Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
mazda tuning
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Joshh III
zdrovo! jst bo mal predelu mojo mazdo...kar se sprednih mask tice pa spojlerjov pa tko...ve kdo kje bi se dal to narocit/dobit? ce mi date ksne linke,aja pa se zanimam me kaj bi mogo kupt moji m6 d bi mi delal mp3 cd-ji...k bobolevam k ne morm poslusat mp3 :> aja pa se zanimam me kok je kej tale bose ojacevalec zmogliv,bi se dal ksn woofer prklopt na ta ojecevalc? pomagite mi mal prosm pr teh stvareh...thnx! lp
Deeyan
glede spojlerjev upraši tuki, baje dela u nulo

http://users.volja.net/broprema/
Marko_mx-3
Prvo menjava spojlerjev ni tuning ampak je styling, treba malo ločit to dvoje!

Nekaj dodatne opreme imajo tukaj dobiš pa pri AS Skorenšek
YavarYe X6V6
(Joshh III @ 23 Jan 2010, 20:33) *

zdrovo! jst bo mal predelu mojo mazdo...kar se sprednih mask tice pa spojlerjov pa tko...ve kdo kje bi se dal to narocit/dobit? ce mi date ksne linke,aja pa se zanimam me kaj bi mogo kupt moji m6 d bi mi delal mp3 cd-ji...k bobolevam k ne morm poslusat mp3 :> aja pa se zanimam me kok je kej tale bose ojacevalec zmogliv,bi se dal ksn woofer prklopt na ta ojecevalc? pomagite mi mal prosm pr teh stvareh...thnx! lp

Mal po forumu pobrskaj, pa povej če imaš Bose al ne.
Joshh III
(YavarYe X6V6 @ 24 Jan 2010, 09:45) *

Mal po forumu pobrskaj, pa povej če imaš Bose al ne.

ja mam bose ozvocenje,ojecevalc pod sedezom...se da to kej na woofer prklopt?sej muzika zbija v nulo...sam rabm se bass! :>
Alex
(Joshh III @ 24 Jan 2010, 10:27) *

ja mam bose ozvocenje,ojecevalc pod sedezom...se da to kej na woofer prklopt?sej muzika zbija v nulo...sam rabm se bass! :>

Sej pri Bose-ju pravih bass-ov sploh ni.So bolj mid-bass-i. wink.gif
Da se priklopit,samo moraš vleči nove žice zadaj.Aja,pa rabiš tudi nov feršterker.Na Boss-ejevega ne moreš priklopit drugega.
Joshh III
(Alex @ 24 Jan 2010, 11:22) *

Da se priklopit,samo moraš vleči nove žice zadaj.Aja,pa rabiš tudi nov feršterker.Na Boss-ejevega ne moreš priklopit drugega.

aha,se prav rabm jst bose woffer? al kako?predlagaj mi neko varjanto... thnx
Alex
(Joshh III @ 24 Jan 2010, 12:35) *

aha,se prav rabm jst bose woffer? al kako?predlagaj mi neko varjanto... thnx

A ga nimaš že ugrajenega? z0tdntknw.gif
Kaj imaš karavan ali katerega drugega?Če je karavan,bi moral bit vgrajen v prostoru,kjer je rezervna guma.
Je pa okrogle-plastične izvedbe z vgrajenim 16" bas zvočnikom in bass refleksom.
Ta je pritrjen na rez.gumo,le-ta na karoserijo in se tako nizki toni "predvajajo" po celem vozilu.

Če pa kočeš kaj bolj konkretnega nabavi še dodaten feršterker za sub in dodaten sub zvočnik.
Par variant vgraditve je na spletu-google varianta.
Joshh III
(Alex @ 24 Jan 2010, 13:44) *

A ga nimaš že ugrajenega? z0tdntknw.gif
Kaj imaš karavan ali katerega drugega?Če je karavan,bi moral bit vgrajen v prostoru,kjer je rezervna guma.
Je pa okrogle-plastične izvedbe z vgrajenim 16" bas zvočnikom in bass refleksom.
Ta je pritrjen na rez.gumo,le-ta na karoserijo in se tako nizki toni "predvajajo" po celem vozilu.

Če pa kočeš kaj bolj konkretnega nabavi še dodaten feršterker za sub in dodaten sub zvočnik.
Par variant vgraditve je na spletu-google varianta.

aha kul,nimam karavana mam limuzino...pa nimam nc vgrajenga...vsaj mislem wink.gif no bom pogooglu mal,thnx
Jest
(Alex @ 24 Jan 2010, 11:22) *

So kar OK ... samo pri tanovi sestki... Jest pri tastari nisem imel Bose... pri tej pa imam... pa je zadnjic YavarYe rekel, da so pri tanovi dost lepsi basi, kot pri tastari ... biggrin.gif ...
Alex
(Jest @ 24 Jan 2010, 15:59) *

So kar OK ... samo pri tanovi sestki... Jest pri tastari nisem imel Bose... pri tej pa imam... pa je zadnjic YavarYe rekel, da so pri tanovi dost lepsi basi, kot pri tastari ... biggrin.gif ...

možno,možno,samo za res prave base je potreben malo kvalitetnejši feršterker in predvsem močnejši
in pa seveda bolj kvaliteten basovec.Ta Bose je za vsakdanje poslušanje in poročila kar v redu. wink.gif
Jest
(Alex @ 24 Jan 2010, 17:19) *

možno,možno,samo za res prave base je potreben malo kvalitetnejši feršterker in predvsem močnejši
in pa seveda bolj kvaliteten basovec.Ta Bose je za vsakdanje poslušanje in poročila kar v redu. wink.gif

Kar je vec, je itak potem samo bolj za "frajarjenje" (uuuuu poglej, kako velik radio se mimo pelje happy0158.gif ) ... ali pa za na razstave biggrin.gif ... In potem se zgodi, da je fersterkerija vec vredna, kot pa pleh okoli nje smile.gif ...
SpEkTr
Tur pr tastari je čist spodoben bas.....ki gre lahko tut zelo nizkoo tongue.gif happy0158.gif
Alex
(Jest @ 24 Jan 2010, 17:22) *

Kar je vec, je itak potem samo bolj za "frajarjenje" (uuuuu poglej, kako velik radio se mimo pelje happy0158.gif ) ... ali pa za na razstave biggrin.gif ... In potem se zgodi, da je fersterkerija vec vredna, kot pa pleh okoli nje smile.gif ...

Štos močnih ojačevalcev je v rezervi in da delajo brez popačenj,se pravi,tudi ko poslušaš tiho muziko,
ne pači in je zvok čist.Tisto nabijanje nima več veze z Hi-fi zvokom.Tam so važni decibeli...ki ubijajo sluh. tongue.gif
jures
baje obstaja pre-amp za Mazda Bose, ki trga gate in skorajda tud pleh in šipe...imamo uporabnika tukaj s tem.....s tem pre-ampom šele zbudiš bose woofer smile.gif
SpEkTr
baje tongue.gif tongue.gif
Jest
(jures @ 25 Jan 2010, 08:38) *

baje obstaja pre-amp za Mazda Bose, ki trga gate in skorajda tud pleh in šipe...imamo uporabnika tukaj s tem.....s tem pre-ampom šele zbudiš bose woofer smile.gif

Ampak to naj bi bilo samo za staro sestko... Vsaj tako sem jaz Bostjana zastopil, ko mi je zadnjic pravil o tem... smile.gif
Joshh III
(jures @ 25 Jan 2010, 09:42) *

amm,kaj cm pa narest glede radija...nima mp3-jou ;( kaj morm to narest...se da kej sam dokupt?
Alex
(Joshh III @ 25 Jan 2010, 16:41) *

amm,kaj cm pa narest glede radija...nima mp3-jou ;( kaj morm to narest...se da kej sam dokupt?

Ma kaj ti čejo Mp3-ji.To ni kvaliteta . harhar.gif
Boss
Ojla Alex, od kdaj v avtu, kjer je cel kup drugih šumov je potrebna Hi-Fi kvaliteta? Men se zdi da MP3-ji 192bitnim vzorčenjem špilajo enako dobro kot CD, sploh pa a v avtu z0tdntknw.gif
SpEkTr
Po eni strani zna še boljš igrat, kot MP3 zapečen na navadni avdio CD smile.gif
Alex
(Boss @ 25 Jan 2010, 16:57) *

Ojla Alex, od kdaj v avtu, kjer je cel kup drugih šumov je potrebna Hi-Fi kvaliteta? Men se zdi da MP3-ji 192bitnim vzorčenjem špilajo enako dobro kot CD, sploh pa a v avtu z0tdntknw.gif

Nop,so porezani bass-i in je vse skupaj skompresirano.192 bitni komad ima približno 5-6 MB podatkov,
FLAC ali wav od 30,40 MB pa gor. tongue.gif.
To je isto,kot bi rekel,da je pri dig.fotografiji enaka kvaliteta RAW slik ,pa TIF ali pa jpg format.

Izurjeno uho opazi razliko. wink.gif
SpEkTr
No ja no, mora bit pa hudičevo izurjeno uho...

Sicer pa če maš woofer, se mogoče porezanih basov niti ne opazi wink.gif
Don
(SpEkTr @ 25 Jan 2010, 18:49) *

No ja no, mora bit pa hudičevo izurjeno uho...

Sicer pa če maš woofer, se mogoče porezanih basov niti ne opazi wink.gif

Ni treba bit izurjen. En komad posluši po 10 minut v različnih kvalitetah, pa ti bo takoj jasno ... happy0158.gif
SpEkTr
Kaj pa primerjam?

192KBIT mp3, pa kaj? CD narejen iz MP3?

Al kakšen avdiofilski CD?
LabiGT
primerjaj black album metallice, cd pa mp3
ce poznas album bos takoj opazil razliko (pri mp3 ni vec unega kristalnega zvoka)
tko jaz opazam smile.gif
Boss
Ampak govorimo o muziki v avtu in ne v audiofilski sobi... se vam ne zdi, da mal pretiravate z0tdntknw.gif
YavarYe X6V6
(Boss @ 25 Jan 2010, 23:24) *

Ampak govorimo o muziki v avtu in ne v audiofilski sobi... se vam ne zdi, da mal pretiravate z0tdntknw.gif

Točno to sem hotel povedat.

Probajte pa tudi z višjim bitrejtom (vbr ni ravno najbolša rešitev) pri mp3, fajlih, in verjemte opazl boste razliko na bolše.
LabiGT
no sej ce je govora o avtu pol je vseen tud ce je 128kbps..moji komadi so vecinoma vsi 128kbps
Boss
QUOTE(LabiGT @ 26 Jan 2010, 10:00) *

no sej ce je govora o avtu pol je vseen tud ce je 128kbps..moji komadi so vecinoma vsi 128kbps

sej pr men tud ashamed0001.gif sam si kr nisem upal povedat laugh.gif
Alex
Pri meni se ne posluša mp3-jev sploh.Amen. tongue.gif
LabiGT
ej alex, jaz mam mp3 na telefonu, potem mam kabel, ki povezuje telefon na kasetofon v avtu...
a bi se peljal z mojim avtom? biggrin.gif
Alex
(LabiGT @ 26 Jan 2010, 13:48) *

ej alex, jaz mam mp3 na telefonu, potem mam kabel, ki povezuje telefon na kasetofon v avtu...
a bi se peljal z mojim avtom? biggrin.gif

hm,peljal že peljal,samo bi raje poslušal piš vetra okoli avta.In hrup gum . tongue.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.