Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Xenon-ni več tako bela barva...
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Alex
Zadnje čase opažam,še posebej,ko je deževno vreme,da xenon ne sveti več z tako belo svetlobo
kot je bila na začetku. whatever.gif

Moje žarnice imajo sedaj 5 let,nikoli menjane in najbrž z časom izgubijo moč in svetilnost.
A bi bilo z novimi žarnicami kaj bolje?Kolikšna je pravzaprav življenska doba xenon žarnic?
Z tem ne mislim kdaj naj bi pregorele ampak kdaj naj bi se zamenjale?
Boss
Tole je za zamenjat sploh, ker strošek svetilk ni tak, da bi te glava bolela. Vpraš Ajvarja za kolk ti jih zrihta.
YavarYe X6V6
Xenon naj bi se menjala vsaj na vsake 3 leta, vsaj premium znamka ima tako pravilo.
uklopko
uuu pol pa js lahka že zamenjam moje.....wiiiiiiiiii lahka bom mel modre zakon
smile.gif
Boss
Kam hitiš? Ti nimaš premium znamke devil.gif
jures
In kaj imam pol jaz ko sem zamenjal OBE kompletne luči spredaj?
adormi11
(jures @ 2 Feb 2010, 21:45) *

In kaj imam pol jaz ko sem zamenjal OBE kompletne luči spredaj?

nove luči happy0158.gif happy0158.gif
eye
@jures: pomoje mas "special edition" party0012.gif
jures
jajca po domače
boskopetek
Ko je že ravno govora o lučeh.... jas jih imam namen menjat ker ena sveti bolj svetlo kot druga in bi zamenjal obe pa me zanima kolko kaj stanejo, kje bi jih dobil najceneje in ali jih lahko menjam sam ali naj to prepustim raje mehaniku? whatever.gif
YavarYe X6V6
(boskopetek @ 8 Feb 2010, 16:12) *

Ko je že ravno govora o lučeh.... jas jih imam namen menjat ker ena sveti bolj svetlo kot druga in bi zamenjal obe pa me zanima kolko kaj stanejo, kje bi jih dobil najceneje in ali jih lahko menjam sam ali naj to prepustim raje mehaniku? whatever.gif

Vse imam js, cena cca 80€/par(pa niso ene XY amapak oriđžinal Philips), za zamenat pa je smotan ker je malo placa, lahko pa ti jih s ker imam bolj drobne ročice. happy0158.gif
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 8 Feb 2010, 16:50) *

Vse imam js, cena cca 80€/par(pa niso ene XY amapak oriđžinal Philips), za zamenat pa je smotan ker je malo placa, lahko pa ti jih s ker imam bolj drobne ročice. happy0158.gif

Je pa še druga opcija, ki je tu zelo OK, sploh če je pokrovček od luči preveč zategnjen.

Dvigneš avto z dvigalko, odmontitaš kolo in nato še notranjo plastično zaščito blatnika in voila, luč je kot na dlani. Dela za cca 15minut ampak skoraj nič živčkov party0024.gif
YavarYe X6V6
(Boss @ 8 Feb 2010, 16:54) *

Je pa še druga opcija, ki je tu zelo OK, sploh če je pokrovček od luči preveč zategnjen.

Dvigneš avto z dvigalko, odmontitaš kolo in nato še notranjo plastično zaščito blatnika in voila, luč je kot na dlani. Dela za cca 15minut ampak skoraj nič živčkov party0024.gif

Ja seveda pokrov NI težava, bolj je problem naštelat žarnico da sede v sedež in da tam ostane da potem natakneš čez še "matico"(važna je smer, ker drugače sse ne zapne pravilno ali pa se zlomi) ki drži žarnico tam, brez da ti ta pade ven.
lc4
(nagrade@dobrojutro.netnagrade@dobrojutro.net X6V6 @ 8 Feb 2010, 17:08) *

Ja seveda pokrov NI težava, bolj je problem naštelat žarnico da sede v sedež in da tam ostane da potem natakneš čez še "matico"(važna je smer, ker drugače sse ne zapne pravilno ali pa se zlomi) ki drži žarnico tam, brez da ti ta pade ven.

Bom kar tu uprašal.
Pred 2 letoma sem kupil M6 letnik 2005 z KSENON lučmi, ki ste jih vsi hvalili glede svetilnosti.
Bil sem razočaran,saj nekateri pravijo da se ti naredi kar dan, pri meni nič od tega.
Zamenjal sem obe žarnici, PHILIPS (enake kot original), pa ni kakšne hude razlike.
Avtomatska nastavitev višine deluje normalno, tko da res ne vem ali so le moja pričakovanja prevelika, ali je potrebno kaj poštelat?

YavaYe, ali imaš ti kakšno pripravco za poštelat te ksenone, krr na tehničnem so rekli da svetjo normalno zato res ne vem kaj bi ?

lp
RoKo
(lc4 @ 8 Feb 2010, 18:25) *

Bom kar tu uprašal.
Pred 2 letoma sem kupil M6 letnik 2005 z KSENON lučmi, ki ste jih vsi hvalili glede svetilnosti.
Bil sem razočaran,saj nekateri pravijo da se ti naredi kar dan, pri meni nič od tega.
Zamenjal sem obe žarnici, PHILIPS (enake kot original), pa ni kakšne hude razlike.
Avtomatska nastavitev višine deluje normalno, tko da res ne vem ali so le moja pričakovanja prevelika, ali je potrebno kaj poštelat?

YavaYe, ali imaš ti kakšno pripravco za poštelat te ksenone, krr na tehničnem so rekli da svetjo normalno zato res ne vem kaj bi ?

lp

Ja se srtinjam, tud sam sem razočaran, pa skoz neki fali al motorček al balast...verjetno imajo nove šestice to boljš zrihtano,l.2005 je štala... blush.gif
YavarYe X6V6
Js iz lastnih izkušenj povem(kogar zanima lahko pride sam preverit) da je original xenon za en qur..., če pa v navadne naknadno vgradiš xenon pol pa je res dan.
lc4
(RoKo @ 8 Feb 2010, 18:33) *

Ja se srtinjam, tud sam sem razočaran, pa skoz neki fali al motorček al balast...verjetno imajo nove šestice to boljš zrihtano,l.2005 je štala... blush.gif

Jaz drugače nimam nobenih problemov z lučmi, samo "DAN" se ne naredi, ko jih prižgem!

(YavarYe X6V6 @ 8 Feb 2010, 19:25) *

Js iz lastnih izkušenj povem(kogar zanima lahko pride sam preverit) da je original xenon za en qur..., če pa v navadne naknadno vgradiš xenon pol pa je res dan.

In kaj lahko narediš, če imaš originalnega ?
YavarYe X6V6
(lc4 @ 8 Feb 2010, 19:33) *

In kaj lahko narediš, če imaš originalnega ?

Na rit se kušneš in upaš da bo nasleden dan bolje.
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 8 Feb 2010, 19:44) *

Na rit se kušneš in upaš da bo nasleden dan bolje.

naredu, pa nič ne pomaga glare.gif
jures
(Boss @ 8 Feb 2010, 19:54) *

naredu, pa nič ne pomaga glare.gif

Pozabu je napisat da se prej obriši
Robert
(YavarYe X6V6 @ 8 Feb 2010, 17:50) *

Včeraj sem se pogovarjal z mojim sosedom ki ima M6 SW CD (model pred zdajšnjim) in mu počasi ugaša ena izmed xenonk. Zamenjal bi obe. Ali mi lahko za nasvet posreduješ na zasebno tvoj elektronski naslov ali GSM.
Hvala.
Gustav
Ajvaru, dej še svetj kdaj je pametno menjat žarnice, šele ko opaziš da popuščajo, al kej prej?

LP
YavarYe X6V6
(Robert @ 21 May 2011, 07:49) *

Včeraj sem se pogovarjal z mojim sosedom ki ima M6 SW CD (model pred zdajšnjim) in mu počasi ugaša ena izmed xenonk. Zamenjal bi obe. Ali mi lahko za nasvet posreduješ na zasebno tvoj elektronski naslov ali GSM.
Hvala.

Xenon s e VEDNO menja v paru, drugače pride do tega da svetita različno(snop svetlobe je drugačne barve).
uklopko
(Mazda 6 Combi @ 21 May 2011, 09:17) *

Ajvaru, dej še svetj kdaj je pametno menjat žarnice, šele ko opaziš da popuščajo, al kej prej?

LP

nekje med 3-4 leta če prej ne crkne! (sliši se glupo ampak se opazi razlika ko zamenjaš)
Gustav
(uklopko @ 22 May 2011, 10:43) *

nekje med 3-4 leta če prej ne crkne! (sliši se glupo ampak se opazi razlika ko zamenjaš)

Pišuka u polane bo treba smile.gif
YavarYe X6V6
Mejbi samo do loke. whistling.gif
mokster
(YavarYe X6V6 @ 23 May 2011, 07:14) *

Mejbi samo do loke. whistling.gif

Mogoče še do Loke ne closedeyes.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.