PomoÄŤ - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mx3-zariban Motor-dilema
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
t u r k
čer biggrin.gif
...zdj ko forum mal prebiram pa ko tko mal razmišlam...matrstomatr mad.gif...
in sicer motor od mx3 ( 1,6i, letnik 97, 83000km ) mi zariba - glavna gred, ležaji...skratka popravlat se baje ne splača al clo ni možno v vsakem primeru svinsko drago...pa zdj ne vem a temu se tud smola reče...sj priznam zihr sm jst kriv k čist nč nebi blo narobe če bi večkrat pokrov od mopeda dvignu, k to pa res nisem prov pogost naredu...
...je pa neki res, da sm ga pa ravn zarad tega, od takrat ko sm ga nabavu (16000km / starega 2 leti ) vedno vozu k pooblaščenmu mazda serviserju vse po knjigi kot naj bi bilo...pa očitno se je nekje zataknil...s tem, da ko sm šu na servis pri 70000km sm jim reku da avto sem in tja ko se odpelješ po nekaj 100m zgubi obrate, crkne in ne užge...in njihova razlaga je bila, da je napaka v alarmu, ki da sproža blokado motorja in naj ga fliknem ven pa bo ok...pa ga nisem, kaj vem zakaj, verjetn zato ker ni blo problemov...pri 83000km pa spet in niti slučajn užgat...ampak, ko je užgal je blo vse uredu, povsem živahen in skratka ok...itak takoj na servis...pa se mi zdi da tist računalnik prou velik itak ne pokaže, en dan ga majo tam so kukr mašino nastavl, fajn računal, pa spet me pošlejo alarm odstrant...in tokrat pa grem...pa preden pridem dokončen kaput sad.gif je še sklopko sesul...
...aja in kje je dilema...motorjev ni oziroma je baje isti tip kot pri mx5, kar pa nanese ulala ( iz avstrije motor s 25000km + kar potegne za sabo nanese okrog 400ksit )...mislm men se zdi velik...ni mi ravn enostavn tolk keša skupi spravt...

...sam da bi pa taga kot je prodal pa ne dobim nč...mi učeri en tip ponud 350ksit, za avto matr k ma vso opremo pa tolk kjut zgleda...in pol greš gledat kaj dobiš za ta denar...ne hvala!!!

zdaj če mogoče od vas kdo ve za kakšno cenejšo mašino bi se precej lažje te dileme znebu biggrin.gif
Boss
Sicer se ne spoznam prav dosti, kje bi lahko poceni motor dobil se pa je prodajalane dolgo nazaj ena razbita MX3

Aja še nekaj... kaj pa je bil vzrok, da je ribnilo? Pomanjkanje olja, pregretost motorja (odpoved termostatov, ventilatorja,...)?
t u r k
hmmmm…sj res, da vsaka šola neki stane (trenutn mam sposojeno eno fjesto, kjer prou vzorno čekiram kolk je olja biggrin.gif ) hočem pa rečt to, da že sam šok, ko se ti kaj takega zgodi ni prou nč prijetn, ker te pa še ful po denarju useka…kr dost razlogov za slabo voljo…
…vsa zadeva traja že skor en mesec in čas bi že bil, da se kam premakne…še en teden sm reku, da počakam v upanju kakšne bol ugodne ponudbe…

motor 1,6i / tip B6 / kw 79
vsake info okrog dobrega cenejšega motorja bom vesel, hvala!!!
Mazda323
Odpad v Avstriji

Manfred Pichler
Mazda Gebrauchtteile
Riesstraße 11
8063 Eggersdorf bei Graz
03117/2985
din
če maš dobrega majstra bi ti mogoče spravil v tvojo MX3, motor od 626 GT coupe 2,0i 120KM - letnik ´88 - dobiš zelo poceni wink.gif je kompleten z vsem kablovjem, elektroniko, menjalnikom in podvozjem.
Marko_mx-3
A od kakšne 323 pa nebi pasu notr. verjetno imaš DOHC motor, kakor sam jaz gledu imam jaz isti motor kot ga ima 323 samo je letnik 92. kako je pa z novejšimi pa ne vem.
YavarYe X6V6
Kupi eno razbito, pa prestav motor, prav to se nekje trenutno dogaja(ne smem povedat kje). rolleyes.gif
t u r k
QUOTE (YavarYe X6V6 @ Apr 30 2005, 19:12)
Kupi eno razbito, pa prestav motor, prav to se nekje trenutno dogaja(ne smem povedat kje). rolleyes.gif

hehe…sj to bi tud najrajš naredu, sam dobit sesuto z dobrim motorjem…mi ravn ne uspe…nism pa glih navdušen nad vstavlanjem mašin, ki niso identične tej k je zdj…
aja še neki me zanima…a je cena za motor 1,6 / 25000km – 1300 eurov normalna in se splača to nabavt, al naj še iščem…ker nekak sm že naveličan…pa predvsem hočem že avto nazaj!!!
…sj nč ne rečm, tud fjestica 1,1 k jo trenutn furam služ svojmu namenu…sam ni pa to to wink.gif
KAALman
1300 eurov je malo preveč, tam jurja bi šlo še skoz, če ti je avto tolk vreden, vendar pa je cifra ki jomisliš porabit, odvisna od tebe.

keri letnik pa je motor, pa obstajajo dokazi, da ma 25k km ?
din
1300EUR je po moje mnogo preveč, npr.

V6

ali pa kotaktiraj tega motorji
STAJERC
Pokliči na mazda servis v Leibnico, tam reči za Sejota, ker lahk on dobi dost cenej mašino od pichlerja, kot pa ti sam!

Je pa še druga varianta!

En tip iz Kamnika vozi dele za mazde iz Avstrije (tud midva z bratom sva že nekaj pri njem kupla)! Tu maš cifro če hočeš 041 651 674!

Sm se že sam pogovarjal z Sejotom za mojo mašino 1.5i, pa pravi da noben tak motor ni vreden ceč kot 500 EUR!

LP!
mimixtz
Kaj pa starejši 1.6i SOHC? Za takega vem in tip pravi da je motor OK, je pa v Litiji.
MX3 EVO
Ves kaj od 323f bi ti pasal not, ker je v bistvu cist ista masina , armatura...men je naprimer zaribu menjalnik pa brez problema pase od 323f... tongue.gif
DANDO
motor je popolnoma isti kot od stare 323f, to je od letnika 90 se mi zdi naprej.to boš zrihtal ful pocen,ceneje ne moreš, je pa itak važen samo tip motorja, številke se že dolgo na tewhničnem več ne upoštevajo.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.