Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Nakup Mazde6
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Damjan
lep pozdrav
nameravam kupiti mazdo6 . ogledal semsi eno v lj. pri carmax-u. letnik 2003 z mal kilometri, pa me zanima ali ima kdo izkušnje s to firmo oz. če so ti kilometri realni
Boss
huh, takole ti bomo pa težko odgovorili, saj nisi povedal nič o avtomobilu (predvsem prevoženi km) in je brez ogleda nemogoče ugotoviti kako je z avtom.

Glede km pa takole. Prvo kot prvo preveri servisno knjižico saj je avto še v garanciji (če ima manj kot 100.000 prevoženih). Na osnovi zapisanih servisnih intervalov (datumov servisov) preveri, če zadeva ustreza - pravilno sosledje datumov.

Če ima avto več prevoženih km, kot je na števcu lahko na prvi pogled ugotoviš s pregledom ključnih delov predvsem v kabini - izrabljenost volana, prestavne ročice, padalov, sedežnih oblog in talne tapicirunge.

Lahko pa tudi vzameš magnetno nalepko (SLO) in jo malce limaš po plehu, da ugotoviš, če je bilo kaj popravljeno in kitano/ličano. Tam kjer nalepka ne prime je kit spodaj.

Damjan
avto zgleda kot nov. prvi servis še ni bil narejen ker ima premalo kilometrov. ravno to me tudi bega, da ima veliko kilometrov pa sploh ni bil servisiran. drugače pa je pri motorju, podvozje in ostala notranjost kot pri salonskem vozilu. samo gume so zlizane kar je nemogoče pri teh kilometrih, ali pa so dali gor katere druge. avto je pa drugače uvožen iz belgije in ga je imele banka KBC.
wildcat
Ne priporočam.

Že po starosti vozila bi 1. servis po enem letu že zdavnaj moral biti, če ne celo že tudi 2.
Kot si že sam opazil, tudi obrabljenost gum ne kaže na malo prevoženih km.

Verjetno kljub vsemu ni slab avto in verjetno nič narobe z njim, le kilometri najverjetneje niso realni!

Premisli in oglej si še druge Mazde.

LP
Damjan
A IMA KDO KAKŠE IZKUŠNJE PRI TEJ FIRMI? MENDA SE LAHKO PO ŠTEVILKI ŠASIJE PREVERI SERVISNE INTERVALE. KDO LAHKO TO STORI?
LabiGT
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=244690
a je to ta?

ce ja pol, meni se ne zdi tok poceni z0tdntknw.gif

A ja se to glede gum: ce so serijske gor (Bridgestone B390) , jaz sem jih "dokoncal" ze pri 11-12000km...
Boss
QUOTE (LabiGT @ Apr 13 2005, 12:53)

A ja se to glede gum: ce so serijske gor (Bridgestone B390) , jaz sem jih "dokoncal" ze pri 11-12000km...

a ti to resno ? mellow.gif
LabiGT
majke mi smile.gif
so res bile katastrofalne gume. nobene dobre lastnosti, se zimske m+s so se boljse obnesle na suhem kot te.
Ti mas (ce se ne motim) Turanza ER30, te so ze veliko boljse....upravicijo ime Bridgestone smile.gif
Boss
Mal sem si oddahnu smile.gif čeprav se mi je čudno zdelo, ker se gume dobro držijo tako na suhem kot v dežju.

V dežju so sicer malce nepredvidljive, ker držijo in držijo pol pa sunkovito spustijo in če si nepreviden bi znale biti težave.

Pa smo spet zašli s teme po moji zaslugi ampak glede na to kakšne izkušnje je imel Labi z njimi je potem "normalno" (za ta model gume), da so zlizane.

če od 2003 še ni bila servisirana je pa to jako čudno razen, če je stala na lagerju in je bila prvič registrirana šele od srede leta 2004. Samo to so ugibanja in tu je že preveč "čejev", da bi bil to nakup brez strahu.

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.