato išče nekaj bolj varčnega. In prvo kar si mu Uklopko povedal je da naj ne kupuje diesla pa verjetno še sam ne veš zakaj si mu odsvetoval in naj kupi GTA. Glede na to, da porabi zdaj 10 litrov bi rekel, da ima tak režim vožnje, da bo z M3 GTA prišel le iz dežja pod kap in bo na istem. Predlagaj mu GTA in plinsko instalacijo, če že.

A naj bo zadovoljen z odgovorom, da bo itak sam ugotovil kolk bo realna poraba - ja to je smešno, pa sej človek kupuje drug avto ravno zaradi tega, da bo manj denarja potrošil za gorivo in verjetno mu ni v interesu, da bo malo eksperimentiral pa kr tkole dal denar, da se na lasten žep prepriča a je to to kar je pričakoval oziroma kaj išče. Zato na forumu to sprašuje in si želi koristnega in objektivnega odgovora.

In ne ni fore kolk kdo da denarja za avto, ker danes avto kupit ni ne vem kak projekt, veliko težje ga je vzdrževat, ker če te za 20.000km samo gorivo pride več kot dva jurja pa še registracija in servis kakega jurja je nekako logično o čem govorim. In razlika med GTA bencinarjem in 1.6 dieslom je pri tej kilometrini cca 800€ samo za gorivo na leto.

Ok samo tole pa zaključim - jaz se z nikomur ne kregam (razen, če je izmenjava argumentov pač kreg), če pa se kdo krega z mano je pa to njegov problem. Poskušam pa navesti neka dejstva in jih ustrezno argumentirati zakaj sem tako rekel in zdi se mi fair, da ne konkretno tehtno vprašanje uporabnika foruma tudi tehtno odgovorimo čim bolj objektivno in čim manj subjektivno z neko predispozicijo v glavi, da je recimo nekdo pristaš bencina, drugi pa diesla, tretji plina in četrti elektrike...

Jaz osebno si želim tak pristop, da če nekaj vprašam, da mi tisti z več izkušnjami tudi to tako predstavijo in ne v stilu: ja kup Nokio, ker mam tud jest Nokio in je full kul. Hočem, da se mi razloži zakaj je Nokia kul in katere prednosti ima in ne samo rečt, da je Sony Ericsson zanič oz. za butat z glavo v zid pri tem pa ga sploh nikol ni od bliz vidu.

p.s.: mi pa še vedno ni jasno kaj se pristaši bencina tolk ogroženo počutite, ko kdo omeni diesel pa kolk vsi hitite naštevat kolk majhno porabo ste mel. Pa sej pri bencinarju to ni fora kot razumem - važen je zvok, pa da ne smrdi, pa da pozim vžge, pa da ma pocen servise in rezervne dele. z0tdntknw.gif

Na evo govoril sem... zdej me pa raztrgite harhar.gif happy0195.gif happy0195.gif
LabiGT
fak, mas ti fetis na dolge poste biggrin.gif
mene ze pogled na to me userje pa takoj zaprem okna smile.gif
tauko
(LabiGT @ 13 Apr 2010, 16:47) *

hja, jest jih enostavno preskočm. Sam bi pa res to lahko mal količinsko omejil. No, sej to je lepo, da se človk razpiše, samo v mejah normale.

Kar se pa bencina in nafte tiče, je pa tako al tako nuja; ne glede na ceno in porabo le-tega, pač požremo "en tavelk cmok in prekolnemo vlado, mar nam je treba tega" in veselo tankamo naprej. Ali pa iščemo cenejšo alternativo (elpiđi)!

Se je pa pri teh cenah, ki drvijo v višave, res povečala skrb za naše boge tanke in samo gledamo, ke mo privarčevali. Tako pač je! dry.gif
Boss
QUOTE(LabiGT @ 13 Apr 2010, 16:47) *

aha biggrin.gif vsakič pred seksom napišem en dolg post pa sem prec za akcijo - danes torej že 2x party0024.gif

QUOTE(tauko @ 13 Apr 2010, 17:17) *

hja, jest jih enostavno preskočm. Sam bi pa res to lahko mal količinsko omejil. No, sej to je lepo, da se človk razpiše, samo v mejah normale.

Ok, obljubim, a ne bom več oziroma bom samo enovrstičnice pisal happy0158.gif happy0195.gif

lahko pa tud avdiobook posnamem pa prlimam gor yahoo.gif happy0195.gif
Alex
Jaz sem že napisal,da pri isto naloženem avtu,ista relacija pije bistveno manj z Agipom-italijanskim se razume,da ga ne bo kdo primerjal z našim,in to sem že parkrat preizkusil. wink.gif
Da se zadaj nič ne kadi in da je bolj miren tek sem tudi opazil.Kaj čmo,imajo pač boljše gorivo.
Sonček
(Boss @ 13 Apr 2010, 16:38) *

O boh aleluja, kaj ste se zdele name spravil kot, da sem jaz začel naštevat najmanjšo porabo. Mal poglejte kdo je začel z naštevanjem nekih ekstremnih primerov z nekim super iber mega gorivom, ki je seveda iz tujine.

Očitno ste pozabili kaj je Sonček sploh vprašal pa bom še 1x nalimal citat, da ne bo dvomov
Že tako ima porabo 10 litrov in mu je to preveč kar ga čisto razumem zato išče nekaj bolj varčnega. In prvo kar si mu Uklopko povedal je da naj ne kupuje diesla pa verjetno še sam ne veš zakaj si mu odsvetoval in naj kupi GTA. Glede na to, da porabi zdaj 10 litrov bi rekel, da ima tak režim vožnje, da bo z M3 GTA prišel le iz dežja pod kap in bo na istem. Predlagaj mu GTA in plinsko instalacijo, če že.

A naj bo zadovoljen z odgovorom, da bo itak sam ugotovil kolk bo realna poraba - ja to je smešno, pa sej človek kupuje drug avto ravno zaradi tega, da bo manj denarja potrošil za gorivo in verjetno mu ni v interesu, da bo malo eksperimentiral pa kr tkole dal denar, da se na lasten žep prepriča a je to to kar je pričakoval oziroma kaj išče. Zato na forumu to sprašuje in si želi koristnega in objektivnega odgovora.

In ne ni fore kolk kdo da denarja za avto, ker danes avto kupit ni ne vem kak projekt, veliko težje ga je vzdrževat, ker če te za 20.000km samo gorivo pride več kot dva jurja pa še registracija in servis kakega jurja je nekako logično o čem govorim. In razlika med GTA bencinarjem in 1.6 dieslom je pri tej kilometrini cca 800€ samo za gorivo na leto.
Ok samo tole pa zaključim - jaz se z nikomur ne kregam (razen, če je izmenjava argumentov pač kreg), če pa se kdo krega z mano je pa to njegov problem. Poskušam pa navesti neka dejstva in jih ustrezno argumentirati zakaj sem tako rekel in zdi se mi fair, da ne konkretno tehtno vprašanje uporabnika foruma tudi tehtno odgovorimo čim bolj objektivno in čim manj subjektivno z neko predispozicijo v glavi, da je recimo nekdo pristaš bencina, drugi pa diesla, tretji plina in četrti elektrike...

Jaz osebno si želim tak pristop, da če nekaj vprašam, da mi tisti z več izkušnjami tudi to tako predstavijo in ne v stilu: ja kup Nokio, ker mam tud jest Nokio in je full kul. Hočem, da se mi razloži zakaj je Nokia kul in katere prednosti ima in ne samo rečt, da je Sony Ericsson zanič oz. za butat z glavo v zid pri tem pa ga sploh nikol ni od bliz vidu.

p.s.: mi pa še vedno ni jasno kaj se pristaši bencina tolk ogroženo počutite, ko kdo omeni diesel pa kolk vsi hitite naštevat kolk majhno porabo ste mel. Pa sej pri bencinarju to ni fora kot razumem - važen je zvok, pa da ne smrdi, pa da pozim vžge, pa da ma pocen servise in rezervne dele. z0tdntknw.gif

Na evo govoril sem... zdej me pa raztrgite harhar.gif happy0195.gif happy0195.gif

Nimam takega režima vožnje, da imam tako porabo. Vozim pač tak avto(Audi A4 1.8T quattro). Vozim zelo počasi. Ne pretiravam. Vozim po omejitvah. Ne in ne kupujem GTAjke zaradi varčevanja ampak zato, ker se mi zdi da mi audi enostavno preveč pokuri glede na zmoglivosti. GTAjka mi je pač všeč vizualno in zato bi jo tudi kupil... Sicer pa me je samo zanimalo kakšno porabo lahko pričakujem... unsure.gif
uklopko
fajn in prašal si za porabo in povedali smo ti in predlagali na (podlagi izkušen) da 1.6 porabi skoraj toliko kot 2.0
Boss traktor sem mu pa zato odsvetoval ker je enostavno traktor in pa tud zato ker nekateri KRVAVO zagovarjate dizl evo samo zato harhar.gif pa človek je vajen met porabo 10 litrov in 2 litra man je že napredek in ostaneš pri zmoglivejšem od 1.6 ki pa porabi morda 0,5 litra man je pa vožnja kot pri jugotu tišiš da se kam premakne.

In prosim da se za debato o porabi premaknete na temo poraba.
Sonček če si iz okolice Lj se zmeniva na pijači greš pelat mojo M3 gta potem sprobaj še od nekoka M3 1.6 in se boš lažje odločil. OK? Pa še v živo boš lažje kej prašal wink.gif čene te bojo traktoristi potegnil na svojo stran biggrin.gif

samo zvrcni me.

lp v nasledni temi

Sonček
(uklopko @ 13 Apr 2010, 22:00) *

fajn in prašal si za porabo in povedali smo ti in predlagali na (podlagi izkušen) da 1.6 porabi skoraj toliko kot 2.0
Boss traktor sem mu pa zato odsvetoval ker je enostavno traktor in pa tud zato ker nekateri KRVAVO zagovarjate dizl evo samo zato harhar.gif pa človek je vajen met porabo 10 litrov in 2 litra man je že napredek in ostaneš pri zmoglivejšem od 1.6 ki pa porabi morda 0,5 litra man je pa vožnja kot pri jugotu tišiš da se kam premakne.

In prosim da se za debato o porabi premaknete na temo poraba.
Sonček če si iz okolice Lj se zmeniva na pijači greš pelat mojo M3 gta potem sprobaj še od nekoka M3 1.6 in se boš lažje odločil. OK? Pa še v živo boš lažje kej prašal wink.gif čene te bojo traktoristi potegnil na svojo stran biggrin.gif

samo zvrcni me.

lp v nasledni temi

hvala. smile.gif sem iz Vrhnike. Lahko se zmeniva pa greva neki spit in mal predebatirava.. wink.gif Sicer pa mogoče v petek Audi gre k drugemu lastniku, jaz pa veselo nazaj na japonca. smile.gif
uklopko
happy0158.gif
YavarYe X6V6
(Boss @ 13 Apr 2010, 16:38) *

Lej boss nimava kaj samo notworth.gif , sem pač šalabajzar-šušmar-preveč govorim-tankam povsod-porabo mam pol tud čudno, tako kot sem jaz-.....PRIZNAM. sad.gif

Lej če pač človk hoče povedat da je poraba odvisna od :

-Voznika
-Avta (oblika pa to)
-Motorja le tega
-Gum + kar zraven paše
-Goriva (katera firma)
-Relacije
-Smeri vetra
-Temperature
-...

Potem pa pač dopolni ze neko pozitivno izkušnjo z eno točko izmed teh pol pa pretiravam. Lej ne prepričujem v nič samo hotu sem pač povedat, da tud benz vpliva na porabo, a to ni mogoče ?
Samo lej navor že tako zelo zelo malo porabi in je razlike mogoče 2-4 dl, pri bencinarjih brez navora, ki pa goltajo benz kot prašiči pomije pa je vsak deci pomemben.

V glavnem v navoru je prihodnost, kljub temu da je v določenih delih sveta prepovedan.
Boss
Uklopko in Yavarye: upam, da nista užaljena, ker tako kot pišeta me je kr malo strah, da bo kaka zamera. Sej mi je žal da sem sploh kej napisal pa da sem predstavil svoj pogled na stvar. sad.gif

Glede KRVAVEGA zagovarjanja pa to velja bolj za pristaše bencina, ki o dieslu tud slišat nočte in se vsakič delate norca iz tega. Sploh ne dovolte, da bi se predstavle obe plati in je neki najhujšga, če kdo kaj dobrega reče na račun diesla, čeprav v tem primeru sploh nisem začel z omembo diesla ampak s tem, da je treba interesentu za nakup realno predstavit kolikšno porabo lahko v povprečju pričakuje in ne v nekih ekstremih z nekim gorivom, ki ga pri nas sploh ni možno kupiti.

Pa sej noben ne vsiljuje ničesar nikomur, da je treba tak halo dvignit, ko je govora recimo o dieslu in ne vem če nekdo sprašuje o primerjavi pri tem pa najprej eksplicitno omeni, da mu je trenutna poraba prevelika in da je očitno to glavni razlog za menjavo avtomobila je verjetno najbolj logično, da se mu zapiše s katerim motorjem bo najmanj porabil. Prvo vprašanje pa je bilo kaj se mu bolj splača 1.6benz ali 1.6diesel, kar da od začetka slutiti, da je poraba pomemben faktor sploh, če se je odločil, da bo šel iz 160KM turbača AWD.

Če pa bi vprašal, da rabi avto za športno vožnjo mu pa tudi sam ziher ne bi predlagal 1.6 diesla ampak MPS ali pa vsaj GTA. Verjemi, da tolk zaljubljen nisem v diesla, da ne vidim nič drugega in če bi imel dovolj fedra za vzdrževanje bi mel danes doma vsaj 250 ali 300KM turbo bencinarja. yahoo.gif

Torej da zaključmo tole brezplodno razlago in da se vrnem na začetek.

Če boš vzel prejšnji model M3 potem so verjetno naslednje ugotovitve

bencin 1.4 90KM - ne kupuj ker ta motor je absolutno prešibak
bencin 1.6 105KM- malo bolje vendar še vedno premalo za bolj dinamičnega voznika pri tem pa še kar precej pupca za svoje konje
bencin 2.0 150KM- verjetno najbolj primeren motor za tistega, ki rad včasih tudi malo bolj športno odvozi kake ride
bencin 2.3MPS 260KM - pravi hot hatch happy0158.gif
diesel 1.6 90KM - osnovni diesel, ki je verjetno bolj za kakega upokojenca
diesel 1.6 109KM - šparovček z zmogljivostmi na nivoju 1.6 bencina
diesel 2.0 143KM - ugodno poraba, ki nudi tudi kakšne bolj osnovne športne užitke.

če pa razmišljaš o novi M3 sta pa namest diesla 2.0 dodana dva nova motorja in obeh 90KM motorjev tudi ni več

diesel 2.2 150KM - diesel z boljšimi performancami od 2.0 bencinarja (spet jih bom slišal)
diesel 2.2 185KM - dobrih 8 sekund do 100 pove vse pri porabi 5,6l/100km (realno verjetno kake pol litra do liter več) devil.gif

Symon
(Boss @ 14 Apr 2010, 12:08) *

čeprav v tem primeru sploh nisem začel z omembo diesla ampak s tem, da je treba interesentu za nakup realno predstavit kolikšno porabo lahko v povprečju pričakuje in ne v nekih ekstremih z nekim gorivom, ki ga pri nas sploh ni možno kupiti.

(uklopko @ 10 Apr 2010, 12:41) *

Kar se pa tiče porabe kombinirana vožna in z občasno težjo nogo je poraba med 8.5 in 9l Seveda če boš res vozil po omejitvah kot praviš jo lahko spraviš na 8.2l/100km/h preverjeno! Kakšna je moja poraba si lahka ogledaš tukaj: Aja vozim se pa skoraj vsak dan iz Rakitne do Domžal(če ti je poznano boš vedel kakšna je cesta)

(Grega_ @ 11 Apr 2010, 08:21) *

Drugače pa 90% mestna vožnja, malenkost nad 9, po avtocesti 130 jo moraš spraviti na 8-8,5l, če jo pa tišiš res na polno je pa okoli 10-10,5, tako da niso ne vem kakšne razlike, je pač bencinar, potegne dobro, tja do 200 km/h prideš dosti hitro.

A to ni dovolj realno? z0tdntknw.gif

uklopko
happy0158.gif
Boss z moje strani ne bo zamere (upam da me poznaš toliko wink.gif ) Bomo spore zglihal na kakem paintball meetu tongue.gif
Boss
QUOTE(Symon @ 14 Apr 2010, 12:44) *

A to ni dovolj realno? z0tdntknw.gif

ampak moja replika se je začela na Yavaryevo post, kjer je omenil nek ekstrem... po nesreč sem pa takrat omenil diesel in se je začel cel hudič sploh zato, ker nisem potrdil, da je diesel za butat z glavo v zid, al neki tazga z0tdntknw.gif . V bistvu pa sem hotel samo predstaviti realno porabo in ne mejnih vrednosti, ki nikomur kaj dosti ne povedo pa ne glede a se gre za bencinarja al pa za traktor. Lahko še enkrat prebereš kaj sem napisal pa probaj neobremenjeno ocenit kaj sem napisal.

Sicer pa, če sem kej zajebal, se opravičujem oz. se opravičujem če sem koga preveč vznemiril - res ni bil namen, da bi koga zajebaval al bohnedej še kej hujšega bleh.gif biggrin.gif
Alex
(Boss @ 14 Apr 2010, 14:49) *

ampak moja replika se je začela na Yavaryevo post, kjer je omenil nek ekstrem... po nesreč sem pa takrat omenil diesel in se je začel cel hudič sploh zato, ker nisem potrdil, da je diesel za butat z glavo v zid, al neki tazga z0tdntknw.gif . V bistvu pa sem hotel samo predstaviti realno porabo in ne mejnih vrednosti, ki nikomur kaj dosti ne povedo pa ne glede a se gre za bencinarja al pa za traktor. Lahko še enkrat prebereš kaj sem napisal pa probaj neobremenjeno ocenit kaj sem napisal.

Sicer pa, če sem kej zajebal, se opravičujem oz. se opravičujem če sem koga preveč vznemiril - res ni bil namen, da bi koga zajebaval al bohnedej še kej hujšega bleh.gif biggrin.gif

Sej že,da samo omeniš vonj po nafti je takoj ogenj v strehi. tongue.gif w00t.gif
jures
Boss a doma kurite na nafto ali plin? party0016.gif
Boss
QUOTE(jures @ 14 Apr 2010, 16:04) *

Boss a doma kurite na nafto ali plin? party0016.gif

na plin... ampak kaj ma pa to zdej veze z gojenjem paradižnikov z0tdntknw.gif bleh.gif
YavarYe X6V6
Nimam kaj zamerit.

Lahko bi napisal še en roman benz vs diesel, mogoče ga celo bom, samo ne vem če mi bodo na katerem servisu podali ceno za ves materijal ki lahko in tudi crkne pri enem in drugem, cene uradnih servisov z materijalom, pa da pol potegnemo črto kaj je cheaper, tud če je poraba 3 litre večja.

Ni bistvo samo poraba, kaj pa redni stroški, servis pa material pa to, registracija je itaq enaka ?
Ok razen če človek nabavla avto za 20-30 kkm, pol nima veze.
Boss
Drži in tega nikoli ne zanikam, da so deli za diesel dražji pa še več takih je, ki jih lahko hudič vzame. Pač moderni diesel je bolj tehnično kompliciran motor.

Po drugi strani pa koliko je bilo izven garancijskih težav z Mazdinimi diesli tu na forumu pri uporabnikih, ki točno vejo koliko km imajo njihovi avtomobili oziroma po možnosti, da so jih vozili od novega?

kakor je meni znano ne kej dosti...ok gre kakšen IMV ventil, kakšen filter se zapaca in kaj podobnega značilnega za diesel. Načeloma so to stroški, ki niso ravno katastrofa sploh, če gre za avto, ki je dal skozi že 100kkm ali več.

Upam, da se ne motim preveč, ampak prav dosti sesutih turbin, uničenih šob, zaribanih visokotlačnih pump ipd dragega shita mislim, da na forumu sploh nimamo - spet govorim za avte z znano zgodovino.

Še Labi, ki je za moje pojme sadistični mučitelj blush.gif svoje Mazdice je zabeležil izven garancije samo tisti bat, ki bi ga lahko odneslo tudi pri bencinarju, če je šlo za napako materjala. Menjalnik bi lahko crknil tudi na bencinarju, visokotlačna pa mu je verjetno v garanciji šla zaradi vode v gorivu ali pa napake materjala. Pa kolk ma njegova Mazda? Mislim, da bo kmal mela četrt miliona kilometrov pa si upam trdit, da jih lahko nardi brez težav še vsaj 100kkm, če bi jo mal bolj mirkal pa bi verjetno naklepala tud pol milijona brez večjih servisov.

Mojo prejšnjo sem sicer dal stran zaradi karambola pri 140kkm pa z dieselskimi deli ni bilo nič narobe z motorjem in mislim, da je na forumu kar nekaj dieselc, ki se bližajo 200kkm aki so že čez pa z njimi ni nič narobe oziroma se ne kažejo nobeni znaki, da bi dieselce mele neko pogosto bolezen, ki bi spraznile uporabnikove žepe.

Zato ne vem zakaj je taka gonja proti dieslu, da že skoraj zgleda, da si ful budala, ker kupiš diesla saj ti takoj skup pade sam, da ga zapelješ iz salona rolleyes.gif

Upam da me, zarad tega kar sem napisal, ne bo tepla usoda in bo ravno meni crknilo nekaj od naštetega ampak zaenkrat statistično gledano ni bojazni party0024.gif
Stroker
Da še jaz malo posvinjam to temo in dodam eno svojo izkušnjo na debato o porabi in vplivu različnih bencinov na le to.
Deset let nazaj, ko sem imel Mazdo 323F (1.6 bencinar) sem si notri vgradil Pioneer-jevo navigacijo. Med drugim je imela vgrajen svoj GIRO senzor in bila priključena tudi na računalnik avtomobila (signal hitrosti). Tako, da je poleg GPS signala, izračunavala še sama ogromno drugih podatkov. Npr. s pomočjo GIRO senzorja in signala hitrosti je točno vedela kje se nahaja tudi v predoru kjer ni signala GPS in če si v predoru upočasnil oz. pospešil je to tudi pokazala, prav tako je prikazala centrifugalne sile v ovinkih.
Po določeni poti si lahko točno pogledal statistiko o poti: koliko levih/desnih ovinkov je bilo, kako ostri so bili, koliko je bilo klancev navzgor/navzdol, koliko je bilo pospeševanj/bremzanj….
V glavnem sem prišel do ugotovitve, da ko sem šel po neki poti tja in nazaj in če je bila v eno smer poraba precej nižja kot v drugo, čas poti pa skoraj enak, sem vedno pogledal še podatke z navigacije in videl da je bila poraba v eno smer višja ker, je bil večji del poti v klanec, ker je bilo več pospeševanja v klance, ker je bilo več pojemkov (bremzanja)…. Sama pot je bila v km enaka in tudi čas je bil enak, torej je bila tudi povprečna hitrost enaka, podatki o pojemkih, klancih, pospeševnjih… so bili pa precej različni. In po kar nekaj prevoženih kilometrih po Evropi in tankanjih na različnih črpalkah lahko samo rečem, da po mojih izkušnjah veliko bolj na porabo vpliva vse kaj drugega kot sam bencin.
Po pregledih poti bi zelo težko rekel, da sem z enim tankom več km prevozil, ker je bil bencin boljši, ker sem vedno naredil več km, ko je bila pot bolj idealna (manj klancev in pospeševanj/bremzanj), in preračunano se je vedno tako izšlo (več klancev in sprememb hitrosti = večja poraba), neglede na to kje ali kakšen bencin sem tankal…
Boss
happy0158.gif my point exactly
uklopko
''provociram''

Jaaa pa jadeee ne vrjamem harhar.gif devil.gif
JozaGulikoza
Men je pa smešno, da ima avto s 150 konji končno brzino samo 200, to je bistveno manj kokr so mel včasih z majn konji! dry.gif tongue.gif

Sicer nismo na dirkališču, ampak vseen mi je pa ful v oči zbodla ta cifra! harhar.gif
LabiGT
shell v power diesel ima bistveno manjo porabo pa lahko napisete kar hocete biggrin.gif

tudi sam ne verjamem v to, da z enimo gorivom prevozis vec, ampak pri tem (in edino tale) je tako kot je...pa prevozil sem isto razdaljo z istim avtom 100 krat, tko da...

boss a nisi ti do par mesecov nazaj "promoviral" petrol, da naredis z njim vec kilometrov?
YavarYe X6V6
Shellov benz je tud boljši, nasledn tedn grem spotoma tankat v avstrijo.
Alex
(LabiGT @ 15 Apr 2010, 11:12) *

shell v power diesel ima bistveno manjo porabo pa lahko napisete kar hocete biggrin.gif

tudi sam ne verjamem v to, da z enimo gorivom prevozis vec, ampak pri tem (in edino tale) je tako kot je...pa prevozil sem isto razdaljo z istim avtom 100 krat, tko da...

boss a nisi ti do par mesecov nazaj "promoviral" petrol, da naredis z njim vec kilometrov?

Se popolnoma strinjam.To gorivo je pač boljše.
Boss
QUOTE(LabiGT @ 15 Apr 2010, 11:12) *

w00t.gif

a dej no laugh.gif ... verjetno sem edini, ki sem res skeptičen glede tega, da je bistvo za nizko porabo v kvaliteti goriva. Še za petrolov ultimax sem rekel, da bom videl ali je kej na tem pa ni bilo nič ali pa bolj malo, da bi se dalo ocenit.

Drugač je pa tema o tem tukaj http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=6288 pa lahko preveriš tongue.gif

QUOTE(YavarYe X6V6 @ 15 Apr 2010, 14:20) *

Shellov benz je tud boljši, nasledn tedn grem spotoma tankat v avstrijo.

Mora bit boljši saj je bistveno dražji - vprašanje pa je kolk je vse to povezano s porabo z0tdntknw.gif nekaj deci ja več pa - vprašanje
YavarYe X6V6
Sploh zame ker tankam na 3 mesece. happy0005.gif
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 15 Apr 2010, 22:28) *

Sploh zame ker tankam na 3 mesece. happy0005.gif

No zdej mi pa en oreng razlog povej zakaj boš glih Shella tankal? z0tdntknw.gif

Glede na to, da ti poraba goriva ni več pomembna, ker si na LPG-ju je verejtno pa res čist vseeno ker bencin notri natočiš, al sem mogoče zgrešu kak drug point. huh.gif
jures
(Boss @ 16 Apr 2010, 09:30) *

Glede na to, da ti poraba goriva ni več pomembna, ker si na LPG-ju je verejtno pa res čist vseeno ker bencin notri natočiš, al sem mogoče zgrešu kak drug point. huh.gif

je pomembno, ravno zaradi tega ker bencin stoji + hladi benz pumpo
YavarYe X6V6
(Boss @ 16 Apr 2010, 09:30) *

Point je da je benz dlje cajta v rezervoarju, če je že v osnovi v kvaliteti tam tam, kašen je potem po 3h mesecih, razlika je že pri webastu, ki dlje rabi da kresne(včasih šele v tretjem poizkusu sad.gif ), z "starim" benzom kot ko na sveže natočim.
Sej verjetmo je fora samo v tem koliko vode(ki nastane iz kondenza v rezervoarju) je v njem.
Boss
QUOTE(jures @ 16 Apr 2010, 10:44) *

je pomembno, ravno zaradi tega ker bencin stoji + hladi benz pumpo

Ok ok vem zakaj mora bit benz notri... gre se zakaj ne bi bil dober benz iz OMV-ja, Agipa, mola al pa Petrola? Sem prepričan da to, da stoji resnično nima nobenga vpliva sej ni hidriran etanol/alkohol, da bi ne vem hitro izhlapel al kej podobnega. z0tdntknw.gif
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 16 Apr 2010, 10:50) *

Point je da je benz dlje cajta v rezervoarju, če je že v osnovi v kvaliteti tam tam, kašen je potem po 3h mesecih, razlika je že pri webastu, ki dlje rabi da kresne(včasih šele v tretjem poizkusu sad.gif ), z "starim" benzom kot ko na sveže natočim.
Sej verjetmo je fora samo v tem koliko vode(ki nastane iz kondenza v rezervoarju) je v njem.

Se pravi po tej logiki avto, ki stoji celo zimo (recimo kakšen kabrio) potem z Slo gorivom sploh ne vžge z avstrijskim Shellom pa takoj? huh.gif Pa tukaj gre za avto, ki stoji in je kondenzacija res lahko malenkosten problem. Ti se pa s svojim avtom voziš in se gorivo ves čas vožnje stresa, ruka in meša tako, da ni teorije, da bi lahko bil kakršenkoli problem vsaj kar se tiče vode (če je seveda voda glaven problem pri kvaliteteti med Slo gorivom in Shellom).

Če pa je to res tak problem kot navajaš potem pa za naše razmere uporaba LPG-ja ni najbolj priporočljiva glede na očitno za en kurc kvaliteto goriva, kot nekateri pravte, pri nas.

Jures dej ti povej, k skuriš precej več benza poleg LPG-ja, a je res tak problem, da je treba tolk upoštevat kvaliteto goriva? z0tdntknw.gif
Symon
Brez zamere ampak Boss a ti vedno tako kompliciraš? tongue.gif
YavarYe X6V6
(Symon @ 16 Apr 2010, 11:10) *

To ni kompliciranje, če bi ga rad videl, prid k men na en sestank, kjer se pogajamo za kak kos ki je dejansko brez napak, naročnik pa nekaj motovili in muti da bi mu nekaj "popravili", čeprav je v kos tolerancah in brez napak. Dejansko bi pa rad da mu naredimo še kako SPREMEMBO in to za đabe seveda, samo ko pa sprevidi da ne bo šlo pola pa ni panike, vse se plača.

(Boss @ 16 Apr 2010, 11:06) *

Se pravi po tej logiki avto, ki stoji celo zimo (recimo kakšen kabrio) potem z Slo gorivom sploh ne vžge z avstrijskim Shellom pa takoj? huh.gif Pa tukaj gre za avto, ki stoji in je kondenzacija res lahko malenkosten problem. Ti se pa s svojim avtom voziš in se gorivo ves čas vožnje stresa, ruka in meša tako, da ni teorije, da bi lahko bil kakršenkoli problem vsaj kar se tiče vode (če je seveda voda glaven problem pri kvaliteteti med Slo gorivom in Shellom).

Če pa je to res tak problem kot navajaš potem pa za naše razmere uporaba LPG-ja ni najbolj priporočljiva glede na očitno za en kurc kvaliteto goriva, kot nekateri pravte, pri nas.

Jures dej ti povej, k skuriš precej več benza poleg LPG-ja, a je res tak problem, da je treba tolk upoštevat kvaliteto goriva? z0tdntknw.gif

Da ne vžge ali pa takoj , se mi zdi ali pa malo pretiravaš.
Sej načeloma avto zalaufa, samo kaj ko pa otem cuka, ker ima pač vmes vbrizge vode in ne benza in podobne napake.

Skratka prodam, kupim hibrida obvezno v kombinaciji z navorom, jebesh benz,lpg,dpf,..., baje to dela tik tak.
Boss
QUOTE(Symon @ 16 Apr 2010, 11:10) *

A ne... sam klele mi je gušt harhar.gif Sicer ne vem kje si najdel, da jez kompliciram, če pravim, da je isti kurac kje tanka, Ajvar bo pa šel tankat dražje gorivo na Shell v Avstrijo čeprav še zdaj ne vem zakaj točno? Sam firbec me matra zakaj je to tolk potrebno - nimam LPG-ja pa me pač zanima in glede na to, da se Ajvar na avte full spozna me res zanima zakaj naše gorivo v navezavi z LPG ni dovolj dobro. Sej mrbit sem narobe zastopu tole tankanje na Shellu. blush.gif
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 16 Apr 2010, 11:27) *

Da ne vžge ali pa takoj , se mi zdi ali pa malo pretiravaš.
Sej načeloma avto zalaufa, samo kaj ko pa otem cuka, ker ima pač vmes vbrizge vode in ne benza in podobne napake.

Skratka prodam, kupim hibrida obvezno v kombinaciji z navorom, jebesh benz,lpg,dpf,..., baje to dela tik tak.

Sej ne trdim... sprašujem, ker me zanima kako je možno, da ti gorivo tolk vpliva. Nisem kemik samo a ni pri benzu tako, da se kondenzacija dela samo takrat, ko avto stoji, če pa se gorivo premika po tanku pa se voda ne izloča iz goriva in načeloma ne bi smela vplivat na delovanje - lahko pa da se motim in je to problem zato sprašujem tud druge LPG-jevce al se jim dogaja isto.
JozaGulikoza
Kaj če bi tole temo počas zaprli, šla je direkt u maloro (vsak je pa dodal svoje, z mano vred)! dry.gif whistling.gif
YavarYe X6V6
(Boss @ 16 Apr 2010, 11:39) *

A ne... sam klele mi je gušt harhar.gif Sicer ne vem kje si najdel, da jez kompliciram, če pravim, da je isti kurac kje tanka, Ajvar bo pa šel tankat dražje gorivo na Shell v Avstrijo čeprav še zdaj ne vem zakaj točno? Sam firbec me matra zakaj je to tolk potrebno - nimam LPG-ja pa me pač zanima in glede na to, da se Ajvar na avte full spozna me res zanima zakaj naše gorivo v navezavi z LPG ni dovolj dobro. Sej mrbit sem narobe zastopu tole tankanje na Shellu. blush.gif

Pol pa direkt tako vprašaj.
Zato ker pač grem gor in mi je spotoma, ker mi zarad LPG tolk dnarja ostane, ker je boljši(vsaj na lastnih izkušnjah verjameš al ne TP), pa tud zato ker je treba fuš zagonit predno ga baba zvoha,drgač mi ga bo pa davkarija vzela.
Pa čeprav sem na LPG, mejbi bo ta kestl zdržu 3,5-4 mesece in ne 3 kot naš, treba je probat pa bom-o vedl.
Boss
a plin je odzuni tud boljši kot pri nas? z0tdntknw.gif
YavarYe X6V6
(Boss @ 16 Apr 2010, 13:11) *

a plin je odzuni tud boljši kot pri nas? z0tdntknw.gif

Pri hrvataih je razlika naredim cca 50 km več kot z našim, drugje še nisem probal.
Je pa tudi pri nas zelo odvisno kje ga tankaš, najslabše je na barju, tam sem tankal 3X in vedno je potem blo sranje, pa je avto cukal nemirno laufal na mestu, pol sem prilagodil parametre, je blo kukrtolk, ko pa sem recimo tankal v kranju sem moral prestavit nazaj na prejšnji program, ker je avto enostavno laufal z prebogato zmesjo in se mi je 1X prižgala enđin ćek.
Drugje po sloveniji ni blo podobnih težav, samo barje je šit.
Boss
A misliš, da je procent mešanice med propanom in butanom kakorkoli napačna, ker pri plinu pa res ne vem kaj bi lahko narobe šlo. Vode notri ni, umazanije tud ne, edin, da bi bil primešan še kak drug plin - recimo kisik.
YavarYe X6V6
(Boss @ 16 Apr 2010, 16:21) *

A misliš, da je procent mešanice med propanom in butanom kakorkoli napačna, ker pri plinu pa res ne vem kaj bi lahko narobe šlo. Vode notri ni, umazanije tud ne, edin, da bi bil primešan še kak drug plin - recimo kisik.

Lej mene v končni fazi ne zanima kaj je narobe, vem samo če tankam na barju je pizdarija, če pa kjerkoli drugje je ok, z hrvaškim LPG naredim do 50 km več, če pa tankam pri kolegu doma pa naredim 100 km več,sam model noče povedat kaj je to zaen LPG. mad.gif
jures
(Boss @ 16 Apr 2010, 16:21) *

Petrol (potrjeno) pozimi dodaja manj propana zaradi zunanjega skladiščenja.....tu pa nastanejo problemi včasih pri vožnji - uporabi.

Plin ima pozimi v cisterni večje raztezne karakteristike, na primer ga pripeljejo pri -15 in se pol na soncu segreje do 50 v cisterni (mogoce pretiravam, a vseeno), poleti se ga ze pripelje pod 'toplimi' pogoji
Skladišči se zunaj, ne tako kot benz pod zemljo
wiperboy
dobro ste to premešali dajte se zjasnit kaj zdaj ...........LPG ja ali ne z0tdntknw.gif
YavarYe X6V6
Ne LPG -----> navor je boljši nakup,vsaj mene so prepričal. z0tdntknw.gif
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 20 Apr 2010, 21:16) *

Ne LPG -----> navor je boljši nakup,vsaj mene so prepričal. z0tdntknw.gif

hehe cinik... love0072.gif
jures
Če mene vprašaš je najbolje kolo.
Grega_
Sem opazil da se modra iz NG ne prodaja več, si jo ti kupil?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.