Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Servisiranje doma....
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
Gustav
Tkole je, en servis moram še opravit, pri naslednjem bo pa moja M6 že izven garancije. Sedaj me pa zanima sledeče:

- kakšna bo razlika v ceni pri prodaji recimo 5 do 7 let starga avta, ki bo od 3 leta dalje šraufan doma in če bi ga še naprej vozil na M servis. Pa recimo, da imam mehanika ki dela na M-servisu in je precej dober, torej avtu ne bo hudega.

Vprašanje me zanima predvsem zato, ker nebi rad, da bo avto, za katerga bi eventuelno lahko dobil 10 jurjev, potem vreden le še 7 zaradi tega ker nisem plačval po 300€ vsake 20.000km

@Ajvar: kako je z tistim "učenjem šob" pri navornikih, to ni za zanemarjat al? Domači mojster tega ne more delat brez dragih mašinerij?
YavarYe X6V6
(Mazda 6 Combi @ 28 Feb 2010, 00:45) *

@Ajvar: kako je z tistim "učenjem šob" pri navornikih, to ni za zanemarjat al? Domači mojster tega ne more delat brez dragih mašinerij?

Dokler dela ne pipaj, ker šele potem velikokrat nastane sranje, če pa serej pa se pač zarad tega zapelješ na servis pa ti samo to pogledajo, plačaš par €€€ in je mir.
Moja je stara 5 let pa jo še vedno vozim na "servis". devil.gif
Mazda5
Vprašanje me zanima predvsem zato, ker nebi rad, da bo avto, za katerga bi eventuelno lahko dobil 10 jurjev, potem vreden le še 7 zaradi tega ker nisem plačval po 300€ vsake 20.000km

Glede na Mazdino digitalno servisno knjižico poznam primer, da je človek izgubil kar precej na ceni pri prodaji Mazde, ker pač po 5-ih letih ni bilo več kaj pokazat v bazi digi. servisne knjižice. Tudi sam bi ob nakupu Mazde šel do pooblaščenega serviserja ter preveril vsebino te servisne knjižice.

moje mnenje glede tega... blush.gif blush.gif blush.gif
Gustav
(Mazda5 @ 1 Mar 2010, 06:11) *

Glede na Mazdino digitalno servisno knjižico poznam primer, da je človek izgubil kar precej na ceni pri prodaji Mazde, ker pač po 5-ih letih ni bilo več kaj pokazat v bazi digi. servisne knjižice. Tudi sam bi ob nakupu Mazde šel do pooblaščenega serviserja ter preveril vsebino te servisne knjižice.

moje mnenje glede tega... blush.gif blush.gif blush.gif

seveda se strinjam vendar kratek račun pokaže:

prodaja avta pri recio 160 000 km pomeni:

1 x veliki servis 1300€
3 x mali servis 300€
----------------------
skupaj je to torej 2200€

taisti servisi narejeni doma pri mojem mehaniku:
1 x cca 600 €
3 x cca 150 €
skupaj 1050 €

torej je razlike 1150€ cca. Računam na moj primer, ko bo avto izven garancije od po opravljenem servisu 60.000 km.......

sedaj pa bodi pameten. Na eni strani ujameš 1150€, pa jih potem pri ceni zgubiš kolko?

Pri vsem skupaj je zadeva realna in bo dokazljiva z računi za material. Nateguni, ki vlačijo italijanske m6 s 300 000 km in jih navijajo na 140 000 km, pa niso vprašljivi, tisto so pa poštenjaki. Naiven janezek pa kupi. wink.gif
Mazda5
Pri vsem skupaj je zadeva realna in bo dokazljiva z računi za material. Nateguni, ki vlačijo italijanske m6 s 300 000 km in jih navijajo na 140 000 km, pa niso vprašljivi, tisto so pa poštenjaki. Naiven janezek pa kupi.

Tukaj se strinjam, da če dokažeš z računi, da si dejansko redno servisiral avto vendar pač ne pri pooblaščenem serviserju (roko na srce - res imajo draguljarske cene), mislim da ne bi smel biti problem. Vsak "dober" mehanik bo znal servisirat avto, neglede na znamko avtomobila.
O preprodajalcih uvoženih avtomobilov pa škoda izgubljat besed, nevem zakaj naš sistem dopušča take prevare?!
YavarYe X6V6
(Mazda5 @ 2 Mar 2010, 06:28) *

Tukaj se strinjam, da če dokažeš z računi, da si dejansko redno servisiral avto vendar pač ne pri pooblaščenem serviserju (roko na srce - res imajo draguljarske cene), mislim da ne bi smel biti problem. Vsak "dober" mehanik bo znal servisirat avto, neglede na znamko avtomobila.
O preprodajalcih uvoženih avtomobilov pa škoda izgubljat besed, nevem zakaj naš sistem dopušča take prevare?!

Tukaj se pa strinjam, samo kaj ko je za kupce še vedno zakon pooblaščen servis. z0tdntknw.gif
jures
(YavarYe X6V6 @ 2 Mar 2010, 06:34) *

Tukaj se pa strinjam, samo kaj ko je za kupce še vedno zakon pooblaščen servis. z0tdntknw.gif

Hja, ce je kupec mazdaš niti ne.....
Boss
Hja sej klele je ta kavelj 22, ker dokler je avto v garanciji ti kej druzga itak ne preostane, če seveda želiš obdržati garancijo. Ko pa je avto izven garancije je pa večino (vključno z mano) strah, da kakšen nepooblaščenec z nestrokovnim posegom naredi štalo, ki ti jo živ boh nato ne bo urihtal.

Seveda se lahko zgodi štala tudi na uradnem servisu samo jih veliko lažje držiš za jajca in če ne gre drugače pritisneš tudi na uvoznika MMC al pa jih zatožiš Avstrijcem.

Enostavno so deli in servisi predrag hec, da bi človek kar tako malo eksperimentiral in probaval ali bo šlo ali ne. Kakorkoli že je dobra zadeva tudi MES, kar pa seveda ne pomeni, da kakšnega izrednega popravila ne naredi kdo, ki se spozna pa ni Mazda pooblaščenec. blush.gif
Alex
(Boss @ 2 Mar 2010, 11:19) *

Hja sej klele je ta kavelj 22, ker dokler je avto v garanciji ti kej druzga itak ne preostane, če seveda želiš obdržati garancijo. Ko pa je avto izven garancije je pa večino (vključno z mano) strah, da kakšen nepooblaščenec z nestrokovnim posegom naredi štalo, ki ti jo živ boh nato ne bo urihtal.

Seveda se lahko zgodi štala tudi na uradnem servisu samo jih veliko lažje držiš za jajca in če ne gre drugače pritisneš tudi na uvoznika MMC al pa jih zatožiš Avstrijcem.

Enostavno so deli in servisi predrag hec, da bi človek kar tako malo eksperimentiral in probaval ali bo šlo ali ne. Kakorkoli že je dobra zadeva tudi MES, kar pa seveda ne pomeni, da kakšnega izrednega popravila ne naredi kdo, ki se spozna pa ni Mazda pooblaščenec. blush.gif

Sej govora je o predragih storitvah na uradnih servisih.Pa to ni samo Mazdin,da se razumemo.
Kako more bit razlika 600-700€ za velik servis na uradnem servisu napram "navadnim" mehanikom?
Zakaj imajo tako drage ure?Ali so mogoče kirurgi?Ali pa mogoče delajo pri nasa projektih?
Ne,naredijo ti prav enako delo kot nepooblaščen servis.In smeh je ta,da tej isti "uradni" serviserji, dokler ne dobijo uradnega servisa,tudi v večini primerov niso šraufali Mazd. sad.gif
Symon
(Alex @ 2 Mar 2010, 14:43) *

Sej govora je o predragih storitvah na uradnih servisih.Pa to ni samo Mazdin,da se razumemo.
Kako more bit razlika 600-700€ za velik servis na uradnem servisu napram "navadnim" mehanikom?
Zakaj imajo tako drage ure?Ali so mogoče kirurgi?

Fora je v tem, da pooblaščenec ima naprimer 15 mehanikov, 5 štromarjev, ki so občasno tudi mehaniki, 3 kleparje, 3 ličarje, 4 prodajalce, 2 tajnice, snežilko pa še kaj bi se našlo, kak popoldanc je pa sam. Oziroma, če je pač neka garaža s 5 zaposlenimi ima še vedno lahko nižjo urno postavko pa imajo mehaniki isto plačo. Medtem, ko imajo pooblaščenci nek standard koliko ljudi mora imeti. Saj izračun je logičen. A ti popoldanc en dan šraufa tvoj avto in ta dan pokasira 100€ za delo le na tvojem avtu ali pa na uradnem servisu kjer bodo na koncu meseca plačali še unega, ki te je sprejel, kleparje, ličarje, uno tajnico itd.. wink.gif
Alex
(Symon @ 2 Mar 2010, 14:59) *

Fora je v tem, da pooblaščenec ima naprimer 15 mehanikov, 5 štromarjev, ki so občasno tudi mehaniki, 3 kleparje, 3 ličarje, 4 prodajalce, 2 tajnice, snežilko pa še kaj bi se našlo, kak popoldanc je pa sam. Oziroma, če je pač neka garaža s 5 zaposlenimi ima še vedno lahko nižjo urno postavko pa imajo mehaniki isto plačo. Medtem, ko imajo pooblaščenci nek standard koliko ljudi mora imeti. Saj izračun je logičen. A ti popoldanc en dan šraufa tvoj avto in ta dan pokasira 100€ za delo le na tvojem avtu ali pa na uradnem servisu kjer bodo na koncu meseca plačali še unega, ki te je sprejel, kleparje, ličarje, uno tajnico itd.. wink.gif

Se pravi,če sem prav razumel,da je uradni servis kot naša ljuba kokoška-en kup ljudi dela stvar,ki bi jo moral naredit eden. whatever.gif
Boss
QUOTE(Alex @ 2 Mar 2010, 15:06) *

Se pravi,če sem prav razumel,da je uradni servis kot naša ljuba kokoška-en kup ljudi dela stvar,ki bi jo moral naredit eden. whatever.gif

Sam glej Alex, saj ti je Symon lepo razložil, ker če prideš na Mazda servis pričakuješ urejeno sprejemnico, pult, nekog aza njim, ki se posveti tebi in naštevanju napak, ki prevzame avto in ti ga nato vrne (po možnosti še opranega). Pričakuješ, da ko prideš se bo nekdo s tabo ukvarjal ne pa da čakaš majstrapol ure, da z južne pride al pa testne vožnje ta čas te pa trije šraufcigerji neumno gledajo kaj tam stojiš kot kup nesreče.

Vsak normalen servis ima pač režijo za sabo tako nekega računovodjo kot tajnico in fikus in pač to stane. Ne zagovarjam višjih cen jih pa načeloma razumem, če hočem imeti neki odnos in postrežbo. Lahko pa pač pridem v neko xy garažo, kjer mi neki majster ves zamaščen pleza po avtu in kjer imam občutek, da sem se znašel v stripu o Alanu Fordu in grupi TNT.

To je tko kot če greš na burek k šipcu in ga nato poješ stoje zunaj ali pa greš v neko ugledno restavracijo, kjer te za lepp pripravljeno mizo opedenajo spredi in zadi ter ti prinesejo hrano in pijačo tako, da samo še uživaš v okusih.

V obeh primerih se boš najedel je pa vprašanje kaj ti je bolj vredno ali nizka cena ali način postrežbe. Aja to pa ne pomeni, da je burek zanič in hrana v restavraciji nebeško dobra, da ne bo pomote.
KAALman
(Mazda5 @ 2 Mar 2010, 06:28) *

dajte vi meni samo eno malenkost razložit (pa nimam nič proti domačim mehanikom)....

kako bo recimo takle mehanik uredil popravilo, v primeru, da gre po servisu, recimo menjavi jermena, kaj narobe ? na koga se boste obrnili, kar se tiče vgrajenih delov in garancije na delo ?

jaz dosedaj še nisem videl, da bi se take reči pri popoldancih ali nepooblaščencih rešile v prid stranki, saj se potem najde izgovor kao, material je imel napako (pravi servis), in servis je narobe vgradil (pravi prodajalec materiala)...

ha ?

meni tudi ne dišijo visoke cene, pa vendar kolebam kaj mi je storiti, če želim avto voziti še nekaj let BP...
YavarYe X6V6
(KAALman @ 2 Mar 2010, 16:40) *

dajte vi meni samo eno malenkost razložit (pa nimam nič proti domačim mehanikom)....

kako bo recimo takle mehanik uredil popravilo, v primeru, da gre po servisu, recimo menjavi jermena, kaj narobe ? na koga se boste obrnili, kar se tiče vgrajenih delov in garancije na delo ?

jaz dosedaj še nisem videl, da bi se take reči pri popoldancih ali nepooblaščencih rešile v prid stranki, saj se potem najde izgovor kao, material je imel napako (pravi servis), in servis je narobe vgradil (pravi prodajalec materiala)...

ha ?

meni tudi ne dišijo visoke cene, pa vendar kolebam kaj mi je storiti, če želim avto voziti še nekaj let BP...

Zaenkrat smo še vse rešili berz stroškov stranke in tako kot je treba.
Je pa res da če si pri delu natančen potem tudi ponavadi ni sranja, če pa že pa vzemimo na primer zobat al pa mikrojermen ki se enostavno odtrga, zobatega ne moreš prveč napet ker se pač napenja sam z hidravličnim napenjalcem in pravtak mikrojermen, če ga novega odtrga ni ne napaka mehanika ampak proizvajalca jermena, tako da tudi servis nebi priznal reklamacije.
KAALman
npr... konkretno za Mazdo 6 dizl... tule set za menjavo zobatega jermena... sitnica... 200 EUR

http://cgi.ebay.de/Zahnriemensatz-Mazda-6-...=item3c9cfa6b32

http://shop.ebay.de/i.html?_nkw=mazda+6+za...t=0&bkBtn=1

ampak, koga boš držal, če kaj ne paše ? na koga se boš obrnil, če ti recimo znotraj prvega leta ftrga jermen (ni pogosto, se pa zgodi) ?

nepooblaščeni servis, pa čeprav je avtomehanična delavnica, ti da garancijo na delo (?!?!) na kose, ki jih nabavi v bližnji avtotrgovini pa ne... in potem, če gre kaj narobe... je pa štalain potem si kot stranka samo ping-pong žogica med servisom in trgovino... tongue.gif

YavarYe X6V6
Beri zgoraj.
KAALman
(YavarYe X6V6 @ 2 Mar 2010, 16:45) *

Je pa res da če si pri delu natančen potem tudi ponavadi ni sranja, če pa že pa vzemimo na primer zobat al pa mikrojermen ki se enostavno odtrga, zobatega ne moreš prveč napet ker se pač napenja sam z hidravličnim napenjalcem in pravtak mikrojermen, če ga novega odtrga ni ne napaka mehanika ampak proizvajalca jermena, tako da tudi servis nebi priznal reklamacije.

e... tu v tem grmu pa tiči zajec... če recimo jaz dam servis narediti na Mazdinem servisu z original Mazda deli, potem servis in hkrati proizvajalec delov/vozila MORATA 1 leto stati za tem, da bo vse OK...

in v tem primeru se jaz bockam edino s servisom... se pravi špilam pingpong z enim, namesto da sem žogica...

kar v nasprotnem primeru žal ne drži, pa čeprav dopuščam možnost, da se s kakim možakarjem ki je pošten, tudi zmeniš, da ti krije del stroškov pri štali...
Alex
(Boss @ 2 Mar 2010, 16:15) *

Sam glej Alex, saj ti je Symon lepo razložil, ker če prideš na Mazda servis pričakuješ urejeno sprejemnico, pult, nekog aza njim, ki se posveti tebi in naštevanju napak, ki prevzame avto in ti ga nato vrne (po možnosti še opranega). Pričakuješ, da ko prideš se bo nekdo s tabo ukvarjal ne pa da čakaš majstrapol ure, da z južne pride al pa testne vožnje ta čas te pa trije šraufcigerji neumno gledajo kaj tam stojiš kot kup nesreče.

Vsak normalen servis ima pač režijo za sabo tako nekega računovodjo kot tajnico in fikus in pač to stane. Ne zagovarjam višjih cen jih pa načeloma razumem, če hočem imeti neki odnos in postrežbo. Lahko pa pač pridem v neko xy garažo, kjer mi neki majster ves zamaščen pleza po avtu in kjer imam občutek, da sem se znašel v stripu o Alanu Fordu in grupi TNT.

To je tko kot če greš na burek k šipcu in ga nato poješ stoje zunaj ali pa greš v neko ugledno restavracijo, kjer te za lepp pripravljeno mizo opedenajo spredi in zadi ter ti prinesejo hrano in pijačo tako, da samo še uživaš v okusih.

V obeh primerih se boš najedel je pa vprašanje kaj ti je bolj vredno ali nizka cena ali način postrežbe. Aja to pa ne pomeni, da je burek zanič in hrana v restavraciji nebeško dobra, da ne bo pomote.

he,he,Boss,odvisno kako si ti predstavljaš "popoldanske" mojstre. tongue.gif
Jaz se točno zmenim z mojim "popoldanskim" mojstrom,ki mimogrede ne dela samo popoldne ampak cel dan, ob kateri uri naj pridem (to je ponavadi takoj ali čez pol ure).Ko pridem me sprejme osebno v svoji razkošni pisarni,kjer pokramljava ob skodelici kave (glej zlomka tudi avtomat za kavo ima confused0059.gif ) o
njegovih projektih-pripravlja namreč avte za gorske dirke(trenutno ima na mizi fičota abarth z okoli 200HP)

Nato preideva na mojo Mazdo kaj hočem pravzaprav imet.Takoj gre pogledat na grobo,kako je kaj z avtom in zmeniva se,kdo od naju bo nabavil rezervne dele ali pa material,ki rabi za servis ali popravilo.
Nato grem domov.Drugi dan ga pokličem in reče mi,da je avto narejen.Ne obstaja-nisem imel cajta pogledat,nisem imel kakšnega rezervnega dela,nisem uspel...
Avto me čaka pred garažo.Popravljen.Brez dotankane tekočine za prat stekla.Avto ni sicer čist in opran ampak boljše,da mi ga ne perejo z kakšnimi krtačami in da ga vsega spraskajo.Oprati ga znam sam bolje.
Če je kakšna okvara elektronike vmes ga priklopi na aparaturo in če je treba, pokliče kolega avtoelektričarja,ki popravlja mimogrede tudi avte,ki jih na mnogih uradnih servisih ne znajo.
Zanimivo,da k mojemu popoldanskemu mehankarju vozijo na servis in popravilo tudi "premium" znamke in to iz cele primorske pa tudi širše.Ima pa tudi dovoljenje(mislim,da je eden redkih na obali) za vgradnjo plina.
Ko plačam se ne zjočem zdraven.Ostane mi še za večerjo v boljši restavraciji.

Časi Alan Fordovih zamaščenih mehankarjev mislim,da so mimo.Vsaj resni mehaniki,ki mislijo delati še naprej, ne izgledajo več kot Grunf. tongue.gif... Res pa je,da imajo umazane roke.

(KAALman @ 2 Mar 2010, 16:40) *

ha ?

E,tukaj ni tako vse rožnato,kot se zdi.Meni so v garanciji eno in isto stvar štirikrat popravljali na uradnem servisu,in po izteku garancij še vedno ni delala.Pisal sem uvozniku (šefu Mazde) in mi je nazaj odpisal,da je pač bila verjetno vedno druga napaka. sad.gif mad.gif Pisal sem mu nazaj in on meni isto...jaz njemu-on meni itd...
Gustav
(Boss @ 2 Mar 2010, 11:19) *

KAALman
(Mazda 6 Combi @ 2 Mar 2010, 18:00) *

v mojem primeru govorimo o fantu, ki dopoldan dela na M servisu, popoldan pa doma......

no, takim bi morali pa takoj kremplje pristriči... saj v službi ne naredi v redu, da lahko doma popravlja.. tongue.gif
jures
(KAALman @ 2 Mar 2010, 16:48) *

npr... konkretno za Mazdo 6 dizl... tule set za menjavo zobatega jermena... sitnica... 200 EUR

http://cgi.ebay.de/Zahnriemensatz-Mazda-6-...=item3c9cfa6b32

http://shop.ebay.de/i.html?_nkw=mazda+6+za...t=0&bkBtn=1

ampak, koga boš držal, če kaj ne paše ? na koga se boš obrnil, če ti recimo znotraj prvega leta ftrga jermen (ni pogosto, se pa zgodi) ?

nepooblaščeni servis, pa čeprav je avtomehanična delavnica, ti da garancijo na delo (?!?!) na kose, ki jih nabavi v bližnji avtotrgovini pa ne... in potem, če gre kaj narobe... je pa štalain potem si kot stranka samo ping-pong žogica med servisom in trgovino... tongue.gif

garancija za vračilo - ebay je eden najbolj varnih nakupov, tudi ce ti prodajalec ne ugodi si varovan - vrnejo ti denar in se spravijo na prodajalca.

Believe me!

se popravljam - en mesec za vračilo ali nov nakup v isti vrednosti.
Sie können Ihre Vertragserklärung innerhalb von einem Monat ohne Angabe von Gründen in Textform (z. B. Brief, Fax, E-Mail) oder - wenn Ihnen die Sache vor Fristablauf überlassen wird - durch Rücksendung der Sache widerrufen. Die Frist beginnt nach Erhalt dieser Belehrung in Textform, jedoch nicht vor Eingang der Ware beim Empfänger (bei der wiederkehrenden Lieferung gleichartiger Waren nicht vor Eingang der ersten Teillieferung) und auch nicht vor Erfüllung unserer Informationspflichten gemäß § 312c Abs. 2 BGB in Verbindung mit § 1 Abs. 1, 2 und 4 BGB-InfoV sowie unserer Pflichten gemäß § 312e Abs. 1 Satz 1 BGB in Verbindung mit § 3 BGB-InfoV. Zur Wahrung der Widerrufsfrist genügt die rechtzeitige Absendung des Widerrufs oder der Sache.

Drugače pa so tu 4 teme:

1, uradni servis - dolžan to in to....vemo
2. neuradni servis z računom - tudi ta je dolžan popraviti svoje napake po zakonu!!
3. šalabajzarji at home - urejanje samo preko dobrih kontaktov ali zunanjih čelavih sodelavcev...smile.gif
4. Sam svoj mojster, kjer sam odgovarjas za vse tudi kupljene dele ker jih vgrajujes sam

ampak zadnja varianta je ponavadi tud bolj ziher kot vse....
Symon
Fanta, ki dela dopoldne na uradnem servisu jaz ne bi sploh omenjal javno ker tega ne sme delati. Še za vse servise za katere vem vem, da uradno ne smejo mehankarji doma fušati na isti znamki avta. Za ostalo se še pogleda preko prsta, da bo pa doma isto znamko na fuš popravljal pa delodajalcu kradel stranke, to se pa ne tolerira.
In ja eni popoldanci so na nivoju. Tudi moj bratranec ima popoldansko obrt pa se da marsikaj zmeniti. wink.gif

Jures se pa strinjam, da je zadnja varianta največkrat najbolj zanesljiva. Žalostno ampak resnično. whistling.gif
Aja in štampiljka marsikomu dosti pomeni. Tudi sam imam Klijota poštempljanega od začetka in marsikdo mi je rekel, da sem dobro kupil tudi zaradi tega. In iz istega razloga bom tokrat na redni servis (olje & filtri) peljal na uradni servis. Ker vem, da bo marsikdo raje kupil avto. Je pa to odvisno od tipa avta in potencialnih kupcev. Za 10 let staro Mazdo 323 bo kdo samo vprašal kdaj je bil nazadnje servis, za kak novejši avto višjega razreda je pa tudi potencialni kupec čisto drug človek.
mazdaman
Tudi jaz raje kupim avto z poštemplajno servisno knjigo po možnosti v sloveniji, kjer lahko preveriš dejansko stanje štempljev ( obstajajo tudi ponarejeni za mazde).

Po nakupu pa se avto vedno šraufa samo v domači delavnici, je najceneje in če kje zajebeš veš, da si to sam zaj... in se nimaš na koga jezit.
Gustav
(Symon @ 2 Mar 2010, 19:49) *

Fanta, ki dela dopoldne na uradnem servisu jaz ne bi sploh omenjal javno ker tega ne sme delati. Še za vse servise za katere vem vem, da uradno ne smejo mehankarji doma fušati na isti znamki avta.

Ko bodo place take kot je treba, se o takih prepovedih lahko govori. Dokler ti pa daje privatnik minimalca, pa naj samo gobec drzijo vsi skup sploh ker racunajo uro dela servisa 30€. to je moje mnenje. Praksa je verjetno drugacna.......
klimar
Po mojih izkušnjah, servisi izkoriščajo v vsem.!!! od cene delov do svojih storitev.. Če pride do problemov in avto ni več v garanciji,boste pa tako ali tako sami krili stroške, pa tudi če ste ga prej vozili na servis... Če vam kakšen mehanik menja olje in filter pa ni neka znanost,da je potrebno iti na servis.servisno knjigo imate, potrdite jo. če velja pri vseh znamkah avtomobilov,je lahko tudi pri MAZDI. Digitalna servisni zaznamek je 90% samo zato,da prideš na poblaščen servis!!! Kakšen avto kupiš ko je že starejši, je pa loto??
jures
Kot zanimivost, za Bojča sem kopiral vso zgodovino CX-7 in tukaj so cifre uradnih servisov (ne pozabite - 6L olja smile.gif )

1 preventivni servis 5000km = 119€
servis 15.000 = 244,86
servis 30.000 = 285€ (s filtrom kabine 33€!)
servis 45.000 = 260€ ob tem še dodatno 70€ za meglenko + brisalce

drago za tak avto?
mazda3 2010
Ne. Mal cenej je za M3.
Grega_
Ne vem no, sedaj lahko povem za brisalce, original za M3 so na pooblaščencu 35 eur, tako da sem jih vzel. Sem hodil po BTC-ju v trgovinah z avtodeli in so champion malo dražji, bosch prav tako, da ne govorim za Valeo, prodajalec skoraj ni hotel povedati, preko 50 eur whatever.gif
jures
(Grega_ @ 2 Jun 2010, 08:03) *

Ne vem no, sedaj lahko povem za brisalce, original za M3 so na pooblaščencu 35 eur, tako da sem jih vzel. Sem hodil po BTC-ju v trgovinah z avtodeli in so champion malo dražji, bosch prav tako, da ne govorim za Valeo, prodajalec skoraj ni hotel povedati, preko 50 eur whatever.gif

brisalci so bili 32€ ja
mazda3 2010
(Grega_ @ 2 Jun 2010, 08:03) *

Ja tu nekje so bili za prejšnjo M3. Mogoče veš kolk stanejo za novo M3? Si ti kupoval za novo ali prejšnjo?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.