Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Poraba!
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Sishi
(Boss @ 12 Jun 2008, 14:02) *

To je po BC-ju, ki laže od 0,2-0,7 litra v minus... se pravi, da je bilo max realna poraba nekje 4,8l/100km.

Če imaš pa kdaj željo pa lahko to pot tud sprobava... častiš gorivo pa kakšno party0027.gif

Saj cca 5L je čist normalno za dizla na relaciji - tak, da verjamem. Kakšno party0027.gif pa častim ko se kje srečava wink.gif
Skobi
Jaz sem imel na 1.9 JTD 115KM mašini iz Kočevja do Ilirske Bistrice(nič avtoceste), je pa blo res ob 3h in ni blo nobenega avta, porabo 4.1L/100km, samo je blo pa res nežno pospeševanje, potovalna pa na ravninah okrog 100-110km/h...
Se da se da, sam je treba znat tako šparovno(dolgočasno) vozit biggrin.gif
felix
(skiny @ 9 Jun 2008, 15:09) *

ja in bolj ko premišljujem bol se mi zdi da gre pri meni za drug problem, pri katerem mi tut bojčeva navodila ne bodo pomagala...Zakaj?!?! Ker problem ni v preračunavanju povp.porabe ampak zakaj je v (popolnoma) istih pogojih TRENUTNA poraba (to je recimo 1 teden v mescu razmetano po dnevih) za 6L večja in to ob vožnji z tempomatom brez pospeševanj?
torej relacija Domžale-LJ danes na nekem odseku 9,4L včeraj na istem odseku 4,3L hitrost v obeh primerih 80km/h v 5 prestavi.
Če bom to rešu pol bo tut povprečna bolj točna.

Popolnoma enaki simptomi so primeni na M5 cd110,le da je povprečje višje -do 10L pri mestni vožnji
brez težke noge.
Na servisu ne vedo kaj bi ,Avstrijska centrala pravi ,da se povprečna poraba meri na 1000 do 1500 km
in da je za višjo porabo kriv DPF ,ko se čisti......
z0tdntknw.gif
skiny
(felix @ 12 Jun 2008, 22:21) *

Popolnoma enaki simptomi so primeni na M5 cd110,le da je povprečje višje -do 10L pri mestni vožnji
brez težke noge.
Na servisu ne vedo kaj bi ,Avstrijska centrala pravi ,da se povprečna poraba meri na 1000 do 1500 km
in da je za višjo porabo kriv DPF ,ko se čisti......
z0tdntknw.gif

Uh sam da nism edin.... unsure.gif
Alex
Zadnji tank-7,5 l/100. biggrin.gif Sicer je bila to vožnja po italijanski avtocesti-(160-180km/uro).
Malo si je treba dat duška,ne? tongue.gif
BOJČ
Jaz sem tudi ugotovil zakaj sem imel zadnje čase neke čudno velike številke na BC... ashamed0001.gif
Sem se začel malo kontrolirat in sem ugotovil, da imam neko podzavestno željo po bencinarju, ker sem očitno nekaj časa tako vozil, pa nisem prenesel, da je kdo pred mano ko se peljem na Rakitno blink.gif Sedaj zopet pazim in grem po dizlaško in številke na BCju so spet normalne cool.gif

@Boss&Labi: gume očitno niso krive... laugh.gif happy0195.gif
Alex
(BOJČ @ 1 Jul 2008, 12:41) *

Jaz sem tudi ugotovil zakaj sem imel zadnje čase neke čudno velike številke na BC... ashamed0001.gif
Sem se začel malo kontrolirat in sem ugotovil, da imam neko podzavestno željo po bencinarju, ker sem očitno nekaj časa tako vozil, pa nisem prenesel, da je kdo pred mano ko se peljem na Rakitno blink.gif Sedaj zopet pazim in grem po dizlaško in številke na BCju so spet normalne cool.gif

@Boss&Labi: gume očitno niso krive... laugh.gif happy0195.gif

Sej pred mano tudi ni bilo dosti avtov. biggrin.gif

Na BC pa itak gledam samo zato,da se mu čudim.Kazal mi je namreč(pri zadnjem tanku) 6,3 l/100.
Se pravi,da je "falil" za 1,2 l/100.Malo,ne? tongue.gif happy0158.gif
BOJČ
(Alex @ 1 Jul 2008, 12:57) *

Sej pred mano tudi ni bilo dosti avtov. biggrin.gif

Na BC pa itak gledam samo zato,da se mu čudim.Kazal mi je namreč(pri zadnjem tanku) 6,3 l/100.

Jaz pa bom tankal verjetno jutri in izračunal še na roke, pa da vidim moj BC blink.gif

Poročam! biggrin.gif
KAALman
(BOJČ @ 1 Jul 2008, 13:01) *

Jaz pa bom tankal verjetno jutri in izračunal še na roke, pa da vidim moj BC blink.gif

Poročam! biggrin.gif

jaz mam pa zdaj že ves čas ene dva do tri tanke povprečno po BCju 6.2, izračuni so pa na poraba.com
Don
Da se še jst pohvalim kolk sm šparoven, MX-3 1.6 110KM, relacija Trbovlje - Domžale, 6,4l/100Km confused0059.gif happy0158.gif

(vsi avtomobili pred mano)
jstdoma
No pa poglejte tole: poraba 11.2 l/100km confused0059.gif
Sm avto posodu bratu ko so šli v Bohinj delat eno vikend hiško. Z avtoprikolico dolžine 2m s cerado in polno naloženo z orodjem in materijalom.
Vozil so se po avtocesti in pa še tam okrog slapa Savice po enih hribih.
RoKo
(Alex @ 1 Jul 2008, 11:18) *

Zadnji tank-7,5 l/100. biggrin.gif Sicer je bila to vožnja po italijanski avtocesti-(160-180km/uro).
Malo si je treba dat duška,ne? tongue.gif

To je ta pravo..... happy0158.gif

(Alex @ 1 Jul 2008, 12:57) *

Pri meni je isto, se samo čudim.... tongue.gif
mazdacon3
(andrazzz @ 22 Apr 2005, 18:28) *

Vem da je bilo na to temo že kar nekaj napisanega, vendar vseeno odpriam nov topic...
Zanima me koliko vam kej požrejo mazde 6 (lahko tut druge) z gumami od 205/55/16 naprej?
Ker nam se je poraba dvignila iz 7l na skoraj 8l??? Ali je to normalno?

LP,andraz

p.s.sprašujem se kakšna bi bila opraba če bi dal gor 225/45/17

LP!

ANDRAZZZ...

NA SVOJI TROJKI IMAM OMENJENO DIMENZIJO PNEVMATIK IN JASNO ALU PLATIŠČA (MAZDA SPORT, 5-KRAKA). PORABA PRI NORMALNI KOMBINIRANI VOŽNJI (MESTO+AVTOCESTA DO 130 km/h) JE PRI MENI KAR KONSTANTNA IN ZNAŠA ŽE DOLGO 7,5 l/100 km.

POZABIL PA SI OMENITI VSAJ 2 BISTVENI STVARI z0tdntknw.gif :

1. ALI SI PNEVMATIKE OMENJENIH DIMENZIJ DAL NA ALU ALI JEKLENA PLATIŠČA. PRI SLEDNJIH BI BILA VEČJA PORABA ZARADI TEŽE NAMREČ ŠE TOLIKO BOLJ LOGIČNA.

2. JE AVTO DIZEL ALI BENCINAR? PRI DIZLU MED DRUGIM TUDI ZARADI VELIKEGA NAVORA (VEČINA ŠESTIC MALO POD 140 KM), NI PRIČAKOVATI VEČJIH ODSTOPANJ, MEDTEM KO BENCINAR NAVADNO MNOGO IZRAZITEJŠE ZAZNA SPREMEMBE NA SEBI, TUDI KOLESNE. PREDVIDEVAM PA (iz 7l na skoraj 8l???), DA GRE ZA DIZLA.

NA SAMO PORABO PA LAHKO VPLIVA TUDI MNOGO OSTALIH DEJAVNIKOV, KI JIH TUDI NE GRE IZKLJUČITI.
VSEKAKOR POČAKAJ TUDI NA KAKŠNO MERITEV PORABE VEČ, IZRAČUN DELAJ PO PRAKTIČNI POTI, MERILNIK PORABE NA RAČUNALNIKU PONAVADI NEKOLIKO ODSTOPA (VELJA ZA VSA VOZILA).

PRI 225/45/17 PA V TO SPLOH NE DVOMI. PA Z DODATNIM STROŠKOM HOMOLOGACIJE RAČUNAJ.

LP!
YavarYe X6V6
Halo mojster, male črke !!!!!!!!!!
Don
(YavarYe X6V6 @ 4 Jul 2008, 19:30) *

Te spet alergija daje, a? tongue.gif

mazdacon3
(YavarYe X6V6 @ 4 Jul 2008, 19:30) *

YavarYe...prejel sem tvoje sporočilo. Ni potrebe 100-krat opombe pisati !!!
mazdacon3
(lela_111 @ 4 May 2005, 14:42) *

mazda 3 1.6 sport - bencinc - poraba ce se še tako trudim ne pade pod 8,7 - na dolge relacije ob kontroliraju sprotne porabe, da ja ne bi pritiskala ali pretiravala..... mislim blink.gif NO KOMENT!!!!!!! Lahko se trudiš ko nor ma nižja poraba je samo ce se voziš po prazni cesti navzdol po Crno kalskem klancu.....

veliko veselja pri tankanju....

Lela...

Nekaj je očitno narobe, če praviš da nimaš pretežke noge. Pri svoji trojki z normalno, dinamično, kombinirano vožnjo ne pridem čez 7,6 (praktični izračun), BC pa kaže dokaj točno (odstopanje do 0,3 l). Tako da ne bi bilo odveč se zapeljati na servis in opisati zadevo. Definitivno pa meni to ni normalno. Seveda bi poraba občutno narasla pri priganjanju, kar pa je za trojke bencin karakteristično (spletna strani avtomagazina-preberi si tukaj:
http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/?n=2627 , http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/?n=1351

Bi bilo pa zanimivo zvedeti kako se bo stvar na koncu raspletla, vsekakor poročaj.

Lp!
BOJČ
(BOJČ @ 1 Jul 2008, 13:01) *

Poročam! biggrin.gif

Evo, obljuba dela dolg in tu je moj zadnji ročni izračun:

S 44,26l sem prevozil 707 km. To pomeni, da sem imel porabo 6,26l happy0158.gif
Vožnja je bila vsakdanja. Sedaj pa še zanimivost: BC mi je kazal povprečno porabo 6,3l. A je mogoče, da je zadeva tako natančna??? confused0059.gif
Alex
(BOJČ @ 6 Jul 2008, 12:28) *

Vožnja je bila vsakdanja. Sedaj pa še zanimivost: BC mi je kazal povprečno porabo 6,3l. A je mogoče, da je zadeva tako natančna??? confused0059.gif

Bouoo,al je pri tebi tako natančna ali pa se ji je vsralo. wink.gif
Boss
Vse je možno... jaz imam napake od par deci in tudi do 7 deci od tistega kar pravi BC. Zanimivo je pa to, da če tankam na Petrolu je manj napake, kot pa recimo pri OMV-ju. Me resno zanima kolk, če sploh, bi bilo napake pri kakšnem res kvalitetnem dieslu (recimo v-power).
BOJČ
Je pa lahko še ena fora... To trenutno računanje porabe je dvorezni meč, ker npr. BC preračunava na trenutno stanje in ni vseeno ali se vstaviš na pumpi ko si ga tiščal v klance ali pa si se peljal npr. po klancu dol z Rakitne unsure.gif
Alex
(BOJČ @ 6 Jul 2008, 13:00) *

Je pa lahko še ena fora... To trenutno računanje porabe je dvorezni meč, ker npr. BC preračunava na trenutno stanje in ni vseeno ali se vstaviš na pumpi ko si ga tiščal v klance ali pa si se peljal npr. po klancu dol z Rakitne unsure.gif

Ja,tudi sam sem opazil,da je odvisno,kako štartaš.Če ti je na začetku velika poraba,pol rabi full časa,da pride
na neko normalo.In še takrat meri nekako drugače.Če pa grem direkt na avtocesto in pol samo avtoceste,pol
pa je odstopanje manjše in tudi porabo prikazuje vedno nižjo(meni tam nekje 5,9 l/100). whatever.gif
uklopko
(BOJČ @ 6 Jul 2008, 13:00) *

hmmmm to mi je znano!

Trenutno pa se pri meni poraba giblje od 8.3-9.5 za 1x
je pa treba počakat da spraznimo par tankov za realno oceno!!!
Symon
Včeraj preden sem šel domov sem tankal. Poraba 9,47 l/100km kar je osvežitev na prejšnja dva tanka kjer nisem niti računal ker je bilo malo preko 10. tongue.gif Zakaj je zadnjič več porabil? Dva tedna sem se vozil z Mazdo in sem potem prešaltal nazaj na te pobesnele konje. happy0195.gif
uklopko
ekola!

Pa sm skuru 1. tank z mojo mašino!
po računalniku je bila poraba 8,6l naredil sm m 533 km in še ni svetila lučka natankal pa slabih 46 litrov!

Celotna poraba se do decilitra ujema kot če računaš na peš!

ni slabo za 1. tank! smile.gif

KAALman
(uklopko @ 12 Jul 2008, 00:56) *

ekola!

Pa sm skuru 1. tank z mojo mašino!
po računalniku je bila poraba 8,6l naredil sm m 533 km in še ni svetila lučka natankal pa slabih 46 litrov!
Celotna poraba se do decilitra ujema kot če računaš na peš!
ni slabo za 1. tank! smile.gif

no... pa kaj sem ti jaz reko ? smile.gif
mazdacon3
Uklopko čestitam...

Le liter večja poraba za 45 KM razlike (+širše in večje gume) napram moji srebrnjakinji.

Je pa nekaj ne, ker smo že pri porabi....

Ve kdo zakaj BC toliko prej naznani preostalo kilometražo (remaining mileage)? Resda se vedno nekako ujema preostalih 50km(po BC) z vklopom lučke za rezervo, a me moti predvsem dejanski volumen rezervoarja. V posodo namreč nisem nikoli natočil več kot 47 litrov ob konstantno enakih reakcijah BC-ja in lučke za rezervo. Je potemtakem tovarniški podatek o volumnu posode za gorivo 55 litrov realen ali gre za predčasno (morebiti tudi preventivno) reakcijo BC-ja?

Thanx. cool.gif

Symon
Ja ta debata o velikosti tanka je že kar stara. Vsi ugotovaljajo, da nekaj ne štima. blink.gif
poky
(Symon @ 12 Jul 2008, 11:43) *

Vsi ugotovaljajo, da nekaj ne štima. blink.gif

Ja,pri vseh je prehitro prazen. tongue.gif biggrin.gif
Boss
QUOTE(poky @ 12 Jul 2008, 11:56) *

Ja,pri vseh je prehitro prazen. tongue.gif biggrin.gif

To itak happy0158.gif sam zgleda, da japonski liter pri Mazdi ni enak evropskemu z0tdntknw.gif
nisde
Jst se pa lah pohvalm, da odkar sm izključu kratke relacije z avtom in grem raj s kolesom, mi je padla poraba za dobe 1,3L na 100 km, s tem da sm šele pr polovici kestla izkljčuju kratke rlacije. Nazadnje sm naredu 657 km pa še lučka ni posvetla, pa tud cager še ni biu na dnu, pa če recmo predvidevamo da je blo sam še 5L not, pa sigurn ga je blo več, nanese poraba 7,6L/100km happy0158.gif
Škoda sam k nism prec pouhnga tanku da bi vidu kako bo z naslednjim kestlom biggrin.gif
Upam da če se bom res sam na relacije vozu da bi naredu 780 km z kestlom tko k je enkrat fotru ratal blink.gif
BOJČ
(BOJČ @ 6 Jul 2008, 12:28) *

Evo še naslednji izračun:
Z 48,57 l sem prevozil 757,4 km. Poraba torej 6,41l. BC zopet v nulo natančen 6,4l happy0158.gif
mihe
Vem, da se je že pisalo o tem, pa vseeno. če kdo ve.
Imam M3, Diesel, 90KM tank naj bi imel 55l., vendar meni ni nikoli še uspelo natočit več kot 48l. s tem, da sem že zelo trepetal ali mi bo uspelo priti do pumpe.
Zanima me koliko je vam uspelo največ natočit?

Me pa malo presenečajo vaši podatki o porabah vaših konjičkov, zgleda sami dirkači klele.
Jst sem zelo zadovoljen s svojo porabo, res da imam uglavnem relacijo in da skušam vozit po AC med 100 in 120km/h.Mi je pa uspelo porabo spravit pod 5l, s tem, da je bilo skoraj pol kilometrov narejono z vkljopljeno klimo, sam da sem jo pred klanci in med prehitevanjem ugašal.
Točil 47 l., napravil 960 km
Točil 45 l., napravil 930 km
BOJČ
Lepo porabo imaš, ni kaj happy0158.gif Jaz ne vem kako nižje žal ne morem imeti. Rakitniški klanci vsak dan naredijo svoje sad.gif - ampak dajo pa tudi užitka party0024.gif biggrin.gif
YavarYe X6V6
Ah klima gor dol, to pri porabi ne prinese 1 dcl, tudi pri mojem suckerju, pa ni dizel.
eye
ah kaj se sekirate glede porabe itak se boste počas začel "peš-vozit" - evo mal heca biggrin.gif
nisde
Je več resnice v tvojem postu kokr mislš biggrin.gif
ReDevil
Totajota: 7.15

Mazdovje: 7.29

Sem pa Tojoto učer tanku, Mezga oz. mulo pa dans, tko da še dobr d so finance zlo na nivoju, drgač bi bla že kr orng kriza, na dva konca dnar metat! ohmy.gif happy0195.gif
Lado
Pozdravljeni!
Imam novo Mazdo 6 diesel 2.0 GTA 140 Km.Ko berem tole vašo debato se porabe zelo razlikujejo in odstopajo.Moja mazda bi morala imeti po tovarniških podatkih porabo:mesto 6,8 , zunaj mesta 5,7 ,kombinirano pa 5,7l. Če grem na relacijo naprimer Ljubljana-Gorica-Ljubljana umirjena vožnja sam in nobene prtljage na avtocesti tempomat na 130Km na uro v šesti prestavi je na koncu povprečna poraba 7,5l na 100Km party0036.gif kar se mi zdi odločno preveč .Na servisu so rekli,da je avto še nov in se mora zlaufati in da se bo poraba umirila.Kaj vi mislite?Sedaj grem na morje in bomo obteženi.me zanima kakšna bo poraba potem.Vam sporočim.

Lep pozdrav
Lado
Alex
Evo,pa sem nazaj doma.Naredil 1500 km in povprečna poraba z OMW tistim Power dieslom ai kaj že,je bila za dol(polno obtežen avto + dva odrasla in dva otroka = 6,3 l/100).Vožnja samo avtocesta ,tempomat od 140-160 km/uro. happy0158.gif

Za nazaj tankal Agip blue power in poraba mi je padla na zame zellllooo malih 6l/100.In res gre avto z tem dieslom(Agip) boljše,lahkotnejše in tudi manj kadi pri hitrih pospeševanjih.Res dobro gorivo. happy0158.gif
nisde
(Lado @ 20 Jul 2008, 10:47) *

Pozdravljeni!
Imam novo Mazdo 6 diesel 2.0 GTA 140 Km.Ko berem tole vašo debato se porabe zelo razlikujejo in odstopajo.Moja mazda bi morala imeti po tovarniških podatkih porabo:mesto 6,8 , zunaj mesta 5,7 ,kombinirano pa 5,7l. Če grem na relacijo naprimer Ljubljana-Gorica-Ljubljana umirjena vožnja sam in nobene prtljage na avtocesti tempomat na 130Km na uro v šesti prestavi je na koncu povprečna poraba 7,5l na 100Km party0036.gif kar se mi zdi odločno preveč .Na servisu so rekli,da je avto še nov in se mora zlaufati in da se bo poraba umirila.Kaj vi mislite?Sedaj grem na morje in bomo obteženi.me zanima kakšna bo poraba potem.Vam sporočim.

Lep pozdrav
Lado

Novi avti res več pijejo, poraba se bo umirila, nč bat. Počak par tisoč km.
Boss
Lado, v šesto prestavo moraš pretaknit pa bo tongue.gif happy0195.gif

Ok, mal heca mora bit zdaj pa k bolj resnim odgovorom:

Počakaj cca 5.000km pa boš potem videl a se je poraba zmanjšala.

- Drugače pa če boš malo bolj napumpal gume (cca 0,4-0,5 bara več kot je normiran minimum) boš imel deci do dva manjšo porabo.
- Vozil si verjetno v vročini in je klima delovala na polno pa je tu še kakšen deci do dva.
- AC poraba pri povprečju 130km/h je takoj samo po sebi cca 6,5litra/100km, če imaš petvratno še kakšen deci gor oziroma pri karavanki dva do tri več kot pri štirivratni.

In če vse sešteješ in upoštevaš neulaufan motor je to to. wink.gif

Aja, da ne pozabim, čestitke pri izboru avtomobila. happy0158.gif
iceman22
sori mal off topic ampak lado me zanima kako si zadovoljen s tem avtom ker mislim ga tudi enakega narocit,kero barvo mas pa dej kj slik napopaj gor na forum da vidmo ta stroj..ali pa ce mi mail posljes ker do zdej nisem najdu nobene slike taprave od GTA..

lp

drugac hud stroj,aja sej sem ze to povedal:)smile.gif

veliko varnih km..
Boss
Ma kaj je narobe s to Agipovo nafto? Porabo sem mel zadnji tank 7,0l100/km - sem se od groze kar usedel sad.gif . Tank pred tem pa je blo s petrolovo 6,12l/100km. Vožnja je bila podobna (same relacije) tako, da zaradi načina vožnje bi lahko bilo le par deci razlike ne pa takole ko je skoraj liter diference.

Sem zdele spet Petrol notr natankal pa da vidim, kaj bo na koncu tanka.
Alex
(Boss @ 22 Jul 2008, 17:03) *

Ma kaj je narobe s to Agipovo nafto? Porabo sem mel zadnji tank 7,0l100/km - sem se od groze kar usedel sad.gif . Tank pred tem pa je blo s petrolovo 6,12l/100km. Vožnja je bila podobna (same relacije) tako, da zaradi načina vožnje bi lahko bilo le par deci razlike ne pa takole ko je skoraj liter diference.

Sem zdele spet Petrol notr natankal pa da vidim, kaj bo na koncu tanka.

He,he,Boss,boš moral pridet k meni na izpopolnitvene inštrukcije.Zadnje čase meni pije zelo malo. tongue.gif(6-6,3 l/100)
Kaj pa,če je za to kriv "famozni"EGR ventil in bi ga moral tudi ti blokirati?? biggrin.gif Pol bi ti ziher poraba padla
na stare številke...

Sicer sem pa zdej na dopustu v Quattroruote prebral,kako lažejo proizvajalci o porabi goriva.(verjetno namenoma).
Pri nekaterih avtomobilih se zlažejo tudi do 43%(prikažejo manjšo porabo).Največ se lažejo pri BMW-ju
Recimo Passata 2.0 TDI Diesel niso spravili na testu pod 7,9 l/100.Tovarniško pa je bilo podano 5.9. whatever.gif
Ali pa recimo Toyota Yaris 1.0 deklarirana poraba 5,4 ,izmerjena dejanska poraba=7,2.
Ali pa podoben avto kot Mazda 6,Ford Mondeo 2,0 TDCI,deklarirana poraba 5,9,realna poraba 8,0. itd....

Tako,da te naše porabe,Boss,so zeloooo v redu,glede na izmerjene na cesti v tem prispevku.Je pa res,da so tam vozili mešan cikel(mesto,regionalke in AC).Vseeno je to bolj realno,kot pa tiste meritve na valjih,kjer
ni upora vetra in samo 10 min vozijo 30 km/uro,pol nekaj časa 90 km/uro in na koncu še malo 130 km/uro.

In to vse v idealnih pogojih.Vsa meritev traja kako urico in seveda so rezultati izjemni in z temi pol farbajo ljudi.In vse je regularno po evropskih normativih.No,američani so se pobunili in je pri njih navedena realna poraba vseh avtov.Upam,da bo to kmalu tudi pri nas,da se ljudje ne bodo sekirali,da je z njihovimi
avtomobili kaj narobe,ker jim "kao" toliko popijejo.
Boss
Nisi me potolažil tongue.gif

Moje 4-letno povprečje je 6,5 in sem vedno trdil, da ni velikih razlik med dobavitelji goriv v SLO saj so bila odstopanja minimalna (par deci). Klele je pa kr liter - ne bom trdil, da je Agip na splošno slab (lahko, da je problem v najemniku pumpe, ki je en s.p. (Rudnik)) ampak da sem zdejle šel šele četrtič čez 7 litrov pri skoraj 170 tankanjih in to pri relacijski vožnji in temperaturah, kjer klima skoraj ne laufa....hmmm z0tdntknw.gif

Ne vem no, še en naj mi reče, da ma Agip boljšo nafto od Petrola in Omv-ja pa se bom glih skregal. happy0195.gif
LabiGT
agip ma boljso nafto kot petrol + omv smile.gif

Allyssa
uuuu,..fajt, fajt, fajt,...
poky
U wish..... tongue.gif
Mally
Zadnjih par tankov, ki jih umerjam:

Relacije različne, po AC in lokalcih.

Skratka:
Začetek meritve:
- 6,9l/100km ...kot sem se že pohvalil...Brežice-Ljutomer-Maribor-Brežice
- 7,0l/100km ...ko sem začel jamrat, da vozim ko stari čičo...Brežice-Maribor-Brežice
- 9,8l/100km ...AC Brežice-Logatec in nazaj
- 10,5l/100km ...AC Brežice-Logatec in nazaj+klima
- 11,5l/100km ...AC Brežice-Ljubljana-Koper-Savudrija in nazaj+klima v eno smer
Nič klima sploh več...na popravilu!
- 8,5l/100km ...lokalne c., Brežice-Slo.Bistrica-Ptuj-Ljutomer-M.Sobota in nazaj
- 10,5l/100km ...AC Brežice-Logatec in nazaj
Konec meritev.
Trenutni tank še umerjam, ma bo poraba tud okol 9,0l/100km...lokalne ceste po okolici Brežic, Krškega.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.