Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
mazda mx5
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
rorion
hey
am a mi lahko prosim kdo pove kaksne premaze rabim za platneno streho za boljše odvajanje vode in kje se to dobi kako se tej stvari rece:)
pa zanima me kje bi lahko vgradil nosilce za vrata da bi se vrata odpirala na gor:) kot pri lamborgini-ju
pa kje se lahko motor čipira da bi dobu več konjev. men se zdi 140 mal premal.
Segi
Tukaj najdeš vse wink.gif
Jero
Glede lambodoorsov...

Kar se pa tuninga tiče, si pa preberi Symonove prispevke v podforumu Tuning.
Symon
(Jero @ 7 Feb 2010, 12:59) *

Glede lambodoorsov...

happy0158.gif

Sicer pa glede tuninga mislim, da ko boš prebral vse te članke boš že dobil predstavo kaj in za koliko denarja se da zrihtati. Samo s čipiranjem pa ne boš dobil veliko. Kakšne druge odmične gredi, mogoče kompresor ali turbino, mogoče kar ITB (posamične lopute plina), to pa bi bila razlika. rolleyes.gif
enej_46
ne lambo na miato,prosim!
raje investiraj v moč in delaj na tem da bo avto čim lažji.
sicer pa se boš lambotov naveličal po enem tednu in boš videla da je stvar glupa ful.
JozaGulikoza
Glede "čipirianja" ne boš pridobu več kot par konjev (baje - nisem expert za te zadeve), v primeru da bi pa mel turbinco, pa lahko povečaš tut za 50KM (primer Xsara HDI, iz 90 na 135KM) happy0158.gif

Za ostalo "nabiranje mišične mase" pa imaš tukaj na forumu uporabnika, ki se prav s tem ukvarja, pa ti z veseljem spravi avto, za začetek na kakih 200KM, potem pa po potrebi dalje! devil.gif blush.gif
Symon
Hemy je rekel, da bi kar hitro opravil s kakšno MX-5 1,6 pa gor obesil kompresor direkt od Minija, ki je tudi 1,6. Pa kolikor sem gledal rabljen kompresor od Minija ni drag, rabiš samo še cevi, drug jermen pa preprogramiran ECU (računalnik, pa še top se da kak piggy-back kot je moj bivši Greddy e-manage ali Apexi S-afc, ki rabljen ne pride več kot 180€ s poštnino vred) pa imaš 180-200 zelo zabavnih in odzivnih konjev. cool.gif V glavnem se pri MX-5 relativno poceni in zanesljivo navije konje. happy0158.gif

Una rdeča MX-5, ki je najcenejša me je malo mikala pa sem že malo kalkuliral. tongue.gif
JozaGulikoza
Ja Simon, sploh pa ima tale naš kolega 1.8 - 140 KM, tko da ima že v štartu bolš izhodišče (30 dodatnih konjičkov)! party0024.gif happy0158.gif
rorion
(Symon @ 9 Feb 2010, 08:10) *

Hemy je rekel, da bi kar hitro opravil s kakšno MX-5 1,6 pa gor obesil kompresor direkt od Minija, ki je tudi 1,6. Pa kolikor sem gledal rabljen kompresor od Minija ni drag, rabiš samo še cevi, drug jermen pa preprogramiran ECU (računalnik, pa še top se da kak piggy-back kot je moj bivši Greddy e-manage ali Apexi S-afc, ki rabljen ne pride več kot 180€ s poštnino vred) pa imaš 180-200 zelo zabavnih in odzivnih konjev. cool.gif V glavnem se pri MX-5 relativno poceni in zanesljivo navije konje. happy0158.gif

Una rdeča MX-5, ki je najcenejša me je malo mikala pa sem že malo kalkuliral. tongue.gif

ja hvala za odgovore. sej jest s konji nebi pretiravov sm mislu dvignt za ene 4okm bi blo pomoje cist kul ker opazam da mi zmanjka lih ene 30 do 40km recimo za eno solidno pospesevanje na avtocesti.
drgac pa edina stvar k mi je kar se tice tunninga vsec so samo lambo vrata in nc druzga:)
pa glede na to da ma na ketno pogon ne rabm menat jermena a ne symon smile.gif
drgac pa ja 180km pri eni toni teze avta ni slabo.
rorion
(JozaGulikoza @ 9 Feb 2010, 09:03) *

Ja Simon, sploh pa ima tale naš kolega 1.8 - 140 KM, tko da ima že v štartu bolš izhodišče (30 dodatnih konjičkov)! party0024.gif happy0158.gif

joza gulikoza se povsem strinjam stabo tocn tolk sm racunov da bi navil mogoce 40 a
enej_46
(rorion @ 9 Feb 2010, 16:28) *

ja hvala za odgovore. sej jest s konji nebi pretiravov sm mislu dvignt za ene 4okm bi blo pomoje cist kul ker opazam da mi zmanjka lih ene 30 do 40km recimo za eno solidno pospesevanje na avtocesti.
drgac pa edina stvar k mi je kar se tice tunninga vsec so samo lambo vrata in nc druzga:)
pa glede na to da ma na ketno pogon ne rabm menat jermena a ne symon smile.gif
drgac pa ja 180km pri eni toni teze avta ni slabo.

ketno? zobati jermen ima miata, on pa je mislil daljsi jermen za kompresor..
Symon
(rorion @ 9 Feb 2010, 16:28) *

Bo treba začeti pri osnovah, razlike tuning-styling. Styling je nekaj kar samo spremeni videz avtomobila, oziroma po domače šminka. Lambo vrata naprimer. Tuning je ko spremeniš same karakteristike, konje, boljše zavore, boljše podvozje. Osnova.
In s kompresorjem sploh ni panike, tudi za samo 40 konjev je kompresor vseeno rešitev saj se konje kontrolira s pritiskom kompresorja. S kompresorjem tako lahko dobiš od 30 do 100 ali več konjev, čeprav za 100 bi bil že oreng kompresor.
Če želiš pa le nekaj konjev se pa spolira kanale, zamenja izpušni kolektor, odmične, računalnik, pa si spet na istih stroških kot za kompresor pa vprašanje, če bo toliko konjev. Saj smo ti dali link, malo si oglej kako to delajo Angleži. wink.gif

(enej_46 @ 9 Feb 2010, 16:57) *

ketno? zobati jermen ima miata, on pa je mislil daljsi jermen za kompresor..

happy0158.gif Rorion, če ti je prodajalec izjavil, da imaš ketno, da je ni treba menjati te je kratkomalo nategnil. whatever.gif
enej_46
BTW tule si poglej, pa povej če prideš wink.gif
http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=6583
rorion
(enej_46 @ 9 Feb 2010, 17:54) *

BTW tule si poglej, pa povej če prideš wink.gif
http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=6583

ej ja pridm itak lah racunate name komot. sem se ze sprasvov kdaj bo ksno tako srecanje. jest sm 100 posto zravn
mazda_mx
Kompresor ni tako preprosto zmontirat kot se slisi. Treba je naredit nosilce, nekako montirat napenjalce jermena, prestavit loputo plina, potegnit cevi do intercoolerja in nazaj. Zraven pasejo se vecji injektorji za gorivo in predelana elektronika.
Precej bolj preprosto je recimo zmontirat turbino. Ali pa samo predelat motor z menjavo odmicnih gredi in tako dalje.
Deeyan
(Symon @ 9 Feb 2010, 17:29) *

Bo treba začeti pri osnovah, razlike tuning-styling

pa si me prehitel biggrin.gif js tut full to mrzim, da folk ta dva pojma zamenjuje, nvem zakaj, ampak res ne maram tega smile.gif
Symon
(mazda_mx @ 9 Feb 2010, 23:59) *

Kompresor ni tako preprosto zmontirat kot se slisi. Treba je naredit nosilce, nekako montirat napenjalce jermena, prestavit loputo plina, potegnit cevi do intercoolerja in nazaj. Zraven pasejo se vecji injektorji za gorivo in predelana elektronika.
Precej bolj preprosto je recimo zmontirat turbino. Ali pa samo predelat motor z menjavo odmicnih gredi in tako dalje.

blink.gif Poglejmo realno, to kar si napisal ni tak problem. A pri turbini se jo pa našraufa kar tja nekam na vezno? Vem, da si mojster ampak tole si pa napisal kot, da montaža turbine je pa keks. Je treba narediti nov izpušni kolektor, ravno tako je treba narediti nove cevi za intercooler, isto je treba menjati injektorje in zmapirati. whatever.gif Aja in ne bom trdil ampak za ene 30-40 konjev še injektorjev pomoje ne rabiš menjati, vsaj pri veliko konkurenčnih avtih je tako.
Je pa res, da najbolj enostavno je zrihtati ene ostre odmične za recimo 10 konjev (pa čeprav samo pri visokih obratih) še zmapiraš pa končaš s tuningom pa še za to se večina na koncu ne odloči.
JozaGulikoza
Simon, držim pesti da se ogreješ za uno omenjene, tardečo MX5! tongue.gif
Symon
Ni gnarja, danes dobim en paket za RSa. Ne vem pa a je iz UK ali Nemčije ker sem na isti dan naročil dva različna. tongue.gif
Pa že tako imam en cenejši low-budget projekt v glavi, ki bo za ceno une MX-5 hitrejši kot NX ali še kaj drugega...
JozaGulikoza
A je kak Viljems u načrtu al pa 1.8i 16V Klijo? tongue.gif
Symon
Pa ne Francozi. Japonci so še vedno zakon. tongue.gif
JozaGulikoza
Upam da ne bo kakšen "Cvikl" tongue.gif
Deeyan
(Symon @ 10 Feb 2010, 08:09) *

Pa ne Francozi. Japonci so še vedno zakon. tongue.gif

to vidiš, js tut tak pravm biggrin.gif
mazda_mx
Izpusni kolektor za turbo se kupi, ker jih je precej na voljo po ugodnih cenah. In turbina je en dva tri zmontirana. V primerjavi z novo napeljavo mikrojermena, ki bo poganjal kompresor in novimi napenjalci precej manj dela.

Z odmicnimi dobis 30KM brez problema in pridobis cez celo obmocje. 10KM dobis z menjavo izpusnega kolektorja in izpuha.

Ce montiras kompresor pa se nadejas vsaj 100KM pribitka, drugace je tako zahtevna vgradnja nesmiselna.
In zato rabis nove injektorje.

1.8 motor zdrzi 300KM brez ga odpirat. Zelo solidna konstrukcija.

(Symon @ 10 Feb 2010, 06:32) *

blink.gif Poglejmo realno, to kar si napisal ni tak problem. A pri turbini se jo pa našraufa kar tja nekam na vezno? Vem, da si mojster ampak tole si pa napisal kot, da montaža turbine je pa keks. Je treba narediti nov izpušni kolektor, ravno tako je treba narediti nove cevi za intercooler, isto je treba menjati injektorje in zmapirati. whatever.gif Aja in ne bom trdil ampak za ene 30-40 konjev še injektorjev pomoje ne rabiš menjati, vsaj pri veliko konkurenčnih avtih je tako.
Je pa res, da najbolj enostavno je zrihtati ene ostre odmične za recimo 10 konjev (pa čeprav samo pri visokih obratih) še zmapiraš pa končaš s tuningom pa še za to se večina na koncu ne odloči.
Symon
(mazda_mx @ 10 Feb 2010, 16:44) *

Jup. cool.gif
mazdaman
(mazda_mx @ 10 Feb 2010, 16:44) *

Koliko je pa realni za 1,6 motor in koliko brez menjave injektorjev.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.