(Boss @ 2 Mar 2010, 16:15)

Sam glej Alex, saj ti je Symon lepo razložil, ker če prideš na Mazda servis pričakuješ urejeno sprejemnico, pult, nekog aza njim, ki se posveti tebi in naštevanju napak, ki prevzame avto in ti ga nato vrne (po možnosti še opranega). Pričakuješ, da ko prideš se bo nekdo s tabo ukvarjal ne pa da čakaš majstrapol ure, da z južne pride al pa testne vožnje ta čas te pa trije šraufcigerji neumno gledajo kaj tam stojiš kot kup nesreče.
Vsak normalen servis ima pač režijo za sabo tako nekega računovodjo kot tajnico in fikus in pač to stane. Ne zagovarjam višjih cen jih pa načeloma razumem, če hočem imeti neki odnos in postrežbo. Lahko pa pač pridem v neko xy garažo, kjer mi neki majster ves zamaščen pleza po avtu in kjer imam občutek, da sem se znašel v stripu o Alanu Fordu in grupi TNT.
To je tko kot če greš na burek k šipcu in ga nato poješ stoje zunaj ali pa greš v neko ugledno restavracijo, kjer te za lepp pripravljeno mizo opedenajo spredi in zadi ter ti prinesejo hrano in pijačo tako, da samo še uživaš v okusih.
V obeh primerih se boš najedel je pa vprašanje kaj ti je bolj vredno ali nizka cena ali način postrežbe. Aja to pa ne pomeni, da je burek zanič in hrana v restavraciji nebeško dobra, da ne bo pomote.
he,he,Boss,odvisno kako si ti predstavljaš "popoldanske" mojstre.
Jaz se točno zmenim z mojim "popoldanskim" mojstrom,ki mimogrede ne dela samo popoldne ampak cel dan, ob kateri uri naj pridem (to je ponavadi takoj ali čez pol ure).Ko pridem me sprejme osebno v svoji razkošni pisarni,kjer pokramljava ob skodelici kave (glej zlomka tudi avtomat za kavo ima

) o
njegovih projektih-pripravlja namreč avte za gorske dirke(trenutno ima na mizi fičota abarth z okoli 200HP)
Nato preideva na mojo Mazdo kaj hočem pravzaprav imet.Takoj gre pogledat na grobo,kako je kaj z avtom in zmeniva se,kdo od naju bo nabavil rezervne dele ali pa material,ki rabi za servis ali popravilo.
Nato grem domov.Drugi dan ga pokličem in reče mi,da je avto narejen.Ne obstaja-nisem imel cajta pogledat,nisem imel kakšnega rezervnega dela,nisem uspel...
Avto me čaka pred garažo.Popravljen.Brez dotankane tekočine za prat stekla.Avto ni sicer čist in opran ampak boljše,da mi ga ne perejo z kakšnimi krtačami in da ga vsega spraskajo.Oprati ga znam sam bolje.
Če je kakšna okvara elektronike vmes ga priklopi na aparaturo in če je treba, pokliče kolega avtoelektričarja,ki popravlja mimogrede tudi avte,ki jih na mnogih uradnih servisih ne znajo.
Zanimivo,da k mojemu popoldanskemu mehankarju vozijo na servis in popravilo tudi "premium" znamke in to iz cele primorske pa tudi širše.Ima pa tudi dovoljenje(mislim,da je eden redkih na obali) za vgradnjo plina.
Ko plačam se ne zjočem zdraven.Ostane mi še za večerjo v boljši restavraciji.
Časi Alan Fordovih zamaščenih mehankarjev mislim,da so mimo.Vsaj resni mehaniki,ki mislijo delati še naprej, ne izgledajo več kot Grunf.

... Res pa je,da imajo umazane roke.
(KAALman @ 2 Mar 2010, 16:40)

dajte vi meni samo eno malenkost razložit (pa nimam nič proti domačim mehanikom)....
kako bo recimo takle mehanik uredil popravilo, v primeru, da gre po servisu, recimo menjavi jermena, kaj narobe ? na koga se boste obrnili, kar se tiče vgrajenih delov in garancije na delo ?
jaz dosedaj še nisem videl, da bi se take reči pri popoldancih ali nepooblaščencih rešile v prid stranki, saj se potem najde izgovor kao, material je imel napako (pravi servis), in servis je narobe vgradil (pravi prodajalec materiala)...
ha ?
meni tudi ne dišijo visoke cene, pa vendar kolebam kaj mi je storiti, če želim avto voziti še nekaj let BP...
E,tukaj ni tako vse rožnato,kot se zdi.Meni so v garanciji eno in isto stvar štirikrat popravljali na uradnem servisu,in po izteku garancij še vedno ni delala.Pisal sem uvozniku (šefu Mazde) in mi je nazaj odpisal,da je pač bila verjetno vedno druga napaka.

Pisal sem mu nazaj in on meni isto...jaz njemu-on meni itd...