Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Poraba!
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Z M A J
@Ploki, mam isti težavi kokr ti; (olje mi žre samo kadar na LPG furam, kadar izključno na benz, mi ne) in pa zjutraj mi tako hitro želi sam preklopit, da dejansko še ni "sposoben" na LPG furat, tako da ga kar sam pokomandiram, ne me hecat, škatla butasta! tongue.gif harhar.gif
mazdaman
A ima kdo od G-1 vgrajen sistem, me zanima kako se obnese potem vam lahko zaupam še moje izkušnje.
Sishi
(Ploki @ 13 Jan 2011, 08:25) *

ampak če sem pošten imam tudi s tem sistemom kar precej sranja, pa RES ni lepo narejen. sem kar razocaran, ceprav je "customer support" super je vse ostalo tako na pol.
nevem koliko sovpada plin/zretje olja, ampak prej ga ni zrl. zdle pozimi ga na roke na plin preklapljam ker ko se sam a.) crkne b.) zacne masino trest tk da me srce boli.

Hm, ne vem bi prej rekel, da je problem v 'majstrih' kot v sistemih. V zadnjih letih se je pojavilo kr nekaj novih LPG vgrajevalcev. Za postat pravi LPG 'majster' je pa potrebno kar nekaj let izkušenj/vgradenj...

(Ploki @ 13 Jan 2011, 08:25) *

privlačno se sliši, ker ne vrtajo lukenj v sesalni kolektor ampak naj bi šlo pa istih linijah kot bencin. tudi meni se je, vendar me je cena že v štartu odvrnila tako da sploh nisem naprej raziskoval.

Tiste luknje niso nič problematičnega...če ni nižje porabe kot pri 'klasiki' cena ne opravičuje vgradnje! Plus ponavadi rabijo novitete kr nakaj časa, da se odpravijo vse 'porodne' pomanjkljivosti!
mokster
(mazdaman @ 13 Jan 2011, 08:49) *

A ima kdo od G-1 vgrajen sistem, me zanima kako se obnese potem vam lahko zaupam še moje izkušnje.

Sodelavec ga je šel vgradit ko so bli po cajtngih za uno nagrado da so kao ful, pol si pa lahko njegove izkušnje prebereš na avtomobilizem.com. Na kratko mislim da je avto 4 krat nazaj peljal, da so mu nastavli da so končno delal vsi 4 valji. Zelo negativno.
jernic
(Sishi @ 13 Jan 2011, 08:07) *

Sam res - zakaj si se odločil za tekočo fazo?

Ja kaj vem...sem pač mislil ,da je to napredek v teh zadevah...
Recimo tako kot pri benzu iz uplinjača na posredni in dalje na direkti vbrizg.

Čeprav ,dobri stari fergazerji imajo svoje prednosti.
Očitno enako velja pri plinu za klasični sistem.

JozaGulikoza Objavil 13 Jan 2011, 08:40
@Ploki, mam isti težavi kokr ti; (olje mi žre samo kadar na LPG furam, kadar izključno na benz, mi ne) in pa zjutraj mi tako hitro želi sam preklopit, da dejansko še ni "sposoben" na LPG furat, tako da ga kar sam pokomandiram, ne me hecat, škatla butasta!

A olje ,da zna tud žret pod plinom ??
Prvič slišim ,evo...no tega nisem opazil..vsaj to .

Ja zgelda ,da res ni vsak sistem za vsak avto.
Izbrati pravega ..pa je loterija.
Informacij pa itak ne dobiš realnih, da bi se dobro odločil..

No, bomo že ..vozimo se... happy0158.gif
Z M A J
Ja vozimo se, nekako! dry.gif devil.gif
jures
Evo rezultat:

BC je kazal 5,7!!!! točno v nulo - kar pomeni da mi je lagal zaradi webasta - to je 0,5-0,8 kadar sem ga kuril, niso krive zimske gume.

Nazajgrede pa sem šel na 'čas' in od pumpe do doma pristal na 6,8L notworth.gif

tank je 69L, BC je kazal še 70km range - tudi to sem dobro skalibriral happy0158.gif

1250km je domet avta - če hočeš seveda.....
Symon
Poraba po 468 kilometrov še vedno ugodnih 7,5 l/100km pa še je za dobrih 100km. Brez težav bi se dalo narediti 600km z enim tankom, če ne bi vmes bil udeležen v epic battle tongue.gif ga na novo zmapiral ter sprobaval razliko.
Don
(Symon @ 16 Jan 2011, 09:46) *

Poraba po 468 kilometrov še vedno ugodnih 7,5 l/100km pa še je za dobrih 100km. Brez težav bi se dalo narediti 600km z enim tankom, če ne bi vmes bil udeležen v epic battle tongue.gif ga na novo zmapiral ter sprobaval razliko.

Daj Simon, ga boš reveža čisto zamoril. 30 konjev bo zaspalo, 10 jih bo umrlo od dolgčasa, potem boš pa jamral ... tongue.gif
Symon
Saj oni delajo dostikrat na polbo, tudi ta tank. Zdaj še bolj, prej je bila blokada na 7200, zdaj je na 7500. blush.gif Ko je hladen je seveda tako kot prej blokada nižje. happy0158.gif
Don
(Symon @ 16 Jan 2011, 11:11) *

Saj oni delajo dostikrat na polbo, tudi ta tank. Zdaj še bolj, prej je bila blokada na 7200, zdaj je na 7500. blush.gif

No, še malo pa boš imel Hondo! harhar.gif happy0005.gif
LabiGT
spet bolj normalna poraba z mx5---- 7.7l/100km
izgleda, da ji pase ne-aerodinamika (ta tank je bil vecinoma narejen brez strehe)
Z M A J
Meni zadnji tank troši 7,7 - pretežno LPG (ko me kej baše, pa jasno benz)! dry.gif party0024.gif
Grega_
Sem ga vozil po relaciji, naredil cca. 350km in poraba 8,4l, hitrost pa okoli 140-160 km/h, tudi tja do 180 smile.gif ...tooo, tale mestna ga pa prav ubija whatever.gif
Alex
naj me koklja brcne,če mi ne gre res boljše avto na petrol nafto.Pa še manj mi jo pije. whatever.gif
To ugotavljam pravkar-po mestu in to res samo mesto-po BC-ju 6,7 proti omv,ki mi pije pod enakimi pogoji
8-9 l/100.
jures
(Alex @ 17 Jan 2011, 18:48) *

naj me koklja brcne,če mi ne gre res boljše avto na petrol nafto.Pa še manj mi jo pije. whatever.gif
To ugotavljam pravkar-po mestu in to res samo mesto-po BC-ju 6,7 proti omv,ki mi pije pod enakimi pogoji
8-9 l/100.

zadnje dni se ti ni webasto vklapljal...pri meni je BC lagal 0,5-0,7 ko sem ga kuril vsak dan
madmax
(jures @ 18 Jan 2011, 08:48) *

zadnje dni se ti ni webasto vklapljal...

mislim da te je koklja brcnila tongue.gif
Alex
(jures @ 18 Jan 2011, 08:48) *

zadnje dni se ti ni webasto vklapljal...pri meni je BC lagal 0,5-0,7 ko sem ga kuril vsak dan

Sorry,pri nas se temperatura zadnji teden čez dan ne dvigne nad 3°C.Se je en malčk spremenila situacija.
Če hočete sonce ostanite gor. wink.gif

(madmax @ 18 Jan 2011, 13:28) *

mislim da te je koklja brcnila tongue.gif

Nič ne bo s to razlago. tongue.gif
jures
(Alex @ 18 Jan 2011, 17:01) *

Sorry,pri nas se temperatura zadnji teden čez dan ne dvigne nad 3°C.Se je en malčk spremenila situacija.
Če hočete sonce ostanite gor. wink.gif
Nič ne bo s to razlago. tongue.gif

Še vedno se avto hitreje segreje...je razlika
Alex
(jures @ 18 Jan 2011, 18:07) *

Še vedno se avto hitreje segreje...je razlika

Mogoče majhna,ne pa 1-2 litra.Nič ne bo. tongue.gif
LabiGT
sam razlika 1-2 litra tud ne more biti zaradi goriva...sploh pa ne med omv pa petrol v sloveniji?
Alex
(LabiGT @ 18 Jan 2011, 18:12) *

sam razlika 1-2 litra tud ne more biti zaradi goriva...sploh pa ne med omv pa petrol v sloveniji?

o.k,o.k,mogoče sem malo pretiraval.Samo je razlika in avto mi gre boljše.tukaj pa se nisem zmotil. wink.gif
jures
(Alex @ 18 Jan 2011, 18:40) *

o.k,o.k,mogoče sem malo pretiraval.Samo je razlika in avto mi gre boljše.tukaj pa se nisem zmotil. wink.gif

Megla v Kopru ugodno vpliva - molekule zraka pa to harhar.gif

od teh 910km je bilo 500km na polno po avtocesti v petek domov...+ Rovinj v nedeljo

18.01.2011 61,46 76,03 26.088 911 6,75

is cool happy0158.gif
LabiGT
sem mislu, da si sel z mx5
jures
(LabiGT @ 18 Jan 2011, 19:10) *

sem mislu, da si sel z mx5

mi smo 4....počak ti mal smile.gif
LabiGT
k bova midva 2+ itak, da bo sla mx5 v "foto album" smile.gif
no sej, mogoce bom mojo mx5 prodal ze to poletje
jures
(LabiGT @ 18 Jan 2011, 19:27) *

k bova midva 2+ itak, da bo sla mx5 v "foto album" smile.gif
no sej, mogoce bom mojo mx5 prodal ze to poletje

he he jaz pa počasi po malo, hitro pa pride čas ko so otroci samosvoji...

Ka ga pa sereš, a boš zidal smile.gif
LabiGT
ne, moti me nikakav motor mad.gif
itak sem dosegel, kar sem hotu z njim (roadtrip do portugalske), zaradi tega je tudi bil kupljen, mogoce bo se en podoben roadtrip pol gre mx5 adijo
Boss
Labi pa ne da sem te preveč zbodel s tisto pripombo od zadnjič, da je nakup roadsterja samo dokazovanje da si še mlad. blush.gif Ni bilo tako mišljeno je pa res, da roadsterja karavan še niso naredili devil.gif
LabiGT
nc skrbet, v mislim imam bmw z4 biggrin.gif
YavarYe X6V6
(LabiGT @ 18 Jan 2011, 20:27) *

A ti bo ostal za letne gume, al boš celo leto na zimakih ?
jures
(LabiGT @ 18 Jan 2011, 20:27) *

ti raje poglej v misli tvoje (pre) drage glare.gif
LabiGT
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 19 Jan 2011, 08:00) *

A ti bo ostal za letne gume, al boš celo leto na zimakih ?

ne, sej se ve da za bmw-je so najboljse sava eskimo s3 4 leta stare. sej je bmw.

QUOTE(jures @ 19 Jan 2011, 09:49) *

ti raje poglej v misli tvoje (pre) drage glare.gif

podobna razmisljava, edino nisem se se odlocil a bom tukaj zivel al bom sel v pr...ce bom tam, pol ne bo smiselno met z4 (logicno)
jures
S šparovnim avtom sem dal od maja 2010 2.270€ pravi poraba.com za naftne lobije....hudo je to.
YavarYe X6V6
Trenutno na 10.2 litra.
Je malo preko ker nekaj ni povsem ok. glare.gif
Alex
(YavarYe X6V6 @ 1 Feb 2011, 06:57) *

Trenutno na 10.2 litra.
Je malo preko ker nekaj ni povsem ok. glare.gif

Z mestno vožnjo je ne spraviš pod 13-14 litrov.
YavarYe X6V6
(Alex @ 1 Feb 2011, 16:17) *

Z mestno vožnjo je ne spraviš pod 13-14 litrov.

To ti misliš, z lahkoto.
Ker uporabljam do 20% gasa(in sem še vedno hiter in moram pazit da koga ne nagazim od zadaj) in motor skozi deluje v "revnem" območju - turbina ne pomaga in je ql, če pa grem preko pa malo zapiha in trenutna poraba gre gor za 4X+.

Če si pa ultra agresiven pa 15 NI zgorna meja. blush.gif
glinik
Danes sem razmišljal o naslednji stavri.

Koloko manj dejansko porabi dizelski motor od bencinskega?

Če na grobo gledamo porabo 2.0 motorjev. Se motim, ali imam prav podatek, da je razlika bed dizlom in bencincom kakšnega 1,5 L na 100 km - ob pogoju da se gleda neka skupna poraba?

Trenutno redno vozim Mazdo 3 1.6 L (2005) in Toyoto Auris 1.4 D (2007), ki mi nikakor ne sede. Dizel je meni OK za avtocesto, to pa je zraven porabe vse, kar mi je dobro.

Večini je bolj všeč dizel, koliko berem forume ... Tako smo si različni smile.gif

Lp
Z M A J
Ja, pri istih konjih, lahko računaš kakšna slaba dva litra razlike v prid Trahtarja! dry.gif

Mene pri Dizlaših edin navor (pospeševanje v klanec npr.) nekako mami, ostalo; ropot in potencialne težave, nikakor (precej bolj komplicirano sestavljen motor)! tongue.gif
glinik
(JozaGulikoza @ 7 Feb 2011, 21:14) *

Ja, pri istih konjih, lahko računaš kakšna slaba dva litra razlike v prid Trahtarja! dry.gif

Mene pri Dizlaših edin navor (pospeševanje v klanec npr.) nekako mami, ostalo; ropot in potencialne težave, nikakor (precej bolj komplicirano sestavljen motor)! tongue.gif

Se v popolnosti strinjam smile.gif

Lp
Symon
(glinik @ 7 Feb 2011, 21:03) *
Tako smo si različni smile.gif

happy0158.gif Jaz imam to srečo, da mi Clio pije med 7-8,5 l/100km ker pač tehta samo 1100kg in se 2.0 bencinar ne matra kaj dosti, če ga vozim pri 2000 obratih. happy0158.gif Dejansko ne vem kaj bi kupil naslednji avto, da bi bil tako zabaven obenem pa ne bi pil preveč. blush.gif
LabiGT
bmw 330d coupe si kup smile.gif
Symon
(LabiGT @ 8 Feb 2011, 09:10) *

bmw 330d coupe si kup smile.gif

To niti ni slaba ideja, priznam, da sem pred RSom tudi kakšne E46 coupeje gledal. blush.gif J***jo me edino ene trije klanci pred domom, pozimi bi moral pešačiti ali pa, ko bi začelo snežiti pustiti avto dol, da ne bi že na poti dol po snegu v kako škarfo ali pa bajto priletel. wallbash.gif Zaenkrat pa lahko rečem samo to, da s takšno porabo si z relativno novim bencinarjem težko hitrejši. smile.gif
Boss
330xd pa si rešen problemov klancev navzgor
Boss
Pa smo spet pri porabi.
Prejšnji tank goriva sem natočil na črpalki LOGO in cel čas vožnje sem bil presenečen nad nizko povprečno porabo, ki jo je kazal BC. Skoz se je gibala med 5,8 in 5,9. Skoraj sem že začel verjeti v čudežno gorivo devil.gif

Ampak na koncu tanka mi je bilo vseeno čudno, da sem naredil komaj nekaj čez 900km in še večji šok, ko je ročni preračun pokazal skoraj 6,4. Se pravi, da je razlika med BC in realnostjo cca 0,5 litra.

Zakaj mi je čudno? Predvsem zato, ker pri Petrolu, kjer največ tankam razlika ne gre preko 0,2 deci.

Sicer mi ni jasno kako lahko pride do take razlike ampak počasi začenjam razumet nejevoljo nekaterih nad določenimi distributerji goriva - če gledaš samo BC (za kar rabiš najmanj napora) te lahko zelo hitro zavede. dry.gif
KAALman
@BOSS: zadnji tank je bil po BCju 6.2, po izračunu pa 7.4...

res pa je, da sem vsak dan vsaj 1x kuril vebasto po 20 minut...

tankal na MOLu in OMV zadnje 4x

sem pa čedalje bolj prepričan da nekih bistvenih razlik med našimi gorivi ni, tudi AGIP v SLO ne da take razlike, kot npr. SHELL iz (A)
jures
(Boss @ 19 Feb 2011, 21:14) *

Pa smo spet pri porabi.
Prejšnji tank goriva sem natočil na črpalki LOGO in cel čas vožnje sem bil presenečen nad nizko povprečno porabo, ki jo je kazal BC. Skoz se je gibala med 5,8 in 5,9. Skoraj sem že začel verjeti v čudežno gorivo devil.gif

Ampak na koncu tanka mi je bilo vseeno čudno, da sem naredil komaj nekaj čez 900km in še večji šok, ko je ročni preračun pokazal skoraj 6,4. Se pravi, da je razlika med BC in realnostjo cca 0,5 litra.

Zakaj mi je čudno? Predvsem zato, ker pri Petrolu, kjer največ tankam razlika ne gre preko 0,2 deci.

Sicer mi ni jasno kako lahko pride do take razlike ampak počasi začenjam razumet nejevoljo nekaterih nad določenimi distributerji goriva - če gledaš samo BC (za kar rabiš najmanj napora) te lahko zelo hitro zavede. dry.gif

Meni enako z Webastom do 0,5L razlike ampak kurim vsak dan zjutraj 40min pred vzigom
LabiGT
41 litrov in 680km prevozenih
pazite kje sem tankal (mislim firmo)

Boss
Bilo kuda, Petrol svuda harhar.gif
LabiGT
sem vprasal iz kje dobijo gorivo (ker glih sta bla noter dva slovenca, ocitno sefa al neki) pa pravi da iz makedonije, uni pa iz grcije...
tko da je to verjetno en drek od goriva, sam nimas kaj...ni blo prvic tko al tko...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.