Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Letne gume 2010
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4
iceman22
originalne mam gor....

a ,mas kaksne vecje za prodat oziroma kok pridejo ce jih zamenjam?lahko mi eno racunico naredis?z delom vred ker res bi jih rad zamenjal....
uklopko
boš reku da popolnoma izkoristiš zdajšne bremze??
iceman22
ma meni gre na zivce ko se hitro peljem in morem ustavit pa vse nekej trese in takoj izgubim voljo do voznje s tem avtom..pa preprosto na zivce mi gre ce mi trese..
uklopko
vozi po omejitvah harhar.gif
iceman22
(uklopko @ 30 May 2010, 15:24) *

vozi po omejitvah harhar.gif

sj se trudim sam je kr tezko ves..
Boss
QUOTE(iceman22 @ 30 May 2010, 14:24) *

ma meni gre na zivce ko se hitro peljem in morem ustavit pa vse nekej trese in takoj izgubim voljo do voznje s tem avtom..pa preprosto na zivce mi gre ce mi trese..

Če ti trese maš verjetno zvite diske - kot kaže si zapeljal z zelo segretimi gumami v lužo. V vsakem primeru jih bo treba menjat sam če boš dal večje ne boš več mogel natakni 16", če ti je seveda sploh to pomembno.
Alex
(Boss @ 30 May 2010, 17:18) *

Če ti trese maš verjetno zvite diske - kot kaže si zapeljal z zelo segretimi gumami v lužo. V vsakem primeru jih bo treba menjat sam če boš dal večje ne boš več mogel natakni 16", če ti je seveda sploh to pomembno.

Najprej poglej ploščice.Pri meni je tudi treslo in sem hotel zamenjati diske.Pol pa smo slučajno preverili ploščice in so bile trde kot da so iz železa.Se sploh nič niso prašile.
dal sem gor Ferodo ploščice in spet lahko bremzam brez da mi kaj trese.Ploščice original so podenj. mad.gif
iceman22
sam pri meni ne tresejo zmeraj..tko obcasno kdaj pa kdaj..
Boss
men pa ne, pa nimam dost manj km kot ti z0tdntknw.gif
Alex
Po prevoženih tisoč km moram rečt,da te Pirelli P7 cinturato res razturajo. happy0158.gif
Še posebej hrupa ni več nič , pa držijo po mokrem kot po suhem.Res dobre gume.
Edino kar mi ni všeč so dokaj mehki boki in nezaščitene feltne-nimajo roba.
Turbo Lumpi
Kakšna je pa optimalna dimenzija preseka za 323f-ba 1.5 z 16 colskimi feltnami ter 205 širino gume? sepravi 205/xx R16
uklopko
(Nidhoggr 323f @ 9 Jun 2010, 21:59) *

Kakšna je pa optimalna dimenzija preseka za 323f-ba 1.5 z 16 colskimi feltnami ter 205 širino gume? sepravi 205/xx R16

ti bo keri z V6 motorjom povedal kaka je dimenzija k ima po defaul-tu 16''
LabiGT
za V6 default je 205/50 16
ampak on ima tisto s 4 luknjami, tko da je pravilna 205/45 16 ali pa 205/40 16
Turbo Lumpi
(LabiGT @ 10 Jun 2010, 10:30) *

za V6 default je 205/50 16
ampak on ima tisto s 4 luknjami, tko da je pravilna 205/45 16 ali pa 205/40 16

Kaj bi pa bilo če bi dal 55, bral sem da znajo police.gif težit, ampak to nebo problem ker bi itak moral homol. 16 col, potem pa še števec laže, pa večja poraba. Je morda še kaka fora? Bi dal pa 55 zato, da bi bil plac okoli koloteka bolj zafilan, ker zadaj ga je ogromno.
YavarYe X6V6
(iceman22 @ 30 May 2010, 14:12) *

originalne mam gor....

a ,mas kaksne vecje za prodat oziroma kok pridejo ce jih zamenjam?lahko mi eno racunico naredis?z delom vred ker res bi jih rad zamenjal....

Js jih imam od M6 MPS, 40 mm večje pa ti povem da tudi te niso dorasle avtu, je pa abslutno boljše kot serijske.
Grega_
SportMaxx te te se pa bolj kot je vroč asfalt bolje držijo happy0158.gif ..sem jih žgal ko pra**** pa so se še kar limale, bomo vidli kaj bo danes ko bo kao najbolj vroč dan v letu happy0158.gif happy0195.gif
YavarYe X6V6
(Grega_ @ 11 Jun 2010, 07:54) *

SportMaxx te te se pa bolj kot je vroč asfalt bolje držijo happy0158.gif ..sem jih žgal ko pra**** pa so se še kar limale, bomo vidli kaj bo danes ko bo kao najbolj vroč dan v letu happy0158.gif happy0195.gif

Ti maš iste kot uklopko, al maš TT ?
Grega_
(YavarYe X6V6 @ 11 Jun 2010, 10:26) *

Ti maš iste kot uklopko, al maš TT ?

TT smile.gif happy0158.gif happy0158.gif namesto tt sem napisal te...bumbar whatever.gif
iceman22
(YavarYe X6V6 @ 11 Jun 2010, 07:34) *

Js jih imam od M6 MPS, 40 mm večje pa ti povem da tudi te niso dorasle avtu, je pa abslutno boljše kot serijske.

in kok bi mi racunal z delom vred?ce js potem moje diske itd.. pustu da mas za dele?
YavarYe X6V6
(iceman22 @ 11 Jun 2010, 16:13) *

in kok bi mi racunal z delom vred?ce js potem moje diske itd.. pustu da mas za dele?

Majster ni to tako izi, rabiš zavorne čeljusti+ nosilce ploščic + diske + ploščice od MPS-ke, pol je pa cca 1 uro dela in si spet na cesti.
Drugi pogoj pa je da nimaš feltn manjših od 17".
mazdaman
evo še en nasvet za mene prosim

Rabim letno gumo dimenzije 205/65-15
dobra po mokrem, tiha, pa da se ne rabi preveč in cena ne pretiravat
Vozilo družinski enoprostorec.
V prilogi nekaj po moje primernih ima kdo kaj izkušenj z katero od njih? Mnenje?

Morda še Fulda Carat Progresso 68,..€
LabiGT
pri druzinskem kombiju je najbolj pomembno, da mas trde boke
jaz ne bi vzel nobeno od teh dveh, ampak bi pogledal: bridgestone, pirelli, firestone...
Ploki
(Nidhoggr 323f @ 10 Jun 2010, 13:23) *

Kaj bi pa bilo če bi dal 55, bral sem da znajo police.gif težit, ampak to nebo problem ker bi itak moral homol. 16 col, potem pa še števec laže, pa večja poraba. Je morda še kaka fora? Bi dal pa 55 zato, da bi bil plac okoli koloteka bolj zafilan, ker zadaj ga je ogromno.

205/55/16 ti bo bruslo po amortizerju, sem skoraj 100%. sicer je odvisno od tega kok siroko feglo mislis dat gor ampak je zelo velika moznost da ti od 6.5" naprej brusi

pomoc:
http://www.club323f.com/?page_id=894

ne vzet vsega kot sveto resnico ker so ze ET-ji narobe...

kar se pa tice za 1.5ko pa mislim da so original gume 185/60/14?
Z M A J
(Ploki @ 21 Jul 2010, 15:20) *

205/55/16 ti bo bruslo po amortizerju, sem skoraj 100%. sicer je odvisno od tega kok siroko feglo mislis dat gor ampak je zelo velika moznost da ti od 6.5" naprej brusi

pomoc:
http://www.club323f.com/?page_id=894

ne vzet vsega kot sveto resnico ker so ze ET-ji narobe...

kar se pa tice za 1.5ko pa mislim da so original gume 185/60/14?

Mislim da ne bo držal, doma imamo 1.5 16v FBA, letnk je 1997, pa ma (verjel al ne) 175/70/13 (z original mazda pokrovi zraven gum)! blush.gif
Ploki
o hvala smile.gif
pol po vseh kalkulatorjih je 205/50/16 res preveliko za 1.5ko, 205/55/16 pa ne spravis vec gor mislim da.
mazdaman
(LabiGT @ 21 Jul 2010, 15:10) *

pri druzinskem kombiju je najbolj pomembno, da mas trde boke
jaz ne bi vzel nobeno od teh dveh, ampak bi pogledal: bridgestone, pirelli, firestone...

Tam v pdf je več gum misliš da ni nobena primerna tudi nikian V Xl?
LabiGT
aja ups sele zdaj vidu, da je vec kot ena guma tam
od teh, ki so tam vredestein, nokian pa mogoce kumho
mazdaman
kaj pa

GOODYEAR Efficientgrip 94 V ali H € 85,80
LabiGT
ce si pripravljen dati vec, potem rajs pirelli P6 cinturato...definitivno prava izbira
jures
P7 zmagal overall test letnih gum 2010

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2010-...r-Tyre-Test.htm
LabiGT
na mx-5 je prejsnji lastnik dal nove Firestone SZ90(mi)

prva slabost je ta, da so glasne, po suhem drzijo zelo dobro (tko al tko to vse nove gume znajo), se ne zvija, po dezju pa je srednja...

par let nazaj sem razmisljal o tej gumi za 6-ko pol se nisem odlocil. pravilno sem naredil smile.gif
kribos
na moji M6 so sedaj Bridgestone potenza RE050A po prvih 4000 km se mi zdijo kar vredu.

Na M3 sem imel

Michelin_Exalto_2

Super gume, morda je bila obraba nekoliko večja ampak vseeno 1A happy0158.gif

Bo pa letos jeseni potreben nov nakup zimskih gum pa me kar malo skrbi glede te dimenzije ker zimske gume sem imel vedno Dunlop in sem bil nadvse zadovoljen, predvsem z zadnjimi 3D, ko sem pregledoval dimenzije, omenjenega modela, nisem opazil moje 215/50/17.

Alex
(jures @ 29 Jul 2010, 10:39) *

Imam. tongue.gif Definitivno najboljša guma,ki sem jo kdarkoli imel.Za po dežju je pa koma-voziš kot po suhem. biggrin.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.