Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
V 6?
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
STAJERC
Berem vaše poste pa zmer bolj opažam, da vas je vedno več navdušenih na 6 valjnimi motorji!

To je vse ok, sam pol mi pa ni jasno zakaj imate tak nizke porabe goriva? whatever.gif Če se vozite počasi, potem V6 ne potrebujete in je še sam za "imič" in vam hkrati predstavlja večji stošek vzdrževanja!

Tud jaz sem navdušen nad V6 motorji, da ne bo pomote, sam me impresionira njihova zmogljivost, ne pa že samo to da je v6!

Moj namen ni nikogar užalit, me pa zanima zakaj potem V6, če ga ne rabite?

LP!
David
Cau

Glej tudi sam sem imel 2 avta s 6 valji in za en kratek čas tudi 8 cilindraša.....je pa tako da ni nujno da ga maš samo zato da ga boš pritiskal in gnal.....V6 motorji so dosti bolj vzdržljivi.....vožnja z njimi je dosti bolj dinamična in nasploh zanimiva....in zakaj tako nizka poraba?? Predvsem gre zato, da 6 cilindraša ne rabiš priganjat nonstop da se nekam premakne , ampak ga samo "božaš" po gasu....za kar recimo nek bolj "švoh" avto tega ne moreš počet.....

Mislim da sem ti dovolj nazorno povedal zakaj tako navdušenje na 6+ cilindraši.....

LP daVid
YavarYe X6V6
David ti je vse povedal. Povrh tega pa si lahko bolj len pri prestavljanju in ti ni treba za vsako malenkost prestavljat nižje, ampak se lahko z manj obrati pelješ(takoj manjša poraba) in potem mirne duše pritisneš gas in to je to.
STAJERC

Ko zdaj berem moje vprašane se mi zdi, da sm ga mal preveč napadalno napisal. Moj namen ni blo kogarkoli užalit, me je pa zanimalo zakaj v6 če ga ne rabiš!

KAALman
saj se ne gre za to, če rabiš V6 ali ne, nekaterim je všeč vožnja z 4valjniki, meni pa z 6takom. jaz se z mojo MX-o vozim pom estu v 5 prestavi in na avtocesti v 5 pri končni hitrosti, tudi to je čar... gre se za način in užitek vožnje, kar seveda ne pomeni da ga ne tiščim vmes, ampak do 130 sploh ni potrebe pri priganjanju...
mah.. moraš probat enkrat, pa boš razumel smile.gif

če pa se tebi zdi porabaj 9 do 12 litrov nizka smile.gif pa tud ql
mimixtz
Tako kot že napisano, moraš probat. Voziš ga lahko kot dizla. še bol, od 1000/min normalno vleče in potem zmeraj bolj in bolj in - ne rabiš radia, imaš simfonijo V6!
Lahko se dinamično voziš s porabo med 8-9 litri, samo kaj, ko kliče po priganjanju.
Po pravici povedano - mx3 brez V6 bi takoj prodal. Sicer pa o mx3 1.8 V6 vse pozitivno.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.