Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Olje Za Mazdo Mx3 1.6i
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
kawsk
sem tik pred velikimi servisom pri mazdi mx3 1.6i dohc 16v (79kw) z 170k prevoženimi km. Zanima me, katero olje priporočate za to mašino, sedaj sem imel catrol gtx magnatec (mineralno), ki pa mi ga precej pije. auspuh ni nič masten oz je samo sajast (od prevelike mešanice bencina?). Je pametno zamenjat z valvoline synpower sintetic ali je bolše zamenat znamko olja tako da ostanem pri mineralnim, vendar namesro castrol sedaj vzamem valvoline maxlife

torstorm
ne vem, jaz uporabljam sedaj valvoline VR1 Racing(5W-50) ,prej sem imel castrol RS 10W-60, pa mi ga je tudi malo spilo več.Valvoline mi sedaj ne pije skoraj nič, v 10k km kakšen deci.
Ja iz mineralnega lahko preklopiš na sintetičnega , samo potem moraš stalno uporabljati sintetično olje.Potem ni več dobro iti nazaj na mineralno, ker ti ga lahko potem še več pije.Pa za tvoj motor in če ga tudi bol goniš je boljše dati notri sintetično.
simons
Probaj z Castrol TXT 5- 40W sintetično. Uporabljel sem ga pri Mazda 323F 1.5i, Xedos 1.6i in tudi sedaj ga nosim zraven na redne servise tudi za Mazdo3 Sport 1.6i TX.

Olje je super, res pa je da sem voznik, ki ne pretirava pri vožnji - beri: vozim lepo, kdaj pa kdaj pa si tudi privoščim.

Ugodno ga dobiš pri Metalica Trade, Trzin - 4l cca. 9.800.- sit, to je cene za gotovino z 20% popustom.
YavarYe X6V6
Jaz sem v vsa svoja vozila dajal Walvoline SyinPower 5-50W, in pri nobenemu ga nisem NIKDAR dolil niti 1 deci. Recimo moja Nissan Micra 1.3 16V, je imela 380 kkm, pa ni spila niti malo olja, Pri xedosu V6 imam 200 kkm, pa od 120 kkm, skozi dajem noter to olje pa ni potrebe da bi ga dolival.Je pa malo dražje olje, ni pa kake velike razlike med podobnimi olji drugih proizvajalcev.
apcih
Vsekakor dej notr kakšno sintetiko z 5w-40, dej kerokol znamko boš izbrav valvoline, shell, castrol, ni niti več tok važn k so vsa olja odlična, oziroma je odstopanje med njimi minimalno. tko da dej olje notr tist k ti paše, in da je sintetično in da je 5w40 za bencinski motor.

Drgač sm mel prej v moji mazdi 323f 15i BA castrol txt 5w-40, pa mi ga je popil 0,5 l na 15 000 km zdej mam pa notr shell je mal cenejši od castrola, pa še ne vem kolk ha pije k je šele ene 500 km v motorju. lahko pa pogledam kaj piše gor če te zanima.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.