Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
323f
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
peter_poprov
Pred kratkim sem si kupil Mzdo 323f, l 97, 1,5l. Zanima me namreč kolk je kaj končna hitrost pri tem avtomobilu. Js ga kaj več kot 170km/h nisem spravil.
Hrdzo
Ja sam sa svojom 1.5 95g. isel za sada 192-3 kmh!! biggrin.gif Ali kaj je najboljse nis ni mjenjano na njoj...sve tvornicki!! Gume su bile zimske 175/60/14
Ali to je bilo na ravnom autoputu.....trebam probati negdje na blagoj nizbrdici....mislim da bi islo 200!! Samo kaj sad imam gore 195/50/15 Toyo t1r!!

Edit- slika je od neki dan kad sam ujutro isao na posao...inace to je u centru grada slikano (Ulica Ilica) cool.gif
apcih
no ja jst mam tud 323f 15i letnik 97, pa gre z gumami 185/65/14 180 km/h

z gumami 195/50/15 pa tud 180

drgač sm jo pa pelu že tud 200 sam po klancu dol. sam k se je cesta zravnala je hitrost ostala ista.

sam dej mi je pa elektronka crknla pa se ne premekne tud za meter
Hrdzo
QUOTE (apcih @ Apr 30 2005, 09:13)
sam dej mi je pa elektronka crknla pa se ne premekne tud za meter

To je i mene scimalo....doslo je do 180 i ne mrda dalje...sem mislil da je cajger zastekal!! biggrin.gif Ali kak sam bio uporan i stiskal gas malo po malo se je pomical na vise!! Ali do 170 dojde odmah a onda dalje uspori!!
peter_poprov
Js mam gor gume 195. Se pravi, da bi ob mal manjših gumah, pa ugodnem dnevu, verjetno tud šlo 180km/h (zdaj pa že samga sebe tolažim) rolleyes.gif
Djuro
Pa ne vem kaj je vsem tok vazna koncna hitrost. Men osebno je bl vazn pospesek, k vem da ga rabm bl kt pa koncno k tišim čez ovinke biggrin.gif
Bosti
Jaz sem jo na avtocesti Ljubljana - Kranj proti Vodicam spravil na malenkost čez 200 km/h.

Mašina 1.5, letnik 97, model 323 sedan.
KAALman
fantje, pa to je vendar različno od avta do avta, pa čeprav sta čisto ista avta, z istimi mašinami in vse, obstaaja verjetnost, da končna in pospeški ne bodo enaki, ker nikoli ne veš, kako sta bla vožena, lahko je, da je kateri motor pač malo bolj len, ampak to se da s pametjo počasi odpravit, ali vsaj omilit smile.gif
Japanac
Jaz mam BG 1.6i 1990 82ks in neče prek 185 po ravnom. Enkrat sam na blagoj nizbrdici imao 190 a drugi put sam 190 uhvatil iza Mercedesa ML-a u zavjetrini biggrin.gif

Nakon toga sam jos 5km/h nakupil smile.gif
user posted image
BrainLess
Lepo povedano kaalman - jaz sem jo kupl (1.5, 96 f) od starejše ženske - 1.lastnice in ga nisem spravil cez 170 (tu nekje)! unsure.gif

no...... zdaj jo imam že sakoraj leto in gre že krepko čez 180 okoli 190 po ravnem (edino tesnilo pokrova mi je šlo zarad pregretja verjetno whatever.gif )
torstorm
danes glih testiral iz morja po avtocesti.Po ravnem je šlo okrog 190-200 km/h, v klanec dol ko se je zagnal pa 213km/h.To je bilo točno pri 6000rpm.
STAJERC
Alo!

Jaz mojo z zimskimi guma 175/70/13 spravim do nekje 185 km/h, z letnimi 205/45/16 pa sam do 175 mogoče kaj malega več!

Torstorm sem videl tvojo mazdo v Lanterni! Ja si jo res lepo spedenal, sem mal okrog pogledal če si kje blizu, da kak pir skup spijemo, pa ni blo nič videt!

LP!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.