Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Ara - PRODAM
Mazda forum Slovenija > Razno > Mali oglasi
tomi
Tole je zagotovo malce nenavaden oglas, a vseeno. Zadeva gre takole...

Ker sem si po naročilu nove Mazde premislil, je v avtohiši A Cosmos (Ljubljana) v zraku obvisela vplačana ara. Te mi načeloma ne morejo vrniti, so pa toliko fer, da so mi ponudili prenos zneska na drug nakup kateregakoli avtomobila iz njihove ponudbe.

Če je torej kdo zainteresiran za nakup nove Mazde, se lahko z mano oglasi v njihovem salonu, kjer bodo ob podpisu pogodbe izvedli prenos. Vrednost are je 574 eur, jo pa seveda prodam (zamenjam) za ustrezno zmanjšano protivrednost v gotovini.
Don
(tomi @ 19 Feb 2010, 12:37) *

Tole je zagotovo malce nenavaden oglas, a vseeno. Zadeva gre takole...

Ker sem si po naročilu nove Mazde premislil, je v avtohiši A Cosmos (Ljubljana) v zraku obvisela vplačana ara. Te mi načeloma ne morejo vrniti, so pa toliko fer, da so mi ponudili prenos zneska na drug nakup kateregakoli avtomobila iz njihove ponudbe.

Če je torej kdo zainteresiran za nakup nove Mazde, se lahko z mano oglasi v njihovem salonu, kjer bodo ob podpisu pogodbe izvedli prenos. Vrednost are je 574 eur, jo pa seveda prodam (zamenjam) za ustrezno zmanjšano protivrednost v gotovini.

Če ni osebnih razlogov me zanima zakaj si se premislil. Koliko je vreden avto?
tomi
(Don @ 19 Feb 2010, 15:31) *

Če ni osebnih razlogov me zanima zakaj si se premislil. Koliko je vreden avto?

Ob preizkusu testnega vozila, do katerega sem žal prišel po podpisu pogodbe, sem ugotovil, da je (vsaj kar zadeva notranjost) premajhen za moje potrebe. Gre pa za Mazdo 3 (4-vratna limuzina). Ceno lahko najdeš na internetu.
mazda3 2010
Si prevelik ali je kaj drugega? Jaz sem visok 1,90m pa je vse ok+ še dva passifier.gif (imam 1 teden staro mazdo3, 4vratni model). Mal bolj opiši svoj problem, ker me res ful zanima v čem je problem.
Don
(mazda3 2010 @ 19 Feb 2010, 19:35) *

Si prevelik ali je kaj drugega? Jaz sem visok 1,90m pa je vse ok+ še dva passifier.gif (imam 1 teden staro mazdo3, 4vratni model). Mal bolj opiši svoj problem, ker me res ful zanima v čem je problem.

Mi lahko zrihtaš link od avtomobila?
jures
(Don @ 20 Feb 2010, 12:04) *

ce prav razumem se ara da prenest na karkoli a ne?
tomi
(jures @ 20 Feb 2010, 17:47) *

ce prav razumem se ara da prenest na karkoli a ne?

Tako je. Kot sem že uvodoma povedal, pogoj je le nakup novega avtomobila v avtohiši A Cosmos.
mazda3 2010
(Don @ 20 Feb 2010, 12:04) *

Ta teden ga poslikam, pa ti javim. Ga bom dal v mojo predstavitev v rubriki predstavitev novih članov.
mazda3 2010
(tomi @ 20 Feb 2010, 22:34) *

Tako je. Kot sem že uvodoma povedal, pogoj je le nakup novega avtomobila v avtohiši A Cosmos.

Načeloma se to ne da, ker po pravni normi je to dvostranski sporazum med dvema subjektoma o npr. nakupu, zato odstop od nakupa mora kupec pustiti aro prodajalcu oz. če odstopi od pogodbe prodajalec, mora aro vrniti kupcu dvojno-vračilo are kupcu in še isti znesek iz svojega žepa (smo pravniki familiji blush.gif ). Zato je samo dobra volja prodajalca, da ti pusti to možnost in zato je ni mogoče prenesti.

Zato pazite ko sklepate posle z aro.

Pazi še eno stvar: Ko/če boš našel nekoga ki bi mu "prodal" aro, pojdi z njim k prodajalcu in ko bo on podpisal pogodbo o nakupu avta-naj bo vnešena ara na pogodbi, ti mora takoj/isti trenutek dati denar (are se po našem pravnem redu ne more/ne sme prodajati in ni iztožljiva), da jo ne bo zbrisal.

Če še kaj rabiš, mi javi, lahko na ZS.

LP
tomi
Anyone?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.