Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
mazda mehanik,cukanje
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
1, 2, 3
dsenk1
Ojla! V okolici Šk. Loke menda živi mehanik ki se spozna na mazde! (In pri tem uporablja tudi svojo glavo, namreč večina "mehanikov" zna na žalost zamenjati le olje, filtre... Ko pa pride do težave pa le še pošiljajo rač. izpiske v "AVSTRIJO...") MENDA SODELUJE TUDI NA TEM FORUMU ALI GA KDO POZNA???!Pri mazdi6 imam problem s cukanjem pri okoli 2000 ali malo manj obratov!Vedno bolj moteče! Peljal na GAMO v LJ, kjer so mi naložili nov SW in še nekaj stvari, pa je bilo že dvakrat takoj po menjavi sw-ja tem v redu, po cca. 200km pa spet cuka! Preden menjam šobe ali pa še kakšno zelooo drago zadevo, ali ima še kdo kakšno idejo!
David
Ha.... ne vem če poznamo takega strica s hribov doma... w00t.gif

Šalo na stran.... skorej prepričan sem da se bo sam javil.... thumbsup.gif
jures
(dsenk1 @ 4 Jan 2010, 12:12) *

Ojla! V okolici Šk. Loke menda živi mehanik ki se spozna na mazde! (In pri tem uporablja tudi svojo glavo, namreč večina "mehanikov" zna na žalost zamenjati le olje, filtre... Ko pa pride do težave pa le še pošiljajo rač. izpiske v "AVSTRIJO...") MENDA SODELUJE TUDI NA TEM FORUMU ALI GA KDO POZNA???!Pri mazdi6 imam problem s cukanjem pri okoli 2000 ali malo manj obratov!Vedno bolj moteče! Peljal na GAMO v LJ, kjer so mi naložili nov SW in še nekaj stvari, pa je bilo že dvakrat takoj po menjavi sw-ja tem v redu, po cca. 200km pa spet cuka! Preden menjam šobe ali pa še kakšno zelooo drago zadevo, ali ima še kdo kakšno idejo!

yep, 100% se ti bo javil s svojim radioaaktivnim znakom v profilu happy0158.gif
boskopetek

Jas sm imel to izkušnjo, no nevem kako zgleda to pri tebi ampak jas bi kmalu menjal IMV ventil in preklical pol Slovenije da bi ga dobil, nakar ugotovimo ,da je zamrznila nafta.
No glede na use kar si napisal mislim da nimaš te težave... nikoli pa ne veš.smile.gif
YavarYe X6V6

Alo, kaj te matra, vžiga normalno, kdaj crkne na mestu ?

Kdo te je nalagal ? biggrin.gif
dsenk1
(boskopetek @ 4 Jan 2010, 16:10) *

Jas sm imel to izkušnjo, no nevem kako zgleda to pri tebi ampak jas bi kmalu menjal IMV ventil in preklical pol Slovenije da bi ga dobil, nakar ugotovimo ,da je zamrznila nafta.
No glede na use kar si napisal mislim da nimaš te težave... nikoli pa ne veš.smile.gif

Ne ne! To se je začel že poleti v blagi obliki. Tko, da sem težko pogruntal v kakšnih primerih se dogaja, da cuka. V glavnem pa je tko da začne s cukanjem kadar je motor DOBRO ogret! Hladen teče odlično! S tem da je potem tek motorja zame slišno drugačen. Na servisu so začel govort neki o menjavi šob, s tem da sploh niso čist prepričani da je to to!!!
angry.gif
dsenk1
(YavarYe X6V6 @ 4 Jan 2010, 20:26) *

Alo, kaj te matra, vžiga normalno, kdaj crkne na mestu ?

Kdo te je nalagal ? biggrin.gif

Nikoli ne crkne na mestu! Vžiga normalno! Hladen motor deluje onormalno. Po recimo cca 20km na avtocesti ko se motor dobro ogreje pa ob zmanjševanju hitrosti ko dodaš malo gasa pocuka in to kar konkretno! In nato cuka konstantno pri 1500 do 2000 al pa še mal čez obratov, tud v mestu al pa na regionalki, pa še stanje se spotoma poslabšuje. In to dokler se avto popolnoma ne ohladi. Probaval že marsikaj. Menjava olja, filter olja, nafte, menjava SW 2x (takoj po menjavi sw stanje boljše po cca 200 km pa spet isto),različni servisi pa nič! Tko da če kdo zna pomagat welcome!

YavarYe X6V6
(dsenk1 @ 5 Jan 2010, 08:06) *

Nikoli ne crkne na mestu! Vžiga normalno! Hladen motor deluje onormalno. Po recimo cca 20km na avtocesti ko se motor dobro ogreje pa ob zmanjševanju hitrosti ko dodaš malo gasa pocuka in to kar konkretno! In nato cuka konstantno pri 1500 do 2000 al pa še mal čez obratov, tud v mestu al pa na regionalki, pa še stanje se spotoma poslabšuje. In to dokler se avto popolnoma ne ohladi. Probaval že marsikaj. Menjava olja, filter olja, nafte, menjava SW 2x (takoj po menjavi sw stanje boljše po cca 200 km pa spet isto),različni servisi pa nič! Tko da če kdo zna pomagat welcome!

Naj te potolažim NI famozni klinčev ventil v visokotlačni črpalki.
Boss
To je treba šobe naučit da pri določenem pritisku pravilno odpirajo. Vrednosti na računalniku se giblje od 0-100 pri čemer pomeni 100, da je šoba zanič. Ti pa imaš verjetno pri teh obratih vrednost tam nekje med 40-60 in ti zato cuka.

Dober Mazdin serviser bi moral tole zadevo znat porihtat s pomočjo diagnostičnih programov in programa za učenje injektorjev.
SpEkTr
Kolikor vem, je to že naredil. Pa je bilo par 100km dobro potem pa spet isto.

Pa tole učenje šob, gre tudi meni na živce. Nekaj tankov nazaj sem isto delal, zaenkrat je še ok. Ampak majkemi, ne vem kateri avti imajo tako narejeno, da moraš vsake xy cajta jit šobe učit? smile.gif
dsenk1
(Boss @ 5 Jan 2010, 10:35) *

To je treba šobe naučit da pri določenem pritisku pravilno odpirajo. Vrednosti na računalniku se giblje od 0-100 pri čemer pomeni 100, da je šoba zanič. Ti pa imaš verjetno pri teh obratih vrednost tam nekje med 40-60 in ti zato cuka.

Dober Mazdin serviser bi moral tole zadevo znat porihtat s pomočjo diagnostičnih programov in programa za učenje injektorjev.

Ja se strinjam, da bi mogu dober mazdin serviser znat to porihtat! Sam problem je dobit dobrga serviserja da to zrihta ne pa samo rihta in ugiba! Mi je pa v roku 3 tedne 2x menjal sw in "učil" šobe, pa je po cca 200km spet isto, s tem da se počasi stanje spet poslabšuje! Zdaj pa ne vem, a je problem v znanju al v tehniki?
Sirius
Zdaj bom nekaj tako na pamet filozofiral.
Torej je napaka z zrakom, ali gorivom. Pri gorivu je lahko nekaj narobe s šobani oziroma pritiskom na šobah, mogoče s časom vbrizga. Kaj če ti je zobati preskočil za en zob? (zgolj modrovanje) z0tdntknw.gif
Možno da ne deluje pravilno IMV ventil (zagotavlja visokotlačni črpalki 3 bare pritiska dovoda goriva, kar omogoča njeno pravilno delovanje).

Še ena stvar je lahko. Šobe lahko delujejo nepravilno zaradi nalepljenih usedlin na njih. Te se lahko očistijo z demontažo in napravo za čiščenje šob (ultrazvok), ali pa s kakim aditivom. Kaj ko bi poskusil megasel v povečani koncentraciji, mogoče bi vplivalo na normaliziranje delovanja šob z0tdntknw.gif.

Zgolj nekaj idej.
Boss
Če bi bile šobe zabasane bi mu v vseh vrtljajih delovalo čudno tako pa se dogaja samo pri določenih. Možno je tudi, da je treba povečat pritisk na pumpi oz nastaviti, da pri teh obratih malo bolj buta notri. Ponavadi je tako nastavljeno, da je motor čimbolj varčen in pri relativno nizkih obratih ima čim manj tlaka in čim nižjo porabo.

Drugače pa se v povezavi s tlakom na različnih vtljajih štela tudi šobe in verjetno ne bo šlo avtomatsko učenje (to večina servisov zna edino narest) ampak bo treba vsako šobo nastavljat ročno preko cele sheme obratov.

boskopetek
(Boss @ 5 Jan 2010, 17:13) *

Če bi bile šobe zabasane bi mu v vseh vrtljajih delovalo čudno tako pa se dogaja samo pri določenih. Možno je tudi, da je treba povečat pritisk na pumpi oz nastaviti, da pri teh obratih malo bolj buta notri. Ponavadi je tako nastavljeno, da je motor čimbolj varčen in pri relativno nizkih obratih ima čim manj tlaka in čim nižjo porabo.

Drugače pa se v povezavi s tlakom na različnih vtljajih štela tudi šobe in verjetno ne bo šlo avtomatsko učenje (to večina servisov zna edino narest) ampak bo treba vsako šobo nastavljat ročno preko cele sheme obratov.

Ampak očitno je to serviserjem španska vas blink.gif z0tdntknw.gif
YavarYe X6V6
Se kaj bilj kadi za tabo takrat ko ti avto ne dela tako kot mora ?
SpEkTr
Če se ne motim ma on DPF. Zdej kolk se lahko kadi, tut mene zanima?? :-)
dsenk1
(YavarYe X6V6 @ 6 Jan 2010, 07:23) *

Se kaj bilj kadi za tabo takrat ko ti avto ne dela tako kot mora ?

Jst mislm da ne! pa tud poraba po rač. okrog 7,5l!
YavarYe X6V6
(SpEkTr @ 6 Jan 2010, 08:32) *

Če se ne motim ma on DPF. Zdej kolk se lahko kadi, tut mene zanima?? :-)

Lahko se motiš, ker nikjer ni napisanih ne kilometrov in ne letnika, razen če sem jih spregledal.
dsenk1
(YavarYe X6V6 @ 6 Jan 2010, 08:58) *

Lahko se motiš, ker nikjer ni napisanih ne kilometrov in ne letnika, razen če sem jih spregledal.

Avto ma 135000 km (upam!) letnik 2006/12 novejša izvedba,ma tud DPF, in mislm da drugač ogromno dod. opreme
YavarYe X6V6
Zadeva postaja zanimiva. dry.gif
dsenk1
(YavarYe X6V6 @ 6 Jan 2010, 09:06) *

Zadeva postaja zanimiva. dry.gif

Aja kako to mislš?
SpEkTr
U p****, isti letnik in mesec ko moja tongue.gif
dsenk1
(SpEkTr @ 6 Jan 2010, 09:07) *

U p****, isti letnik in mesec ko moja tongue.gif

Sam da teb verjetn dela jst pa sm skoz bolj razočaran kljub temu da je drgač odličen avto
dsenk1
Za vse, ki niste zasledili podatkov o avtu pa bi znali kaj pomagat. M6 SportCombi 2006/12 CD 143KM. Cuka segret motor hladen pa ne! Sem pa lastnik malo manj kot 6 mes. Zaradi težav pa me počasi mineva navdušenje nad mazdami, kjub temu da je drugače odličen avto!

L.P.D.
YavarYe X6V6
Že dogaja party0024.gif .
Boss
kaj dogaja?
YavarYe X6V6
(Boss @ 6 Jan 2010, 12:16) *

kaj dogaja?

V moji glavi, kaj moram pogledat - preverit da bo zadeva delal tako kot mora, namreč sem obravnaval podoben primer, samo je bil brez DPF, in nisem ziher da je podobna-enaka napaka.
Sicer se dobiva 1X do konc tedna, pa da vidim-o.
SpEkTr
Kul! Vsekakor sporoči rezultate happy0158.gif
YavarYe X6V6
whistling.gif
igorml
Men se je pojavljala ista težava. Pri 2000 obratih malo pocuka potem pa gre normalno naprej.
Tud men so zamenjali SW, štelali šobe,..... da ne govorim kaj vse. Nekaj časa vredu potem pa spet.

Nato se je napaka odpravila in se pojavlja samo občasno (res redko).

Ne vem, če je bilo to povezano s tem, samo ne tankam več na Petrolu.

Lp
Boss
Jaz imam pa glih kontra izkušnje. Meni je najmanj cukalo na Molu in na Petrolu. Najbolj pa na Agipu kjer sem mislil, da se mi bo zmešalo pa tud OMV je bil kar se tega tiče precej švoh.

Zdele sem več ali manj samo na Petrolu od kar je Ultimax pa je OK res pa da mi je Majes naredil kar precej podrobno kuro učenja teh šob. Po njegovih besedah se je kar nekaj časa "igral", da je najdel prave nastavitve. happy0158.gif
igorml
Zanimivo,

sam tankam največ na OMV in Agipu.

Sem pa noter zlil zlatkota in nekja časa sem dodajal sredstvo za čiščenje šob.

dsenk1
(igorml @ 7 Jan 2010, 11:04) *

Men se je pojavljala ista težava. Pri 2000 obratih malo pocuka potem pa gre normalno naprej.
Tud men so zamenjali SW, štelali šobe,..... da ne govorim kaj vse. Nekaj časa vredu potem pa spet.

Nato se je napaka odpravila in se pojavlja samo občasno (res redko).

Ne vem, če je bilo to povezano s tem, samo ne tankam več na Petrolu.

Lp

Jah kar se tiče goriva je možno marsikaj. Cukanje pa tud pr men ni skoz isto.Pa je bols pa je slabs...
slidy
A to mate vsi težave samo z dizelskimi motorji?
YavarYe X6V6
(slidy @ 7 Jan 2010, 22:01) *

A to mate vsi težave samo z dizelskimi motorji?

party0024.gif
igorml
Mislim da ja.
dsenk1
Zgleda da so res večinoma dizelske težave ampak ne verjamem da samo zarad nafte
unsure.gif
LabiGT
mogoce zaradi tega, ker bencinarjev ni toliko...
razmerje je najbrz 80% proti 20% v korist dizla
YavarYe X6V6
(LabiGT @ 8 Jan 2010, 09:07) *

mogoce zaradi tega, ker bencinarjev ni toliko...
razmerje je najbrz 80% proti 20% v korist dizla

aha. party0024.gif
slidy
Sicer ne vem če to čisto drži, ampak a ne delajo japonci dizle le za evropski trg? A ni tam celo prepovedan dizel v mestih?

V ZDA če se ne motim prodaja Mazda (če gledam 6) le dva motorja in oba sta bencinarja (2,5 in 3.0).

Tukaj se vidi prevlada evropskih (beri nemških) znamk in favoriziranje dizla.

Se opravičujem da sem zašel iz teme.

YavarYe X6V6: Boš mogu popravt signature na Če nimaš čistokrvnega bencinskega japonca je bols da si peš ! smile.gif
YavarYe X6V6
(slidy @ 8 Jan 2010, 09:51) *

Sicer ne vem če to čisto drži, ampak a ne delajo japonci dizle le za evropski trg? A ni tam celo prepovedan dizel v mestih?

V ZDA če se ne motim prodaja Mazda (če gledam 6) le dva motorja in oba sta bencinarja (2,5 in 3.0).

Tukaj se vidi prevlada evropskih (beri nemških) znamk in favoriziranje dizla.

Se opravičujem da sem zašel iz teme.

YavarYe X6V6: Boš mogu popravt signature na Če nimaš čistokrvnega bencinskega japonca je bols da si peš ! smile.gif

Bomo zrihtal.

Drugač pa vse svetovne avtomobilske znamke, delajo avtomobile za amerški trg v ameriki, za evropo in azijo pa jih delajo mazde samo na japonskem, poskus z izdelavo mazde 2 v evropi je propadel na celi črti.
Boss
Evropska cena goriva je obremenjena z ogromno dajatvami zato je edina rešitev za evropejca, ki dela veliko km, da ima avto s čim nižjo porabo. Zato je popularnost dieslov pri nas tako velika. Amerikanci imajo tako nizko ceno goriv, da tudi če avto porabi 2x toliko kot pri nas je strošek enak zato oni sploh ne razmišljajo o dieselski alternativi in so v svoji zarukanosti še vedno prepričani, da je diesel primeren samo za tovornjake.

Se pa trendi tudi pri njih rahlo obračajo.

YavarYe X6V6
(Boss @ 8 Jan 2010, 10:22) *

Se pa trendi tudi pri njih rahlo obračajo.

Saj se vidi kupujejo kie in hundaje k utrgani, zato ker malo porabijo, pa še pocen so.
LabiGT
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 8 Jan 2010, 09:39) *

aha. party0024.gif

ne vem ce je blo to misljeno ironicno ali ne, ampak dejmo samo na forumu prestet kdo ma mazdo 6 bencinar in kdo dizel...
mislim, da sem prav zadel razmerje...
jures
(LabiGT @ 8 Jan 2010, 11:22) *

ne vem ce je blo to misljeno ironicno ali ne, ampak dejmo samo na forumu prestet kdo ma mazdo 6 bencinar in kdo dizel...
mislim, da sem prav zadel razmerje...

Sedaj pa se izracunaj procent napak na dizle in procent napak na bencinarje glede na stevilo lastnikov....
happy0158.gif

To je edino merodajno....Lahko je 500 dizlov pa 100 bencinarjev samo ce je 20 napak proti 1 je bolj zaskrbljujoče.

P.S. Nimam nič proti dizlom sem jih vozil od l 1998 do CX-7....ampak ob mojih je zena vedno mela bencinarja (ibica, ibica, altea, CX-7, Swift) pa niti ene napake razen skoz fleshat BT v alteji
LabiGT
QUOTE(jures @ 8 Jan 2010, 11:35) *

Sedaj pa se izracunaj procent napak na dizle in procent napak na bencinarje glede na stevilo lastnikov....
happy0158.gif

tezko ker na forumu sta 2 ali 3je, ki majo mazdo 6 bencinar...
YavarYe X6V6
Pa poglej kaj in koliko crkava pri bencinarjih in kaj in kolikokrat pri dizlih. So komu na bencinarju nalagal gor nov SW ?

PA da ne bo pomote samo napake na motorju do sklopke ostalo je itaq isto.
LabiGT
res je smile.gif
res je tud, da so mazdini bencinarji manj komplicirani v primerjavi z dizli, nimas kaj

jaz sem kar lepo prisel skozi, se ne pritozujem (pa jih mam ze cez 225.000km)
Stroker
(YavarYe X6V6 @ 8 Jan 2010, 13:27) *

Pa poglej kaj in koliko crkava pri bencinarjih in kaj in kolikokrat pri dizlih. So komu na bencinarju nalagal gor nov SW ?

Nič ne crkava, nič novega gor nalagal.
Tako je kot pri Mazdi mora biti (pa enako je bilo pri vseh sedmih Mazdah do sedaj v familiji... ups, ena je dizelca).
YavarYe X6V6
(LabiGT @ 8 Jan 2010, 13:46) *

res je smile.gif
res je tud, da so mazdini bencinarji manj komplicirani v primerjavi z dizli, nimas kaj

jaz sem kar lepo prisel skozi, se ne pritozujem (pa jih mam ze cez 225.000km)

Evo to je to, pa tudi več delov je v samem motorju ki lahko nagajajo.

Benz je simpl, daš mu benz pa iskro in je dost, da kleple.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.