Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda3 2.0gt
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
lupus
Pozdravljeni,sem nov na Mazda forumu in bi rabil vaso pomoc,ker razmisljam o nakupu trojke 150 km, 2006 letnik.
Lepo prosim ce mi kdo odpise,mnenja ali karkoli uporabnega glede mazde3(serijske napake itd...)
Sem dolgoletni voznik,moj sedanji avto je Honda civic.
Aja,avto sem imel priliko vozit in je ODLICEN!!!
Hvala za odgovore.
YavarYe X6V6
Načeloma z M3 GTA, kar je verjetno cela oznaka modela ki ga gledaš, ni težav razen kak žarnica.
Več ti bosta povedala vsaj 2 lastnika na forumi ki imata ta model.
uklopko
Kje nej začnem -bom začel kar šinfat!

Manka 6 prestava
Ima fukjeno dimenzijo gum(draga ko hidič)-svetujem prehomologiranje na cenejšo dimenzijo ''sam bom to storil ko skurim te gume''
Lahko bi bil V6 motor smile.gif

No kar sem zgoraj napisal bi res bilo v temu modelu M3
Drugače pa sam jo imam in sem zadovoljen z njo. Nekih napak ni,vsaj po več kot 30.000km-jih poraba za tak motor se mi zdi normalna Med 8.3-9.5 podvozje je malo tršo naravnano(priporočam ddatni spust avta s fedri eibach) Občasno se pojavi kak čriček (koje mrzlo) in občasno hoče avto malo pocukat če se peljem v klanec npr.4 prestava tam okoli 2500rpm-baje je to pri vseh zaradi nekih loput...Smo probali odpravit to na servisu s softwerom pa ni bilo nekih sprememb!
KOt sm reku dodatnih stroškov še nisem imel razen redni servis,in bencin
Grega_
Evole, sam sem tudi lastnik M3 2.0 GTA, že slabo leto, drugače pa Mazdaš po srcu že kar nekaj let, po Japoncih (tapravih Made in Japan) pa še malo več.

Drugače tako kot pri Uklopko-tu. Avto tankaš,redno servisiraš in skrbiš zanjga ter bo delal. Res manjka 6 prestava (nova 3 GTA 2.0 jo že ima), vsa oprema v avtu dela tip-top, pa ni je malo, čričkov sam nisem še slišal smile.gif, poraba od 8 litrov pa tja do slabih 10 litrov (tole zadnje velja pozimi,kratke razdalje 5-6km - mestna vožnja), relacijo imaš BP 8-8,5 s hitrostjo nad omejitvijo happy0158.gif , če jo fajn tiščiš prileze tja do 9,5 litrov. Pri višjih hitrostih je malo glasno notri, ampak ni panike smile.gif Kar je znano za M3 in M6 je da rade rjavijo pri blatnikih, je bil poklic in še vedno je ter zadevo zaščitijo, pri nakupu poglej če je zadeva že urejena. Če ima še original gume, Bridgestone, znajo tulit ko sto mater, prvo sem mislil da so ležaji šli, ampak so gume krive. Upam da dobiš preverjeno,ohranjeno in nerazbito GTA-jko, z vsemi papriji, ter servisirano na pooblaščencu. Sploh 2006 je lih na koncu garancije tako da je morala biti servisirana. Če je z avtom vse OK ti mora delati kot se zagre.

Kje si pa našel 2006? Ker na avto.netu je nisem zasledil. Če ima pa notri bele števce, nad vzvratnim ogledalom še zaslonček za pasove, je že "remake" in ta ima še nekaj malenkostnih dopolnitev.
lesko
(Grega_ @ 30 Dec 2009, 11:24) *

Evole, sam sem tudi lastnik M3 2.0 GTA, že slabo leto, drugače pa Mazdaš po srcu že kar nekaj let, po Japoncih (tapravih Made in Japan) pa še malo več.

Drugače tako kot pri Uklopko-tu. Avto tankaš,redno servisiraš in skrbiš zanjga ter bo delal. Res manjka 6 prestava (nova 3 GTA 2.0 jo že ima), vsa oprema v avtu dela tip-top, pa ni je malo, čričkov sam nisem še slišal smile.gif, poraba od 8 litrov pa tja do slabih 10 litrov (tole zadnje velja pozimi,kratke razdalje 5-6km - mestna vožnja), relacijo imaš BP 8-8,5 s hitrostjo nad omejitvijo happy0158.gif , če jo fajn tiščiš prileze tja do 9,5 litrov. Pri višjih hitrostih je malo glasno notri, ampak ni panike smile.gif Kar je znano za M3 in M6 je da rade rjavijo pri blatnikih, je bil poklic in še vedno je ter zadevo zaščitijo, pri nakupu poglej če je zadeva že urejena. Če ima še original gume, Bridgestone, znajo tulit ko sto mater, prvo sem mislil da so ležaji šli, ampak so gume krive. Upam da dobiš preverjeno,ohranjeno in nerazbito GTA-jko, z vsemi papriji, ter servisirano na pooblaščencu. Sploh 2006 je lih na koncu garancije tako da je morala biti servisirana. Če je z avtom vse OK ti mora delati kot se zagre.

Kje si pa našel 2006? Ker na avto.netu je nisem zasledil. Če ima pa notri bele števce, nad vzvratnim ogledalom še zaslonček za pasove, je že "remake" in ta ima še nekaj malenkostnih dopolnitev.

lahko malo več poveš kaj je z tem "poklicem" za zaščito blatnikov. moja je letnik 04.

lp, aleš
Grega_
(lesko @ 30 Dec 2009, 16:33) *

lahko malo več poveš kaj je z tem "poklicem" za zaščito blatnikov. moja je letnik 04.

lp, aleš

Dobim telefonski klic iz servisa kjer servisiram avto, in mi povejo da me kličejo zaradi vpoklica za zaščito blatnikov in podvozja-zaradi garancije na karoserijo, ter kdaj imam čas da pripeljem avto da mi zadevo uredijo. Sem rekel naslednji dan in so rekli ok. Pošto naj bi poslal tudi MMS vendar nisem nič dobil,lahko da je dobil prejšnji lastnik če so imeli kakšno staro bazo, kaj pa vem. V glavnem potem sem vprašal kaj točno se naredi, in povedano mi je bilo da odstranijo tapete in zaščitijo vrata z neko tekočino ter potem spustijo to zadevo skozi čepke kjer vrata odvajajo vodo. Na spodnji strani zadnjih blatnikov sem opazil cca. 2cm široko zaščitov, zgleda kot da je prilepljena, če so pa še kaj na podvozju delali pa ne vem. Avto je bil v enem dnevu fertik. Vpoklicane naj bi bile vse M3 in M6, do katerega letnika ne vem, ampak moja je 2005 in so me klicali. Težav z rjo itd. pa ni bilo, nekateri pa vem da imajo težave s tem, sploh 6-tke. Najbolje da pokličeš na pooblaščenca kjer servisiraš avto in malo povprašaš oz. na MMS, ker če nisi dobil pošte (sploh v primeru da nisi 1.lastnik) in da nimajo kontakta na servisu, lahko da potem pač padeš skozi.
uklopko
Moja pa je 2004 letnik pa tud nimam nekih problemov z rjo pa nism laik o teh zadevah,pa tudi vpoklica nism dobill!!!

Tako da bom se mal zapeljal okoli BTC pa prašal mal strica Majesa
wink.gif
lesko
(uklopko @ 30 Dec 2009, 20:50) *

Moja pa je 2004 letnik pa tud nimam nekih problemov z rjo pa nism laik o teh zadevah,pa tudi vpoklica nism dobill!!!

wink.gif

dej sporoč kaj boš zvedu. w00t.gif
lesko
(uklopko @ 30 Dec 2009, 20:50) *

wink.gif

dns klicov AC Cosmos v Lj pa so preverili po številki šasije in ne treba. če me niso whatever.gif
Grega_
(lesko @ 31 Dec 2009, 15:22) *

dns klicov AC Cosmos v Lj pa so preverili po številki šasije in ne treba. če me niso whatever.gif

Zanimivo da si dobil takšen odgovor, pleh je pleh, vse je delano v isti tovarni. Pokliči raje MMS pa naj povejo.
Marko_mx-3
Pleh se lahko tudi razlikuje! Med leti 2004 in 2005 so lahko zamenjali dobavitelja železa in zato problemi.
Grega_
(Marko_mx-3 @ 1 Jan 2010, 14:41) *

Pleh se lahko tudi razlikuje! Med leti 2004 in 2005 so lahko zamenjali dobavitelja železa in zato problemi.

Meni je povedal da je bil vpoklic vseh od letnik 2003 do 2005, za 2006 nisem zihr, čeprav moja srebrna je bila 2006 in je prav tako imela zadnji most rjav, na blatnikih in spodnej delu vrat v višini 20 cm pa nekaj malih pikic. Naj bi pa Japonci hitro vedeli da s plehom nekaj ni ok, ampak ga kao niso zamenjali. Kaj je čisto res bo pa težko zvedeti. Samo če je res da so vedeli za to, jim je bil kot kaže cenejši vpoklic kot pa da bi zadevo takoj zamenjali. Bog ve kakšno zalogo tega so imeli.
Symon
(Grega_ @ 1 Jan 2010, 18:38) *

Bog ve kakšno zalogo tega so imeli.

Zna biti, da je to problem. wink.gif Drancozi so meni na pokrovček za tank nalimali nalepko RON 98 recommanded pa imamo to lastniki od Slovenije, do Anglije. Ko imajo tisoče delov na zalogi je najbrž malo pozno, da bi naročili novejše, kvalitetnejše in te vrgli stran.
lesko
evo , še dns prevereu na MMS pa moja ni mela vpoklica. zdej če so me pa 2 x whatever.gif je pa ?
mazda3 2010
Tud na moji 3-ki ( dec.2004, 1.6 TE, 5v, 67k km), ki jo bom imel še kakšen mesec dokler ne pride nova, nisem imel nobenih problemov, niti z rjo niti s kakšnimi drugimi tehničnimi težavami-samo redni servis in bencin love0030.gif . Edino kar sem zamenjal, sta bili 2 žarnici-eno zamenjal pred dobrim mesecem. Avto je brez čričkov, res pa je da je malo trši.

Niso pa me poklicali za zaščito proti rjavenju, pa sem 1.lastnik.
Grega_
Pol mate pa vi ponaredke od Mazd, ker taprave mazde rjavijo happy0195.gif
mazda3 2010
(Grega_ @ 7 Jan 2010, 08:12) *

Dobra fora happy0158.gif
Sonček
Da malo obudim temo. smile.gif

Sem nov na forumu in se zanimam za nakup 3ke GTA. Gledal sem tudi 3ko 1.6 in 1.6dizel ampak mi je GTA bolj všeč predvsem po izgledu. Zanima me kakšno porabo lahko realno pričakujem glede na to da nisem nek divjak. Vozim normalno, večinoma po omejitvah. Kakšna je poraba npr. na AC pri 130? Na leto naredim okol 20k km in bi se mi mogoče res splačalo pogledati po kakšnem dizelčku smile.gif

Hvala, LP
Alex
(Grega_ @ 7 Jan 2010, 09:12) *

Jap.Po tem se ugotovi,da ni ponaredek iz kitajske. wink.gif
uklopko
wallbash.gif wallbash.gif 20.000km stari pozabi na dizla razen če ti je pač traktor ušeč.
Drugače pa pozdravljen na forumu happy0158.gif
Kot lasnik gta-jke ti bom rekel samo : ''ni mi žal da sem jo nabavil''
Kar se pa tiče porabe kombinirana vožna in z občasno težjo nogo je poraba med 8.5 in 9l Seveda če boš res vozil po omejitvah kot praviš jo lahko spraviš na 8.2l/100km/h preverjeno! Kakšna je moja poraba si lahka ogledaš tukaj: Aja vozim se pa skoraj vsak dan iz Rakitne do Domžal(če ti je poznano boš vedel kakšna je cesta)
če pa primerjaš porabo M3 z 1.6 motorjem pa vidiš da ni dosti manša s tem da jo moraš priganjat da kam gre smile.gif
http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=6011
lesko
(uklopko @ 10 Apr 2010, 12:41) *

wallbash.gif wallbash.gif 20.000km stari pozabi na dizla razen če ti je pač traktor ušeč.
Kar se pa tiče porabe kombinirana vožna in z občasno težjo nogo je poraba med 8.5 in 9l Seveda če boš res vozil po omejitvah kot praviš jo lahko spraviš na 8.2l/100km/h preverjeno! Kakšna je moja poraba si lahka ogledaš tukaj: Aja vozim se pa skoraj vsak dan iz Rakitne do Domžal(če ti je poznano boš vedel kakšna je cesta)
če pa primerjaš porabo M3 z 1.6 motorjem pa vidiš da ni dosti manša s tem da jo moraš priganjat da kam gre smile.gif

glede na ceste kakršne imamo se mi zdi na čase še 1.6 preveč wallbash.gif
Sonček
Hvala vsem. Ni mi všeč traktor všeč mi je samo njegova poraba. smile.gif sicer mi pa zdaj avto porabi okoli 10l na 100km in sem začel malo razmišljati o kakšnem varčnejšem. smile.gif Bom šel spet nazaj iz nemca na japonca... tongue.gif malo gledam tudi mazdo 6. Mimogrede, pozna kdo 3ko GTA, ki se prodaja v Novi Gorici že precej časa?
uklopko
upam da uspeš dobiti pameten voz za okoli se vozit wink.gif
Deeyan
(uklopko @ 10 Apr 2010, 12:41) *

si jo pa spravu že tut pod 8 sm vidu cool.gif
Grega_
GTA je stroj happy0158.gif proti 1.6 bencinarju, razlika v porabi pa 1-2 litra, s tem da imaš skoraj tretjino konjev več in tudi več opreme, izgled, ampak tudi stroškov, sploh gume, ampak se da preživeti in imaš nekaj časa mir. Sam sem jo tudi že spravil pod 8 litrov, in to na relaciji, pa ne po avtocesti,hehe. Drugače pa 90% mestna vožnja, malenkost nad 9, po avtocesti 130 jo moraš spraviti na 8-8,5l, če jo pa tišiš res na polno je pa okoli 10-10,5, tako da niso ne vem kakšne razlike, je pač bencinar, potegne dobro, tja do 200 km/h prideš dosti hitro. Sam sem imel prej 1.6 M3, ampak se nisva našla, in po pol leta prodal in kupil GTA, sploh s porabo pri 1.6 sem bil razočaran, res previsoka za to kar avto da od sebe. Tista trojka se res prodaja že nekaj časa, ima pa tudi najvišjo ceno, piše da je slovenska, po slikah zgleda lepa ampak to še nič ne pomeni, najbolje da greš pogledati zadevo. Imaš še tisto črno ki je cenejša, ampak ima več kilometrov, če te to ne moti je ok. Pri drugi je mogoče prednost ta da jo prodaja lastnik in vsaj vidiš kdo jo je vozil. Ni pa rečeno da je modra slaba, ker GTA-jke ne grejo tako hitro, razen če lih timing prodajalec zadane, čeprav avto kot avto je tip top, mogoče se folk malo boji ker je Mazda in bencinar, in potem raje kupi golfa al pa benđolo laugh.gif
Sonček
Sem šel že pogledat modro v NG. Avto je v nulo ampak mi je sumljivo, ker se že dolgo prodaja. Je pa bila kupljena in vseskozi servisirana pri njih tako da ni problemov. smile.gif Prodajam zdaj svoj avto, ko prodam pa na lov. smile.gif Tista črna in pa malo več kilometrov pa še gume so potrebne zamenjave...
Grega_
Sej ti pravim, je tudi z najvišjo ceno na avto netu, krog kupcev ni zelo širok, sploh v teh časih, moja se je prodajala 5 mesecev pa je vse ok z njo. Za gume sem jest letos dal 560 eur (dobre gume, ne krš), tako da če so še dobre s profilom in da niso gor original, ker potem so že malo stare, je še toliko bolje. Če ni bila razsuta,če je servisirana, vse tipi topi kolikor toliko potem go 4 it, ceno ti bodo tako ali tako še spustili.
uklopko
(Deeyan @ 10 Apr 2010, 21:43) *

si jo pa spravu že tut pod 8 sm vidu cool.gif

to je bilo 1x in edinkrat z0tdntknw.gif pa mislim da je bencin bil NEslovenski wink.gif
YavarYe X6V6
Kaj se obremenjujete z 2.0 in porabo, js imam 2.3 in težjo gajbo pa sem imel porabo 2 dl večjo najnižja pa je bila 7,2 pri ne šparanju, klopko je bil poleg in lahkjo potrdi.
Sam pravi benz je treba tankat.
uklopko
happy0158.gif
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 12 Apr 2010, 06:47) *

Sam pravi benz je treba tankat.

Ne verjamem v "čudežna" goriva še manj pa v "čudežne" dodatke za bistveno zmanjševanje goriva, verjamem pa v način in režim vožnje. Če prižgeš avto in nato v šusu prevoziš z ogretim motorjem relacijo boš resnično presenečen nad porabo saj je lahko samo zaradi tega od pol litra do liter nižja.

In ravno to je ta keč saj večina, ki je tankala v tujini je to tankala na relacijski vožnji in zato sta tukaj križata ti dve dejstvi, ki onemogočita realno oceno glede porabe oziroma vpliva kvalitete goriva na porabo.

Še moj primer: nekaj tankov nazaj sem praktično v treh vožnjah naredil skupaj več kot 1000km z enim tankom in porabo 5,8l/100km in to z našim čist običajnim gorivom brez super duper dodatkov. Vožnja je bila pa tako mestna, kot relacijska pa 140km/h po AC brez vožnje v zaveterju.
YavarYe X6V6
Boss ko smo šli v fridercshaffen smo tankali na jesenicah, nazaj grede pa malo iz mesta fridercshaffen, tako da smo gor imeli porobo dobrih 8 litrov nazaj pa 7,2 litra, tankali pa smo Shell super 100 Racing, najdražji benz na pumpi.
Tako da relacija ni nevemkako drugačna ker je ista samo v drugo smer. harhar.gif
Boss
No sej v tem je tud problem... Že majhen veter lahko vpliva na porabo in težko je reč ali je taka meritev ustrezna ali ne (vožnja z enim tankom v eno in nato z drugim gorivom v nasprotno smer)- se pravi 100% še vedno ne moreš trditi, da je bil tolikšen prihranek samo zaradi goriva. Moja groba ocena je, da kvaliteta goriva lahko vpliva le nekaj deci (3-4 max) na 100km, vse ostalo so drugi dejavniki.

Mrbit pa je kje na internetu kakšna verodostojna študija na to temo, da ne bomo kokodakali v prazno na to temo? z0tdntknw.gif
YavarYe X6V6
Lej nam se pregovarjal, samo kar sem napisal se nisem izmislil, ampak so dejstva ki smo jih zabeležili na "izletu".
Boss
a maš občutek, da se pregovarjam? z0tdntknw.gif
YavarYe X6V6
(Boss @ 12 Apr 2010, 21:00) *

a maš občutek, da se pregovarjam? z0tdntknw.gif

Mam občutek, da bi me rad prepričal, samo verjemi mi sem vse 3X preračunal, ker tud ssam nisem mogu verjet.
Bo treba letos kam dlje it pa da vidim s5 al je bla samo trenutna slabost al je "čarovnija" v benzu.
LabiGT
no jaz sem tankal shell v power diesel veckrat in z razlicnimi avti pa je res poraba bistveno nizja...
sam stane pa tudi bistveno vec
najbolj navdusuje mirnost teka motorja...
uklopko
ja tako je!!! Boss ti pa ne veš kako je z bencinom ker itak sam voziš traktor smile.gif in pri njemu se morda res ne opazi razlike ker je pač turbo in vedno dobiš skoraj idealno zmes zraka in goriva in bla bla bla.

aja pa tema je šla ene 3km v drugo smer tongue.gif
YavarYe X6V6
(LabiGT @ 12 Apr 2010, 22:20) *

no jaz sem tankal shell v power diesel veckrat in z razlicnimi avti pa je res poraba bistveno nizja...
sam stane pa tudi bistveno vec
najbolj navdusuje mirnost teka motorja...

Cena je bila eno leto nazaj 1.37€ za liter.
Boss
Ok smo že zašli precej daleč stran ampak vseeno.

Pri približno enakem načinu vožnje je recimo pri meni lahko razlika tudi en liter na 100km (povprečje na tank seveda) in to z gorivom iz iste pumpe.

Recimo samo mokra cesta poveča porabo pri širokih gumah tudi za en liter, pa veter, pa temperatura - razlika je že v tem a se recimo enkrat pelješ podnevi po soncu pri temperaturi 25-30°C, nazaj pa recimo ponoči pri 10°C nižji temperaturi, kjer klima skoraj ne deluje in tudi motor (sploh atmosferc) lahko stisne več zraka v valj kot pri višji temperaturi.

Teh faktorjev je toliko, da edino kolikor tolikor realna ocena porabe bi bila recimo povprečje kakih 6-7 tankov z enim gorivom in 6-7 tankov z drugim z enakim načinom vožnje po možnosti na enakih poteh. Tako bi se lahko približali najbolj optimalni oceni kolk je res razlike.

Pr nas folk recimo MOL hvali kolk se z njim manj porabi ampak ko pa vzamem povprečje je pri meni z MOL-om poraba največja in ne najmanjša

Mazda 6 CD 2.0 140KM 2008

Poraba Diesel pri družbi Petrol: 6,53 l/100km (št. zapisov: 26)
Poraba Diesel pri družbi OMV: 6,41 l/100km (št. zapisov: 6)
Poraba Diesel pri družbi MOL: 6,58 l/100km (št. zapisov: 13)
Poraba Diesel pri družbi Agip: 6,32 l/100km (št. zapisov: 1)

Zdaj ga namreč precejkrat tankam, ker ga imam v Logatcu pred nosom tako da so povprečne vožnje enake kot s katerimkoli drugim gorivom.

Za primer pri prejšnji šestki, kjer sem šel na MOL le takrat, ko sem bil na kaki relaciji (recimo v Litijo ali pa Ribnica ipd) pa se je MOL izkazal kot bolj varčnega. Zakaj? Zato ker sta tako cesta do Litije kot do Ribnice regionalke z 90km/h max hitrosti, kjer je poraba najbolj optimalna. To pa seveda ni realna ocena saj ni šlo za tipično vožnjo ampak zaradi regionalne ceste veliko bolj varčno kot recimo mestna vožnja ali pa AC.

Mazda 6 CD 2.0 121KM 2004

Poraba Diesel pri družbi OMV: 6,53 l/100km (št. zapisov: 68)
Poraba Diesel pri družbi Petrol: 6,53 l/100km (št. zapisov: 59)
Poraba Diesel pri družbi MOL: 6,33 l/100km (št. zapisov: 7)
Poraba Diesel pri družbi Agip: 6,76 l/100km (št. zapisov: 7)
Poraba Diesel pri družbi Logo: 6,67 l/100km (št. zapisov: 1)

Da ne bo spet narobe razumljeno - ne prerekam se ampak samo sem argumentirano pojasnil zakaj z enim tankom skurjenega goriva na netipični poti je zelo težko realno oceniti "vrednost" goriva. Nikakor ne zavračam dejstva, da bolj kvalitetno (beri dražje) gorivo ima neke prednosti (večja moč motorja, manjša poraba) ampak vseeno pa mislim, da razlika več kot nekaj deci manjše porabe samo zaradi goriva ne bi smela biti.

p.s. še vedno iščem kakšen verodostojen uradni test, kjer bi to preizkusili.
Grega_
a nismo o tej porabi imeli eno zelo obširno temo? ker se je čisto prevekslala sedaj v totalno druge vode.
Boss
QUOTE(Grega_ @ 13 Apr 2010, 10:10) *

a nismo o tej porabi imeli eno zelo obširno temo? ker se je čisto prevekslala sedaj v totalno druge vode.

...smo, ampak vse to se nanaša na vprašanje uporabnika in nalivanje čistega vina.... naj uporabnik realno izve kaj lahko pričakuje od avtomobila, ki ga bo kupil. In ja, poraba je pri današnjih cenah goriva bistven podatek in mislim, da je fair, če se realno predstavi kaj lahko pričakuje glede tega in ne, kolk je komu ratal imet najnižjo porabo.

Men je ratal tud 5,8 pa ne bom nikoli trdil, da se lahko v povprečuju vozim s tako porabo, ker je to nerealen podatek.
Grega_
vem vem, samo na koncu 1 liter razlike v bencinu je 1 kava, tako da se zaradi tega nima smisla na polno kregati. Sploh pa tudi če je toliko nižja poraba z boljšim bencinom je toliko dražji in si spet na istem. Ajvar je povedal svojo izkušnjo in nekaj mora biti na temu, prav tako kot je Labi napisal glede Shelovga super dizla, s tem ima tudi kolega izkušnje in pri avtu z 200 konjev + se kar pozna na pospreških in končni, pa tudi na ceni tankanja. Je po netu kar dosti kregarij s to porabo kar je že res bedno, nekdo kupi avto za 30jurjev+ in mu kuri 6 litrov, nekdo bencinarja za 10 jurjev in mu kuri 8litrov in se kregajo kdo ma manj stroškov in kdo je bolj čez prišel. Konec koncev, liter gor al pa dol, vozili in tankali se bomo še vsi, sam osebno pa nikoli ne testiram s kako nizko porabo lahko kam pridem ker bi se mi utrgal med vožnjo, pač če nanese manj nanese, če nanese več je bilo več užitka smile.gif in to je to.
Symon
(Boss @ 13 Apr 2010, 10:51) *

...smo, ampak vse to se nanaša na vprašanje uporabnika in nalivanje čistega vina....

Pa čistega bencina?

Saj so mu napisali kakšno porabo imajo, ti pa ta tvoja poraba in kompliciranje. Čemu je potrebno kompliciranje? Dva voznika Mazde 3 GT sta lepo napisala same pozitivne izkušnje, potem si se pa začel pregovarjati zaradi porabe. whatever.gif Ob normalni vožnji avto pije med 8 in 9 l/100km. Tudi moj pije cca 8,5 trenutno na letnih in to če ga na vsake toliko časa pritisnem. Oboje je malo zame za tak avto in prepričan sem, da še za marsikoga tudi. Marsikateri novi avto pije manj kot starejši z isto prostornino kljub večji teži in moči.

Aja in glede na to koliko je un bencin dražji skoraj mora biti razlika. wink.gif
YavarYe X6V6
(Boss @ 13 Apr 2010, 09:42) *

p.s. še vedno iščem kakšen verodostojen uradni test, kjer bi to preizkusili.

gremo 20. ega na grobnik testirat ?
jures
(YavarYe X6V6 @ 13 Apr 2010, 11:35) *

gremo 20. ega na grobnik testirat ?

aprila?

NE me fu!!!! da me spet ni takrat
uklopko
...naj fant izve realno stanje porabe tongue.gif ta je smešna zvedu jo bo takrat ko ga bo kupil in se vozi z njim eno leto in bo sam primerjal porabo poleti ,in pozimi. Ponavadi se ljudje ki vozimo bencinarja ne pritožujemo preveč na porabo(in ne hvalimo ej men pa pije 5.6 litra na 100km)
Pač če kupiš bencinarja ki ima 2.0 motor seveda če kupiš zavestno potem veš da poraba pri takem avtu ne bo 7l, jaz sem ga tako kupil in se niti 1x nisem pritožil ker mi je znosna poraba za toliko HP-jev ko pa bom hotel šparat na bencinu bom pa kupil peugeota-107 ima 3 cilindre in njegova poraba je ukol 5-6l

je pa res tale tema o bencinu zelo pikantna in veliko besed se je že izreklo na račun tega(kreganje)
YavarYe X6V6
Točno tako, vsak avto ima porabo ki je najbolj odvisna od voznika, seveda pa tudi relacije, če se bo vozil 5km v eno stran in 5 km v drugo stran bo sigurno benzom imel 9-10 l/100km, če bi imel pa navor pa mejbi 1 liter manj.
Grega_
Tako je....in porabo pri bencinarju je treba vzeti v zakup, če je pa previsoka pa tako kot imate nekateri...plin, pa je smile.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.