Očitno ste pozabili kaj je Sonček sploh vprašal pa bom še 1x nalimal citat, da ne bo dvomov
Da malo obudim temo.
Sem nov na forumu in se zanimam za nakup 3ke GTA. Gledal sem tudi 3ko 1.6 in 1.6dizel ampak mi je GTA bolj všeč predvsem po izgledu. Zanima me kakšno porabo lahko realno pričakujem glede na to da nisem nek divjak. Vozim normalno, večinoma po omejitvah. Kakšna je poraba npr. na AC pri 130? Na leto naredim okol 20k km in bi se mi mogoče res splačalo pogledati po kakšnem dizelčku
Hvala, LP
Hvala vsem. Ni mi všeč traktor všeč mi je samo njegova poraba.
Že tako ima porabo 10 litrov in mu je to preveč kar ga čisto razumem zato išče nekaj bolj varčnega. In prvo kar si mu Uklopko povedal je da naj ne kupuje diesla pa verjetno še sam ne veš zakaj si mu odsvetoval in naj kupi GTA. Glede na to, da porabi zdaj 10 litrov bi rekel, da ima tak režim vožnje, da bo z M3 GTA prišel le iz dežja pod kap in bo na istem. Predlagaj mu GTA in plinsko instalacijo, če že.
A naj bo zadovoljen z odgovorom, da bo itak sam ugotovil kolk bo realna poraba - ja to je smešno, pa sej človek kupuje drug avto ravno zaradi tega, da bo manj denarja potrošil za gorivo in verjetno mu ni v interesu, da bo malo eksperimentiral pa kr tkole dal denar, da se na lasten žep prepriča a je to to kar je pričakoval oziroma kaj išče. Zato na forumu to sprašuje in si želi koristnega in objektivnega odgovora.
In ne ni fore kolk kdo da denarja za avto, ker danes avto kupit ni ne vem kak projekt, veliko težje ga je vzdrževat, ker če te za 20.000km samo gorivo pride več kot dva jurja pa še registracija in servis kakega jurja je nekako logično o čem govorim. In razlika med GTA bencinarjem in 1.6 dieslom je pri tej kilometrini cca 800€ samo za gorivo na leto.
Ok samo tole pa zaključim - jaz se z nikomur ne kregam (razen, če je izmenjava argumentov pač kreg), če pa se kdo krega z mano je pa to njegov problem. Poskušam pa navesti neka dejstva in jih ustrezno argumentirati zakaj sem tako rekel in zdi se mi fair, da ne konkretno tehtno vprašanje uporabnika foruma tudi tehtno odgovorimo čim bolj objektivno in čim manj subjektivno z neko predispozicijo v glavi, da je recimo nekdo pristaš bencina, drugi pa diesla, tretji plina in četrti elektrike...
Jaz osebno si želim tak pristop, da če nekaj vprašam, da mi tisti z več izkušnjami tudi to tako predstavijo in ne v stilu: ja kup Nokio, ker mam tud jest Nokio in je full kul. Hočem, da se mi razloži zakaj je Nokia kul in katere prednosti ima in ne samo rečt, da je Sony Ericsson zanič oz. za butat z glavo v zid pri tem pa ga sploh nikol ni od bliz vidu.
p.s.: mi pa še vedno ni jasno kaj se pristaši bencina tolk ogroženo počutite, ko kdo omeni diesel pa kolk vsi hitite naštevat kolk majhno porabo ste mel. Pa sej pri bencinarju to ni fora kot razumem - važen je zvok, pa da ne smrdi, pa da pozim vžge, pa da ma pocen servise in rezervne dele.
Na evo govoril sem... zdej me pa raztrgite