Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Izklop Airbaga 323 F BA, 1997
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
JozaGulikoza
Zdravo!

Zanima me izklop sovoznikovega airbaga, z namenom vožnje "lupinice" za otroka na prednjem sedežu, v kolikor je to sploh dovoljeno. Ker nek kolega mi je reku, da se uzpredi ne sme vozit otroka. Vem, da spredaj ne sme bit montiran otroški sedež, z lupinico pa je morda kaj drugače.

Sicer ne bi bilo težave, da je lupinica zadaj, vendar pa moja draga za solo vožnje želi, da jo ima na očeh, zato torej spredaj.

Če kdo morda ve kje se izklopi, naj mi pove, ker marsikater proizvajalc ima postopek ful poenostavljen, tle pa ni nič kej tacga na vidiku! dry.gif blush.gif
jures
(JozaGulikoza @ 21 Jan 2010, 08:51) *

Zdravo!

Zanima me izklop sovoznikovega airbaga, z namenom vožnje "lupinice" za otroka na prednjem sedežu, v kolikor je to sploh dovoljeno. Ker nek kolega mi je reku, da se uzpredi ne sme vozit otroka. Vem, da spredaj ne sme bit montiran otroški sedež, z lupinico pa je morda kaj drugače.

Sicer ne bi bilo težave, da je lupinica zadaj, vendar pa moja draga za solo vožnje želi, da jo ima na očeh, zato torej spredaj.

Če kdo morda ve kje se izklopi, naj mi pove, ker marsikater proizvajalc ima postopek ful poenostavljen, tle pa ni nič kej tacga na vidiku! dry.gif blush.gif

Larifari
otroka lahko vozis tudi spredaj a samo v otroskem stolcku, medtem ko lupinco rikverc nujno obrniti vkolikor je airbag ga je treba se izklopit

Ja joza to je pa skoraj predpogoj pred nakupom family vagna, a nima lagunozaver na strani armaturke ali v predalu sovoznika stikalo na kljuc????
Rocky
(JozaGulikoza @ 21 Jan 2010, 08:51) *

Zdravo!

moj ma v predalu pri sobozniku eno kljucavnico, kjer das ON/OFF. sem pa vidu, da ma velik avtov na armaturki pri strani - rabs odpret sovoznikova vrata, drgac se ne vid...
jures
Mozno je tudi da francozi, ki so usekani na softwerske resitve to v meniju pri vozniku - na primer fiat punto grande ima to pri vozniku v meniju Airbag off ali on, seveda deluje nastavitev le v mirujocem stanju avta.

aja pardon govora je o 323F starejsio avti whatever.gif
JozaGulikoza
Lagunoplinožerozavra že imam, to je res, ampak trenutno je za gospo bolj aktualna mazdura, zato sprašujem zanjo! tongue.gif
jures
P.S. Spremeni Air France v GDF (Gas de France)
Boss
QUOTE(JozaGulikoza @ 21 Jan 2010, 08:51) *

Ti raj reč tvoji dragi naj ima med vožnjo raje na očeh cesto in promet. Bo več naredla za dobrobit tako otroka kot sebe in tudi drugih.
JozaGulikoza
Hehe, Jure, v resnic sem vse prej kot lubitl "Frogiterjev" tongue.gif
BOBI
biggrin.gif na f-ki se ga da izklopit samo tako da konektor odklopis ki je pod plastiko spodaj pri sovozniku samo ti bo pol lucka svetla in se vprasanje ce bo voznikov pol deloval naj raje kar zadaj vozi bo bolj varno tudi kot boss pravi na cesto treba gledat ne pa na otroka lahko ga pa malo pokuka v vzratnem ogledalu ponavadi pa tak se oglasijo z jokom ce je kaj narobe pol se pac ustavis nekje ob cesti kje je varno in pogledas zakaj se in kaj rabi tako sem vsaj jaz imel izkusnje saj sem ga v f-ki vozo
YavarYe X6V6
Mularija nima kaj delat na sprednjih zicih !!!!!!!!!!!
Boss
notworth.gif
Stroker
(YavarYe X6V6 @ 21 Jan 2010, 13:36) *

Že res, ampak jih vseeno velik odstotek sedi celo na voznikovem zicu...
JozaGulikoza
Bobi, ampak v ogledalu se otroka niti slučajn ne vid, ker rečmo, če je montiran zadi za sovozniškmu sedežem, pa še obrnjen kontra vožnje (pač lupinica takozvana), ki je rahlo privzdignjena na predelu glave! Skratka nemogoče! blush.gif
jures
(YavarYe X6V6 @ 21 Jan 2010, 13:36) *

Enkrat si bom vzel čas pa se šel peljat z ajvarjem ko bo mel familijo party0035.gif , sam ne vem kdaj si bo ob vzel čas da se to zgodi happy0064.gif
BOBI
(JozaGulikoza @ 21 Jan 2010, 14:21) *

Bobi, ampak v ogledalu se otroka niti slučajn ne vid, ker rečmo, če je montiran zadi za sovozniškmu sedežem, pa še obrnjen kontra vožnje (pač lupinica takozvana), ki je rahlo privzdignjena na predelu glave! Skratka nemogoče! blush.gif

dry.gif to je res nemogoce jaz sem mel od prvega dne avtosedez tongue.gif
YavarYe X6V6
(jures @ 21 Jan 2010, 15:18) *

Enkrat si bom vzel čas pa se šel peljat z ajvarjem ko bo mel familijo party0035.gif , sam ne vem kdaj si bo ob vzel čas da se to zgodi happy0064.gif

Verjemi mi v tist kar sem napisal, sem absolutno proti mulariji na sprednjih sedežih.
JozaGulikoza
@Bobi, to pa ni v redu, ker otroka naj bi se do nevemkerga mesca (verjetn ko že lohk sam od sebe sedi) transportiral v ležečmu položaju, ker pa sedežek ne omogoča, pa še pri sedežu, če nenadno zaviraš, mu glava nardi tako pot, da se mu komot zlom tilnik od šoka (govorim za zgodnje obdobje dojenčka)! glare.gif sad.gif dry.gif
Hanzi
kje se izklopi ne vem....
MIslim da otroka lahko voziš tudi spredaj (seveda brez AB oziroma ugasnjenem).
Je pa res da mora otrok do starosti cca pol leta biti v "lupinici" , kar mu avtomatsko "dodeli" rikverc položaj glede na vožnjo.
Šele potem z 9+ kg (ali celo kasneje,odvisno od lupinice) ga daš v avtosedež in v naprej obrnjen položaj.
tomaz108
Kako je pa s tistimi, ki imajo 6 airbagov? Se jih da zadaj izključit?
jures
(tomaz108 @ 21 May 2010, 07:55) *

zadaj ni treba, samo spredaj ko je otrok v lupini naokoli obrnjen zaradi tilnika.
YavarYe X6V6
(tomaz108 @ 21 May 2010, 07:55) *

Zadnji NISO nevarni ker ne pridejo tako nizko, sprožijo pa se samo v primeru bočnega trka, tako da brezskrbi.
tomaz108
(YavarYe X6V6 @ 21 May 2010, 08:05) *

Zadnji NISO nevarni ker ne pridejo tako nizko, sprožijo pa se samo v primeru bočnega trka, tako da brezskrbi.

Hvala!
.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.