Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Iščem motor za mx-5
Mazda forum Slovenija > Razno > Mali oglasi
tomblaster
Skoraj sem že obupal,ker ne najdem motorja za mx-5 letnik 2001 1.8 16v 140km!Preiskal sem cel google,vse odpade po sloveniji... sad.gif Sem pa tudi novinec med Mazdami,vsaka pomoč in mnenje bi mi prišla prav! Sicer sem našel nekega trgovca,ampak je nesramno drag.. sad.gif

Lepo prosim in se tudi v naprej zahvaljujem za vsako pomoč...
STAJERC
http://www.mazda-gebrauchtteile.at/

tomblaster
(STAJERC @ 24 Feb 2010, 19:53) *

Hvala za pomoč!A kaj bližje ni nič??
enej_46
kaj pa je narobe z motorjem? ali ga sploh nimaš?
zna bit da pride ceneje če ga popraviš.
tomblaster
(enej_46 @ 24 Feb 2010, 20:20) *

kaj pa je narobe z motorjem? ali ga sploh nimaš?
zna bit da pride ceneje če ga popraviš.

Vem da bi znal bit cenej,ampak ga sploh nimam... Res pa je da se najde veliko ponudnikov,ki bi kupili avto,ampak ga ne dam... Iskal bom,dokler ne najdem... sad.gif
DraGO
sej nekej se je po netu prodajalo pa smo mel že v planu nabavit pa dele razdelit kar kdo rab biggrin.gif
enej_46
(tomblaster @ 24 Feb 2010, 20:57) *

Vem da bi znal bit cenej,ampak ga sploh nimam... Res pa je da se najde veliko ponudnikov,ki bi kupili avto,ampak ga ne dam... Iskal bom,dokler ne najdem... sad.gif

to je tista za 2600 na a.net?
nekaj časa se je prodajala ena 2001 mazda razbita, tisti feštajn je to prodajal, baje da je imel tudi motor. najdi št. na netu pa ga pokliči mogoče jo ima še, ker je oglas bil še kak teden nazaj gor.
sicer pa za miato boš težko našel poceni motor še v ameriki se izpod 1500$ komaj kaj dobi.
tomblaster
(enej_46 @ 24 Feb 2010, 21:05) *

to je tista za 2600 na a.net?
nekaj časa se je prodajala ena 2001 mazda razbita, tisti feštajn je to prodajal, baje da je imel tudi motor. najdi št. na netu pa ga pokliči mogoče jo ima še, ker je oglas bil še kak teden nazaj gor.
sicer pa za miato boš težko našel poceni motor še v ameriki se izpod 1500$ komaj kaj dobi.

Ne,ni to tista na avtonetu-sm jo pa videl ja!-očitno je nekdo že obupal!? smile.gif Feštajna sem pa že klical in nima nobenega dela več.Sem pa danes izvedel sem za motor,cena;1550eu+davek... Še zmeraj se mi zdi malo predrago....!?
enej_46
ja mislim da se boš načakal za kaj cenejšega. tako da probaj se pogajat da ti kak € spustijo.
samo ti vrjetno rabiš komplet motor s kablovjem, ali to že imaš? in še tehnično vprašanje...motor si izgubil med vožjo? da vem kaj me čaka biggrin.gif hehe
tomblaster
Z motorjem pa nevem kaj se je zgodilo,jaz sem kupil motorschaden smile.gif Avto je drugače zelo dobro ohranjen,nikoli razbit... Avto je sicer pri mehaniku,ki je nekoč delal na mazdah,motor je v fazi raztavljanja,ampak baje da ni veliko upanja... sad.gif
STAJERC
(tomblaster @ 24 Feb 2010, 20:06) *

Hvala za pomoč!A kaj bližje ni nič??

Ene 50 km ven iz Graca je še eden pri katerem sva že blia z bratom ene 2x, sam se ne spomnim več kak se reče. Poglej ma po google.at se sigurno kaj najde.

lp
JozaGulikoza
Na tvojem mestu bi ABSOLUTNO rihtal tale motor, ker se pa da za 1000 EUR kar konkretno popravt zadevo (če ni mehankar preveč požrešn na keš), pa še pol boš vedu da maš motor tipitopi, drgač pa ne boš nikol čist zihr! dry.gif

Pa itak je 1.8 motor precej redek! blush.gif
STAJERC
(STAJERC @ 24 Feb 2010, 19:53) *

Sicer je pa do gor samo 315 km če gledam od mene, kar sploh ni veliko glede na to kak redek motor iščeš.
tomblaster
(JozaGulikoza @ 25 Feb 2010, 07:42) *

Na tvojem mestu bi ABSOLUTNO rihtal tale motor, ker se pa da za 1000 EUR kar konkretno popravt zadevo (če ni mehankar preveč požrešn na keš), pa še pol boš vedu da maš motor tipitopi, drgač pa ne boš nikol čist zihr! dry.gif

Pa itak je 1.8 motor precej redek! blush.gif

Saj bom probal po najbolših močeh zrihtat ta motor,tud danes sm se z parimi pogovarjal in so mi isto svetovali! Sedaj je samo še vprašanje kaj je z motorjem,kar izvem jutri!-upam na najbolše... Držite pesti zame,potem se pa v kratkem srečamo na kakemu mitingu,pa dobite za pijačo oz. gajbo party0012.gif wink.gif
...sam upam da vas ne bo preveč... wink.gif
Symon
Za 1000€, če ni vse polomljeno in poribano pomoje lahko narediš generalko. Seveda je predvsem vprašanje kaj je z motorjem. Poročaj. happy0158.gif
tomblaster
Sedaj bom pa lahko počasi zaključil to temo! biggrin.gif Od mehanika sem izvedel da ni velikega problema na motorju-zmanjkalo je olja med vožnjo in je začelo nekaj "cviliti" v motorju,ampak motor je še zmeraj delal! Tako da bomo naredili generalko!Motor pa ni 1.8,ampak je 1.6,imel sem napačne podatke(se opravičujem) happy0158.gif

Vem pa,da si bom sedajle privoščil špricer ali dva... party0036.gif biggrin.gif

Vam pa kot obljubljeno;na meatingu dobite pivo... party0012.gif Hvala vam vsem za kakršnokoli pomoč...

..sedaj pa... kam po dele!? smile.gif
enej_46
deli? ebay ali pa pri lokalnemu trgovcu z deli..meni so naredili 20% popusta in je prislo kar poceni smile.gif
tomblaster
(enej_46 @ 25 Feb 2010, 20:21) *

deli? ebay ali pa pri lokalnemu trgovcu z deli..meni so naredili 20% popusta in je prislo kar poceni smile.gif

A si delal celotno generalno?? Koliko te je pa prišel cca. materijal?? huh.gif
enej_46
ne,ne jaz samo vodno pumpo pa jermene in šponarje ter sklopko.prišlo me je malo več kot 200e.
se da na ebayu dobit marsikaj. vzami si čas pa poglej smile.gif pa prašaj malo pri trgovcih smile.gif
JozaGulikoza
Priporočam trgovino Herkules al pa Fermi (kontakte zihr najdeš na netu)! party0024.gif
tomblaster
(JozaGulikoza @ 26 Feb 2010, 07:01) *

Priporočam trgovino Herkules al pa Fermi (kontakte zihr najdeš na netu)! party0024.gif

Najlepša hvala,bom mal pogledal! smile.gif Kje se pa nahajajo ti dve trgovini?
Symon
Herkules
Fermi
Sicer pa bi jaz vseeno dal original, včasih imajo tile ebay prodajalci poceni kitajske ponaredke. No odvisno od prodajalca, raje 2x preveri kaj prodaja kot, da naročiš.
tomblaster
Jest bi se tut najbolš počutil,da bi kupil original,čeprav je malo dražje,ampak vseen... smile.gif
tomblaster
(Symon @ 25 Feb 2010, 15:23) *

Za 1000€, če ni vse polomljeno in poribano pomoje lahko narediš generalko. Seveda je predvsem vprašanje kaj je z motorjem. Poročaj. happy0158.gif

Motor je imel slabe obročke,zato je zmanjkovalo olja in ker tega prejšnji lastnik ni opazil,je zaropotalo,ampak motor je še vedno delal,tako da so bati in cilindri vredu... smile.gif
mazda_mx
Imam komplet lezajev za 1.6 motor na zalogi. Dam poceni, ker ne rabim.
tomblaster
(mazda_mx @ 27 Feb 2010, 19:57) *

Imam komplet lezajev za 1.6 motor na zalogi. Dam poceni, ker ne rabim.

Kupim...!? Daj mi številko na zs,pa te pokličem...

Hvala biggrin.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.