Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
utripanje DPF
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Boss
Olje čimprej menjaj, moraš pa dati olje, ki je specialno za DPF filtre - Mazda priporoča olje Dexelia DPF
SpEkTr
Saj dobra stran tega DPF-ja je to, da si ti ni treba glave razbijat katero olje boš dal notri, ker kake hude izbire namreč ni.

Si jo pa potem razbijaš ko vidiš ceno za liter..Neprecenljivo! :-)
jures
(SpEkTr @ 12 May 2010, 10:17) *

Saj dobra stran tega DPF-ja je to, da si ti ni treba glave razbijat katero olje boš dal notri, ker kake hude izbire namreč ni.

Si jo pa potem razbijaš ko vidiš ceno za liter..Neprecenljivo! :-)

Ajvar ga ma od Motula - se dobi pri nas v M.
SpEkTr
Vem, vem, sem ga mel prej notri...Kok je zdej cena za liter, okol 17€ ?
tomaz108
(Boss @ 12 May 2010, 10:16) *

Olje čimprej menjaj, moraš pa dati olje, ki je specialno za DPF filtre - Mazda priporoča olje Dexelia DPF

Koliko pa pride liter?
SpEkTr
Jaz ga kupujem preko ebaya..Pride liter cirka 10€...na servisu pa čez 20...
tomaz108
to niti ni drago, samo sem še vedno v dvomih, kupiti ali ne kupiti m6 dpf, letnik 2005
SpEkTr
Pol je bolš vzet 2005 brez dpf..če mene vprašaš. Če pa DPF pa mal višji letnik...
tomaz108
Ja, to bi bilo idealno, sam ni glih neke izbire do 10k€ in pod 100kkm prevoženih
Liuch
Boss: Menjat ga mislim čimprej seveda, ne bom čakal, da se mi začne lightshow wink.gif
YavarYe, bi mi ti lahko povedal, kako je zdaj s tem resetiranjem, če se odločim, da sam menjam olje. A imaš tole olje oz. je ta primeren za mojo 6? : Motul
Hvala in lp.
Leon
YavarYe X6V6
(Liuch @ 12 May 2010, 12:58) *

Boss: Menjat ga mislim čimprej seveda, ne bom čakal, da se mi začne lightshow wink.gif
YavarYe, bi mi ti lahko povedal, kako je zdaj s tem resetiranjem, če se odločim, da sam menjam olje. A imaš tole olje oz. je ta primeren za mojo 6? : Motul
Hvala in lp.
Leon

Resetiranje so buče, če pa bi rad da se resetira pa rplet do mene in rešiva v 1 minuti.

Tega motula, od katerega si dal link, imam še nekaj doma in ti ga dam za 10€ liter.
Liuch
(YavarYe X6V6 @ 12 May 2010, 16:26) *

Resetiranje so buče, če pa bi rad da se resetira pa rplet do mene in rešiva v 1 minuti.

Tega motula, od katerega si dal link, imam še nekaj doma in ti ga dam za 10€ liter.

No,tole je pa dobro slišat.
Bi pa bilo še bolje slišat, če bi se midva nekako zmenila in bi jaz to olje od tebe nazaj domov,kar v mašini pripeljal devil.gif Si mogoče pripravljen mal prelivat kakšno soboto ali pa nedeljo? whistling.gif

Lp Leon
SpEkTr
Sam Bošty...v mazda BTC vsi pravjo da se olje resetira???
YavarYe X6V6
(SpEkTr @ 12 May 2010, 19:11) *

Buče, ni to nek švaba kjer vse žmiga in piše da rabi servis.

(Liuch @ 12 May 2010, 18:11) *

No,tole je pa dobro slišat.
Bi pa bilo še bolje slišat, če bi se midva nekako zmenila in bi jaz to olje od tebe nazaj domov,kar v mašini pripeljal devil.gif Si mogoče pripravljen mal prelivat kakšno soboto ali pa nedeljo? whistling.gif

Lp Leon

Vse je mogoče, razen v nedelo ne. whistling.gif
Liuch
(YavarYe X6V6 @ 12 May 2010, 20:49) *

Buče, ni to nek švaba kjer vse žmiga in piše da rabi servis.
Vse je mogoče, razen v nedelo ne. whistling.gif

Superca. A, mi lahko tel.št. zaupaš ( lahko na zs) , pa da se orenk zmeniva?
Hvala in lp.
Leon
Liuch

Ekola, včeraj mi je YavarYe dokazal, da je resetiranje resnično ena velika buča. Na splošno sem prišel do zaključka, da nam tile servisi ponujajo kar nekaj vrtnin. devil.gif
Majstore YavarYe - hvala še enkrat. notworth.gif

Lp Leon
jures

A drzis pokrovcek olja 5 sekund odprt za reset? whatever.gif
YavarYe X6V6
(jures @ 16 May 2010, 18:03) *

A drzis pokrovcek olja 5 sekund odprt za reset? whatever.gif

Tam nek ja. devil.gif devil.gif
SpEkTr
(YavarYe X6V6 @ 16 May 2010, 21:46) *

Tam nek ja. devil.gif devil.gif

Ej bošty, tebe pa jureta bom skupi zbobnov, pa se bosta zmenla, al se resetira al ne smile.gif
YavarYe X6V6
Odgovor bo še VEDNO da so to buče. harhar.gif
SpEkTr
Hehehe, tole si bom pa zapomnu tongue.gif
SpEkTr
Eno pitanje.

Zadnjič sem bral na forumu od nemških wagnov nekaj v stilu: da je dobro na vsakem servisu (se pravi načeloma 1x letno) avto z DPF filtrom ročno sprožiti regeneracijo preko testerja.
Zakaj?

Zato, ker naj bi avtomatska regeneracija, ki se izvaja med vožnjo, ne zadostovala dovolj, in se naj bi sčasoma neke žveplove obloge nabirale na ta filter.
Pri tej ročni regeneraciji preko testerja, pa naj bi tut te 'obloge' zgorele.

Spet buče?
YavarYe X6V6
To pa nebu vedu, sam ne vem zakaj bi bla ročno sprožena regeneracija drugačna kot samodejna ?
SpEkTr
Ja, točno to se jaz sprašujem. Saje gorijo tko ali drugače.
jures
(SpEkTr @ 4 Jul 2010, 16:23) *

Eno pitanje.

Zadnjič sem bral na forumu od nemških wagnov nekaj v stilu: da je dobro na vsakem servisu (se pravi načeloma 1x letno) avto z DPF filtrom ročno sprožiti regeneracijo preko testerja.
Zakaj?

Zato, ker naj bi avtomatska regeneracija, ki se izvaja med vožnjo, ne zadostovala dovolj, in se naj bi sčasoma neke žveplove obloge nabirale na ta filter.

Spet buče?

Bom vprašal na servisu...ne bo dolgo sem že na 5.000km (1 mesec in 9 dni...)
SpEkTr
No daj, me zanima smile.gif
jures
(SpEkTr @ 5 Jul 2010, 08:32) *

No daj, me zanima smile.gif

Drugače pa sploh ne veš da je kaka regeneracija v temu avtu....dr. Ajvar je tudi že lociral DPF in vijake ki ga drzijo smile.gif
SpEkTr
Ja? Kater avto to?
jures
(SpEkTr @ 5 Jul 2010, 08:51) *

Ja? Kater avto to?

piše Exeo TDI CR 143 DPF
SpEkTr
Aha auto emotion :-)

Maš kak displey da vidiš kdaj se regeneracija vklopi itd..Al vidiš po trenutni porabi?
jures
(SpEkTr @ 5 Jul 2010, 08:58) *

Aha auto emotion :-)

Maš kak displey da vidiš kdaj se regeneracija vklopi itd..Al vidiš po trenutni porabi?

mogoče da se vidi po trenutni, ampak ne bulim notri, nič ni, samo če je kaj narobe je en velik rumen auspuh na barvnem matričnem zaslonu smile.gif

Je pa rekel Ajvar da je bil bel dim, ampak to zato ker sem testiral en premočan power box, in ko sem ga odklopil je naredil čistko smile.gif
Stipe

Eno pitanje.

Zakaj?

Spet buče?

Če so to buče, ne vem, so mi pa lani na rednem servisu rekli, da bo le-ta trajal pol urice več, ker bodo po opravljenem servisu še ročno zagnali regeneracijo DPF-ja. In baje, da so ga res smile.gif.
jures

Eno pitanje.

Zakaj?

Spet buče?

Eto sem fprašal in je res, regeneracija je del rednega servisa in všteto v ceni. Je pa bolj vsebovana v rednem servisu zaradi mestnih kavbojev, ki kupujejo dizla za 15km na dan, torej se jim regeneracija ne sproži pogosto, ali pa sploh ne, dolgoprogaši niso problem.
Po drugi strani pa sproženje ko avto ne dela baje bolje sčisti - saj gre pri nemcih baje za nizko temperaturno regeneracijo, zaradi katere uporabljajo manj občutljive kovine v filtru (zato tudi ne niha poraba med regeneracijo)
Poleg tega je VW predpisal redne servise na 15.000 in lastniki so s tem dodatno zavarovani.

Ko sem omenil mazdo, je kot iz topa dejal da je to poglavitni problem DPF filtrov - servis na 20.000, saj naj bi bilo olje že preredko, ker se v mazdinem sistemu meša z nafto in pri visokih temperaturah ne opravlja več svoje naloge in filter se baše.....

To so mi povedali strici....

Na servisu sem pa bil, ker za TDI DPF piše da obvezno preveriti olje na 5.000 ker ga pri vpeljevanju ta mašina popapca vsaj 0,5L - tako piše, in res je bilo na min in dodal sem 0,7L. Ker pa se mi je olje zdelo popolnoma črno in umazano na šibki za 5000km sem šel vprašat na servis malo o tej zadevi kot frišen navornik - takrat so mi to povedali in POHVALNO:
Veste res je malo nenavadno črno, ta avto je iz zaloge, stali so dogo časa, bomo mi samo olje zamenjali brez filtra brez stroškov...

In sedaj imam novo olje zlate barve smile.gif Dejal je še da je lahko notri katerokoli olje samo da ima 5W-30 in najpomembneje VW507 000 specifikacijo.
NA avtu so nalepke Repsol (zaradi WTCC sodelovanja) sami pa dajejo Castrol SLX VW Professional 507000 že leta in leta)

Upam, da ti kej odgovori

Kaalman - maš ti tudi DPF v Golotu?

Drugače pa za vse ki imamo VAG-COM Software lahko to naredimo takole sami yahoo.gif
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/D...cy_Regeneration
SpEkTr
Čak, kaj? Na VAGu lahko ti sam zaženeš regeneracijo al kaj?
jures
Zelo zanimivo branje na strani 32 - TDI ima v bistvo aktivno in pasivno regeneracijo - tudi za mestne vožnje, in to v bistvu sproža ECU ali ročno na servisu

(SpEkTr @ 14 Jul 2010, 08:48) *

Čak, kaj? Na VAGu lahko ti sam zaženeš regeneracijo al kaj?

Kako pa misliš da oni to delajo, samo kodo rabiš
SpEkTr
Očitno je VAG DPF precej bolj dodelan. A nafta se tudi kaj nabira?

JA za Mazdo rabiš tester, ne moreš kr sam s kodami zagnat :-)
jures
(SpEkTr @ 14 Jul 2010, 08:55) *

Očitno je VAG DPF precej bolj dodelan. A nafta se tudi kaj nabira?
JA za Mazdo rabiš tester, ne moreš kr sam s kodami zagnat :-)

Nafte prej zmanjka kot nabira....
SpEkTr
smile.gif)) V olju sem mislil smile.gif Sicer pa ja tongue.gif
jures
(SpEkTr @ 14 Jul 2010, 09:06) *

smile.gif)) V olju sem mislil smile.gif Sicer pa ja tongue.gif

No sej sva mislila enako - olja prej zmanjka kot kej druza...smile.gif
mazdaman
V teh motorjih (VW) so poskrbeli za dovolj veliko porabo olja tako, da ni straha da bi ga bilo preveč.
jures
No ja 0,5L na 5000km še ni taka panika, je pa res da naj bi bilo to v vpeljevanju - bom poročal.
SpEkTr
A pol praviš da je aktivna pa pasivna regeneracija?

Se pravi, če ga dosti na obratih voziš se ti pasivno regenerira, če pa takega režima ni, pa se vključi aktivna regeneracija? smile.gif
jures
(SpEkTr @ 14 Jul 2010, 13:17) *

Se pravi, če ga dosti na obratih voziš se ti pasivno regenerira, če pa takega režima ni, pa se vključi aktivna regeneracija? smile.gif

tako piše.....jaz sem anti navor osveščen....vprašaj vrtnarja Ajvarja o bučkah happy0064.gif
Boss
QUOTE(SpEkTr @ 14 Jul 2010, 13:17) *

bi znal bit, ker na golfu nikakor ne morem ugotovit kdaj se regeneracija izvaja - se pa precej vozim relacijsko, tako, da je verjetno točno to kar praviš.
SpEkTr
Hja, ključ je očitno v nižji temperaturi. Pri mazdi z normalnim režimom očitno ne moreš priti v pasivno regeneracijo smile.gif

Bottom line ... regeneracija na testerju (vsaj za mazde) potem ni obvezna, če se voziš na relacije?
Boss
Verjetno res ne, ker načeloma tega na servisih ne delajo tekom rednega vzdrževanja/servisov.
Boss
QUOTE(jures @ 14 Jul 2010, 13:16) *

No ja 0,5L na 5000km še ni taka panika, je pa res da naj bi bilo to v vpeljevanju - bom poročal.

Se umiri... tako, da od 10.000 naprej ti ne bo treba dotakat.
jures
(Boss @ 14 Jul 2010, 14:22) *

bi znal bit, ker na golfu nikakor ne morem ugotovit kdaj se regeneracija izvaja - se pa precej vozim relacijsko, tako, da je verjetno točno to kar praviš.

Čeprav so to zelo zakomplicirali imensko, a ni aktivna med vožnjo in pasivna ko more sam sforsirat regeneracijo huh.gif
schurda
Po mojem ne.
SpEkTr
(jures @ 15 Jul 2010, 08:27) *

Čeprav so to zelo zakomplicirali imensko, a ni aktivna med vožnjo in pasivna ko more sam sforsirat regeneracijo huh.gif

Pomoje je ravno obratno. Mazda ima samo aktivno recimo.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.