SpEkTr
12 Dec 2011, 19:07
(jures @ 12 Dec 2011, 09:33)

Po prevoženih 19.000km se je oglasil DPF - očitno je bil resetiran 1.000km pred nakupom.
Grem probat
http://www.cdn.dk/mazda6/tips.htm
reset uspešen

Cool, dobr da dela to. Še pogruntajo naj, da se sproži regeneracijo DPF, magari na podoben način.
dpicul
12 Dec 2011, 19:37
že neki časa gledam da bi na avzpuh dal senzor temperature, ker naj bi se ob regeneraciji temperatura toplotnih plinov povečala, tako bi lažje določil kdaj je avto v regeneraciji. Kot piše v navodilih se regeneracija sproži nad hitrostjo 40km/h in 2000 obrati. Če bi vedel kdaj regeneracija poteka in bi npr. vedel da je avto še v regeneraciji, ga ne bi ugasnil ampak bi pustil da se dokonča. Je kdo že kdaj razmišljal v tej smeri? Ali pa da bi izkoristil kak signal iz že obstoječih senzorjev? To so razmišljanja
SpEkTr
12 Dec 2011, 19:45
Kdaj je v regeneraciji, se čist točno ve. Vidi se po trenutni porabi, vidi se da so obrati v prostem teku višji pa najbrž še kje
dpicul
12 Dec 2011, 19:47
(dpicul @ 12 Dec 2011, 19:37)

že neki časa gledam da bi na avzpuh dal senzor temperature, ker naj bi se ob regeneraciji temperatura toplotnih plinov povečala, tako bi lažje določil kdaj je avto v regeneraciji. Kot piše v navodilih se regeneracija sproži nad hitrostjo 40km/h in 2000 obrati. Če bi vedel kdaj regeneracija poteka in bi npr. vedel da je avto še v regeneraciji, ga ne bi ugasnil ampak bi pustil da se dokonča. Je kdo že kdaj razmišljal v tej smeri? Ali pa da bi izkoristil kak signal iz že obstoječih senzorjev? To so razmišljanja

aha, sem prebral bolj natančno

When regeneration has started it will be
completed regardless of the engine operating conditions.
SpEkTr
12 Dec 2011, 19:48
Jures, zanimiv kaj piše v tistem manualu:
"NOTE: Mixing of any additives with metallic compounds to the diesel fuel (e.g. valve cleaner,
coldstart accelerator) is strictly forbidden since this leads to an increased ash
formation, resulting in a blocked DPF"
(SpEkTr @ 12 Dec 2011, 19:48)

"NOTE: Mixing of any additives with metallic compounds to the diesel fuel (e.g. valve cleaner,
coldstart accelerator) is strictly forbidden since this leads to an increased ash
se pač zavarujejo ne.....

Če prav tole razumem je temp. senzor na izhodu....
dpicul
12 Dec 2011, 19:59
(SpEkTr @ 12 Dec 2011, 19:48)

točno zato sem vas zadnjič spraševal, kako aditivi vplivajo na filter. Ta manul sem bral že ene pol leta nazaj, sem ga tudi objavil. Nisem se pa moral spomniti iz kje sem dobil to informacijo da te stvari škodijo. No, razlika mislim da je, če v gorivo dodajaš antigripping aditiv ali so to isti makaroni?
SpEkTr
12 Dec 2011, 20:00
Hja, al res škoduje al ne..pitaj boga. Kar nekaj folka vem da vliva marsikaj.
Bi blo pa fajn, če bi se avtomatsko regeneracijo dalo začet ali pa prekint na kak podoben način, tako kot ročno:
In order to cancel the manual regeneration process perform the following procedure:
1. Depress the clutch pedal, shift to 1st gear and verify that the engine speed
decreases to idle speed (manual regeneration is cancelled).
2. Shift to Neutral and increase the engine speed to 3000 min
-1
for 1 min (DPF is
cooled).
3. If the manual regeneration must be perfo
Obstaja nam le eno:
Teraj guske!
schurda
13 Dec 2011, 08:17
(SpEkTr @ 12 Dec 2011, 20:45)

Kdaj je v regeneraciji, se čist točno ve. Vidi se po trenutni porabi, vidi se da so obrati v prostem teku višji pa najbrž še kje

Al sem jst bedak al kaj, še vedno nisem opazil kdaj oz. če sploh kdaj poteka regeneracija. Pa imam 110kkm.
(schurda @ 13 Dec 2011, 08:17)

Al sem jst bedak al kaj, še vedno nisem opazil kdaj oz. če sploh kdaj poteka regeneracija. Pa imam 110kkm.

Nisi bedak, daj na trenutno porabo in ta ne bo padla pod 15 med regeneracijo tudi v lepi vožnji okoli 1500-2000rpm, pa štandgas je skoraj na 1000rpm.
Mogoče maš pa prevrtan DPF
schurda
13 Dec 2011, 08:24
(jures @ 13 Dec 2011, 09:18)

Nisi bedak, daj na trenutno porabo in ta ne bo padla pod 15 med regeneracijo tudi v lepi vožnji okoli 1500-2000rpm, pa štandgas je skoraj na 1000rpm.
Mogoče maš pa prevrtan DPF

Vedno imam na trenutno porabo, samo je pa res, da je večino časa samo AC. Tam pa itak furaš vsaj 2-2.5 krpm. Tako verjetno niti ne morem opaziti regeneracije.
(schurda @ 13 Dec 2011, 08:24)

Vedno imam na trenutno porabo, samo je pa res, da je večino časa samo AC. Tam pa itak furaš vsaj 2-2.5 krpm. Tako verjetno niti ne morem opaziti regeneracije.
tudi takrat je vsaj 20L poraba
YavarYe X6V6
13 Dec 2011, 10:22

To že imaš !
Ne vem zakaj je tolk težko vgradit eno ledico (al pa da znak DPF) gori zeleno, ko se izvaja regeneracija - vsak tehnični neved bi vedel, da takrat pač ni dobro ugašat avta
dpicul
13 Dec 2011, 15:17
sem ugotovil da imam temperaturni senzor in da bil ga lahko uporabil ja. V manualu tudi piše da se med izvajanjem regeneracije zapre erg ventil. Uporabil bi signal ki spremlja koliko je ventil odprt (0....5V). Ta se med normalnim delovanjem stalno spreminja, med regeneracijo pa stoji. Bi dal eno diodo, ki bi utripala, med regeneracijo pa bi gorela, vendar je ventil nad 2500 obrati zaprt. Neki bomo pogruntali.
Evo samo zate, danes Jeprca (Medvode - Kranj) v obe smeri, ista cesta.
Proti Kranju z regeneracijo (vmes sem stisnu sklopko, da se lepo vidijo povišani obrati med rgn)
Proti Medvodam brez
Ampak meni res naredi regeneracijo takoj ko tankam polno - resno sumim, da ma še kako tipalo
SpEkTr
13 Dec 2011, 15:45
Mogoče maš lih tak cikel, da se ti sproži ko ti sveti rezerva recimo, pa ma takrat varnostno zanko, da se ne izvaja, ko tankaš pa takoj na polno

Tvoj video je zaseben
(SpEkTr @ 13 Dec 2011, 15:45)

Mogoče maš lih tak cikel, da se ti sproži ko ti sveti rezerva recimo, pa ma takrat varnostno zanko, da se ne izvaja, ko tankaš pa takoj na polno

Tvoj video je zaseben

popravljeno
dpicul
13 Dec 2011, 16:09
to sem že opazil ja, samo ne spremljam stalno to porabo. Če bi vedel točno kdaj se rg začne in konča, bi lažje spremljal koliko časa traja in podobne reči.
Gustav
15 Dec 2011, 09:15
(SpEkTr @ 12 Dec 2011, 19:45)

Pr men ne. Kr nikol trenutna poraba ne podivja, razn ko ga tiščim....
YavarYe X6V6
15 Dec 2011, 09:19
(Gustav @ 15 Dec 2011, 09:15)

Pr men ne. Kr nikol trenutna poraba ne podivja, razn ko ga tiščim....

pol ti pa ne dela.
Gustav
15 Dec 2011, 09:25
(YavarYe X6V6 @ 15 Dec 2011, 09:19)

pol ti pa ne dela.

hebeš te traktorje. Bo že.
We also offer DPF removal service, including removal of the sensors- please check our other auctions.
http://www.ebay.de/itm/DPF-CAT-Temperature...4#ht_500wt_1361
YavarYe X6V6
16 Dec 2011, 09:30
Si me prehitel, včeraj sem na hitro naredil eno sliko na hladni M5 DPF.
(YavarYe X6V6 @ 16 Dec 2011, 09:30)

Si me prehitel, včeraj sem na hitro naredil eno sliko na hladni M5 DPF.
Bi lahko ta senzor uporabil za 'detekcijo' DPFja in vezal na kak rele - led??
V mislih imam, da kupiš nekaj poceni (nejaponsko)
http://www.ebay.de/itm/SENSOR-AUSPUFFTEMPE...#ht_2341wt_1092navrtaš not in je kot stikalo na temperaturo....
YavarYe X6V6
16 Dec 2011, 09:46
Kupiš DH, al pa kak drug gadget, ga kresneš na OBD in mu nastaviš alarm, ali pa opozorilo vezano na temperaturo DPF-a in to je to.
(YavarYe X6V6 @ 16 Dec 2011, 09:46)

Kupiš DH, al pa kak drug gadget, ga kresneš na OBD in mu nastaviš alarm, ali pa opozorilo vezano na temperaturo DPF-a in to je to.
to že, mislil sem kak fiksen in-dash light....
YavarYe X6V6
16 Dec 2011, 11:32
(jures @ 16 Dec 2011, 09:55)

to že, mislil sem kak fiksen in-dash light....
Saj js to mam.
iceman22
29 Jan 2012, 19:56
Reset servis uspel res da ne v prvo.
pozdravljeni,
nekaj časa sem imel mir, zdaj pa spet. Med vožnjo so se mi prižgale; utipajoča DPF lučka, lučka motorja ter lučka proti zdrsavanju koles, ki stalno gorita. Kaj je lahko vzrok? Je mogoče da je olje preseglo določen nivo?
(dpicul @ 2 Apr 2012, 13:41)

pozdravljeni,
nekaj časa sem imel mir, zdaj pa spet. Med vožnjo so se mi prižgale; utipajoča DPF lučka, lučka motorja ter lučka proti zdrsavanju koles, ki stalno gorita. Kaj je lahko vzrok? Je mogoče da je olje preseglo določen nivo?
če DPF utripa pomeni servisni interval, ni nujno DPF - ko gori je jeba - tu imaš navodila kako resetirat. Jaz sem zlahka.
ostali 2 sta pa ponavadi povezane z odklopom akomulatorja in senzorji v volanu.
Vžgi avto 2 x volan do konca levo in desno na mestu in ugasni avto
zopet prižgi in spelji...
(si kaj odklapljal aku? Avto normalno vžge?)
če bolje pojasnim: kot rečeno, prižgale so se mi tri lučke: DPF, ki je utripala, lučka motorja in lučka proti zdrsavanju pa sta stalno goreli. Avto mi je vrglo v zasilno delovanje. Ko sem štartal iz službe, pa mi dpf lučka ni več utripala, ostali sta prižgani le ostali dve omenjeni lučki. To ni servisni interval, tistega sem resetiral pred 11262 km
YavarYe X6V6
2 Apr 2012, 18:00
Ni navora ???
(YavarYe X6V6 @ 2 Apr 2012, 19:00)

Ni navora ???

že šteješ evre?
YavarYe X6V6
2 Apr 2012, 18:06
(jures @ 2 Apr 2012, 19:01)

že šteješ evre?
Men dela bp sam lajtnge sem zategnu.
iceman22
2 Apr 2012, 18:21
ko je meni to delalo, pa nisem imel navora je bla kriva lambda sonda..tko da, mogoce je to...
nazadnje mi je samo gorela lucka za DPF in sm na avtocesi mal prtisnu in je ugasnila..
(YavarYe X6V6 @ 2 Apr 2012, 19:06)

mislu sem njegove ojre
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 2 Apr 2012, 19:06)

Sam če bi prej vedel bi lohka svoj plinski roštilj s sabo prpeljal, da bi vsaj kej mel od tistga plina.
navor ima, samo lučki še vedno gorita

hehe, vidim da se bolj dajete benzin- diesel kot pa da mi na kaj svetujete. Od kolega sem si sposodil obd; najbolje da prilepim kar sliko..
Med drugim opažam krajše intervale med regeneracijami..
(dpicul @ 2 Apr 2012, 20:02)

navor ima, samo lučki še vedno gorita

hehe, vidim da se bolj dajete benzin- diesel kot pa da mi na kaj svetujete. Od kolega sem si sposodil obd; najbolje da prilepim kar sliko..
Med drugim opažam krajše intervale med regeneracijami..
v bistvu je v tej debati tudi že odgovor...

zgleda da ti res lambda serje (hvala bogu in ne dpf)
kateri so predlogi? menjava? Kateri je ta senzor, sklepam da eden na filtru.. kateri, če ima kdo izkušnje?
če gre komu lambda sonda, naj si malo pogleda kataloge in poišče po internetu, so več al manj vse enake, razen dolžina kablov in konektorjev. Cene na uradnih in neuradnih servisih oderuške!!
Tudi menjava ni nič posebnega...
katalog Denso:
http://www.elektroistenik.sk/wp-content/up...ambda-sondy.pdf
YavarYe X6V6
6 Apr 2012, 08:35
Se ne strinjam popolnoma.
Nekatar merijo mV druge pa mA, tako da NISO enake, verjemte smo že probal - zrihtal svašta.
se strinjam da so razlike.Piše v katalogu razlike med njimi. Malo se pogleda katero vrsto imajo določeni modeli.
dpicul
13 Apr 2012, 18:39
Eno vprašanje ki ga sigurno veste:) nameravam menjat lambda senzor. V avtu imam montiranega 4 žilnega ( Denso), 2x črna, modra in bela je barva žičk. Če bi kupil univerzalen senzor prav tako od Denso, brez konektorja, ali je važno kam povežem katero izmed črnih žičk? Obe sta namreč namenjeni grelcu, eden je + drugi - ?