Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Nastavitve potovalnega računalnika
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
citam
Lep pozdrav vsem skupaj na forumu.
Sem novi in zaenkrat še srečni lastnik Mazde 3 CD110 l.2008. smile.gif

Ker mi na potovalnem računalniku kaže cca. 10% premajhno porabo me zanima, ali je možno le tega kako prilagoditi dejanskim vrednostim. S tem bi verjetno pravilneje kazal tudi Range.

Hvala za nasvete...
jures
(citam @ 18 Jan 2010, 18:22) *

Lep pozdrav vsem skupaj na forumu.
Sem novi in zaenkrat še srečni lastnik Mazde 3 CD110 l.2008. smile.gif

Ker mi na potovalnem računalniku kaže cca. 10% premajhno porabo me zanima, ali je možno le tega kako prilagoditi dejanskim vrednostim. S tem bi verjetno pravilneje kazal tudi Range.

Hvala za nasvete...

tu nekje ze pise v servisnem meniju lahko prilagjas +/- 5,10,15% porabo
V servisni meni pa gres tako da tišiš tipko za reset kilometrov in jo drzis medtem ko vzges avto, in jo po vzigu se ene 5 sek tišiš

z isto tipko se sprehajas po menijih 8razni testi stevcev pod 50 ali 52 (tam nekje kjer se pokaze 0 pa s tipko INFO izberes + ali - 5,10,15

Ne me pa vprasat a moras narediti + ali -
Enostavno probaj, in naslednjic ko bos sel v meni po spremembi bo spet kazalo 0 ampak si zapomni tvojo zadnjo spremembo, torej ce das prvic +10 moras naslednjic dati -10 da prides na zaj na tovarnisko vrednost ceprav kaze 0

Druigace pa so malo starejsi dizli imeli problem s tem in so to popravili z novim SW, povprasaj za najnovejsi SW za tvojo - saj imas garancijo...
adormi11
http://www.mazda-si.net/index.php?showtopi...avitev%20porabe

mogoče boš bo tu kaj za tebe
citam
Hvala za navodila in nasvete.
Bom najprej povprašal za nadgradnjo softwareja in če ne bo OK bom nastavil s prilagajanjem % na servisnem meniju.

Kako pa potem pridem ven iz servisnega menija?
uklopko
res je tako nekako!

Vzameš ključ iz klujčavnice ga vtakneš nazaj pritisneš tipko za resitira km-je in ga držiš istočasno pa daš kontakt(tipko tiščiš tok časa dokler se ti ne pokaže podmeni) notri imaš kar nekaj zadev od same diagnostike števca raznih nastavitev in seveda ena od opci nastavitev same porabe +,- 15%. Na konci potrdiš s tipko info zraven clock tipke-seveda jo spet na dovko držiš da zapiska.

Preden pa to narediš ti pa svetujem da najprej vse resitiraš (daš na nulo) skuriš en tank ali 2 primerjaš z izračunano porabo.

Če se ne poklopi pelji na servis in tam preveri SW (po potrebi nadgradi)

Potem ponovni postopek vožnje enega tanka ali 2 in če sše vedno se ne poklapa takrat šele brskaj po števcu!

Tudi meni je bilo nekaj podobnega in šele po tem postopku je avto skužil kaj hočem od njega smile.gif

Dej mi porabo kaže v razliki 0.2l max

Če se bo keri prašal zakaj tankat pa vozit pa bla bla bla......................pač računalnik rabi neko kao kalibracijo da najde max in min.
Z enim tankom ne moreš met točne pop.porabe
lp
citam
Za konec in shranjevanje držim tipko INFO ali tisto okroglo pri števcih?
krco22
A se da na starih mazdah 6 letnik 2004 tut kej nastavljat BC ?
uklopko
(citam @ 18 Jan 2010, 19:22) *

Za konec in shranjevanje držim tipko INFO ali tisto okroglo pri števcih?

tipko info da potrdiš zadevo potem pa itak spet vzameš kontakt nato pa lahka zalavfaš avto Upam da boš lahka kej poštimal-kar se pa tiče SW pa ga vseeno lahka pelješ nadgradit-škodit ne more (moj popravek prejšnega posta) bleh.gif

Za M6 pa ne vem točno vrjetno se prav tako da-probaj al pa nj kateri od M6 javi kako je s tem.
lp
citam
Ali morda spada posodabljanje software-ja med redni del servisa?
Imam ga namreč prihodnji teden, pa me zanima, če moram na to posebej opozoriti.
uklopko
Mislim da bi moglo to spadat pod del servisiranja(če je seveda update na voljo)
Za vsak slučaj vseeno stegni jezik pa reč naj preveri za nadgradnjo wink.gif
jures
(citam @ 18 Jan 2010, 20:34) *

Ali morda spada posodabljanje software-ja med redni del servisa?
Imam ga namreč prihodnji teden, pa me zanima, če moram na to posebej opozoriti.

dolzni so preveriti ali je potrebna nadgradnja

(krco22 @ 18 Jan 2010, 19:23) *

M2,3,5,6,7

sam za letnik pa me ne vprasat, postopek je povsod isti, za probat je
YavarYe X6V6
(krco22 @ 18 Jan 2010, 19:23) *

Se da, samo pol včasih pozabi nastavitve. dry.gif
krco22
(YavarYe X6V6 @ 19 Jan 2010, 10:39) *

Se da, samo pol včasih pozabi nastavitve. dry.gif

Kako misles pozabi nastavitve??? z0tdntknw.gif
A to da vrne v tovarnisko nastavljene!!

Ker sm jaz dons to probu pa sm dal na +15!
Sm pa kasnej spet pogledu pa je blo na +15! happy0158.gif

A to naj zdej nebi BC vec tolk lagal o porabi???? z0tdntknw.gif
Alex
(krco22 @ 19 Jan 2010, 12:04) *

Verjetno nekaj časa ne bo lagal. tongue.gif

Meni je pokazal pri zadnjem tanku povprečno porabo 5,6,dejanska pa je
bila 6,4.Kar veliko odstopanje,se mi zdi. whatever.gif
Boss
QUOTE(Alex @ 19 Jan 2010, 14:00) *

Verjetno nekaj časa ne bo lagal. tongue.gif

Meni je pokazal pri zadnjem tanku povprečno porabo 5,6,dejanska pa je
bila 6,4.Kar veliko odstopanje,se mi zdi. whatever.gif

Ampak je pa dobr, k se lahko pred kolegi hvališ kolk mal ti žre in to dela večina voznikov Das Auta, kjer preverjerno BC laže od 0,7 do 1 litra seveda v minus, da lepše zgleda. Tolk o nemški natančnosti bleh.gif
jures
(Boss @ 19 Jan 2010, 16:22) *

Ampak je pa dobr, k se lahko pred kolegi hvališ kolk mal ti žre in to dela večina voznikov Das Auta, kjer preverjerno BC laže od 0,7 do 1 litra seveda v minus, da lepše zgleda. Tolk o nemški natančnosti bleh.gif

Samo zaradi tega so tudi na cesti ostajal....vsaj kdor se je na rezervo zanašal...smile.gif

Pri Volvotu je pa baje toliko varnosti glede tega da je ob lučki se 20L not love0030.gif
krco22
(krco22 @ 19 Jan 2010, 12:04) *

Evo dans sm preveru ce je se kar na 15 in je! Tut na BC-ju sm porajtal razliko prej mi je na cetrt tanka kazal skor 300km dometa zdej je pa tam na 200km! Bo treba mal stestirat da vidm do kam je meja da ti zmanka nafte z0tdntknw.gif
Boss
QUOTE(krco22 @ 20 Jan 2010, 09:43) *

Bo treba mal stestirat da vidm do kam je meja da ti zmanka nafte z0tdntknw.gif

Dej ja... full so zanimive ugotovitve pa še MES lahko istočasno sprobaš. happy0195.gif happy0195.gif
krco22
(Boss @ 20 Jan 2010, 09:48) *

Dej ja... full so zanimive ugotovitve pa še MES lahko istočasno sprobaš. happy0195.gif happy0195.gif

MES??? z0tdntknw.gif
YavarYe X6V6
(krco22 @ 20 Jan 2010, 10:00) *

MES??? z0tdntknw.gif

devil.gif
jures
Traktorji z DPFjem lahko rečete, da je preveč nafte ubrizgal v olje, ko je zmankalo nafte happy0158.gif
Boss
QUOTE(jures @ 20 Jan 2010, 10:39) *

Traktorji z DPFjem lahko rečete, da je preveč nafte ubrizgal v olje, ko je zmankalo nafte happy0158.gif

Viš k nimaš pojma - mi s to nafto samo čistimo motorno olje in nafta je prav primerna za tako početje. Menjave na 20.000 se izvajajo samo zato, ker mamo očiščenega olja preveč in ga nato prodamo naprej bencinarjem notri pa nalijemo umazano olje in ga v naslednjih 20.000km spet sčistimo. No kdo je zdej tu ekološki? tongue.gif

**to je zajebancija, da ne bo slučajno kdo resno mislu happy0195.gif happy0195.gif

QUOTE(krco22 @ 20 Jan 2010, 10:00) *

MES??? z0tdntknw.gif

http://mazda.autorent.si/servis/mazda_europe_service/ blush.gif
jures
(Boss @ 20 Jan 2010, 11:36) *

Viš k nimaš pojma - mi s to nafto samo čistimo motorno olje in nafta je prav primerna za tako početje. Menjave na 20.000 se izvajajo samo zato, ker mamo očiščenega olja preveč in ga nato prodamo naprej bencinarjem notri pa nalijemo umazano olje in ga v naslednjih 20.000km spet sčistimo. No kdo je zdej tu ekološki? tongue.gif
**to je zajebancija, da ne bo slučajno kdo resno mislu happy0195.gif happy0195.gif
http://mazda.autorent.si/servis/mazda_europe_service/ blush.gif

Mam servis zdele zrihti 6L happy0158.gif
krco22
Nimam DPF-ja tko da bom mogu drug izgovor najdit. blush.gif

No zdej saj vem kaj je MES! happy0158.gif
Mislim da tega ne bom poreboval raj kantico nafte v gepek! biggrin.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.