(SpEkTr @ 4 Jul 2010, 16:23)

Eno pitanje.
Zadnjič sem bral na forumu od nemških wagnov nekaj v stilu: da je dobro na vsakem servisu (se pravi načeloma 1x letno) avto z DPF filtrom ročno sprožiti regeneracijo preko testerja.
Zakaj?
Zato, ker naj bi avtomatska regeneracija, ki se izvaja med vožnjo, ne zadostovala dovolj, in se naj bi sčasoma neke žveplove obloge nabirale na ta filter.
Pri tej ročni regeneraciji preko testerja, pa naj bi tut te 'obloge' zgorele.
Spet buče?
Eto sem fprašal in je res, regeneracija je del rednega servisa in všteto v ceni. Je pa bolj vsebovana v rednem servisu zaradi mestnih kavbojev, ki kupujejo dizla za 15km na dan, torej se jim regeneracija ne sproži pogosto, ali pa sploh ne, dolgoprogaši niso problem.
Po drugi strani pa sproženje ko avto ne dela baje bolje sčisti - saj gre pri nemcih baje za nizko temperaturno regeneracijo, zaradi katere uporabljajo manj občutljive kovine v filtru (zato tudi ne niha poraba med regeneracijo)
Poleg tega je VW predpisal redne servise na 15.000 in lastniki so s tem dodatno zavarovani.
Ko sem omenil mazdo, je kot iz topa dejal da je to poglavitni problem DPF filtrov - servis na 20.000, saj naj bi bilo olje že preredko, ker se v mazdinem sistemu meša z nafto in pri visokih temperaturah ne opravlja več svoje naloge in filter se baše.....
To so mi povedali strici....
Na servisu sem pa bil, ker za TDI DPF piše da obvezno preveriti olje na 5.000 ker ga pri vpeljevanju ta mašina popapca vsaj 0,5L - tako piše, in res je bilo na min in dodal sem 0,7L. Ker pa se mi je olje zdelo popolnoma črno in umazano na šibki za 5000km sem šel vprašat na servis malo o tej zadevi kot frišen navornik - takrat so mi to povedali in POHVALNO:
Veste res je malo nenavadno črno, ta avto je iz zaloge, stali so dogo časa, bomo mi samo olje zamenjali brez filtra brez stroškov...
In sedaj imam novo olje zlate barve

Dejal je še da je lahko notri katerokoli olje samo da ima 5W-30 in najpomembneje VW507 000 specifikacijo.
NA avtu so nalepke Repsol (zaradi WTCC sodelovanja) sami pa dajejo Castrol SLX VW Professional 507000 že leta in leta)
Upam, da ti kej odgovori
Kaalman - maš ti tudi DPF v Golotu?
Drugače pa za vse ki imamo VAG-COM Software lahko to naredimo takole sami
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/D...cy_Regeneration