Živjo,
si je kdo kupil bluetooth-avto-instalacijo za telefoniranje?
Trenutno gledam tole Nokio:
http://www.mimovrste.com/artikel/181002842...ja-nokia-hf-310in tale Parrot:
http://www.mimovrste.com/artikel/181001952...ot-minikit-slim...torej nekaj simple pa da dobro dela. Original M6 instalacija pride ~370€, tako, da odpade.
mazdaman
5 Jan 2010, 19:09
Najprej kakšen telefon uporabljaš?
mislim da bi še našel kakega CK3100
http://www.mazda-si.net/index.php?showtopi...0&hl=parrot
(mazdaman @ 5 Jan 2010, 19:09)

Najprej kakšen telefon uporabljaš?
mislim da bi še našel kakega CK3100
http://www.mazda-si.net/index.php?showtopi...0&hl=parrotUporabljam N85. Nisem pa si nameraval naprave vezati v avtomobilsko instalacijo, zato tudi gledam take modele na baterije...
Slušalko že imam, pa se mi je ne da imeti naprimer pol poti LJ-KP v uhu.
mazdaman
5 Jan 2010, 21:33
Tvojega modela še zaenkrat ni med podprtimi modeli pri Parrotu tako, da ni zanesljivo kako bo delalo oz ali bo sploh delal.
(mazdaman @ 5 Jan 2010, 21:33)

Tvojega modela še zaenkrat ni med podprtimi modeli pri Parrotu tako, da ni zanesljivo kako bo delalo oz ali bo sploh delal.
S Parrotkami deluje vecina mobilnikov... in s tem imam najbolj pozitivne izkusnje... Predlagam pa, da le razmisljas o fiksni instalaciji... Sem imel kar nekaj teh za v vzigalnik ali na baterije... pa se tako slabo slisi (tako ti sogovornika, kot sogovornik tebe), da ni za resno uproabo. Ze tako med telefoniranjem manj pozornosti posvecamo cesti in voznji... ce pa je prostorocna naprava zanic, pa je se toliko slabse...
Stroker
6 Jan 2010, 09:30
Sem imel Parrot CK-3100, SonyEricsson HCB-700 in imam trenutno Parrot MKi-9200. Vsi delujejo (so delovali) odlično, le na HCB-700 ne moreš povezati imenika pametnih telefonov - klici sicer delajo normalno).
Se pa pridružujem mnenju Jest-a, da raje vzemi fiksno inštalacijo (vedno bo takoj "ready to use", ni vidnih kablov ali kakih škatel, zvok bo boljši iz avto zvočnikov, tebe sogovornik bolje sliši z ločenim mikrofonom...).
Pa s CK-3100 (in nasploh Parrot) normalno dela vsak telefon (tudi N97).
mazdaman
6 Jan 2010, 11:58
Parrot in kaki HP se razumeta

(čeprav je eden uporabnik na tem foromu tudi to rešil)
pri novih Nokiah pa opažam, je sporazumevanje malo daljše in bolj čudno kot z kakim SE.
vsekakor pa je pri fiksni inštalaciji kvaliteta zvoka in pogovora opazno boljša kot kaka slušalka.
imaš mogoče BOSE ozvočenje?
Stroker
6 Jan 2010, 12:37
(mazdaman @ 6 Jan 2010, 11:58)

A jaz?
YavarYe X6V6
6 Jan 2010, 12:54
(mazdaman @ 6 Jan 2010, 11:58)

Parrot in kaki HP se razumeta
(čeprav je eden uporabnik na tem foromu tudi to rešil)
pri novih Nokiah pa opažam, je sporazumevanje malo daljše in bolj čudno kot z kakim SE.
vsekakor pa je pri fiksni inštalaciji kvaliteta zvoka in pogovora opazno boljša kot kaka slušalka.
Ni čisto rešil, načeloma dela samo po končanem klicu ne izklopi mute in se naprej peljem v tišini, potem pa prislini disconnect in vse dela normalno naprej, pri nsalednjem klicu pa vse deluje BP.
Mraušk Mčk
6 Jan 2010, 13:49
Glede na to, da je bilo potrebno software parrota redno nadgrajevat, da je bolj ali manj uspešno podpiral različne nove terminale, kako pa to zgleda pri tanovih avtih ki imajo modri zob že original vgrajen? A je tudi v tem primeru za kompatibilnost z novimi mobiji potrebno npr. na vsakem rednem servisu nadgradit software?
Lp M
Podpora za druge telefone je pomembna le če bi rad uporabljal imenik iz telefona. Za vse ostalo v zvezi s klicanjem in sprejemanjem bi moralo delovati, če le delujeta tako mobilec kot BT napravica po standardu blutooth.
Mazdina originalna instalacija ne uporablja telefonskega imenika tako, da nadgradnje načeloma niso potrebne tudi pri novih telefonih.
Manj ko je bolje je
V Alteji si imel nemski BT z imenikom, pa si stalno moral nadgrajevati z novimi telefoni.
Dosti je ON/OFF pa volume, da ti ni treba v roki drzat - absolutno pa fiksna instalacija
QUOTE(jures @ 6 Jan 2010, 14:11)

Manj ko je bolje je
V Alteji si imel nemski BT z imenikom, pa si stalno moral nadgrajevati z novimi telefoni.
Dosti je ON/OFF pa volume, da ti ni treba v roki drzat - absolutno pa fiksna instalacija
Bolj se ne bi mogel strinjati
(jures @ 6 Jan 2010, 14:11)

Manj ko je bolje je
To je res... vcasih je pa fajn, ce imas lahko tudi imenik... da vidis, kdo klice..
Jaz recimo nimam vedno mobilnika v stojalu in takrat, ko je v zepu, ne vidim, kdo me klice

... Smo ze tako razvajeni, da po stevilki skoraj nobenega ne poznamo vec

...
(Jest @ 6 Jan 2010, 14:57)

To je res... vcasih je pa fajn, ce imas lahko tudi imenik... da vidis, kdo klice..
Jaz recimo nimam vedno mobilnika v stojalu in takrat, ko je v zepu, ne vidim, kdo me klice

... Smo ze tako razvajeni, da po stevilki skoraj nobenega ne poznamo vec

...
Za to pa obstajajo tipska zvonenja po klicatelju, ali pa celo izgovor imena
(Mazda 6 1.8i TE @ 5 Jan 2010, 18:49)

Živjo,
si je kdo kupil bluetooth-avto-instalacijo za telefoniranje?
Trenutno gledam tole Nokio:
http://www.mimovrste.com/artikel/181002842...ja-nokia-hf-310in tale Parrot:
http://www.mimovrste.com/artikel/181001952...ot-minikit-slim...torej nekaj simple pa da dobro dela. Original M6 instalacija pride ~370€, tako, da odpade.

Jaz sem pred dvemi leti kupil podobno varianto Parrota, model Minikit in sem naredil napako. Podpiram mnenje večine ali kupiš sistem za fiksno vgradnjo ali pa slušalko. Minikit mi je na začetku deloval v redu, potem pa je pričel nagajati, zgubljati povezavo, zdaj pa sploh ne dela več. V naslednjem avtu bo fiksni sistem, trenutno pa uporabljam slušalko. Kolega ima nokiin fiksni sistem in je zadovoljen.
Jaz sem imel v prejšnjem avtu Parrota MK6100 se mi zdi, in moram reči, da je bil odličen.
Se strinjam z ostalimi glede fiksne vgradnje.
V Swiftu je parrot MK9000 ce se ne motim in zelo dobro dela predvajanje muzike s telefona, res dobro - no sej ze sound v swiftu ni slab, saj uporablja original zvocnike ampak prenos preko BT je tudi vazen
Nima imenika ima kot receno on/off pa volume + izgovori ime klicanega kot je v imeniku.
(slidy @ 8 Jan 2010, 18:54)

Jaz sem imel v prejšnjem avtu Parrota MK6100 se mi zdi, in moram reči, da je bil odličen.
Se strinjam z ostalimi glede fiksne vgradnje.
takega bi že vzel...moram malo pogledat kje ga dobit najceneje in kdo ti ga za kolko vgradi?
(Deluxe @ 9 Jan 2010, 12:53)

takega bi že vzel...moram malo pogledat kje ga dobit najceneje in kdo ti ga za kolko vgradi?

vgradnja parrota je lazja ko menjava zarnice samo poleg moras imeti iso sadapter za mazdo (ebay ali zastopnik za slovenijo) potem j plug n play

Tko kt je reku jures, sama vgradnja je enostavna. Poglej na strani
http://www.parrot.si/, al jih pa poklič, pa nej ti dajo kake kontakte za montažo. Mislm, da jih pa več al mn prodajajo pri vsakem avtoakustiku.
YavarYe X6V6
10 Jan 2010, 20:31

Montaža je šala mala, cca 2-3ure dela pa je, če pa imaš vse kable pa je samo 1 ura.
Živjo.
V moji M6 (letnik 2008) mam original inštalacijo bluetooth.
Nimam ne vem kakšnega telefona (Nokia E63), pa imam skoz težave z glasovnim upravljanjem. Pri Samsungu, ki sem ga imel prej, je normalno delalo. Ko zadevo prižgem in hočem koga poklicat, vse skupaj zmrzne in je treba avto ugasnit.
Sem že 100-krat probal, pa zmeri isto.
A kdo ve, če je treba stvar kaj "updejtat"? Na servisu nič ne vejo o tem...
iceman22
3 Aug 2011, 11:25
(Carr @ 3 Aug 2011, 12:18)

Živjo.
V moji M6 (letnik 2008) mam original inštalacijo bluetooth.
Nimam ne vem kakšnega telefona (Nokia E63), pa imam skoz težave z glasovnim upravljanjem. Pri Samsungu, ki sem ga imel prej, je normalno delalo. Ko zadevo prižgem in hočem koga poklicat, vse skupaj zmrzne in je treba avto ugasnit.
Sem že 100-krat probal, pa zmeri isto.
A kdo ve, če je treba stvar kaj "updejtat"? Na servisu nič ne vejo o tem...
js sm avtoradio zamenjal in stvar spila super. zelo sm zadovoljen. bluetooth dela u bulo. mam tipkovnico na monitorju, imenik se cel kopira gor. super stvar