Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Kontrolna lučka DSC
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
1, 2
Liuch
Pozdravljeni,
Če se jaz oglasim, potem imam sigurno zopet problem wink.gif
Tokrat me moti DSC lučka (M6). Zadeva je pa ta, da mi lučka neprestano sveti. Po knjigi sodeč, bi naj bila napaka v delovanju tcs oz. dsc. Če še kaj deluje sem šel takoj preizkusit na sneg in videl,da regulacija navora deluje brezhibno in tudi lučka začne utripat. Tako mi ostane še edino možnost, da je kaj narobe z kontrolo dinamične stabilnosti - nisem šel preverjat (divjat) na ovinke. Predno se zapodim do servisa me zanima, če je že kdo imel ta problem in kako ga je rešil oz. kaj bi lahko bili vzroki, da me ne nate*nejo za brezveze.
Enkrat se mi je že sicer to zgodilo, da je lučka gorela, vendar je potem ko sem avto ponovno vžgal kmalu ugasnila.
Upam, da bo zopet sama od sebe ugasnila ali pa da bo vsaj dioda crknila in se ne sekiram več tongue.gif .
Lp Leon
Alex
(Liuch @ 1 Feb 2010, 16:49) *

Pozdravljeni,
Tokrat me moti DSC lučka (M6). Zadeva je pa ta, da mi lučka neprestano sveti. Po knjigi sodeč, bi naj bila napaka v delovanju tcs oz. dsc. Če še kaj deluje sem šel takoj preizkusit na sneg in videl,da regulacija navora deluje brezhibno in tudi lučka začne utripat. Tako mi ostane še edino možnost, da je kaj narobe z kontrolo dinamične stabilnosti - nisem šel preverjat (divjat) na ovinke. Predno se zapodim do servisa me zanima, če je že kdo imel ta problem in kako ga je rešil oz. kaj bi lahko bili vzroki, da me ne nate*nejo za brezveze.
Enkrat se mi je že sicer to zgodilo, da je lučka gorela, vendar je potem ko sem avto ponovno vžgal kmalu ugasnila.
Upam, da bo zopet sama od sebe ugasnila ali pa da bo vsaj dioda crknila in se ne sekiram več tongue.gif .
Lp Leon

ali pa jo enostavno ignoriraš kot jaz-s tem,da je meni svetila še- ček enđin. tongue.gif
po kakem letu sta se sami ugasnili in imam sedaj mir.valjda nista pregoreli obe? whatever.gif
jures
cE IMAS ZRAVEN CHECK ENGINE SAMO OBRNES VOLAN 2X LEVO 2X DESNO IN ZGINE TCS, OB PONOVNEM ZAGONU IZGINE TUDI CHECK ENGINE - TO MORAS NAREDITI VSAKIC ko odklopis v akomulator pise v navodilih

sorry za caps lock, prepozno videl..........
Alex
(jures @ 1 Feb 2010, 18:51) *

cE IMAS ZRAVEN CHECK ENGINE SAMO OBRNES VOLAN 2X LEVO 2X DESNO IN ZGINE TCS, OB PONOVNEM ZAGONU IZGINE TUDI CHECK ENGINE - TO MORAS NAREDITI VSAKIC ko odklopis v akomulator pise v navodilih

sorry za caps lock, prepozno videl..........

Aha,mogoče sem to naredil nevede,ko sem menjal akomulator. whatever.gif z0tdntknw.gif
YavarYe X6V6
(Liuch @ 1 Feb 2010, 16:49) *

Pozdravljeni,
Lp Leon

Pr men se oglas. party0024.gif

(Alex @ 1 Feb 2010, 17:34) *

ali pa jo enostavno ignoriraš kot jaz-s tem,da je meni svetila še- ček enđin. tongue.gif
po kakem letu sta se sami ugasnili in imam sedaj mir.valjda nista pregoreli obe? whatever.gif

Tebi se je EGR sam popravil.
Alex
(YavarYe X6V6 @ 2 Feb 2010, 10:34) *

Tebi se je EGR sam popravil.

I like Mazda cars. happy0158.gif Se kar samo od sebe popravlja. tongue.gif
Liuch
(YavarYe X6V6 @ 2 Feb 2010, 10:34) *

Če bi bil bližje, bi ti že zvonil na vratih tongue.gif

Ja res je zanimiva tale lučka... danes vžgem avto pa se vse lučke lepo ugasnejo. Se že veselim, da je vse spet normalno, ko se mi dsc po kakšnih 10s nazaj vklopi... Ker mi ni dalo miru, sem poiskal mal večji "parking" z poledenelim snegom, da vidim kako pa kaj. Po nekajkratnih osmicah ipd. laično ugotovim, da bi se naj vse lepo vklapljalo, saj se je lepo slišalo kako mi bremza potrebno kolo. Ugasnem motor in nekaj časa bemtim nad vsemi lučkami tega sveta, nakar mi po ponovnem vžigu spet vse lepo ugasnejo. Seveda se po nekaj sek. zopet prižge. whatever.gif Upam, da se ne bo zdaj še kakšna druga prižgala biggrin.gif
Lp L.

Liuch
YavarYe se ti prikazuje kakšna diagnoza? wink.gif
lp L.
YavarYe X6V6
(Liuch @ 3 Feb 2010, 05:24) *

YavarYe se ti prikazuje kakšna diagnoza? wink.gif
lp L.

devil.gif
Liuch
Hudičevo delo al kako si naj to razlagam? biggrin.gif
x-layer
(Liuch @ 3 Feb 2010, 17:52) *

Hudičevo delo al kako si naj to razlagam? biggrin.gif

Po moje bo hudičevo drago... party0024.gif
Liuch
(x-layer @ 3 Feb 2010, 18:28) *

Po moje bo hudičevo drago... party0024.gif

Sej tega me je groza... whistling.gif
YavarYe X6V6
(Liuch @ 3 Feb 2010, 18:41) *

Sej tega me je groza... whistling.gif

Ne skrbi prlet v nedelo zvečer v lublano pa bomo pogledal.
Liuch
Če mi bo šlo vse po planih ( beri - žena pustila wink.gif ) se pa res zna zgodit, da se oglasim. Ti sam povej kdaj pa kje se dobimo. Aja, pa tvoja tel.št. tudi ne bi škodila. Lahko vse skupaj na ZS.
Lp Leon
Liuch
No tkole mamo. Večna lučka še kar lepo razsvetljuje armaturko s tem , da jo za kakšno vožnjo celo prime, da ugasne. V trenutku ko pa pomisliš, da se ne bo več prižgala nazaj .... blink... lepo zasveti. tongue.gif
Ker se Ajver nič ne oglasi, grem jutri do AS-a, pa da priklopi na računalo in vidimo kaj za vraga se dogaja.
Vam sporočim kolk zelencev pride razsvetljava armaturke. whatever.gif
Lp L.
YavarYe X6V6
(Liuch @ 21 Feb 2010, 22:02) *

No tkole mamo. Večna lučka še kar lepo razsvetljuje armaturko s tem , da jo za kakšno vožnjo celo prime, da ugasne. V trenutku ko pa pomisliš, da se ne bo več prižgala nazaj .... blink... lepo zasveti. tongue.gif
Ker se Ajver nič ne oglasi, grem jutri do AS-a, pa da priklopi na računalo in vidimo kaj za vraga se dogaja.
Vam sporočim kolk zelencev pride razsvetljava armaturke. whatever.gif
Lp L.

Čakaj malo, kje bi se js moral oglasit, js sem bil tisto nedeljo v BTC ? confused0059.gif
Liuch
(YavarYe X6V6 @ 22 Feb 2010, 06:40) *

Čakaj malo, kje bi se js moral oglasit, js sem bil tisto nedeljo v BTC ? confused0059.gif

Jst bi se moral oglasit, sam nisi sporočil kam naj pridem pa kdaj..poglej dva posta višje devil.gif . Sej nima veze....te bom drugič za rokav pocukal, ko bo spet kaj šlo narobe tongue.gif . Zdajle se pa zapeljem v Velenje....mogoče jim pa ne bo ratalo nič ugotovit pa te bom kmalu potreboval whistling.gif
YavarYe X6V6
Aha js nisem dal linka na srečanja vsako prvo nedeljo v mesecu, za gamo v BTC Ljubljana, ok tudi prav. punk.gif

(Liuch @ 22 Feb 2010, 11:48) *

Jst bi se moral oglasit, sam nisi sporočil kam naj pridem pa kdaj..poglej dva posta višje devil.gif . Sej nima veze....te bom drugič za rokav pocukal, ko bo spet kaj šlo narobe tongue.gif . Zdajle se pa zapeljem v Velenje....mogoče jim pa ne bo ratalo nič ugotovit pa te bom kmalu potreboval whistling.gif

Ne želi si tega.
Liuch
(YavarYe X6V6 @ 22 Feb 2010, 12:54) *

Aha js nisem dal linka na srečanja vsako prvo nedeljo v mesecu, za gamo v BTC Ljubljana, ok tudi prav. punk.gif
Ne želi si tega.

Aja, na srečanje si mislil...nesporazum.
Evo, računalnik je po treh kontrolah vsakič javil napako na senzorju nagiba volana. whatever.gif
Senzor in delo me bo prišlo 170 evrčkov....spet sem zaslužil party0024.gif devil.gif
bolle
(Liuch @ 22 Feb 2010, 15:29) *

Evo, računalnik je po treh kontrolah vsakič javil napako na senzorju nagiba volana. whatever.gif
Senzor in delo me bo prišlo 170 evrčkov....spet sem zaslužil party0024.gif devil.gif

MEN se JE TUT DSC PA ŠE ORANŽNA LUČKA ZA OJE(MOTOR) PRŽGALA UČERI, pol sm pa volan levo desno pa je nehal. JA SAM AUTO ŽENSKI POSODŠ PA USE ZAČNE SVETET
jures
(bolle @ 22 Feb 2010, 16:24) *

MEN se JE TUT DSC PA ŠE ORANŽNA LUČKA ZA OJE(MOTOR) PRŽGALA UČERI, pol sm pa volan levo desno pa je nehal. JA SAM AUTO ŽENSKI POSODŠ PA USE ZAČNE SVETET

t ni zarad zenske, akomulator si odklopu harhar.gif

pa se nekaj oranzna lucka je za check engine, ko ti bo pa rdeca za olje se pa zasekiraj smile.gif
YavarYe X6V6
(Liuch @ 22 Feb 2010, 15:29) *

jebenti serviserje, a so probal volan parktrat zavrtet skrajno levo in desno ?
Liuch
(YavarYe X6V6 @ 23 Feb 2010, 07:12) *

jebenti serviserje, a so probal volan parktrat zavrtet skrajno levo in desno ?

So ja, pa tud jst sem že doma to probaval - brez haska. Včasih ko je ob vžigu lučka po kontroli ugasnila normalno, se je takoj ko sem malo obrnil volan spet prižgala. Pa tudi obratno je že bilo...da se je ko je gorela ugasnila za kratek čas in spet nato prižgala. Vse zgleda, da bo res nekaj s tem senzorjem. whatever.gif

Lp L.
YavarYe X6V6
Pol pa bo nekaj na tem. sad.gif
Liuch
(YavarYe X6V6 @ 23 Feb 2010, 19:38) *

Pol pa bo nekaj na tem. sad.gif

Ni bilo nič na tem... danes so menjali senzor in računalnik še kar isto napako javlja...tud lučka še sveti. angry.gif
So poskušali z ponovno rač. nastavitvijo senzorjev itd. pa ni nič boljš. Drugi teden ga bom pustil tam čez cel dan, pa da pogledajo če je kaj z kablovjem oz. štromom.
Pa saj to ne moreš verjet...... wallbash.gif
jures
(Liuch @ 25 Feb 2010, 21:29) *

Ni bilo nič na tem... danes so menjali senzor in računalnik še kar isto napako javlja...tud lučka še sveti. angry.gif
So poskušali z ponovno rač. nastavitvijo senzorjev itd. pa ni nič boljš. Drugi teden ga bom pustil tam čez cel dan, pa da pogledajo če je kaj z kablovjem oz. štromom.
Pa saj to ne moreš verjet...... wallbash.gif

daj ti za foro priklopi nov akomulator al pa kable od drugega avta, nekateri so zaznavali tudi slabso napetost...

nic te ne stane - loh je pa kej vecjega....
Liuch
(jures @ 26 Feb 2010, 08:18) *

daj ti za foro priklopi nov akomulator al pa kable od drugega avta, nekateri so zaznavali tudi slabso napetost...

nic te ne stane - loh je pa kej vecjega....

hmm... zanimivo. Namreč jaz sem že spraševal serviserja, če je možno,da ima kakšen vpliv slabši akumulator. Pa pravi , da ne. Ker štos je v tem, da mi je poba pred kratkim pustil na zadnjih sedežih stropno luč prižgano. Avto je sicer vžgal bp se je pa na displeju radia videlo, da je bolj švoh štroma... Po cca. 40km vožnje je napolnill akumulator, ker je pri menjavi postaj displaj zopet normalno hitro prikazoval. Tko da akumulator se je zmeril in kaže 70% napolnjenost. Ali ne bi ob slabi napetosti lučka skoz gorela?? Namreč sedaj je tko, da ko jo prime gori potem pa spet za krajši čas ne. z0tdntknw.gif
Uff, počas bomo doktoriral iz te je**ne lučke.

Lp L.
jures
(Liuch @ 26 Feb 2010, 13:26) *

hmm... zanimivo. Namreč jaz sem že spraševal serviserja, če je možno,da ima kakšen vpliv slabši akumulator. Pa pravi , da ne. Ker štos je v tem, da mi je poba pred kratkim pustil na zadnjih sedežih stropno luč prižgano. Avto je sicer vžgal bp se je pa na displeju radia videlo, da je bolj švoh štroma... Po cca. 40km vožnje je napolnill akumulator, ker je pri menjavi postaj displaj zopet normalno hitro prikazoval. Tko da akumulator se je zmeril in kaže 70% napolnjenost. Ali ne bi ob slabi napetosti lučka skoz gorela?? Namreč sedaj je tko, da ko jo prime gori potem pa spet za krajši čas ne. z0tdntknw.gif
Uff, počas bomo doktoriral iz te je**ne lučke.

Lp L.

Vem da je povezava s stromom. Lahko pa brcam v temo.....
mogoce pa ti bo pomagal reset, da odklopis akomulator za minutko, priklopis, potem pa takoj po vzigu volan levo desno 2x, ugasnt pa przgt.

se prej bi pa z akomulatorjem foro probu

P.S. - moja tema http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=6104
tudi nakljucno - po vzigu, tudi nic na testerju, a zanimivo je kr zginla, odkar sem pa mocnejsi aku not dal (zarad webasta) pa mir z0tdntknw.gif

No pa še nekaj - noben ni omenil - preveri gume ce nimas kake prazne blush.gif
Boss
QUOTE(jures @ 26 Feb 2010, 13:37) *

Verjetno bi tole že opazil saj mora biti kar precej prazna, da je tolk razlike v vrtenju.

AMpak, ker že tolk ugibamo bom še jaz pristavil lonček pa eno neumnost: Kaj pa gume, a so ziher vse enake dimenzije...
Liuch
(jures @ 26 Feb 2010, 13:37) *

To sem preveril še pred mojim prvim postom tukaj wink.gif
Neka fora mora bit z štromom ja... ker je računalnik javil napako senzorja...senzor menjajo pa spet vse isto. Probaval so vse od vrtenja do odklopa akumulatorja.
Bom res poskusil nekje dobit drug akumulator za probo. Na servis nazaj ga še zmeraj lahko peljem, če ne bo ok.
hvala in lp.
jures
To z gumami ima tudi veze ce bi naprimer bile izven predpisanih dimenzij (vse 4) in bi se odcitaval naroben interval na merilcu hotrosti. Kolega je imel TCS error na golfu s custom valarji....
Liuch

Evo, včeraj problem končno rešili na AS v Velenju. Po navedbah šefa je bil problem v električni sponki ( klemi) v katero pride vklopljen senzor. Občasno je šel štrom skozi včasih ne. Glede na to, da so se kar lep čas zezali in ugotavljali kaj bi lahko bilo je bil račun (100e) sprejemljiv. party0024.gif

P.s.
Hvala vsem za ponujeno pomoč in da ste ugibali z menoj. wink.gif
jures
(Liuch @ 5 Mar 2010, 10:20) *

Evo, včeraj problem končno rešili na AS v Velenju. Po navedbah šefa je bil problem v električni sponki ( klemi) v katero pride vklopljen senzor. Občasno je šel štrom skozi včasih ne. Glede na to, da so se kar lep čas zezali in ugotavljali kaj bi lahko bilo je bil račun (100e) sprejemljiv. party0024.gif

P.s.
Hvala vsem za ponujeno pomoč in da ste ugibali z menoj. wink.gif

cool - torej je res na strom vezan....
bolle
evo. naredu sm glavni servis 120000.prevozu 100 km in se mi pri vklopu klime vklopi dsc in check engine na avtocesti. Avto laufa vedar ne gas ne dela.
Ustavim na odstavnem pasu ga ugasnem in pržgem sped dela in lučki gorita naprej. Duma zavrtim volan 2x levo desno in nobena lučka ne gori več.
dela vse normalno. moti me, zakaj je odpovedala pedalka za gas....
YavarYe X6V6
(bolle @ 13 Jun 2010, 16:47) *

evo. naredu sm glavni servis 120000.prevozu 100 km in se mi pri vklopu klime vklopi dsc in check engine na avtocesti. Avto laufa vedar ne gas ne dela.
Ustavim na odstavnem pasu ga ugasnem in pržgem sped dela in lučki gorita naprej. Duma zavrtim volan 2x levo desno in nobena lučka ne gori več.
dela vse normalno. moti me, zakaj je odpovedala pedalka za gas....

A imaš ti navor-diesel ?
bolle
(YavarYe X6V6 @ 13 Jun 2010, 18:39) *

A imaš ti navor-diesel ?

ja m6 2005 136km diesel
YavarYe X6V6

napaka JE na egr ventilu !
bolle
(YavarYe X6V6 @ 14 Jun 2010, 10:41) *

napaka JE na egr ventilu !

kdaj naj ga pol menam
urosand
Ni rečeneno, da je napka na ERG ventilu. meni se je zgodilo da je ta lučka svetila in sem šel na en x servis, ki ima univerzalni konektor za diagnostiko avta. Ugotovili so mi (kot prvo na ta ventil je vezanih cel kup cevi ki so pod vakumom), torej ugotovili so mi da je ena ali več cevi preparelih in da notri ni 100% vakum. Ko so mi zamenjali cevi in z računalnikom umaknili napako dela, brez napake že 3000 km.

Uroš.

PS: Naj lažje je rečt je šel ventil!!!
YavarYe X6V6
(urosand @ 14 Jun 2010, 15:45) *

Ni rečeneno, da je napka na ERG ventilu. meni se je zgodilo da je ta lučka svetila in sem šel na en x servis, ki ima univerzalni konektor za diagnostiko avta. Ugotovili so mi (kot prvo na ta ventil je vezanih cel kup cevi ki so pod vakumom), torej ugotovili so mi da je ena ali več cevi preparelih in da notri ni 100% vakum. Ko so mi zamenjali cevi in z računalnikom umaknili napako dela, brez napake že 3000 km.

Uroš.

PS: Naj lažje je rečt je šel ventil!!!

NOBEN NI reku da je ventil, samo da je napaka na njemu-delih ki so priključeni nanj, da mau pomote.
Tester and stuff mam js, sam cajt pa šele nasledn tedn. sad.gif
bolle
(YavarYe X6V6 @ 14 Jun 2010, 19:30) *

NOBEN NI reku da je ventil, samo da je napaka na njemu-delih ki so priključeni nanj, da mau pomote.
Tester and stuff mam js, sam cajt pa šele nasledn tedn. sad.gif

zakaj mi je pa gas odpovedu
YavarYe X6V6
(bolle @ 15 Jun 2010, 13:46) *

zakaj mi je pa gas odpovedu

Ker je električen in ga je verjetno računalnik onesposobil, ker je bila napaka s senzorja totalno off iz območja ki je "normalno" za delovanje motorja.

Živela zajla !!! devil.gif
Andriy
Pozdravljeni

Kot opažam se na forumu pojavim samo ko me kaj zanima oz. imam kakšen problemček tongue.gif

Spet me nekaj muči in sicer:

Ko vžgem avto in potem luči mi začnejo svetiti lučke na armaturi (ABS, DSC, in avto ki ga zanaša), ki pa ne vgasnejo dokler avta ne ugasnem.

Sedaj sem malo opazoval in poskušal na različne načine ugotoviti kaj bi bilo, prišel pa sem do zanimivega spoznanja.

Če vžgem avto in se vozim brez vklopljenih luči cca. 1km in če jih potem vklopim se mi ničesar ne prižge.

Sedaj me pa zanima če se komu sanja kaj bi to bilo.
YavarYe X6V6
Slab akumulator.
Andriy
(YavarYe X6V6 @ 26 Jul 2010, 17:41) *

Slab akumulator.

Hm, akomulator verjetno ne bo, je bil menjan pred pol leta, ob ugasnjenem avtu je napetost 13V, alternator verjetno tudi ne, ker ko avto vžgem multimeter kaže 15,2V, nekaj drugega mora bit sad.gif
bolle
ja men so menal senzor za gas. 300veverčkov.
zde je OK
Andriy
Problemčka s temi lučkami še vedno nisem rešil sad.gif

Situacija trenutno je takšna če vozim avto brez kratkih luči (xenonk) mi te tri lučke ne gorijo.

Ko pa vklopim xenonke se mi takoj pojavijo te tri napake, (danes npr. sem vozil samo z zasenčenimi lučmi in poblendal, pa so se spet takoj prižgale napake mad.gif

Ima mogoče kdo idejo kaj bi lahko bilo oz. je imel slučajno že kdo tak problemček tongue.gif
uklopko
Amm zanimivo!
Koliko časa se to dogaja, a se to dogaja že ko si nabavil avto ,ali če si karkoli dodatnega montiral??

Si avto peljal na servis (beri priklop na računalnik) in tam zadevo sprobal ,da vidiš kak problem tam pokaže,si karkoli dodatnega vezal?
Odklopi ksenonke iz žarnic pa probaj morde je kaka povezava(čeprav nebi smela bit)

Kaj več pa nevem
YavarYe X6V6
(Andriy @ 16 Sep 2010, 21:33) *

Problemčka s temi lučkami še vedno nisem rešil sad.gif

Situacija trenutno je takšna če vozim avto brez kratkih luči (xenonk) mi te tri lučke ne gorijo.

Ko pa vklopim xenonke se mi takoj pojavijo te tri napake, (danes npr. sem vozil samo z zasenčenimi lučmi in poblendal, pa so se spet takoj prižgale napake mad.gif

Ima mogoče kdo idejo kaj bi lahko bilo oz. je imel slučajno že kdo tak problemček tongue.gif

Ti maš težave z elektriko in sicer za akujem še bolj verjetno alternatorjem, ker če elektriko preobremeniš dsc ne more delovati ker ti preveč pade napetost.
Če maš cajt se oglas pa pogledava 5 min dela.
Andriy
Hm, to s temi lučkami se mi zdi pa zdaj že prav zanimivo.

Dva dni nisem nič uporabljal avta. Ko sem ga vžgal v ponedeljek zjutraj se mi ni prižgala nobena lučka. Poskusil sem vse pogoje ob katerih so se mi je prej prižigale, a so lučke še vedno ostale lepo ugasnjene.

Ko dam kontakt se prižgejo in takoj ugasnejo.

Tako da se so se mi podrle vse ugotovitve kaj bi bilo krivo da lučke gorijo.

Mogoče imam srečo da se je mazda sama popravila tongue.gif ali pa bo treba še naprej iskati vzrok sad.gif

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.