(Boss @ 22 Jul 2008, 17:03)

Ma kaj je narobe s to Agipovo nafto? Porabo sem mel zadnji tank 7,0l100/km - sem se od groze kar usedel

. Tank pred tem pa je blo s petrolovo 6,12l/100km. Vožnja je bila podobna (same relacije) tako, da zaradi načina vožnje bi lahko bilo le par deci razlike ne pa takole ko je skoraj liter diference.
Sem zdele spet Petrol notr natankal pa da vidim, kaj bo na koncu tanka.
He,he,Boss,boš moral pridet k meni na izpopolnitvene inštrukcije.Zadnje čase meni pije zelo malo.

(6-6,3 l/100)
Kaj pa,če je za to kriv "famozni"EGR ventil in bi ga moral tudi ti blokirati??

Pol bi ti ziher poraba padla
na stare številke...
Sicer sem pa zdej na dopustu v Quattroruote prebral,kako lažejo proizvajalci o porabi goriva.(verjetno namenoma).
Pri nekaterih avtomobilih se zlažejo tudi do 43%(prikažejo manjšo porabo).Največ se lažejo pri BMW-ju
Recimo Passata 2.0 TDI Diesel niso spravili na testu pod 7,9 l/100.Tovarniško pa je bilo podano 5.9.
Ali pa recimo Toyota Yaris 1.0 deklarirana poraba 5,4 ,izmerjena dejanska poraba=7,2.
Ali pa podoben avto kot Mazda 6,Ford Mondeo 2,0 TDCI,deklarirana poraba 5,9,realna poraba 8,0. itd....
Tako,da te naše porabe,Boss,so zeloooo v redu,glede na izmerjene na cesti v tem prispevku.Je pa res,da so tam vozili mešan cikel(mesto,regionalke in AC).Vseeno je to bolj realno,kot pa tiste meritve na valjih,kjer
ni upora vetra in samo 10 min vozijo 30 km/uro,pol nekaj časa 90 km/uro in na koncu še malo 130 km/uro.
In to vse v idealnih pogojih.Vsa meritev traja kako urico in seveda so rezultati izjemni in z temi pol farbajo ljudi.In vse je regularno po evropskih normativih.No,američani so se pobunili in je pri njih navedena realna poraba vseh avtov.Upam,da bo to kmalu tudi pri nas,da se ljudje ne bodo sekirali,da je z njihovimi
avtomobili kaj narobe,ker jim "kao" toliko popijejo.